Полша се огражда от Беларус, Германия върна граничните проверки заради мигрантите

Мигранти в Централното начално приемно помещение за мигранти, пристигащи от Полша и Беларус, започнаха масово да подават молби за убежище в Германия. Центърът за хора, търсещи убежище в Айзенхутенщат, в провинция Бранденбург, се пълни бързо.

© Associated Press

Мигранти в Централното начално приемно помещение за мигранти, пристигащи от Полша и Беларус, започнаха масово да подават молби за убежище в Германия. Центърът за хора, търсещи убежище в Айзенхутенщат, в провинция Бранденбург, се пълни бързо.Полша планира да похарчи над 1.6 млрд. злоти (404 милиона долара) за изграждане на стена от бодлива тел по границата си с Беларус в опит да спре потока от мигранти, които се опитват да преминат на европейска територия.


Варшава въведе извънредно положение в граничните воеводства през септември и изпрати войници да помагат за охраняване на границата, където стотици мигранти от Близкия изток и Африка се опитват от Беларус да влязат на нейна територия. Полският парламент ще реши по-късно днес дали да отпусне финансирането.


Поставянето на бодлива тел по границата започна през август, като новата стена ще включва система от сензори за движение и камери.
Полша, както и Литва и Латвия съобщават за рязко увеличаване на мигрантите, влизащи незаконно от Беларус, което според Варшава и Брюксел е форма на хибридна война, предназначена да окаже натиск върху ЕС заради санкциите срещу режима на президента Александър Лукашенко.


За първите девет месеца на годината са предотвратени 9287 опита за преминаване в Полша от Беларус, като 8000 са извършени само през последните два месеца.


Германия върна граничния контрол с Полша


Междувременно германската полиция съобщи за увеличаване на броя на мигрантите, които незаконно влизат в страната през Беларус и Полша, съобщава "Ройтерс". 4300 пресичания са установени по маршрута през август при само 26, регистрирани от януари до юли.


"Понастоящем няма признаци за облекчаване на ситуацията на германско-полската граница", казаха от полицията и добавиха, че са засилили претърсванията по вътрешната граница и са въвели отново временен граничен контрол.


Говорител на германското вътрешно министерство заяви, че се обмислят допълнителни мерки за спиране на нелегалната миграция.


Преди седмица 12 европейски държави, сред които България и Полша, поискаха от Европейската комисия да предложи по-адекватни възможности за защита на външните граници на ЕС. Сред тях са финансиране чрез европейския бюджет на изграждането на стена по външните граници на Съюза. В момента Брюксел не възразява срещу изграждане на допълните съоръжения по границите, но смята, че те трябва да са за национална сметка.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Цитат: Полша се огражда от Беларус

  ----------
  "Tear Down This Wall"
  https://youtu.be/WX00QkvK-mQ?t=46

 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  За Полша ясно, те си казват какво мислят.
  Но Германия?
  Възможно ли е това, позор, да върнете горките хора!
  Нали ги приемахте всички, после бяхте измислили и квоти - и за нас да има.
  Това се казва лицемерие, Дами и Господа!!!

 3. 3 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  "В момента Брюксел не възразява срещу изграждане на допълните съоръжения по границите, но смята, че те трябва да са за национална сметка."

  Все пак е напредък. Преди време пречеха на граничните държави да се справят сами.

  подпис
 4. 4 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Използването на мигрантите като заплаха сравнима с бомбена, говори само по себе си. Новите болшевики вкараха в Европа десетки милини ходещи бомби. Въпрос на време е Аллах да им заговори: „И се сражавайте с тях, докато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах” (2:193).

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 5. 5 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  "Понастоящем няма признаци за облекчаване на ситуацията на германско-полската граница"

  Ми и на германско-полската граница да има ограда. Явно и в Полша и в Беларус мигрантите влизат от Украйна. Значи и на полско-украинската граница да сложат ограда. И на украинско-беларуската граница също. Огради до дупка!

 6. 6 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 310 Неутрално

  А през туй времи ейн марморт опаковал райхстага, кулата Биг Бэн, Цар Бомба, наклонената кула в Ибиса, фестивала в Кан-Кан, Загара Фамилия в Сочи...и паметника на цар Осеменител

  в памет на Кристо

  Ясмин.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 7. 7 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Поканването на стада от примитивни диваци в Европа (за което Меркел трябваше отдавна да е в затвора) доведе до закономерния си край - възстановяване на граници, проверки и пр.

  Сега трябва цялата тази отвратителна измет да бъде изпратена в Германия, след което Германия да бъде обградена отвън с бодлива тел и минно поле.

 8. 8 Профил на fury_21
  fury_21
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Германия без мигранти не може да оцелее. Отрицателния прираст е налице навсякъде в Европа. Турците подържат тежката и автомобилната им промишленост в Германия ама не стигат. Вижте какво стана с Великобритания. И ние вървим към това - ще търсим кой да работи на село и в чистотата, циганите не стават!

 9. 9 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Това го пиша от 4г.:
  План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2939 Весело

  Кой каквото и да прави в света .... го прави за да направи МРЪСНО на Полша . Тия са таква досада за ЕС , че се чудя кога ще им бият ШУТА ..

 11. 11 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Продължение:
  Трябва първо да им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал в 9. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4721 Весело

  Значи когато Меркел ги покани, цялото ЕС трябваше да ги пуска и настанява, но сега като минават през Полша слагаме пак границата и проверките.... Много демократично и либерално😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на doq021005444
  doq021005444
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Адмирации, г-н Данаилав - брилянтно ! Това разбира се са само директиви. Ясно е , че за успешното им осъществяване е необходим много по-подробен план, който да даде практическо начало на действието. Аз бих предложил тайна клауза в плана, която драстично би намалила разходите по депортирането като същевременно увеличи ефективността на същото. Сигурен съм, че може да се намерят хора за това, макар и трудно, но трябва да се започне отнякъде.

 14. 14 Профил на doq021005444
  doq021005444
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Предлагам като начало да се започне със събиране на съмишленици по осъществаване на плана П.Данаилов тук в този форум. Ако не друго, поне ще се сложи начало на една група хора, желаещи да действат - и нека за куриоз тя да бъде явна и създадена точно тук, в най-лаволибералния форум.

 15. 15 Профил на doq021005444
  doq021005444
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Разбира се, както е споменато по горе, политическа воля за такъв един план е абсурдно да се намери. Затова той трябва да се видоизмени в такъв за приложение на локално ниво,по скоро за демонстрация на воля за съпротива срещу Европейската политика относно мигрантите. Как и в каква посока - това може да се реши впоследствие, след учредяването на групата.

 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3989 Неутрално

  Добре, че не се задържат в България, а минават транзит.

 17. 17 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Това трябваше да се случи отдавна.
  Ама Меркел е виновна, че ги била пускала.
  Ми Меркел вече я няма и е крайно време Европа да се погрижи за сигурността си.
  И след 50 години ли в Европа ще се случва само това, кето е казала Меркел?

  Чета редовно руски сайтове и там вече открито се говори, че Русия дава огромни суми на бежанци от цял свят да се насочва към Европа. И това са основно млади мъже, които дори имат нахалството да тренират в парковете на големите европейски градове.

 18. 18 Профил на doq021005444
  doq021005444
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Даже да не е група, а да е философски кръжочец от форумни клавиатурни герои - пак е нещо. Очаквам лични съобщения след 25 ноември. Ако се съберат достятъчно кандидати, може да се сложи начало на политическа партия - тайна.

 19. 19 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Всички трагедии на Европа през миналия век се случиха заради Германия и Русия.
  Но Европа продължава да мисли мудно и бавно.
  Така постъпи с Хитлер, така го дава и днес - яваш, яваш.

 20. 20 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Неутрално

  До коментар [#19] от "cpl40723722":

  Почвата обаче е била подготвена от Наполеон...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 21. 21 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Ще помоля Германия да ги взима всички, не да въвежда граничен контрол. Меркел ги покани, а и тя се заигра с руснаците, които сега заливат Европа с мигранти. Поискаха газ и пришълци - имат ги. Само да не прехвърлят отговорността за грешките си на всички останали европейци.

 22. 22 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4283 Разстроено

  Тези лоши поляци, че и ги гонели обратно в Белорусия, където пък ги пребивали от бой и ги изритвали обратно. Двама кубинци говореха, че от седмица не са яли и са се крили по гората от страх да не би и в Полша да има същото вторично посрещане...

 23. 23 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2961 Любопитно

  Между Нарва и Тулча е крайно време да има разделителна линия, да оставим варварските народи встрани.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  Крайно време е Лукашенко да бъде изолиран чрез гранични огради, защото той/ подтикван от Москва / няма да се спре да прави мизерии на Европа.

 25. 25 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1965 Весело

  До коментар [#24] от "bat_plamen":

  Моля ви, отворете стадионите и махнете мерките 100%, че футболните фенове почнаха да се вихрят като политически анализатори

 26. 26 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5556 Весело

  Европа ще стане броеница от бодлива плет

 27. 27 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#1] от "Аскет":

  псолютно за същото нещо става дума, робофилче :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 28. 28 Профил на Ганьо льо фури от льо балкан
  Ганьо льо фури от льо балкан
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Това го пиша от 4г.:План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  —цитат от коментар 9 на Пламен Данаилов


  Ганьо не го търси за пари.

 29. 29 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Солидарност!
  Бела/небела... рус е това.

  Полша е Полша.
  Германия...
  върна проверки за да връща миграти.

  "Полша се огражда от Беларус,
  Германия върна граничните проверки заради мигрантите"

 30. 30 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#9] от "Пламен Данаилов":

  Давай, развий го по държави, със съответните смени на педирюнгелски правителства, с участие на гражданските общества, с особеностите в мюсюлманските анклави в Европа, с благасловията на църквите, Папата, Волен Сидеров и Валерката :)

 31. 31 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  санкции, ембарго и ежедневни бомбени рейдове над хомофобска , ойроскептична, ксенофобска, трансфобска,крайно-дясна Варшава и ксенофобски, пропутинско-газов режим у Берлин .

 32. 32 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 343 Неутрално

  До коментар [#13] от "doq021005444":

  Благодаря за оценката! Умишлено не Ви отговорих вчера, чаках да ни наблъскат минусчетата за да видите, че дори и у нас има много противници на тази идея - всяка жаба да си знае гьола. Първо ЕС трябва да се обедини под подобна идея като моята, да се излъчат съответните организации по държави от ЕС... Само това е много трудно и какви съвети може да се дадат. Например на Унгария и Германия - две различни правителства, на Орбан и Меркел. Тя ги канеше с мечета и шоколади, а той строеше огради. Лъч надежда за мен е идеята на въоръжени сили на ЕС, независими от НАТО. Това е стъпка в правилна посока.

 33. 33 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 343 Неутрално

  До коментар [#30] от "enter_k":

  Едва ли има човек който да направи компетентно разбивката на тия мерки по държави. Ще скочат стотици правозащитни организации, папата, партии, движения. Правилно си усетил, че пришълските анклави са различни по състав, големина, проблеми които създават. Трябва политическо одобрение от целия свят, големи логистики, не е задача за една държава, камо ли за един човек.

 34. 34 Профил на Petar Georgiev
  Petar Georgiev
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Както винаги полските гламари се опитват да нахлуят в Беларус, която считат за своя територия, но империята на доброто и справедлиовстта - Русия, няма да позволи на полстките бандити и крадци на земя и ресурси да си разиграват коня. Тоя път белорусите ще си върнат стария град - Варшава, обатно в законната си територия. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK