Сърбия вдига пътните такси от 1 януари

Сърбия вдига пътните такси от 1 януари

© European commission (audiovisual service)От 1 януари пътните такси в Сърбия ще бъдат увеличени с девет процента, обяви изпълняващият длъжността директор на компанията "Пътищата на Сърбия" Зоран Дробняк, цитиран от вестник "Курир".


Цената на таксата за отсечката Белград - Димитровград (Цариброд), която сега е 1310 динара (11,17 евро), ще стане 1427 динара, или около 12.16 евро.


Пътната такса за отсечката Белград - Ниш, която сега е 890 динара (7,58 евро), от 1 януари ще бъде 970 динара (8,27 евро), пише БТА.
Затова пък тол таксите по гръцките магистрали ще намаляват от следващата година, но все още не са известни точните дати на промяната, тъй като те зависят от подписването на новите договори за концесии. БНР съобщава, че цените ще паднат с около 30 евроцента на отсечка.


Правителството е успяло да уговори с концесионерите да се откажат от искането си за поскъпване на цената за преминаване заради повишаването на разходите за поддръжка на пътищата. След дълги преговори министерството на транспорта успя да постигне намаление на цената както за област Атика, така и за магистралната структура в цялата страна.


При действащата криза и увеличените разходи за живот шофьорите не могат да си позволят да плащат високи тол такси, заяви министърът на транспорта Костас Караманлис.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK