Как работи криминалната схема: "Ало, тук е полицията"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Един такъв,само че се представи за КАТ-аджия,се опита да ме работи по телефона.Попитах го дали има палка,тоя се върза и отговори,че има.Тогава го посъветвах да си я завре в задника.Веднага затвори.

 2. 2 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  "милиони пари в брой" 🤪

  [quote#114:"trollhunter"]Айде да спрем да обиждаме нацистите на хитлер.[/quote]
 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Измир за Германия е същото като Румъния за България.
  Опериращите д български жертви измамници го правят с румънски СИМ карти.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  Все още има много хора, за които
  "пише го във вестника" = Истината
  "рекламираха го по телевизията" =работи, много е добро
  Какво да правиш...

  В Русия съм! В Русия съм!
 5. 5 Профил на jdg451140432
  jdg451140432
  Рейтинг: 202 Неутрално

  Един такъв,само че се представи за КАТ-аджия,се опита да ме работи по телефона.Попитах го дали има палка,тоя се върза и отговори,че има.Тогава го посъветвах да си я завре в задника.Веднага затвори.
  —цитат от коментар 1 на Вячеслав Атанасов

  А трябваше да го ""вкараш""в твоя ИГРА ИДИОТА /ти да го измамиш да ОТДЕЛЯ НАПРАЗНО РЕСУРС!!!!!!!!///

 6. 6 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Ми че тя нормалната полиция работи по същата схема. Обаждат се от анонимни телефони, дават флашиви имена и си говорят като мутри.

 7. 7 Профил на Погребваме Промяната
  Погребваме Промяната
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  "Г-н Йегер", който мами възрастни германци от кол-център в Измир, споделя следното: "Правим големи пари, както никой друг."

  Ако правеше пари, никога няма да разкава за тях

  Сега разбираме че дойче дойче не е с нищо по различна от дойче булгарише

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . . . . . . . . .... 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. ......................................................................... 20-03-22 - Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван.............................. 21-03-23 - Кирил Петков: За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков...........................................................
 8. 8 Профил на jdg451140432
  jdg451140432
  Рейтинг: 202 Неутрално

  Ко нъ занимавате с тез идиоти !!!!!!!!!!!Измамения и измамника ВИНАГИ СА КОМПЛЕКТ !!!!!!!!!!Идиоти дету позволяват да бъдът измамени ще има ВЕЧНО !!!!!!!!

 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Един такъв,само че се представи за КАТ-аджия,се опита да ме работи по телефона.Попитах го дали има палка,тоя се върза и отговори,че има.Тогава го посъветвах да си я завре в задника.Веднага затвори.
  —цитат от коментар 1 на Вячеслав Атанасов

  И? Един вид абсолютно нищо не си постигнал. Схемата си продължава без никакви препятсвия, спестил си му всякакви главоболия, време и усилия да се занимава с теб и дефакто директно си му казал - "минавай на следващия".

  БЕЗполезен идиот
 10. 10 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Даваха по АРД предаване на тази тема. Така перфектно бяха организирали всичко за една пенсионерка, обрали й бижутата за 10-тина хилки. И как ги хванали, умрех от смех, този млад турчин дето се представил за полицая (с перфектен кьолнски диалект), отишъл в полицейският участък в Измир и подал оплакване,че го завлекли с пари. Седнал и написал всичко както си е и какво планирали за тези дни. Турските полицаи се обадили веднага в Кьолн и след 2-3 дни хванали групата, аз като българин изобщо не се изненадах, 5-6 румънски мангала и мангалки, с двама турци към 30 годишни. В хотела на румънците иззели накити и пари в брой към 100 хилки.
  Наще мошеници си развяват парцалите, ама в Германия ги прибират по бързата процедура, 2 заседания на съда и айде по 5-8 години "екзотични любовни отношения"

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Ко нъ занимавате с тез идиоти !!!!!!!!!!!Измамения и измамника ВИНАГИ СА КОМПЛЕКТ !!!!!!!!!!Идиоти дету позволяват да бъдът измамени ще има ВЕЧНО !!!!!!!!
  —цитат от коментар 8 на jdg451140432

  Идиоти са и тези, дето не разбират, че старите хора много често с възрастта стават доста наивни, безпомощни, превръщат се много по-лесно в жертви на такива измами и имат евентуално повече нужда от помощ и институционална защита от престъпници.

  БЕЗполезен идиот
 12. 12 Профил на gpj101139736
  gpj101139736
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  След като между истинските полицаи и престъпниците разлика почти няма, подобна схема може да получи и Нобелова награда!

 13. 13 Профил на xgw06535068
  xgw06535068
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Целта на измамниците били старите хора.
  Значи са същите, като телефонните компании.
  На служителите им се провежда специално обучение, как да заробват възрастните хора с все по-скъпи договори.
  В местата за плащане нарочно и един стол не поставят, където човек може да седни и спокойно да се запознае с предлагания договор.

 14. 14 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Аман от некадърни преводачи. Ралица ли пак превежда. Какво означава думата "Йегар"? "... нарича себе си "г-н Йегер"," Йегар" е ловец. т.е "...нарича себе си "Ловец" или "Ловджия". Обърнете си малко внимание на преводите.

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Целта на измамниците били старите хора.Значи са същите, като телефонните компании.На служителите им се провежда специално обучение, как да заробват възрастните хора с все по-скъпи договори.В местата за плащане нарочно и един стол не поставят, където човек може да седни и спокойно да се запознае с предлагания договор.
  —цитат от коментар 13 на xgw06535068

  Е, има огромта разлика все пак между това да ти продадат ненужен договор с 10лв отгоре и криминален грабеж и измама за десетки хиляди.

  БЕЗполезен идиот
 16. 16 Профил на potrebitelll
  potrebitelll
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Трябва да се признае, че тази схема е изобретена от ветовските цигани, през далечната 2000 - 2001 година. Знаехме я тогава като "лагерни измами". После имаше всякакви вариации. Странно е че схемата върви и в Германия. Мислех старците там за по-умни или поне по-трудно маниполируеми, понеже за всичко си има правила, които се спазват и няма място за импровизации. Та не е ясно как тези хора, привикнали на ред, дават достъп до лични ценности на хора, които се представят за служители на реда, при все че никога не е имало такава практика там.

  не мога да коментирам, без да обиждам
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7414 Неутрално

  Тези схеми сигурно от българските цигани са ги научили.

 18. 18 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Все още не разбирам колко трябва да си си изгубил акъла за да се вържеш на подобно обаждане ?
  Защо в Америка това не е все още популярно какво прави Европа и Германия толкова лесни за подобни изнудвания ?
  Може би има някакъв пробив в законодателствата на тези страни които позволяват подобен вид изнудвания и не е ли време тези страни да си помислят къде е грешката и я отсранят.

  Какви са тези като дъщеря ти катастрофира и е в болницата дай пари за нейното лечение .....
  Подобно нещо не може да се случи примерно в Америка как е възможно в Германия та дори и Турция ?!

 19. 19 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  И при мен се опита един от "полицията", че апартамента ми бил под наблюдение от някаква банда. Тогава го попитах дали знае къде живея и веднага ми затвори. А друг се опита за сина ми, че е в болница, а в същото време той си бе в къщи.
  Но от тогава премахнах стационарният телефон и вече никой бе ми се обажда

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите Forza Giorgia, in bocca al Lupo !
 20. 20 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Много бих искал поне един заловен измамник да бъде публично линчуван. Мечти.

 21. 21 Профил на redlight
  redlight
  Рейтинг: 45 Любопитно

  Той проблема не е само в застаряващото население.
  В Норвегия например 59.9% процента от плащанията се извършват картово, а 32% чрез банкови апликации. В големите хипермаркети дори на места е забранено плащането в кеш. Да видиш Норвежец с пари в брой в джоба си е много рядко срещано явление. В банката, ако искаш да изтеглиш повеè от 10 000кр(1000 евро) трябва да се обадиш и да си запазиш час за след няколко дни, защото банките не разполагат също с големи количества в брой. И не на последно място всичко е онлайн, за всички. Няма значение дали си на 80-90г., всеки пенсионер има смартфон, знае как работи интернет, за да може да си запази час за лекар, да си плати сметките, данъците и т.н.т. Заради това са много по-информирани и имат интернет хигиена. Понеже всички данни в Норвегия са публично достъпни - имена, телефон, адрес, и поради всички други изброени причини, единствените, които се опитват да мамят са имигранти - имигранти и то за дребни стотинки, изпращайки им смс-и за някоя уж неплатена фактура с линк към сайт със смешно име.
  Миналата седмица дядото в България си поръчал хранителна добавка за 200лв от сайт с името easymoneyflow.fun . Добре, че беше с наложен платеж и се сети да се обади, да ме пита да проуча за добавката по-подробно, щото Мангъров обяснявал общи приказки като я рекламирал във въпросният сайт, но не казал нищо съществено за произхода й.

 22. 22 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Защо в Америка това не е все още популярно какво прави Европа и Германия толкова лесни за подобни изнудвания ?
  —цитат от коментар 18 на svv03688321


  А сега де! ВНЕЗАПНО са оказва, че след като за последните месеци получих около десетина обаждания от "Амазон", и колегата вчера се похвали със същото - това в Америка не било "популярно"? А вий откъде имате тез данни за популярността в Америка, м-м?

  Разказах на децата за демокрацията като направих гласуване за това кой филм да гледаме и каква пица да поръчаме. После избрах филма и пицата, 'щот аз съм тоя с парите дето плаща.
 23. 23 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#5] от "jdg451140432":
  " Един такъв,само че се представи за КАТ-аджия,се опита да ме работи по телефона.Попитах го дали има палка,тоя се върза и отговори,че има.Тогава го посъветвах да си я завре в задника.Веднага затвори.

  —цитат от коментар 1 на Вячеслав Атанасов

  А трябваше да го ""вкараш""в твоя ИГРА ИДИОТА /ти да го измамиш да ОТДЕЛЯ НАПРАЗНО РЕСУРС!!!!!!!!///"

  О-о, те са невероятни психолози. Само по тона, с който отговаряш, разбират, че няма да се хванеш. Имала съм няколко случая, при които като кажа "ало", вече ми затварят.

 24. 24 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#11] от "virtual brain":

  " Ко нъ занимавате с тез идиоти !!!!!!!!!!!Измамения и измамника ВИНАГИ СА КОМПЛЕКТ !!!!!!!!!!Идиоти дету позволяват да бъдът измамени ще има ВЕЧНО !!!!!!!!

  —цитат от коментар 8 на jdg451140432

  Идиоти са и тези, дето не разбират, че старите хора много често с възрастта стават доста наивни, безпомощни, превръщат се много по-лесно в жертви на такива измами и имат евентуално повече нужда от помощ и институционална защита от престъпници."

  Наистина силната емоция явно затъмнява разума. Имаше интервю с човек, който даваше пример с майка си, на която измамниците се обаждат в негово присъствие, но тя изпада в такава паника, че не си дава сметка, че синът ѝ седи до нея, а не е в болница.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK