Унгария и Полша заплашени със санкции за дискриминация на ЛГБТ

Правозащитници изправиха огромно сърце в цветовете на дъгата пред унгарския парламент в Будапеща при влизането в сила на закона, ораничаващ информацията за ЛГБТ в училищата

© Associated Press

Правозащитници изправиха огромно сърце в цветовете на дъгата пред унгарския парламент в Будапеща при влизането в сила на закона, ораничаващ информацията за ЛГБТ в училищатаЕвропейската комисия започна в четвъртък три наказателни процедури срещу Унгария и Полша за нарушаване на правата на хората с различна сексуална ориентация, след като Будапеща прие закон, забраняващ информация за ЛГБТ в училище, а различни полски градове се обявиха за "Зони, свободни от ЛГБТ".


Стъпката идва, след като 17 европейски лидери и 65% от членовете на Европейския парламент поискаха от Европейската комисия да действа спешно срещу унгарския закон, като противоречащ на основни европейски ценности за толераност, недискриминация и равнопоставеност на всички граждани.


Две от наказателните процедури са срещу Унгария - за закона, ограничаващ информацията за ЛГБТ в училищата, и за изискването за поставяне на специален предупредителен стикер върху детски книги с ЛГБТ съдържание.
Производството за нарушение срещу Полша е за отказ да се предостави информация на Комисията и за липса на сътрудничество по резолюциите за "свободни от ЛГБТ идеология зони", приети от няколко полски региона и общини.


Двете правителства имат два месеца срок да отговорят на забележките преди следващия етап на наказателната процедура. Говорител на Европейската комисия съобщи, че е решено да се използва възможно най-дългия срок преди следващи действия, защото "не искаме да се отклоняваме от нормалните практики".


Унгарските власти вече отговориха на Комисията на изпратено от двама нейни членове писмо със същите аргументи за нарушения, с които се мотивира и наказателната процедура, като говорителят обясни, че писмото е било политическо, а днешният акт - "първа формална стъпка".


Унгарският анти-ЛГБТ закон


Законът, забраняващ информацията за различно сексуално поведение и смяна на пола, влязъл в сила миналата седмица в Унгария, предизвика възмущение в Брюксел, като лидерите на 17 европейски държави призоваха Европейската комисия да защити европейските ценности в края на юни, а миналия четвъртък Европейският парламент поиска Брюксел да използва цялата си сила, включително да спре европейското финансиране на Унгария, ако тя не оттегли закона.


Сега еврокомисията изтъква, че макар че "защитата на непълнолетните е законен обществен интерес, който ЕС споделя и цели, Унгария не е обяснила защо представянето на ЛГБТ съдържание пред деца би било вредно за тяхното благосъстояние или не в съответствие с най-добрия интерес на детето".


Брюксел смята, че законът нарушава и директивите за аудиовизуалните медийни услуги и за електронната търговия, като ограничава съдържанието на съдържание, както и на директивата за прозрачността на единния пазар, като не е предупредила Брюксел, че ще забранява стоки. Несъответствие с европейското право е установено и по Договора за свободата на предоставяне на услуги и свободното движение на стоки, както и на правото на защита на данните според Общия регламент за защита на данните (GDPR).


"Комисията смята, че в тези области, попадащи в сферата на прилагане на правото на ЕС, унгарските разпоредби също нарушават човешкото достойнство, свободата на изразяване и информация, правото на зачитане на личния живот, както и правото на недискриминация, както включени съответно в членове 1, 7, 11 и 21 от Хартата на основните права на ЕС", се казва в решението на Комисията.


Етикетите върху детските книги


Втората наказателна процедура атакува решението на унгарския орган за защита на потребителите, който поиска през януари детските книги, представящи "поведение, отклоняващо се от традиционните роли на пола", да се обозначават със специален предупредителен стикер.


Според еврокомисията това изискване "ограничава свободата на изразяване на автори и издатели на книги и дискриминира въз основа на сексуална ориентация по неоправдан начин".


Комисията признава, че не е получила никакви обяснения от властите в Будапеща защо показването на ЛГБТ съдържание на деца е вредно за тях.


Преди седмица издателят на американския писател Лорънс Шимел беше глобен със 700 евро заради липсата на етикет върху обединеното издание на унгарски на "Рано една сутрин" и "Време за лягане, не за игра", разказващи за две деца, чиито родители са гей двойка. Тя е предназначена за деца в ранна възраст и е преведена на 14 езика, включително на централноевропейските и на руски.


Полските "свободни от ЛГБТ зони"


Две години след като няколко полски общини и региони приеха резолюции за създаването на т. нар. зони, свободни от ЛГБТ идеология, Европейската комисия започна наказателна процедура срещу Полша и поиска допълнителна информация от Варшава за съвместимостта на волеизявленията на общините с европейското законодателство.


"Комисията е загрижена, че тези декларации могат да нарушат правото на ЕС по отношение на недискриминацията въз основа на сексуална ориентация", се казва в мотивите на Брюксел.


През февруари от полските власти е поискана "адекватна и изчерпателна информация", за да може Комисията да извърши подробен анализ за правно съответствие, но такава не е изпратена.


"По този начин Полша възпрепятства възможността на Комисията да упражнява правомощията си, възложени по силата на Договорите, и не спазва принципа на искрено сътрудничество, който изисква от държавите членки да предоставят истинско сътрудничество на институциите на Съюза", казва в решението си Комисията.


Наказателната процедура е стандартно действие от страна на Комисията при неприлагане на европейското законодателство от страните, членки на ЕС. Тя преминава през три етапа, като на първия се изпраща писмо с искане на обяснения за разминаванията, като ако отговорът е незадоволителен, Брюксел изпраща повторно писмо с искане за още подробности. Ако и на този етап нарушенията не са отстранени, Европейската комисия има право да заведе съдебен иск срещу съответната държава пред Съда на ЕС, а при осъдително решение, и да поиска глоба от нарушителката.

Ключови думи към статията:

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  По-добре санкция отколкото развращение на нацията.....

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Найс! А България кога?

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  ЕС започва да се превръща в същият антихристиянски съюз като СССР, но докато в СССР убиваха християните и ги затваряха в концлагери, в ЕС е по-мека форма режима. Но целта е същата. Само средствата се различават.

  ДБ=БКП
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  "Ако и на този етап, нарушенията не са отстранени, Европейската комисия има право да заведе съдебен иск срещу съответната държава пред Съда на ЕС, а при осъдително решение, и да поиска глоба от нарушителката."?!


  Е и, голяма работа, ако трябва ще си платят и глобата...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Ужас, това е все едно да те обвинят в антипартийност и антисъветизъм. Няма университет, няма кариера, няма работа. Накрая и изнасилвач ще те изкарат и айде в Белене.

 7. 7 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3767 Любопитно

  До коментар [#4] от "anonimnii":

  А какви мечти имахте да влизате там....!

  Bukalemun
 8. 8 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Да се надяваме, че педофилията няма да бъде добавена към изконните европейски ценности.

 9. 9 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  Цитат:
  Унгария и Полша заплашени със санкции за дискриминация на ЛГБТ
  ----

  Тцъ, тцъ, тцъ...

  С какви изостанали държави сме се съюзили в ЕС и НАТО...
  Ужаст, ужаст!

 10. 10 Профил на agn101064616
  agn101064616
  Рейтинг: 72 Весело
 11. 11 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Неутрално

  ЕС насила иска да ги направи гейове. Това си е диктатура както и да го погледнеш. Кои са те да нареждат на Унгарци и Поляци какво ще се преподава в училищата и какво не. Пак ми обяснете как ЕСне се превръща бавно в ЕССР....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на agn101064616
  agn101064616
  Рейтинг: 72 Весело

  До коментар [#4] от "anonimnii":А какви мечти имахте да влизате там....!
  —цитат от коментар 7 на eti mehter


  доста еротично изказване... подходящо е за съвременните чиновници от ЕС, които искат да влязат/им влезе някъде нещо.

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  Европейската комисия има право да заведе съдебен иск срещу съответната държава пред Съда на ЕС, а при осъдително решение, и да поиска глоба от нарушителката.

  Ми кой, кой , бе брюселските, няма да плати даже с кеф заради чедото си?!

  Намерили с какво да ги плашат!

  А има тепърва и дела да се водят ...
  Не, че се съмнявам в прогресивността на съда, ама те тези дела се точат ...
  И когато се стигне до вземането на политкоректното решение - я камилата, я камиларят ...

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#3] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  "Найс! А България кога?"

  НАНАЙ :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 16. 16 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Вазелинът за деца само от биопродукти.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Гневно

  Докато ЕС не се светне какви щети си причинява с обсесията върху лгбт темата няма защо да се чуди какви са причините да губи позиции и доверие!!!

 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#7] от "eti mehter":

  Исляма по принцип си е джендърска религия, та не е нужно да влизате в ЕС за да сте джендъри.
  Толкова джендъри по центъра в малките часове на нощта колкото съм виждал в Истанбул не съм виждал никъде.

  ДБ=БКП
 20. 20 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  По-добре санкция отколкото развращение на нацията.....
  —цитат от коментар 1 на Георги Христов


  По добре невежи, отколкото информирани.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 21. 21 Профил на wry41654465
  wry41654465
  Рейтинг: 0 Весело

  Да се надяваме, че педофилията няма да бъде добавена към изконните европейски ценности.
  —цитат от коментар 8 на Bada Bing


  След като добавиха Z за зоофилите, в момента активно грачат за М (MAP - minority attracted person)

 22. 22 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  По-добре санкция отколкото развращение на нацията.....
  —цитат от коментар 1 на Георги Христов


  То това е дълбокият замисъл на левите психопати- да заличат историческата, половата и расовата идентичност на европейските народи, та да имат след 10- тина, 20 години безмозъчна маса електорат.. и минимална опозиция от бели, хетеро и трудещи се хора, които ще носят на гърба си цялата пасмина бездарни безделници....

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 23. 23 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#4] от "anonimnii":

  "в ЕС е по-мека форма режима"

  Което всъщност е по-коварно понеже умнокрасивата проказа се разпространява без да светка аларми че обществото е тежко болно преди да стане прекалено късно

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 24. 24 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#3] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":"Найс! А България кога?"НАНАЙ :)
  —цитат от коментар 15 на Syzygy


  Ахахаха!
  Завалията, той още страда, че не приеха противоконституционната ик,сега още повече ще се спече, че не може да се обяснява на децата, че нямат пол по рождение, атрябва да си го изберат на 10 години и евентуално да го сменят както прическата.

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 25. 25 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  А гей съботници кога ще има?

 26. 26 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2006 Разстроено

  Смяната на пола, висша ценност в ЕС.Неам думи просто.

  Sic transit gloria mundi
 27. 27 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2694 Разстроено

  Новите ценности :(( Това е морално убийство на нацията ! Унгария и Полша да тръгнат към излизане , и без това вече полза от ЕС нямат ! Внесени пари и получени пари се изравняват ...
  Това е реалността и ЛГБТ свободата....

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  България трябва да застане до санкционираните от евробюрократите като предприеме стъпки, подобни и на унгарския анти ЛГБТ закон, и обособяване на зони, свободни от хомосексуалисти ! Нека съхраним и малкото, останало от нацията ни, без да я загубим скоропостижно в пълното сексуално деградиране на хората у нас ! Малко ли ни е опростачването и корумпирането по политическа линия, та сега и това !

 29. 29 Профил на wry41654465
  wry41654465
  Рейтинг: 0 Весело

  1995: "We just want some tolerancy"
  2006: "We just want to marry!"
  2021: "We're coming for your kids" - SF man's gay chorus
  202....?

 30. 30 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2006 Весело

  До коментар [#20] от "kaiser":

  Фена на ПатрЕотите се обади.. Трагедия.

  Sic transit gloria mundi
 31. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#20] от "kaiser":

  Ако си мислиш, че едно дете на 12, 15, 17 години не е информирано за какво ли не, снеща които дори не сме ги чували, или по-точно, че има някаква тайна за тях, дълбоко се лъжеш...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  По-добре санкция отколкото развращение на нацията.....
  —цитат от коментар 1 на Георги Христов

  По добре невежи, отколкото информирани.
  —цитат от коментар 20 на kaiser


  И защо пък си мислите, че държим да сме информирани по кои дупки и как си бъркате?

  И да не би да е нАука нек'ва, та ако не я знаем - да сме невежи?

  Ми нека си О'дим боси! К'во ви брига!

 33. 34 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Сега Еврокомисията изтъква, че макар "защитата на непълнолетните е законен обществен интерес, който ЕС споделя и цели, Унгария не е обяснила защо представянето на ЛГБТ съдържание пред деца би било вредно за тяхното благосъстояние или не в съответствие с най-добрия интерес на детето".
  То по тоя логика може да се наложи да обясняваме защо представянето на зоофилия и педофилия съдържание пред деца би било вредно за тяхното благосъстояние.

 34. 35 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Много неграмотна статия!

  До коментар [#3] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  А България за какво?
  Сериозно, ние българите, като общество и политика, какво сме съгрешили пред ЛГБТто?

 35. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  След като добавиха Z за зоофилите, в момента активно грачат за М (MAP - minority attracted person)
  —цитат от коментар 21 на wry41654465


  Моля?
  Кажи, че се шегуваш!

 36. 37 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  ''след като Будапеща прие закон, забраняващ информация за ЛГБТ в училище, а различни полски градове се обявиха за "Зони, свободни от ЛГБТ"

  Невежеството е най-големият бич за човечеството. В мусулманските държави хвърлят хората с различна сексуалност от покривите или ги убиват с камъни. Всичко това е заради невежеството. Там нарочно ги държат невежи и им промиват мозъците с радикален ислямизъм.

  Какво ще е следващото което Унгария и Полша ще измислят? Ще слагат знаци на ЛГБТИ, като жълтите звезди на евреите?

  Няма да ги допускат на обществени места?
  Ще забранят изобщо сексуалното образование за тинейджъри за да не се развращават?
  Задължително посещение на църква и молитви по 3 пъти на ден?

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 37. 38 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 272 Неутрално

  И тук е мястото на Истанбулската конвенция. Присъединяването на ЕС към тази Конвенция ще доведе до задължение за финансиране и политическа подкрепа на НПО и медии, занимаващи се с права на жените и сексуалните малцинства директно от бюджета на ЕС (около 140 милиарда на година [11]), заобикаляйки структурите на националните държави![12] Финансиране, което ще замести липсващото финансиране от САЩ и ще гарантира оживяването на неомарксистките НПО и медии. Предпоставките за това финансиране обаче трябва да се случат преди да бъдат определени параметрите на многогодишната финансова рамка за периода 2021—2027 r. А тези параметри се определят сега.
  Арх. Христо Генчев и доц. Марин Генчев: Истанбулската конвенция и търговията с политическо влияние
  септември 27, 2013

  б.м.= 140 милиарда пара са това, трябва усвояване...

  Ама от много напън, да не спукате ЕС по ос вертикална- Изток- Запад, щото по източните земи Конвенцията не е приета, при нас- с решение на Конституционния Съд... И Турция оттегли подписа си..

  Всичко в ЕССР е наред, потъва се в многоговорене, парата в свирката...Пак ли гледан, този път не черно бял филм, но по съветски сценарий???
  Ово е стадард за други зрители, ние не го харесахме...

 38. 39 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  До коментар [#26] от "Hristov":


  Смяната на пола, висша ценност в ЕС.Неам думи просто.
  —цитат от коментар 26 на Hristov


  Хомопропагандата в училищата и смяната на пола. са изконни евроатлантически ценности. Нищо не разбирате вие от демокрация! хахах :-)

 39. 40 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Вижте сега, на никой не му пука за педерасите, траверсите и правата им. Целта на това мероприятие е хората да свикнат полека-лека и приемат факта, че за в бъдеще животът им ще се определя изцяло от едно малцинство, което те никога не виждат, а само чуват. До сега винаги волята на мнозинството, поне формално, е била определяща за посоката, в която да вървят обществата. От едни десетина години насам очевидно е как се налагат неща не приемани от огромна част от хората и това не предизвиква никаква съпротива. Представте ли си политик преди 30 год. да налага подобно нещо в Европа. Щеше да бъде изяден с парцалите.

 40. 41 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  До коментар [#20] от "kaiser":Ако си мислиш, че едно дете на 12, 15, 17 години не е информирано за какво ли не, снеща които дори не сме ги чували, или по-точно, че има някаква тайна за тях, дълбоко се лъжеш...
  —цитат от коментар 32 на hamiltonf


  Е и? Тогава какъв е смисълът да ги лишават от информация в училище? Всъщност защитаваш моята теза, че тези забрани са тъпи и дискриминационни.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 41. 42 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  Форумът има архив, колеги...

  Единствен Ази в тоя Висок Форум, а и в света, посочих чудовищните НЕДЪЗИ на Истанбулската конвенция...

  В нея по един недфпустим и незаконен начин се наложиха ЖЕСТОКИ ограничения на Садисти и Мазохисти да бият и да бъдат бити, съобразно продиктуваните им от тяхната дълбока същност природни и социални роли ...

  Поради което не е зле ЕК да започне да пердаши санкции на страните, ратифицирали Истанбулската конвенция, дискриминираща Садистите и Мазохистите...

  Dixi!

 42. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 44 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#4] от "anonimnii":

  Напротив, ЕС се превръща в християнски съюз, същия дето да разказвали с дикани главите на останалите дечица, горили са на клади и убивали с камъни всеки различен. Само че ЛГБТ имат по-други разбирания за Бог - Джендър и паганите са хетеросексуалните.

 44. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 46 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#7] от "eti mehter":


  А какви мечти имахте да влизате там....!

  Прав си аркадаш. То като се замислиш манафи си имахме и при султана. Защо ни трябваше цялото това драпане последните 150 години.

 46. 47 Профил на wry41654465
  wry41654465
  Рейтинг: 0 Весело

  ''след като Будапеща прие закон, забраняващ информация за ЛГБТ в училище, а различни полски градове се обявиха за "Зони, свободни от ЛГБТ"Невежеството е най-големият бич за човечеството. В мусулманските държави хвърлят хората с различна сексуалност от покривите или ги убиват с камъни. Всичко това е заради невежеството. Там нарочно ги държат невежи и им промиват мозъците с радикален ислямизъм.Какво ще е следващото което Унгария и Полша ще измислят? Ще слагат знаци на ЛГБТИ, като жълтите звезди на евреите?Няма да ги допускат на обществени места?Ще забранят изобщо сексуалното образование за тинейджъри за да не се развращават?Задължително посещение на църква и молитви по 3 пъти на ден?
  —цитат от коментар 37 на kaiser


  Бате, по-голямо невежество от това да повярваш, че мъж с мъжки хромозоми като му отрежат достойнството може да стане жена има ли?

 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 49 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Завалията, той още страда, че не приеха противоконституционната ик
  —цитат от коментар 24 на libretto


  Не само аз, а и всеки нормален човек. Нормалните хора ненавиждат насилието над жените, както и улесняването му. Виж, ненормалниците не ги бърка особено.

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 51 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Всичко това е поради факта, че в ЕП, ЕК и навсякъде, педа*Lското лоби е ГИГАНТСКО!
  Всеки с акъла си би се сетил, защо се случва всичко това и агресира с течение на времето.
  В същото време, полезните идиоти, които крякаха за сирийските "бежанци", които в последствие ги изнасилваха и убиваха, сега са на друга вълна.
  Управляват ни доказано болни хора.
  Истината е, че през определен период трябва да има по една война, която да почисти шлаката.

 51. 52 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#48] от "wry41654465":

  Представи си тяло с втулки - сутрин слага мъжки атрибути и отива на работа, вечер слага женски атрибути и излиза по дискотеките - и току виж паднала някоя изкуствена ц*ца, като на Майкъл Джексън носа.

 52. 53 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#37] от "kaiser":

  "В мусулманските държави хвърлят хората с различна сексуалност от покривите или ги убиват с камъни."

  Няма такова нещо. Манафите и содомитите са били уважавано съсловие в турската империя, която е възориела много от достиженията и традициите на гръцката култура. Като узото и зехтина.

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 55 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#53] от "blondofil":
  Как беше:
  Древните гърци измислили секса, римляните добавили в него жената.

 55. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3767 Весело

  До коментар [#33] от "xm...":

  по кои дупки и как си бъркате?
  ======
  Не задълбавай толкова.....!
  Ще вземеш да събудиш нечии евро фантазии....
  Накрая няма да можем да си чистим и ушите с ония памучени клечки....

  Bukalemun
 56. Унгария и Полша са свободни да напуснат щом не им харесва. Нали?

 57. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Другари активисти, няма място за униние от временнито поражение за ИК в България. След като правата и слободите на джендърите не минаха в комплект със защитата на жените, да пробваме друго.
  Да пакетираме правата на джендърите със защита на козичките от сексуални посегателства. И ако Ганьо пак се опъне, ще го обвиним, че не само си бие жената, но си и ебе козата. И така докато къндиса.

 58. 59 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  До коментар [#41] от "kaiser":

  Абе ти мислиш ли въобще? Как ще промиваш мозъка на едно дете, че няма нищо лошо в това да си смени пола? Имаш ли въобще идея до какви тежки поражения върху психиката му може да доведе подобно нещо? Ако утре едно 12 годишно дете реши да си сменя пола, кво правим?

  Sic transit gloria mundi
 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 61 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#29] от "wry41654465":

  202...

  - Мамо, мамо...
  - Аз съм татко ти.
  - Бе, ще ви еВ@ у педалите, така и не ви запомних.

 61. 62 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Спешно всички български политици и евродепутати трябва да излязат с официално становище, следващо волята на народа.
  Трябва да се каже на ЕС, че България напълно подкрепя Унгария и Полша.

  Ако ще налагат санкции и ще спират пари, да си помислят добре. Защото от многото клатене на клона, накрая ще се счупи.

  А на колегата от другата тема, дето изкарваше коментиращите плиткоумни, щото не било работата за ЛГБТ, ами за не знам си какво, много здраве!!!
  Така като гледам от това заглавие, баш за ЛГБТ си е натискът.

 62. 63 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Значи на цигарите трябва да пише "пушенето убива", но на книгите за деца не може да пише "нетрадиционни"???

 63. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3767 Весело

  До коментар [#58] от "blondofil":

  Когато едно дърво се клати и не се чува женски глас, не гледай долу....

  Bukalemun
 64. 65 Профил на wry41654465
  wry41654465
  Рейтинг: 0 Весело

  Голям скандал имаше вчера с рюте холандеца който заплашва Орбан.

  На въпроса какво мисли за книгата на Шваб "Голямото нулиране" отговорил, че не я е чел, при което изкарали емейл на рюте до Шваб в който благодари за подарената книга, казва че ще подкрепя инициативата и обще взето целува краката на евреина.
  Последвало едно мънкане и това по тв.

 65. 66 Профил на wry41654465
  wry41654465
  Рейтинг: 0 Весело

  Унгария и Полша са свободни да напуснат щом не им харесва. Нали?
  —цитат от коментар 57 на Аз съм Ганьо бе Модератора стига си ме блокирал само заради името Ганя Балкански се казвам


  Холандия и Германия са свободни да игонят Унгария и Полша нали тъй?

 66. 67 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2025 Любопитно

  Текст под снимката: "Правозащитници изправиха огромно сърце в цветовете на дъгата пред унгарския парламент в Будапеща"

  Така като гледам, човекът от снимкате е доктор на адвокатските науки, истински правозащитник.

 67. 68 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#59] от "Hristov":

  Ако утре едно 12 годишно дете реши да си сменя пола, кво правим?

  Назначаваме му приемен час за утре и покриваме всички разноски от здравната каса! Наоред йъм новия строй!

 68. 69 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2025 Любопитно

  Аз съм Ганьо.Никой не може да ми забрани да наричам гейовете пе*али.Никой не може да ми забрани да наричам черните печ*и и негр*.Освен това, искам сам да си науча децата, че тия всъщност не са хора, и не заслужават нищо, освен бой. А в училище ще вземат да им бутат глупости в главата, че тия имали равни права с нас. Искам и да си побийвам жената, когато си реша. Все пак сме традиционно семейство, и така възпитаваме традиционните семейни ценности.
  —цитат от коментар 60 на Chievo


  Ама ти и деца ли имаш!? Как ги направихте, бе! Ще вземете Нобелова награда!
  И жена имаш? Гошо?

 69. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  Холандия и Германия са свободни да игонят Унгария и Полша нали тъй?
  —цитат от коментар 66 на wry41654465


  И премиерът на Люксембург. Защото мама не го била обичала ...

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 72 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 349 Неутрално

  Поредната лъжа на ЛГБТЕССР! Не става въпрос за зони свободни от ЛГБТ, а за такива, свободни от ЛГБТ ПРОПАГАНДА!

  От 300 кладенеца вода ще донесат и какви ли не лъжи ще избълват, за да оправдаят неомарксистката диктатура. Много долна политика!

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 72. 73 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#60] от "Chievo":

  Не, ти си Трольо и убиваш хетеросексуални дечица, 'щото така получаваш по факса. Детеубийци сте агитпропчиците на ЛГБТ.

 73. 74 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  До коментар [#60] от "Chievo":

  Ако мислиш, че си остроумен или вършиш някаква полезна дейност с тия кикерчения като за деЦката градина - дълбоко се лъжеш!

 74. 75 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 867 Весело

  Изборите минаха, видя се, че Ристю и сие няма да се докопат до някоя огризка и за това Дневник продължава мощно с гранта напред -лгДБхуюя (последният да затвори вратата).

 75. 76 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#71] от "gmranger":

  Ти нали си обърнал хастара, к'во се притесняваш вече?

 76. 77 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2025 Любопитно

  До коментар [#48] от "wry41654465":Представи си тяло с втулки - сутрин слага мъжки атрибути и отива на работа, вечер слага женски атрибути и излиза по дискотеките - и току виж паднала някоя изкуствена ц*ца, като на Майкъл Джексън носа.
  —цитат от коментар 52 на Deaddark


  Plug & Play!

  Microsoft (микро мек) отдавна са я измислили тая технология.

 77. 78 Профил на wry41654465
  wry41654465
  Рейтинг: 0 Гневно

  До коментар [#59] от "Hristov":Ако утре едно 12 годишно дете реши да си сменя пола, кво правим?Назначаваме му приемен час за утре и покриваме всички разноски от здравната каса! Наоред йъм новия строй!
  —цитат от коментар 68 на blondofil


  Долната възраст се опитват да я свалят на 3г!!!!

 78. 79 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 877 Весело

  Завалията, той още страда, че не приеха противоконституционната ик
  —цитат от коментар 24 на libretto


  Не само аз, а и всеки нормален човек. Нормалните хора ненавиждат насилието над жените, както и улесняването му. Виж, ненормалниците не ги бърка особено.
  —цитат от коментар 49 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ  А, значи ти и останалите като теб - саомопределили се за нормални, не живеете и не искате да живеете според законите - каквито имаме прекрасни срещу насилието не само над жени, но насилието изобщо - а според разни конвенции?

  Интересно, интересно.

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 79. 80 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2006 Весело

  До коментар [#60] от "Chievo":

  За теб знаем.

  Sic transit gloria mundi
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  До коментар [#3] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Никога.
  Крайно малоумно е педофилите да въздействат по толкова гнусен начин върху детската психиха.

  Panta rhei....
 82. 83 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  До коментар [#18] от "selqnin":

  Те много добре знаят какво правят.
  Просто европолютиците по един или друг начин са обвързани с прокламирането на ЛГБТИ++.

  Panta rhei....
 83. 84 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 857 Неутрално

  за апологетите на "научния" ЛГБТизъм или си гей, или фашист.

  Дневник и те - уж демократична медия, която тапа-драпа да се "преп(р)одава" хомосексуализъм в училище.

 84. 85 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2025 Любопитно

  Изборите минаха, видя се, че Ристю и сие няма да се докопат до някоя огризка и за това Дневник продължава мощно с гранта напред -лгДБхуюя (последният да затвори вратата).
  —цитат от коментар 75 на Bond007


  Аз искам точно те да излязат пред всички и да заявят становището си по всички тези въпроси. ЛГБТ, мигрантство, феминизъм, либерастия, затоплизъм.

  Ама не някой си форумец да ми обяснява, "то нямало било значение, щото ние тук в България сме далече от тия работи".
  Трябва да си много ограничен (да не кажа, ъгъл > 90 градуса) за да си мислиш, че ще бъдем подминати и ей така се раздават грантовете на ДБ, щото нямало било да насаждат оня списък (да не го изброявам пак)

 85. 86 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Поляците кво се правят, там има толкова много мегдан за прекрасни русички джендъри! Аз не искам да се лишаваме от тях!

 86. 87 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#84] от "хм":

  Дневник е ГРАНТАДЖИЙСКА медия.

 87. 88 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Еврокомисията даде под съд България за липса на прозрачност
  Унгария и Полша заплашени със санкции

  Еврогейският съюз става все по-консолидиран и обединен. Педерасти, сър.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 88. 89 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2025 Весело

  До коментар [#84] от "хм":Дневник е ГРАНТАДЖИЙСКА медия.
  —цитат от коментар 87 на Bond007


  Хахаха! Не бяхме забелязали! :))))))

 89. 90 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  вкарването на хората в агиткаджийски разправии по въпросите за сексуалните предпочитания - това наистина е гениална находка на управляващите класи!
  раята ще се дърля - бейовете ще си рахатуват!
  и няма значение коя от агитките ще надделее - едната ще е достатъчно надъхана и мотивирани да харесва диктаторското и нетърпимото, а другата - ще се чувства задължена към институциите за покровителството

  разделяй и владей!

  а разделянето било толкова лесно...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 90. 91 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#85] от "Тангра":

  >Аз искам точно те да излязат пред всички и да заявят становището си по всички тези въпроси. ЛГБТ, мигрантство, феминизъм, либерастия, затоплизъм.

  Направят ли го публично, ама от сърце 😉,
  3-те процента ще им се виждат мираж

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. [quote#66:"wry41654465"][/quote]

  Не, но са свободни да не им дават пари, нали? Или са длъжни?

 95. 96 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#92] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  не съм ЛГБТ специалист като вас, просто ми е чудно как се самоопределяте като нормален, а на другите лепите етикети?

  моето лично мнение е, че сте прекалено далеч от всички нормални хора за които съм чувал, срещал или познавал.

  напомняте ми на оня виц:
  - Приятелю, кой ти каза, че си сексуален звяр?
  - Мама.

 96. 97 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#92] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Алоооy, Стюпи ли си, Стюпид ли си, но щом за теб децата са, цитирам : "необразовани булгаристански копеленца"(*), набивай си перата във 'входа' и изчезни!

  (*) Виж си мненията от Парада на Перата, отпреди месец.

 97. 98 Профил на Chievo
  Chievo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [/quote]

  [quote#73:"Deaddark"]До коментар [#60] от "Chievo":Не, ти си Трольо и убиваш хетеросексуални дечица, 'щото така получаваш по факса. Детеубийци сте агитпропчиците на ЛГБТ.
  —цитат от коментар 69 на Тангра


  До коментар [#60] от "Chievo":Ако мислиш, че си остроумен или вършиш някаква полезна дейност с тия кикерчения като за деЦката градина - дълбоко се лъжеш!
  —цитат от коментар 74 на xm...


  До коментар [#60] от "Chievo":За теб знаем.
  —цитат от коментар 80 на Hristov


  Отговаряте като Бойко Борисов на пресконференция. Нищо по същество, само да се подиграем на тия, дето са срещу нас.

  От толкова хейт в България сме на такова дередже.

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 100 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#92] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":не съм ЛГБТ специалист като вас, просто ми е чудно как се самоопределяте като нормален, а на другите лепите етикети?
  —цитат от коментар 96 на хм


  Казах, че нормалните хора ненавиждат насилието над жените. Според теб не е вярно, така ли?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK