Пазете журналистите: Еврокомисията издаде препоръка как

Вера Йоурова

© Reuters

Вера ЙоуроваПредоставяне охрана на заплашвани журналисти и съдействие, за да разберат дали телефоните им са подслушвани, са част от първите по рода си препоръки за подобряване на безопасността на журналистите, изадена от Европейската комисия в четвъртък.


Те са адресирани до властите в страните членки и ги приканват да вземат допълнителни мерки за безопасността им.

"Никой журналист не трябва да умира или да бъде нараняван заради професията си. Трябва да подкрепяме и защитаваме журналистите; те са жизненоважни за демокрацията", заяви вицепрезидентът на Еврокомисията Вера Йоурова при представяне на насоките.


По данни на Комисията 908 журналисти в 23 европейски държави са били атакувани през 2020 г.. 23-ма са загубили живота си от 1992 г. насам, повечето през последните шест години.
"Пандемията показа по-ясно от всякога ключовата роля на журналистите за нашата информираност, както и спешната необходимост публичните органи да положат повече усилия да ги защитят. Днес призоваваме държавите членки да предприемат решителни действия да направят ЕС безопасно място за журналистите", каза още Йоурова.


Комисията признава, че кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19, е направила журналистическият труд по-труден, ограничила е достъпа им до събития и е намалила доходите им, особено за работещите на свободна практика.


За да постигне обрат в тази тенденция, Комисията определя действия за държавите членки с цел подобряване на безопасността на журналистите както офлайн, така и онлайн, се казва в съобщението.


Какво има в препоръките


Според Европейската комисия във всяка държава трябва да се създадат независими национални служби за подкрепа, които да предоставят на журналистите телефонни линии за помощ, правни консултации, психологическа подкрепа, както и безопасни убежища за журналисти, които са заплашвани.


Властите се призовават държавите членки енергично да разследват и преследват по съдебен ред всички криминални деяния, като използват съществуващото национално и европейско законодателство, а при нужда да включват и европейски органи като Европол и Евроюст.


Правителствата трябва още да насърчават по-доброто сътрудничество между силите на реда и медийните организации, за да разкриване и отстраняване на заплахите, пред които са изправени журналистите. Властите трябва да предоставят охрана и сигурно убежище на заплашвани журналисти, препоръчва Еврокомисията.


Полицаите и съдиите трябва да преминат обучение как да осигуряват защита на журналистите по време на демонстрации и протести, се казва в насоките, където се подчертава, че всеки трети инцидент с представители на медиите стават по време на такива събирания.


Според Еврокомисията медиите и полицията трябва заедно да обсъждат мерките за опазването на журналистите, включително как да бъдат обозначени те, за да не стават невинна жертва при полицейски действия на демонстрациите. Препоръчва се да бъдат определени специални служители за връзка, които да информират журналистите за потенциални рискове преди планираните протести.

"От особено значение е медиите да имат недискриминационен достъп до информация, включително чрез пресконференции и документи, съхранявани от публичните органи", се казва в насоките.

Еврокомисията смята, че трябва да се прави повече за превенция на вербалните атаки на журналисти онлайн, срещу подбуждането към омраза, заплахите с физическо насилие срещу тях. По данни на Брюксел 73% от жените в медиите в Европа се оплакват от онлайн насилие.


Освен това се смята за уместно правителствата да стимулират сътрудничеството между онлайн платформите и организациите с експертен опит в борбата със заплахите срещу журналисти, например като насърчават потенциалната им роля на доверени податели на сигнали.


По-специално журналистите трябва да могат да поискат и да получат съдействие от органите за киберсигурност, когато се опитват да установят дали устройствата или онлайн профилите им са били компрометирани, като потърсят услугите на криминалисти в областта на киберсигурността.


Обръща се внимание и на проблемите на жените журналисти и журналистите от малцинствени групи, както и на тези, които отразяват проблеми на равенството и които са по-чест обект на заплахи и нападения, като се настоява да се предприемат инициативи, които да подобрят безопасността на работата им.


Препоръката също така подчертава необходимостта от насърчаване на равенството и приобщаването в новинарските редакции и медийната индустрия като цяло, както и от предоставяне на възможности за обучение на всички професии, които директно общуват с пресата, като начин за подобряване на безопасността на журналистите.


Ролята на Еврокомисията


Вера Йоурова заяви, че в държавите, където няма доверие между властите и медиите, Европейската комисия ще се включи в диалога помежду им.


"Когато видим увеличаване на атаките и заплахите срещу журналисти, ще се намесим", увери вицепрезидентът, добавяйки, че Комисията ще оказва натиск на държавите с проблеми.


Тя даде за пример Словения, където премиерът Янез Янша отправяше заплахи срещу журналисти в "Туитър" акаунта си.


Йоурова призна, че има опасения, че препоръките "ще бъдат взети по-сериозно в държави, които имат по-малко проблеми", но каза, че подобряването на положението на журналистите е в интерес на самите държави.
След 18 месеца Еврокомисията ще направи преглед на изпълнението на указанията, като междувременно ще наблюдава извършваните промени.


Йоурова съобщи, че 4 млн. евро са отпуснати на Европейския център за свобода на печата и медиите в Лайпциг, който ръководи европейския механизъм за реагиране при нарушения на свободата на медиите и разследващата журналистика. Той предоставя правна защита, обучения, както спешна помощ, като покриване на пътни разходи, психологическа подкрепа и семейни разходи и осигурява временен подслон в Германия и Италия на застрашени журналисти.

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  Типично либерастки "подход"! Разделение и създаване на "по-равни".

  Създаване на преференции по казуси, които и така са си залегнали в законите и по-специално в НК.
  И разбира се - специални НПО-та, на специален режим, които да се хранят и обслужват тези преференции!

  Прочее ... да ги питам тия от Брюселя, Верка нЕма смисъл, тя е ясна:

  Другаре и дрогарки, к'ви са тия "насоки" към съда?
  Те', цитирам:
  "Полицаите и съдиите трябва да преминат обучение как да осигуряват защита на журналистите по време на демонстрации и протести, се казва в насоките ..."

  Та к'во иначе ни дудне все Брюсель за "независимия съд"?
  А пък ся - т'ва!??????

  Ех, вие, неотроцкистчетата ми сладки!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  "превенция на вербалните атаки на журналисти онлайн, срещу подбуждането към омраза,/
  Звучи добре. Но....
  Самите журналисти си позволяват да правят вербални атаки, да всяват омраза и да плюят по хората. Ежедневно сме свидетели на подобни неща. Така, че ПРОЦЕСЪТ Е ДВУСТРАНЕН.
  С държането и поведението си много журналисти снижават нивото на професията и за много хора думата журналист стана символ на манипулации и лъжа.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 4. 4 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 839 Весело

  Сега всички тюфлеци от десетките нпо-та ще станат за една нощ журналя.
  И ще ревнат за защита и ще се помислят за недосегаеми.

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  До коментар [#3] от "kvasimodo":

  Дейлайт бе искрено смаян от новото тълкуване на всичко, което бе сторил някога. От „героя на Аляска“ той бе превърнат в „звяра от Аляска“, лъжец, главорез и изобщо „покварена личност“. Понеже това не ги задоволи, те започнаха да съчиняват най-гадни лъжи по негов адрес. Той никога не отговаряше на клеветите, но веднъж си каза, каквото мислеше, пред няколко репортери.

  — Правете, каквото щете! — им каза той. — Бърнинг Дейлайт е виждал по-страшни работи от вашите мръсни, лъжливи хартийки! Вас, момчета, не ви обвинявам… поне не за всичко! Нищо не можете да направите. Трябва да си печелите хляба. Има твърде много жени по този свят, които си вадят хляба по начин, подобен на вашия, защото не могат да правят нищо друго. Все някой трябва да върши и мръсната работа, защо пък да не я вършите вие? За това ви плащат, а гръбнакът ви е твърде мек за по-честни служби!

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  "Никой журналист не трябва да умира или да бъде нараняван заради професията си. Трябва да подкрепяме и защитаваме журналистите; те са жизненоважни за демокрацията",
  ______________
  Спомням си как едно време журналистите ходеха на всякъде където избухват бомби в близкия изток и другаде където имаше военни конфликти. Днес само едно изказване за съмнения ,че демократична "демокрацията" на ЦК на Либерастите и вече няма кой да им поеме физическата,съдебна, професионална и морална защита!

  До коментар [#1] от "xm...":

  +++

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  "Пазете журналистите: Еврокомисията издаде препоръка как"

  Добре , журналистите ще ги пазим. А как да се пазим от журналистите? Това е по-важния въпрос на който Еврокомисията не дава отговор нито препоръки как.

 8. 8 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1608 Весело

  Хъ Сетих се за телефона на Меркел ...
  Мислех си, че новите ценности са си такива...
  Пък журналистите... , какво да кажа... никой от конспираторите не се е оплакал, а тази година точно те свършиха цялата журналистическа работа...

 9. 9 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Пазете журналистите
  ======================
  Има журналисти които наистина трябва да се пазят. Но в България чрез цитиране на Дойче веле, Свободна Европа не са застрашени.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 10. 10 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  А счетоводителките ?
  Тях може да ги трепете, щото нищо не сме препоръчали.
  Абе ей, я оставете държавите сами да си решат проблемите, които вие като европейски институции им натресохте.
  Първо вие кажете как се бори корупцията ... по върховете на ЕС, пък ние ще преценим става ли същия метод да приложим и за нашите мошеници.

  кратък
 11. 11 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 108 Неутрално

  "Пазете журналистите: Еврокомисията издаде препоръка как"Добре , журналистите ще ги пазим. А как да се пазим от журналистите? Това е по-важния въпрос на който Еврокомисията не дава отговор нито препоръки как.
  —цитат от коментар 7 на tacheaux


  Това вероятно ще бъде посочено в друг декрет. Като се замислиш, обаче какъв процент от българските журналисти са обект на вербални онлайн заплахи или вербално малтретиране не поради факта, че работят в дълбочина и навлизат в наистина "опасни води", а защото, подтиквани от това да се харесат на работодателя на техния работодател плюят на професията си и си позволяват да унизяват хора и опорочават отделни факти?

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 12. 12 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  Да обобщим дискусията...

  Ако има нещо БЕЗСПОРНО за днешно време, то е, че днешните пропагандисти задминаха ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ пропагандистите на фашистка Германия...

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  А счетоводителките ?Тях може да ги трепете, щото нищо не сме препоръчали.Абе ей, я оставете държавите сами да си решат проблемите, които вие като европейски институции им натресохте.Първо вие кажете как се бори корупцията ... по върховете на ЕС, пък ние ще преценим става ли същия метод да приложим и за нашите мошеници.
  —цитат от коментар 10 на Мариана Кълвачева


  А, това с корупцията по високите етажи на ЕС е в друг ресор, не на Верка.

  Пък и тя как да огрее навсякъде?
  То и сега и е тежко, я вижте на снимката какви торбички под очите е отпрала.
  По кило и канче сигурно люсва всяка вечер, за да захлупи мъката от журналистическите неволи!

 14. 14 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Тези еврочиновници са абсолютно откъснати от реалния живот, живеят си в някаква тяхна матрица и дори не подозират какви са истинските проблеми на народите.
  И при тази тотална липса на точна информация вземат съдбоносни решения и дават указания.

  кратък
 15. 15 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  Значи, колеги, отношението ни към колегата Бойко Борисов може да е всякакво, но той, като един Жив Класик, обобщи от най-висока гледна точка съвременната пропаганда, и то - забележете, във всички страни...

  Хвала и да живей!

 16. 16 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#15] от "Аскет":

  Ама как няма да живей, след като Борисов е спазвал мафиотската завера, а тя каква е, ами като крадеш задължително давай нагоре по веригата чак до Капо ди тути капи, иначе ще те намерят в някоя канавка.
  Защо ЕС не каже колко от милиардите , отпускани на българското правителство, после са отишли по партийните каси на ЕНП, а колко отидоха при Ишиаса ?
  Май нещо се умълчахте.

  кратък
 17. 17 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 867 Любопитно

  Трябва да се пазят журналистите, спор няма, ама:
  "64-ма ваксинирани умряха от COVID-19" - първа страница на "Труд",
  Бенатова нарече протестиращите срещу убийство и циганските своеволия в Катуница "лумпени",
  Аце Петроски и пасквилите му за отношенията България - БЮРМ и то тук в Дневник.
  Това са само три дребни примера за различни "журналистически" изяви.
  Та, къде виждате "журналистика" тук, че и такава, която трябва да се пази?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 18. 18 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 956 Гневно

  Тия се шегуват... тука направо си ги купуват, всичко до един се продадоха на откраднатите от ГЕРБ пари. Журналята са съучастници в кражбата на България, гнусни национални предатели!

 19. 19 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Да бе, пазете мисирките. Хората вече отдавна са забравили изначалното значение на думата журналист. Днешните мисирки или мисири кудкудякат каквото им наредят. Едно време, информационните агенции и медии бяха там, на първо място за да информират и след това да формират обществено мнение. Сега, каруцата е пред коня - медиите се превърнаха в пропагандна машина, информацията е много малък процент от помията, която се излива ежеминутно по всички медии, но и малкото информация е силно изкривена. Отворете едно списание от 1945-50 и вижте какво е журналистика (имам пред вид Западни издания) и сравнете с помията и ниското ниво днес. И нищо не оправдава превръщането на такива иначе авторитетни медии като СНН, ВВС или Н.Й. Таймс в едни помийни ями (от 15 години поне, нито мога да ги гледам, нито слушам. Или вземете например По Света и у Нас, по БНТ1 - половин час ви занимават с абсолютни тъпни, които могат да се кажат за не повече от 7 минути. Поне половината съдържание може да се замени с много по-интересни и стойностни неща. Празноглавие на квадрат.

 20. 20 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#17] от "CINZANO":

  Да ти кажа - не си съвсем прав...

  Примерно - с риска за здравето и живота си журналистите от целия ЕС (защото за тях става дума) непрекъснато пускат допсики за съдбата и състоянието на Асандж...

  Същите тези журналисти - понеже е безопасно да се пускат дописки за съдбата
  състоянието на Навални, не му обръщат никакво вниание и никакво инфо за него не ни спускат.

  По този пример Асандж - Навални става ясно, че журналистите от ЕС са лица отговорни, професионалисти, обичат риска и тръпката, противопоставят се на всяка власт (която не е жълтопаветна), громят управляващите (ако не са жълтопаветници), не вървят по утъпканата пътека на хранилката и грантовете и пр. - те са пример за нашата съвест...

 21. 21 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Проблема с голяма част от журналистите, поне в България, по-скоро идва от това, че медиите, за които работят са зависими от по-големи структури. Това неминуемо води до цензура в много ситуации.

 22. 22 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  До коментар [#12] от "Аскет":

  Днешната пропаганда надмина и тази по време на тоталитаризма.
  А може би са се учили от нея.
  И много добре са се научили.
  Отличници!

  Panta rhei....
 23. 23 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  До коментар [#21] от "kama_start":

  Ако това беше само в България - ехее!
  Проблемът е посевместен в ЕС.

  Panta rhei....
 24. 24 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  До коментар [#13] от "xm...":

  Нее.
  Това е от безсъние по повод тежката съдба на журналистическата гилдия.
  А някога те ходеха на първа линия на събитията, предаваха от местата на събитията.
  А сега е несравнимо по-трудно - трябва да четат из фейса, туитъра и да се ровят неуморно по други сайтове ...
  Много, много тежка и опасна работа.

  Panta rhei....
 25. 25 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#22] от "Molossian":

  И туй сме го говорили неведнъж...
  Днешната пропаганда и цензура тръшкат соц-пропагандата и соц-цензурата...

  Даже по времето на соца, най-вероятно като вентил, се отпускаше малко свобода - пр. Малката Правда, головокружение от успехов, за нЕкои недъзи...

  Докато днес празно няма! Което си има своите плюсове!
  Примерно вземаш което и да наше СМИ - той е нещо като дайджест (нали така се вика) НА ВСИЧКАТА СВЕТОВНА ПРЕСА - вместо денонощно да следиш СНН, ББС, Ройтерови, АФП, Дойчето, НЙТ и Таймс, Вашингтон и пр. постове и т.н. и т.н., минаваш по заглавията на което и да наше СМИ и ти стават напълно ясни ВСИЧКИ опорни точки на Господарите на Света - и то без никакво отклонение.

  Което и да наше СМИ пести много време и усилия, като ни предпазва от грешки в оценките на събития и лица - това ми е думата!
  С което и да наше СМИ човек е винаги в крак с мнението на Господарите!

 26. 26 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  "като покриване на пътни разходи, психологическа подкрепа и семейни разходи и осигурява временен подслон в Германия и Италия на застрашени журналисти."

  Ай, ай ай.
  Бръже някой да каже на съгражаните ни от Факултето, Филиповци, Столипиново и други подобни "застрашени" зони да се пишат преследвани журналисти веднага!

  Panta rhei....
 27. 27 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#25] от "Аскет":

  Най-интересни са класациите за Свобода на Словото...

  Примерно България били на 112 място, а в 99.99% от нашите СМИ всичко е 1 към 1 с 99.99% от най-най-най-най-най-най-меродавните СМИ от белите, десни, развити, пазарни, демократични и жълтопаветни държави.

  И се чудя, след като няма НИКАКВА РАЗЛИКА в съдържанието и оценката на най-меродавните и 99.99% от нашата преса -- защо сме толкова назад в класацията!?
  Абсолюттен парадокс!

 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  До коментар [#13] от "xm...":Нее.Това е от безсъние по повод тежката съдба на журналистическата гилдия.
  —цитат от коментар 24 на Molossian


  Безсънни нощи, журналистически.
  Законодателни напъни - комунистически!
  Плодене на НПО, уж моралистически.
  И хрантутене ан гро - евроЦоциалистически!

 29. 29 Профил на cyklonb
  cyklonb
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Ако имаше журналисти да ги пазим ,ама тоя слугинаж за бирени капачки кво да го пазим?

 30. 30 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "Пазете мисирките" е правилния апел.

  В България журналистика НЯМА. Има няколко г*золизещи медии, които обслужват този, който плаща най-добре. В това число в-к Дневник и мисирката Йовка, сътворила този пасквил.

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Те повечето от българските няма нужда да се пазят. Отдавна са купени и защитени.

 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  То пък едни журналисти. Силиха се, силиха се на ГЕРБ, а сега 6 месеца служебно правителство никакви разследвания няма, никакви критики. От кого да ги пазиш тези...

 33. 33 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Много добри препоръки, но са спестили да препоръчат повече разследваща журналистика и по-малко пропаганда без доказателства!

  Нали помним на кое място е България в класацията на Репортери без граници? 112!

 34. 34 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#22] от "Molossian":И туй сме го говорили неведнъж...Днешната пропаганда и цензура тръшкат соц-пропагандата и соц-цензурата...Даже по времето на соца, най-вероятно като вентил, се отпускаше малко свобода - пр. Малката Правда, головокружение от успехов, за нЕкои недъзи...Докато днес празно няма! Което си има своите плюсове!Примерно вземаш което и да наше СМИ - той е нещо като дайджест (нали така се вика) НА ВСИЧКАТА СВЕТОВНА ПРЕСА - вместо денонощно да следиш СНН, ББС, Ройтерови, АФП, Дойчето, НЙТ и Таймс, Вашингтон и пр. постове и т.н. и т.н., минаваш по заглавията на което и да наше СМИ и ти стават напълно ясни ВСИЧКИ опорни точки на Господарите на Света - и то без никакво отклонение.Което и да наше СМИ пести много време и усилия, като ни предпазва от грешки в оценките на събития и лица - това ми е думата!С което и да наше СМИ човек е винаги в крак с мнението на Господарите!
  —цитат от коментар 25 на Аскет


  Много добър анализ на ситуацията с тъй наречените свободни медии!

 35. 35 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1781 Весело

  До коментар [#26] от "Molossian":

  ''да се пишат'' ма кЪт не моа да пишЪт... :)

 36. 36 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1781 Любопитно

  А консервативните журналисти, ш ги пазЕ ле ЕС?
  И ако си блогър, влизаш ли като застрашен вид?

 37. 37 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 839 Весело

  Проблема с голяма част от журналистите, поне в България, по-скоро идва от това, че медиите, за които работят са зависими от по-големи структури. Това неминуемо води до цензура в много ситуации.
  —цитат от коментар 21 на kama_start


  ГовориШ за т.нар. добри олигарси?

  Ние знаем един такъв, сълзичка :) :) :)

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 38. 38 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИ, ГОВОРИТ МОСКВА!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 39. 39 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Като видях заглавието и се сетих за един виц. В един полицейски участък решили за Нова година да разиграят томбола и решили да си направят шега,като на спечелилите наградата била един кондом. Отива в аптеката и ги поръчва,а един от опашката решил да се пошегува и казал: "Аз знаех,че в полицията само биели,а то ни и оправяли",а един друг от опашката лява резба ги защитил: " Не само ни оправят ами и ни пазят". Така че Европейската комисия много късно се сетила ,че полицията трябва да ни пази на протестите...

 40. 40 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#23] от "Molossian":

  Факт е, че не е само в България, но тук се усеща доста сериозно. А предвид настоящата ситуация дори е очеизвадна тази медийна цензура.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK