Появата на еврото: 2002 г., която Европа посрещна пред банкоматите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Ако бяха почнали да ва обработват толкова отрано и за ИК, досега щяхте да празнувате годишнина от подписването й.
  Май няма да ви са размине тоя път. Аз помня само цената на гранде дарк роуст преди и след приемането на ойрото. Вие ще си спомняте след години други стоки, предполагам. Официално му викат “ consumers' inflation perceptions”. По простонародному са вика “да го изпиташ на гърба си”.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 2. 2 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 389 Неутрално

  ДА на еврото за България.

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Приемането на еврото в момент на развихряща се инфлация, ще удари спестяванията на българите. Най - важния въпрос е, ще се запази ли съотношението лев/евро 2:1,или ще ще е по - голямо - 4:1,5:1?

 4. 4 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 546 Любопитно

  "Както мнозина се опасяваха, смяната на еврото провокира спорадични покачвания на цените в цяла Европа. От испанските автобусни билети, които скочиха с 33%, до финландски пазар, където "всичко за 10 марки (1.68 евро)" стана "всичко за две евро"."

  Това го пиша от години тук и всички се надпреварват да ми обясняват каква глупост съм пишел. Ето вече го имате и като официално признание. Крайно време е да се подготвите за тотално обедняване от около 30%. Това се случи в Италия и съм го изживял на собствен гръб.
  Последният обменен курс на Италианската лирета беше 1936 за 1 евро.
  Еспресо преди смяната...1500 лирети след смяната 1.5 евро
  Сладолед от 2000 лирети.....2 евро.
  И т.н. Еврото не е спасение, еврото е зависимост. Крайно време е да го разберете. Една държава никога не може да бъде напълно независима ако някой друк (Европейската банка) решава монетарната и политика.

  Честита Нова Година на всички във форума с пожелания за всичко най-добро на вас и вашите близки.👍

 5. 5 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Румъния отложи за 2029 г. целта си да влезе в еврозоната. Но ние сме по-ербап.

 6. 6 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Тогава по памет в България пенсията беше 100 лв., а минималната заплата беше 200 лв...
  Та пред банкоматите са редели тези, които имат пари...

 7. 7 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 199 Неутрално

  До коментар [#5] от "Софианец":

  Даваме си душата за 💶.

  мурзилка
 8. 8 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1192 Весело

  С това стопанство сме само за еврото, след като един зарзават внасяме.....

 9. 9 Профил на Вашият профил
  Вашият профил
  Рейтинг: 2977 Весело

  рубладжийте не харесват еврото :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 10. 10 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  рубладжийте не харесват еврото :)
  —цитат от коментар 9 на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)


  Във форума се виждат кои са рубладжии и путинисти. Тези , които са против еврото са такива.

 11. 11 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  До коментар [#4] от "Padrino":
  "Еврото не е спасение, еврото е зависимост. Крайно време е да го разберете. Една държава никога не може да бъде напълно независима ако някой друк (Европейската банка) решава монетарната и политика."

  За България еврото е спасение и проява на независимост от Русия.
  След претърпяната хиперинфлация и вързване на лева първоначално към марката , а после към еврото , България в определена степен вече е зависима към западната финансова система , но зависима в добрия смисъл на думата , както непълнолетните деца са зависими от своите родители. Това е за хубаво , не за лошо. България ще бъде в много по-голяма степен финансово стабилна , когато въведе еврото.

 12. 12 Профил на dzg42842314
  dzg42842314
  Рейтинг: 0 Весело

  [quote#10:"tacheaux"][/quote]

  Много ясно. За тях като кажеш ЕС и са като бик на червен парцал - бъ, бъ, бъ, ЕС туй, ЕС онуй. Айде чиба в Новонасранск.

 13. 13 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 546 Любопитно

  До коментар [#11] от "tacheaux":

  И кога Русия е решавала монетарната политика на Българския Лев? защото над Еврото няма да имате никакъв контрол....ще правите това което Ви наредят от ЕЦБ

 14. 14 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Румъния отложи за 2029 г. целта си да влезе в еврозоната. Но ние сме по-ербап.
  —цитат от коментар 5 на Софианец


  Ние не сме по ербап - просто сме по рафинирани измамници. На думи обявяваме че ще го приемем ама после ще измислим хиляди причини да го отложим. А пък и там не размитат за нас. Проблема е в нивата на нашата корупцията и както си дал добър пример в Румъния. Там поне са по честни към избирателите си. Нима хърватите са толкова глупави ( по малко ербап) че да бързат с приемане на еврото. Чисто теоретично и сега с валутния борд ни е много добре ( това може най-добре да се усети по пазарите в Турция), но проблема с него че е обратим в обозримото бъдеще. Всичко е в ръцете на българските политици, а интелектуалното ниво на повечето от тях спада от НС към следващо НС и вече е катастрофално ниско. Само си представи мнозинство от субекти като Костя Костадинов какво може да свърши. Еврото би направило принадлежноста ни към един от водещите в света икономически и финансови сили необратимо. Към еврото са предпазливи или враждебни само богати страни който се страхуват от общи финанси с точно такива като нашата страна. Нито хърватите са прости, нито гърците, словаците, италианците, португалците, испанците и да не изреждам повече.

 15. 15 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  "Както мнозина се опасяваха, смяната на еврото провокира спорадични покачвания на цените в цяла Европа....
  ...
  ... Това се случи в Италия и съм го изживял на собствен гръб.Последният обменен курс на Италианската лирета беше 1936 за 1 евро. Еспресо преди смяната...1500 лирети след смяната 1.5 евроСладолед от 2000 лирети.....2 евро.И т.н. ...
  ...
  ...Честита Нова Година на всички във форума с пожелания за всичко най-добро на вас и вашите близки.👍
  —цитат от коментар 4 на Padrino


  😀И аз го помня това-тогава бях в Италия веднъж месечно😀 Еспресото на бара беше масово 1200 лире (НЕ ЛИРЕТИ, ЛИРЕ😀!) и всеки оставяше 1500 лире (или 2000 в банкнота) ! И за кафенетата оставаше яка недекларирана сума.

  После еспресото стана 1 евро и...всеки оставяше по едно евро и толкоз😀

  П.С. Това с "виртуалното представяне на еврото" не разбрах. Но помня че във фактурите няколко години "долната сума" беше веднъж в Лире, и после в евро(по задължение, предполагам). Цените на отделните стоки си бяха в лире за единица.

  След това и цените на единица стока станаха в евро, и...ги закръглиха нагоре с по няколко процента. Като попитах мойте 'талянци ЩО ТАКА , те ми казаха намусено-ВСИЧКО се дигна с това евро та и ние дигаме. Ама първите две фактури плащаш по предишните цени😀 И толкоз😀

  Това ще стане и в България в цените на дребно, със сиурност!

  До коментар [#4] от "Padrino":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 16. 16 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Еврото не е спасение, еврото е зависимост. Крайно време е да го разберете. Една държава никога не може да бъде напълно независима ако някой друк (Европейската банка) решава монетарната и политика.
  —цитат от коментар 4 на Padrino
  ....
  Ние сме така от близо 25 години - от влизането ни във валутния борд, така че няма драма.
  Честита нова година! Бъде здрав!

 17. 17 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Румъния отложи за 2029 г. целта си да влезе в еврозоната. Но ние сме по-ербап.
  —цитат от коментар 5 на Софианец


  Ние го въведохме още 1997 като се вързахме към Дойче Марката :)

  В момента курса към Еврото е фиксиран. Единствената разликата е хартията.

  И курса ще си остане такъв до реалното ни влизане в Еврото, освен ако не изберете копейкин който да ни върже за рублата. :)

 18. 18 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  "Както мнозина се опасяваха, смяната на еврото провокира спорадични покачвания на цените в цяла Европа. От испанските автобусни билети, които скочиха с 33%, до финландски пазар, където "всичко за 10 марки (1.68 евро)" стана "всичко за две евро"."Това го пиша от години тук и всички се надпреварват да ми обясняват каква глупост съм пишел. Ето вече го имате и като официално признание. Крайно време е да се подготвите за тотално обедняване от около 30%. Това се случи в Италия и съм го изживял на собствен гръб.Последният обменен курс на Италианската лирета беше 1936 за 1 евро. Еспресо преди смяната...1500 лирети след смяната 1.5 евроСладолед от 2000 лирети.....2 евро.И т.н. Еврото не е спасение, еврото е зависимост. Крайно време е да го разберете. Една държава никога не може да бъде напълно независима ако някой друк (Европейската банка) решава монетарната и политика. Честита Нова Година на всички във форума с пожелания за всичко най-добро на вас и вашите близки.👍
  —цитат от коментар 4 на Padrino  30% инфлация и обедняване е нямало.

  Ако е толкоз лошо, що никой не иска да излиза от него? :)

  Гърците правиха референдуми уж, ама не го отхвърлиха. Италианците и те мрънкат ама го предпочитат пред тяхната валута дето се обезценяваше като хартия.


  И инфлацията не беше породена от приемането на Еврото, а от оптимизма покрай приемането на Еврото. Всеки очакваше икономиката да се подобри, да прорабори и пр. Като сложиш и закръглянето в посока нагоре се получи лека инфлация в рамките на 1-2% над тази за предната година.

 19. 19 Профил на macifer
  macifer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всичко е относително. Ако няма стабилност, националната валута / независимост не греят много много обикновения човек. Пример Унгария: форинтът сгъна като зидарски метър и инфлацията е двуцифрена. Орбан даже наложи максимална цена на бензина...да не говорим за ситуацията с швейцарския франк преди няколмо години.
  За разлика от Унгария, чешката крона и полската злота са си запазили стойността, а в случая на израелския шекел, даже се е повишила. 2015 смених евро за 4.25 шекела, сега е 3,54.

  А Турция ....там мани мани

 20. 20 Профил на macifer
  macifer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всичко е относително. Ако няма стабилност, националната валута / независимост не греят много много обикновения човек. Пример Унгария: форинтът сгъна като зидарски метър и инфлацията е двуцифрена. Орбан даже наложи максимална цена на бензина...да не говорим за ситуацията с швейцарския франк преди няколмо години.
  За разлика от Унгария, чешката крона и полската злота са си запазили стойността, а в случая на израелския шекел, даже се е повишила. 2015 смених евро за 4.25 шекела, сега е 3,54.

  А Турция ....там мани мани

 21. 21 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  До коментар [#11] от "tacheaux":И кога Русия е решавала монетарната политика на Българския Лев? защото над Еврото няма да имате никакъв контрол....ще правите това което Ви наредят от ЕЦБ
  —цитат от коментар 13 на Padrino


  Като отговор ще си позволя да цитирам част от постинга на колегата dorn по-долу, който го е казал много добре:

  " Еврото би направило принадлежноста ни към един от водещите в света икономически и финансови сили необратимо. Към еврото са предпазливи или враждебни само богати страни който се страхуват от общи финанси с точно такива като нашата страна. Нито хърватите са прости, нито гърците, словаците, италианците, португалците, испанците и да не изреждам повече."

 22. 22 Профил на macifer
  macifer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Извинявам се за двойния коментар и

  ЗА МНОГО ГГОДИНИ!!!

 23. 23 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "Padrino":

  В това отношение няма независими държави. Нито САЩ нито Великобритания са независими.
  От друга страна когато имаш световна валута има доста плюсове.

  Еврото е изключителен успех за Еврозоната, а и за Европа.

 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  "През 2007 г. в нея влезе Словения, последвана на следващата година от Кипър и Малта, а после от Словакия (2009), Естония (2011)"

  Когато Кипър, Малта влязоха през 2008, после Словакия 2009 и Естония 2011. Някой сеща ли се, че имаше световна икономическа криза и то много сериозна.

  Някой сеща ли се тогава че имаше дефлация. Но никой не казва, че Еврото е предизвикало намаляването на цените. :)

  Щото приемането на Еврото тогава не предизвика дефлация, а си имаше дефлация предизвикана от кризата. Еврото просто съвпадна с кризата и дефлацията.

  През 2002 когато въвеждаха Еврото имаше икономически бум. Икономическия бум е съпроводен с инфлация.


 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  След това и цените на единица стока станаха в евро, и...ги закръглиха нагоре с по няколко процента.
  —цитат от коментар 15 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  Обикновено така се прави, когато си в подем.

  Ако обаче си в криза и ако тогава приемаш Еврото, като няколкото страни приели го между 2008 и 2011, тогава закръгляваш надолу :)

 26. 26 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Всичко е относително. ...
  ...За разлика от Унгария, чешката крона и полската злота са си запазили стойността, а в случая на израелския шекел, даже се е повишила. 2015 смених евро за 4.25 шекела, сега е 3,54

  .А Турция ....там мани мани
  —цитат от коментар 19 на macifer


  Шекелът от 40+ г' е свързан с т.б. "кошница на валути" (вероятно греша в "кошницата). Преди беше свързан САМО с долара, сега е свързан с 66% долар, 20% евро, останалото-британски паунд и японска йена. Та обменния курс зависи в голяма степен от долара: Скъп долар-скъп шекел и обратното.

  Това що годе стабилизира шекела спрямо другите валути, но вътрешните цени си растат яко и за 2021 инфлацията е над 6 %. Добре че има механизми за индексиране на разни неща (пенсии, държавни/общински заплати и др). Тази индексация обаче не компенсира поскъпването в отделни отрасли, като строителството който е доминантен тук.
  До коментар [#19] от "macifer":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 27. 27 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  След това и цените на единица стока станаха в евро, и...ги закръглиха нагоре с по няколко процента.

  —цитат от коментар 15 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ

  --------------

  Обикновено така се прави, когато си в подем.

  Ако обаче си в криза и ако тогава приемаш Еврото, като няколкото страни приели го между 2008 и 2011, тогава закръгляваш надолу :)
  —цитат от коментар 25 на realguru


  Което пишеш е логично, ама видял ли си го на практика с тойте очи?

  Някой би ли дал данни дали цените за крайния консуматор са паднали в някоя държава след въвеждането на еврото. Щото 'сички (...повечето де 😀) помним поскъпванията в Италия и Гърция😀
  До коментар [#25] от "realguru":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  До коментар [#27] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Не съм го видял с очите си, щото не съм бил там :)

  Отделно, че това поевтиняване е било само временно за 1-2 (или половин година). След излизане от кризата инфлацията пак се върна и цените си тръгнаха нагоре.

 30. 30 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru":

  В България винаги се закръглява нагоре.

 31. 31 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#13] от "Padrino":

  само ни взе всичкото злато нали, хартийките не са ги пипали.

  а иначе, ЕЦБ и еврозоната (както и целия ЕС) са съставени и контролирани от страните членки, т.е. от нас, като влезем вътре, а не както сега сме вързани на каишка отпред и се задоволяваме само с каквото отече

 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 723 Любопитно

  Минусите - добре. Но не видях написана позиция против моето мнение. Кое ни гарантира съотношение евро/лев 1:2? А не 1:5?

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7580 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vlado Nikolov":

  И досега има мнения, че българския лев е надценен, но ще видим.

 34. 34 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "drumbass":

  Всъщност ЕЦБ не се контролира от абсолютно никое правителство.
  Самият въпрос, КОЙ може да контролира ЕЦБ е интересен, НИКОЙ официално не може.

  Кой ли неофицално я контролира е тема за теории на конспирациите, както биха казали някой.

 35. 35 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  Очертава се труден преход към еврото за България.Най-важното е курса на лева спрямо еврото да се запази

 36. 36 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  Очертава се труден преход към еврото за България.Най-важното е курса на лева спрямо еврото да се запази

 37. 37 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Любопитно

  До коментар [#28] от "EU Fighter":

  Колко сме европейци .....само един Господ знае!Но р ясно, че сме от бялата раса, масово християни.......така, че сме европейци!!!!Ако не беше така нямаше да ни приемат в ЕС , а щяхме да сме като турците/азиатците/ .......уж започнали преговори в края на 60 -те на миналия век .......и с нулев шанс за ЕС и еврозоната!!!!!

 38. 38 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#28] от "EU Fighter":Колко сме европейци .....само един Господ знае!Но р ясно, че сме от бялата раса, масово християни.......така, че сме европейци!!!!Ако не беше така нямаше да ни приемат в ЕС , а щяхме да сме като турците/азиатците/ .......уж започнали преговори в края на 60 -те на миналия век .......и с нулев шанс за ЕС и еврозоната!!!!!
  —цитат от коментар 37 на bat_plamen


  Приемането ни в ЕС и необходимите следващите стъпки в същата посока - еврозоната и Шенген, по значение за България бих оприличил само с приемането на християнството от княз Борис I. И тогава това не е минало гладко. И тогава основния мотив на опонентите е бил загуба на идентичност. Късогледи и неразумни люде също е имало достатъчно.

 39. 39 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Една държава никога не може да бъде напълно независима ако някой друк (Европейската банка) решава монетарната и политика. Честита Нова Година на всички във форума с пожелания за всичко най-добро на вас и вашите близки.👍
  —цитат от коментар 4 на Padrino


  В момента България сама ли определя паричната си политика?

  На кого бихме имали повече доверие да надзирава системно важните ни банки - БНБ или ЕЦБ? Защото едните проспаха източването и фалирането на една банка, като междувременно се правеха на приятно разсеяни, че в няколко банки техните български собственици използват привлечения ресурс за собствени нужди.

  Като всяко друго нещо, еврото си има плюсове и минуси. Основният минус е, че няма как да има синхронна парична политика между толкова много държави и това се видя при последната подобна криза 2011-2013г. Но плюсовете превишават значително минусите за мен, включително и непаричните като по-голяма интеграция със страните от еврозоната, по-ниски банкови лихви и такси.

 40. 40 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  ДА на еврото за България.
  —цитат от коментар 2 на jmf29537805


  Ползите за България ще са огромни!

  Колкото до лева, той вързан за еврото и ако някой хитрец не бутне борда преди въвеждането на еврото, това ще е курса.

 41. 41 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  Минусите - добре. Но не видях написана позиция против моето мнение. Кое ни гарантира съотношение евро/лев 1:2? А не 1:5?
  —цитат от коментар 32 на Vlado Nikolov


  Това, което и в момента гарантира 1:2 - валутният борд!

 42. 42 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  Приемането на еврото в момент на развихряща се инфлация, ще удари спестяванията на българите. Най - важния въпрос е, ще се запази ли съотношението лев/евро 2:1,или ще ще е по - голямо - 4:1,5:1?
  —цитат от коментар 3 на Vlado Nikolov


  Глупости! Това няма общо с инфлацията. Спестяванията могат да бъдат ударени във всеки един момент, в който някой изрУд премахне валутния борд. Това е единствената опасност до приемането на еврото. След това изрУдите вече ще са без значение.

 43. 43 Профил на Honda P
  Honda P
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ще цитирам една световна личност:
  "Влизането на мъж в Тайландски еротичен бар може да се отъждестви с приемане на Еврото за България- не е ясно дали, кой, с какво, как и колко може да загази на сутринта". 🍌🍒🍑😁

 44. 44 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#41] от "Гражданин":

  Бордът гарантира за моментното положение. За да влезем в еврозоната трябва да го премахнем. И тогава една Холандия казва : българския лев е надценен, курса трябва да е по - голям. Примерно 1:4. Какво правим, защото се изисква съгласието на всички страни от зоната, та да ни приемат и нас?

 45. 45 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#42] от "Гражданин":

  Спестяванията могат да изгорят и при борд. Той не е абсолютна гаранция, а инфлацията е световна.

 46. 46 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 2585 Весело

  Ще цитирам една световна личност:"Влизането на мъж в Тайландски еротичен бар може да се отъждестви с приемане на Еврото за България- не е ясно дали, кой, с какво, как и колко може да загази на сутринта". 🍌🍒🍑😁
  —цитат от коментар 43 на Honda P


  😀😀😀😀😀😀😀😀😀1000 +++++😀😀😀😀

  5 мин' се кикотя като откачен на това сравнение😀! Що за сухари са ти наплякали минусите-един господ знае😀
  До коментар [#43] от "Honda P":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 47. 47 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#41] от "Гражданин":Бордът гарантира за моментното положение. За да влезем в еврозоната трябва да го премахнем. И тогава една Холандия казва : българския лев е надценен, курса трябва да е по - голям. Примерно 1:4. Какво правим, защото се изисква съгласието на всички страни от зоната, та да ни приемат и нас?
  —цитат от коментар 44 на Vlado Nikolov


  Владо, изобщо не се опитвай да обясняваш. Тук 95% са финансови корифеи и те разбират повече от всички останали по света. То в статията си го пише черно на бяло, че навсякъде във всяка една страна е имало покачване на цените, но всички тук обясняват как нямало проблем защото имало валутен борд???😂😂😂😂
  Остави ги да се удавят в собствените си глупости.

 48. 48 Профил на Kamen Iliev
  Kamen Iliev
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Със сигурност ще има известно покачване на цените, което на фона и на една продължителна инфлация ще изправи косите на голяма част от населението.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK