ЕС променя правилата за съдържание, реклама и лични данни онлайн

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Харвард
  Харвард
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Пътят към ада е постлан с добри намерения за защита на потребителите.

  Когато се говори в един глас, но алангро, куролацията не куролира добре в екваторията...
 2. 2 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Човек ще си помисли "брей, тия почнаха да се борят с големите технологични корпорации", а то... Просто се опитват да ограничат пропагандата само до мейнстрийм либерастките изпълнения, които ще са напълно позволени...

 3. 3 Профил на funordie
  funordie
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Да попитам. БТВ разпространява ли дезинформация с репортажа за ученикът ХАКНАЛ сайта на министерството с оценките?

 4. 4 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Светът си живее живота все едно не приближава денят на разплатата.
  колко наивно.
  В един ден ще се събудим и ще разберем, че нищо от това, което досега е работела, вече не работи.
  Ако ви спрат тока и телефоните и ще умрете за два дни, защото нищо не можете да правите, един гвоздей не можете да забиете.
  Цяло поколение се оказа нулево, затрито и безполезно дори за себе си.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 5. 5 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  В момента онлайн платформите си позволяват всякакъв вид манипулация на базата на личните данни. И тази манипулация не е единствено с комерсиална цел. Стала въпрос за социален инженеринг. Какво да мислим, как да живеем, какво да харесваме, как да се чувстваме, какво да работим и т.н. Накратко - кои да бъдем (и кои да не бъдем). Информационните услуги се обединяват с психологията и социологията с цел да създадат най тоталитарният корпоративен режим, който някога е съществувал, като посягат към най съкровените неща в човека, посягат на самата човешка същност и душа, това, което ни прави съзнателни индивиди. Вместо като за уникални индивиди технократските елити искат да мислим за себе си като за "биологични алгоритми", които са манипулируеми, чрез условията на реалната и онлайн среда, чрез бихейвиоризъм, внушения, дестабилизация, кондициониране и още много психологически методи за въздействие и програмиране на съзнанието. Корпорациите не уважават и не признават индивидуалната човешка воля и избор. Те посягат на правото да бъдем. Това трябва да спре. Първата стъпка е в ограничаването на произвола им, прикрит зад мантрите за свободен пазар, свобода на бизнеса и т.н. Затова правителствата трябва да предприемат спешни мерки, докато корпоративният тумор не се разрастне твърде много и не стане късно.

  Горещо препоръчвам "Надзорният капитализъм" на Шошана Зубоф:

  https://m.helikon.bg/233021-Епохата-на-надзорния-капитализъм.html

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 6. 6 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1925 Любопитно

  Най-чистото нещо е да не използвате услугите на социалните мрежи.... така нищо не може да ви се случи.
  Проблемът е например, че моята банка, за да ми осигури интернет банкиране, ме накара да се направя Google акаунт, защото само от магазина им мога да си изтегля приложението за потвърждаване от телефона. На възражението ми, че не искам да го правя, те ми отговориха, ами тогава няма да имате такава услуга. В общи линии, накрая всичко се навързва - телефона ти, данните, които google ти искат, за да ти направят акаунт + данните за банката. Ако ползваш акаунта при влизане в интернет - примерно YouTube, там пък какво записват не е ясно, защото със сигурност правят някакво профилиране поне за реклама.
  Прошнурован и прономерован си отвсякъде без да имаш никакъв избор. Така че всикчо това няма никакво значение - или не ползваш такива услуги или няма реална защита, каквото и да ти говорят и ако ще 8000 експерта да назначат.

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 7. 7 Профил на sce00647696
  sce00647696
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Ако се спазват революционни правила на Европейския парламент
  ще остане само руския Яндекс

 8. 8 Профил на Виктор Христов
  Виктор Христов
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Повечето неща вече ги има, останалото ще се прехвърли в административна и в последствие финансова тежест към крайния клиент, които са бизнесите, които промотират продуктите си на тези платформи. С други думи малките бизнесчета, които се опитват да припечелят нещо и да се развиват чрез онлайн търговия и други, ще бъдат натоварени с толкова много администрация, че ще им се ограничи силно възможността за развитие. Отделно, че тези правила също правят рекламите много по-неефективни. Ако си голям бизнес, просто ще плащаш малко повече за юридически услуги и за административния си отдел и малко повече за реклама. Ако си малък бизнес, нямаш юридически или административен отдел, който просто означава фалити на дребни търговци или значително отслабване възможностите за развитие. Както винаги ЕС се опитват да регулират неща с хипер сложни правила и директиви без да разбират добре нито това, което регулират, още по-малко пък негативните ефекти от всички тези политики, които лесно се продават на публиката като "грижа за хората".

 9. 9 Профил на Виктор Христов
  Виктор Христов
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Най-чистото нещо е да не използвате услугите на социалните мрежи.... така нищо не може да ви се случи. Проблемът е например, че моята банка, за да ми осигури интернет банкиране, ме накара да се направя Google акаунт, защото само от магазина им мога да си изтегля приложението за потвърждаване от телефона. На възражението ми, че не искам да го правя, те ми отговориха, ами тогава няма да имате такава услуга. В общи линии, накрая всичко се навързва - телефона ти, данните, които google ти искат, за да ти направят акаунт + данните за банката. Ако ползваш акаунта при влизане в интернет - примерно YouTube, там пък какво записват не е ясно, защото със сигурност правят някакво профилиране поне за реклама. Прошнурован и прономерован си отвсякъде без да имаш никакъв избор. Така че всикчо това няма никакво значение - или не ползваш такива услуги или няма реална защита, каквото и да ти говорят и ако ще 8000 експерта да назначат.
  —цитат от коментар 6 на georgievb


  Всичките ти данни са криптирани от гугъл и фейсбук. Никой не знае кой си и какво правиш на тези платформи, извън алгоритмите, които се опитват да ти насочат правилната реклама. В същото време разбира се, чудя се къде са актовете за ограничаване данните, които правителствата и ЕС събират за гражданите си? Дали притеснението им е наистина защита личните данни на гражданите или по-скоро целта е да си запазят монополния контрол над тези данни.

 10. 10 Профил на Storm Of Change
  Storm Of Change
  Рейтинг: 1204 Весело

  Я, тия ще забраняват рекламите по пол.

  Мисля, че е крайно време да пуснем реклами на новите модели въдици и джипове БМВ на всички майки в България. :) Евала на ЕС, поредна глупава регулация, която ще направи хората по-бедни.

  Разни хора - разни алкохоли!
 11. 11 Профил на alfonsie88
  alfonsie88
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Нужен е контрол за начина по-който се прави бизнес онлайн. Пълно е с интернет измамници, като някои от тях са и големи компании, като напр. добре известни ниско-тарифни авиолонии или букинг компании. Специално биг текс основно се интересуват как да печелят от реклама и да продават лични данни, без да им пука особено за други последствия. Поздравления за ЕС.

 12. 12 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Човек ще си помисли "брей, тия почнаха да се борят с големите технологични корпорации", а то... Просто се опитват да ограничат пропагандата само до мейнстрийм либерастките изпълнения, които ще са напълно позволени...
  —цитат от коментар 2 на 4okuto


  Мда, и аз си помислих "...Ура, ЕС ще накарат Фейсбук да промени съотношението между това, което ми набутват като реклами и това, което наистина очаквам, от 10:1 към нещо по-приемливо, а то си било чиста борба кой да цензурира НЕТ-а

 13. 13 Профил на Моa Преaтел Тaйnи
  Моa Преaтел Тaйnи
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Относно тези простотии- отдавна съм вдигнал ръце!

  Да правят каквото искат, само едно бих замолил- не ми пускайте оше подскачащи простотии по екрана, на които трябва да "agree"- вам!

  Приемете, че- тъй и тъй сте го въвели (без да ме питате)- агри-йвам всичко- по дефолт!

  Ама това бисквиДи, споразумения, лични данни не- лични данни, реклами- приемам, бе- всичко приемам!

  Само спрете подскачащите щуротии, че хеле на телефона- докато успея да ги "приема" всичките, и съм си изпилил всичките нерви!

  Отдавна бръмча на принципа- "всичко- дървено".

  Дървен имейл, дървени акаунти, имената даже не ги помня, VPN- ecтествено, та затова- "приемам", бе! И реклами (нищо няма да купя!), и всичко- само ми оставете някакво място на екрана!

  Яж бахур.
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK