До каквото се докопа тази американска фирма Монделез, го оси*а. Развалиха шоколадите Милка, натъпкаха ги с всякакви боклуци, сега и Тоблерона. Всичко в името на печалбата. Това е световна тенденция. Паразитират върху някакво създадено име, докато не го превърнат в символ на обратното, което е представлявал.
Където сложат пръст американците и го оплескват. Жалко за Тоблерон.
"Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." -
Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Има два вида Тоблерон. Единият е швейцарски и е с масло. Другият е масов за супермаркетите, с хидрогенирана палмова мазнина и май част от захарта е заменена с нещо друго. Съвсем различно е. Сега да видим какво ще произведат, но май пак ще е с палмова мас. Какъв е смисълът да има 1000 вида шоколад, ако всички не стават? Само изсичаме джунглата, за да гледат палми за гадното масло, а после хората боледуват.
"увеличи разстоянието между триъгълните шоколадови парчета, продавани в Обединеното кралство, за да може продуктът да се продава на същата цена, но с тегло, намалено от 170 на 150 г."
Прекалено много сладко не е полезно 😉
Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
Марката "българска работа" не е особено привлекателна дори (или по-скоро- особено) в България... Така че премахването на всякакви белези за български произход от продуктите може дори да увеличи търсенето им
Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
Едно време ( корекомското) може и да са били по добри на вкус, но наскоро си купих едно ( така от носталгия). Пълно разочорование. Вкус на евтина вафла с някакви едросмлени парченца от ядки. Не знам дали има и какао. Може би се купува само поради оригиналната форма на опаковката.
До коментар [#6] от "goshe55":.... Другият е масов за супермаркетите, с хидрогенирана палмова мазнина и май част от захарта е заменена с нещо друго. ...Сега да видим какво ще произведат, но май пак ще е с палмова мас. ....
До коментар [#1] от "Боян Таксиров":Не че не Ви вярвам, но все пак ми е любопитно за какви точно "боклуци" става дума. Може ли да ме насочите към по-конкретна информация ?
До коментар [#1] от "Боян Таксиров":Не че не Ви вярвам, но все пак ми е любопитно за какви точно "боклуци" става дума. Може ли да ме насочите към по-конкретна информация ?
В някой прахчета за настинка и грип, както и обезболяващи съдържанието на захар е от над 70 до 95%. Умната.
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи."
1932 година.
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи."
1932 година.
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи."
1932 година.
Може ли малко по-подробно за "оплесканите" от американците неща? Убеден съм, че пишеш на руски компютър и на руска операционна система! И освен това караш руска кола, ползваш руска прахосмукачка, пералня, фурна!
развалиха тоблерона тия тиквеници, вече не става. колкото се може без монделез и нестле, да не говорим и че по наште краища пробутват 2 и 3то качество в сравнение с навън.
Така и не можах да се науча да работя на руски компютър! Поне десетина руски каки са ми показвали как се местят топките на РУСКИЯ КОМПЮТЪР, но все се превивах от смях, и язък за Презентацията!
Fu*k Your Opinion
На вас оркофилите само Хамериканци ви се привиждат.
Монделийз е новото (вече не е толкова ново) име на бившата Крафт-Якобс-Сушард. Преди 6-7г се преименуваха, от маркетингови съображения, да е по-лесно за изговаряне (уж). При това преименуване не е имало смяна на собствеността, само на името.
А Крафт-Якобс-Сушард беше обединение от 3 компании - Крафт (американска, за сладки изделия), Якобс (немска, за кафета, чайове, подправки и други продукти от Далечния Изток) и Сушард (мисля че швейцарска, но не съм сигурен). Така че Монделийз е колкото американска, толкова и немска компания. Марката Милка например винаги е била немска и е "попаднала" в големия концерн ори някое от поредните сливания.
Иначе за качеството на шоколада съм съгласен, Милка е отвратителен, вафлите Мура (които също са тяхна собственост) в момента са едни от най-гадните вафли на пазара. А едно време ми бяха любими. Но това е глобална тенденция, не е вина само на Монделийз.
Има го и друго - преди просто нямаше избор, ядяхме каквото има, и ни харесваше. Сега като си вземеш шоколад за 5 лв. и го сравниш с тоя за 1 лв, много ясно, че ще има разлика. Като във всяко нещо - разглезихме се.
До коментар [#6] от "goshe55":Има два вида Тоблерон. Единият е швейцарски и е с масло. Другият е масов за супермаркетите, с хидрогенирана палмова мазнина и май част от захарта е заменена с нещо друго.
А ти май си тролче, при това май от по-глупавите. Май.
В статията подробно е описано, че хората ще си променят логото, защото занапред няма да се произвеждат в Швейцария - ти разправяш за два вида, единия бил швейцарски, другия не. Ама иначе и на двата пишело Швейцария, мдаааам...
Иначе в шоколадите често слагат масло (по-точно т.нар. "чиста маслена мазнина" - което е това жълтото, което се получава като разтопиш маслото, без бялото в него). Това звучи хубаво, щото от бабино време знаем, че уж е по-яко да се готви с масло отколкото с олио, само дето при шоколада и това е минус. Истинския шоколад се прави единствено с какаово масло и никаква друга мазнина. Защото дори маслото от мляко е по-евтино от какаовото масло, и по тоя начин производителите кярят двойно - хем за потребителя маслото звучи добре, хем е евтино. Щото може да си сигурна, че там не слагат масло "първа преса" от свободно отглеждани крави по алпийските поляни. Слага се квото остане от другите производствени процеси.
Modelesz, по произход въобще са мексиканска, както и СЕМЕХ(цименти). Де факто и по статуса са си транснационални.Няма лошо, освен за пищящите оркофили, на който покой не им дава САЩ, които матушката им путираша все не може да ги догони с 2 та си процента от световния БВП.....и с кенефите и на двора за половината и деградирало население.
Може ли малко по-подробно за "оплесканите" от американците неща? Убеден съм, че пишеш на руски компютър и на руска операционна система! И освен това караш руска кола, ползваш руска прахосмукачка, пералня, фурна!
Под тази статия си говорим за храни. Прочети и коментарите след моят - навсякъде, където американска компания е придобила европейски производител на шоколадови и сладкарски изделия, качеството вече съмнително. Както е приказката "не са като едно време".
"Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." -
Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
Сега, разбирам те, че си хапваш МакДоналдс и ходиш в Старбъкс, но... :)))))))
"Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." -
Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
Mondelez, до каквото са се докопали досега, са го съсипали по един или друг начин. Всички продукти, които вече се произвеждат от тях, са пълна скръб и с променено съдържание, ползвайки нискокачествени суровини и намален грамаж.
Захар в хляб, захар в кисело мляко, захар в лютеници, захар в кисели краставици, захар в консерва боб :((((((((( Само в олиото още не са наблъскали захар.
А в сладкишите вместо захар - гликозен сироп. Престъпления срещу здравето на нацията и всички си траят, а реват срещу цигарите.
Откакто Tobler престанаха да правят Тоблерон, този шоколад не е същия. Преди 30-ина години беше уникален. Вече няма мед, нуга, ядките не са същите... Нищо общо с оригинала. Разбирам ги швейцарците, защо не искат да ги свързват с този шоколад.
Откакто Tobler престанаха да правят Тоблерон, този шоколад не е същия. Преди 30-ина години беше уникален. Вече няма мед, нуга, ядките не са същите... Нищо общо с оригинала. Разбирам ги швейцарците, защо не искат да ги свързват с този шоколад.
Ами че защо са продали тогава марката на американците? Швейцарците за пари всичко правят - и на руските олигарси парите пазят (както едно време на хитлеристите), и подкупват правителства в Африка, за да им изнасят ресурсите (Гленкор) и много други работи, повечето от тях скрито-покрито.
До коментар [#9] от "dedoliben":"Законът е хубав. Трябва и ние да имаме такъв."Марката "българска работа" не е особено привлекателна дори (или по-скоро- особено) в България... Така че премахването на всякакви белези за български произход от продуктите може дори да увеличи търсенето им
Навремето, "произведено в Япония" е означавало "боклук", ама после става наопаки. "Произведено в Германия" също е било синоним на ниско качество, ама и там се случила промяна в ситуацията. Та винаги "произведено в ХХХ"започва като нещо калпаво, ама понякога се променят нещата, та ха дано и за "българска работа"...
"Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
Изключително вкусен и любим шоколад, чиито вкус познавам от години. В момента пред мен стои триъгълна кутийка на Монделуз. Няма разлика във вкуса - нека не лъжат хора, които искат просто да направят впечатление с коментар.
Номенклатурната манипулация, преоблечена с европейски "демократични" дрешки + цензура трябва да бъде оваляна в катран и перушина. Синове и внуци на комунистическа номенклатура и техните руски господари нямат място в България!
В изявление до Би Би Си от Mondelez обясниха, че преместват част от производството извън страната, за да "отговорят на повишеното търсене в световен мащаб и да развият марката "Тоблерон" за бъдещето".
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Боян Таксиров
Рейтинг: 2176 НеутралноДо каквото се докопа тази американска фирма Монделез, го оси*а. Развалиха шоколадите Милка, натъпкаха ги с всякакви боклуци, сега и Тоблерона. Всичко в името на печалбата. Това е световна тенденция. Паразитират върху някакво създадено име, докато не го превърнат в символ на обратното, което е представлявал.
ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bgGünther
Рейтинг: 1914 РазстроеноКъдето сложат пръст американците и го оплескват. Жалко за Тоблерон.
"Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472selqnin
Рейтинг: 2893 ЛюбопитноА стикер: "Платена публикация???
Или "журналистическата етика" да го ду..?!?!?!
zocho1
Рейтинг: 726 НеутралноДо коментар [#1] от "Боян Таксиров":
Не че не Ви вярвам, но все пак ми е любопитно за какви точно "боклуци" става дума. Може ли да ме насочите към по-конкретна информация ?
Тодор Александров
Рейтинг: 621 НеутралноНормално е нещо което се представя за швейцарско, а всъщност не е да не носи такива отличителни белези ..
goshe55
Рейтинг: 548 Неутрално60 грама захар в 100 грама шоколад и ванилин (изкуствен ароматизант) вместо ванилия. Отврат. Яжте си го.
"Русия е бензиностанция маскирана като държава!"****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
lil_alex
Рейтинг: 2437 НеутралноДо коментар [#6] от "goshe55":
Има два вида Тоблерон. Единият е швейцарски и е с масло. Другият е масов за супермаркетите, с хидрогенирана палмова мазнина и май част от захарта е заменена с нещо друго. Съвсем различно е. Сега да видим какво ще произведат, но май пак ще е с палмова мас. Какъв е смисълът да има 1000 вида шоколад, ако всички не стават? Само изсичаме джунглата, за да гледат палми за гадното масло, а после хората боледуват.
dedoliben
Рейтинг: 2522 НеутралноИ на тва му Ибаха Мамата.
"Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис IIIИначе Законът е хубав.
Трябва и ние да имаме такъв.
⁰
plamen_b
Рейтинг: 2581 Весело"увеличи разстоянието между триъгълните шоколадови парчета, продавани в Обединеното кралство, за да може продуктът да се продава на същата цена, но с тегло, намалено от 170 на 150 г."
Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)Прекалено много сладко не е полезно 😉
plamen_b
Рейтинг: 2581 ЛюбопитноДо коментар [#9] от "dedoliben":
Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)"Законът е хубав. Трябва и ние да имаме такъв."
Марката "българска работа" не е особено привлекателна дори (или по-скоро- особено) в България... Така че премахването на всякакви белези за български произход от продуктите може дори да увеличи търсенето им
selqnin
Рейтинг: 2893 ВеселоДо коментар [#4] от "zocho1":
Пропагандата - особено безаналоговата оркска пропаганда не работи с Факти!
dorn
Рейтинг: 1788 ВеселоЕдно време ( корекомското) може и да са били по добри на вкус, но наскоро си купих едно ( така от носталгия). Пълно разочорование. Вкус на евтина вафла с някакви едросмлени парченца от ядки. Не знам дали има и какао. Може би се купува само поради оригиналната форма на опаковката.
zocho1
Рейтинг: 726 НеутралноГолямо доверие изпитвам към постове, в които в две изречения два пъти се среща "май".
EU Fighter
Рейтинг: 398 НеутралноТова най добър шоколате.
United in diversitysandor_clegane
Рейтинг: 2453 НеутралноИ с нашите фафли направиха така, намалиха им грамажа
sandor_clegane
Рейтинг: 2453 НеутралноДобре че поне вкусът остана
plamenss
Рейтинг: 1418 НеутралноПрочети съдеържаниетои ще се убедиш. Вече и палма слагат в Тоблерона и спрях да го купувам.
хм
Рейтинг: 1670 Веселозадрасквам.
Линдт? надявам се не са ги купилЕ междувременно ...
mwd00681360
Рейтинг: 609 НеутралноХидрогенирана палмова мазнина вместо масло!
mwd00681360
Рейтинг: 609 НеутралноЕвтиният Линд също е с хидрогенирана палмова мазнина вместо масло!
Четете дребния шрифт!
hamiltonf
Рейтинг: 4384 НеутралноДо коментар [#6] от "goshe55":
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.В някой прахчета за настинка и грип, както и обезболяващи съдържанието на захар е от над 70 до 95%. Умната.
hamiltonf
Рейтинг: 4384 НеутралноБраво на кръстоносците, така се прави!
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.hamiltonf
Рейтинг: 4384 ВеселоДо коментар [#14] от "zocho1":
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.Путинофилка, простено ѝ е....
vassilun
Рейтинг: 4819 НеутралноМоже ли малко по-подробно за "оплесканите" от американците неща? Убеден съм, че пишеш на руски компютър и на руска операционна система! И освен това караш руска кола, ползваш руска прахосмукачка, пералня, фурна!
Black Label
Рейтинг: 378 НеутралноИ тези се занимават с глупости. Променят нещо, наложено от толкова много години...
karatista
Рейтинг: 3598 Неутралноразвалиха тоблерона тия тиквеници, вече не става. колкото се може без монделез и нестле, да не говорим и че по наште краища пробутват 2 и 3то качество в сравнение с навън.
mr. Gorbachev, tear down this wall!puck_futin
Рейтинг: 3521 ВеселоДо коментар [#25] от "vassilun":
Така и не можах да се науча да работя на руски компютър!
Поне десетина руски каки са ми показвали как се местят топките на РУСКИЯ КОМПЮТЪР, но все се превивах от смях, и язък за Презентацията! Fu*k Your Opinion
puck_futin
Рейтинг: 3521 НеутралноДо коментар [#27] от "karatista":
Консумирам шоколади само със Стевия, а такъв Тоблерон не съм срещал!
Не ми пука! Fu*k Your Opinion
karatista
Рейтинг: 3598 НеутралноДо коментар [#29] от "puck_futin":
mr. Gorbachev, tear down this wall!тва не го знам кво е, кат безалкохолната бира ле е?
Mike
Рейтинг: 920 НеутралноНа вас оркофилите само Хамериканци ви се привиждат.
Монделийз е новото (вече не е толкова ново) име на бившата Крафт-Якобс-Сушард. Преди 6-7г се преименуваха, от маркетингови съображения, да е по-лесно за изговаряне (уж). При това преименуване не е имало смяна на собствеността, само на името.
А Крафт-Якобс-Сушард беше обединение от 3 компании - Крафт (американска, за сладки изделия), Якобс (немска, за кафета, чайове, подправки и други продукти от Далечния Изток) и Сушард (мисля че швейцарска, но не съм сигурен). Така че Монделийз е колкото американска, толкова и немска компания. Марката Милка например винаги е била немска и е "попаднала" в големия концерн ори някое от поредните сливания.
Иначе за качеството на шоколада съм съгласен, Милка е отвратителен, вафлите Мура (които също са тяхна собственост) в момента са едни от най-гадните вафли на пазара. А едно време ми бяха любими. Но това е глобална тенденция, не е вина само на Монделийз.
Има го и друго - преди просто нямаше избор, ядяхме каквото има, и ни харесваше. Сега като си вземеш шоколад за 5 лв. и го сравниш с тоя за 1 лв, много ясно, че ще има разлика. Като във всяко нещо - разглезихме се.
redguy
Рейтинг: 875 НеутралноКакво сте заревали за тази палма - има достатъчно продукти и без палмови масла или оцветители - купувайте си от тях.
Mike
Рейтинг: 920 НеутралноА ти май си тролче, при това май от по-глупавите. Май.
В статията подробно е описано, че хората ще си променят логото, защото занапред няма да се произвеждат в Швейцария - ти разправяш за два вида, единия бил швейцарски, другия не. Ама иначе и на двата пишело Швейцария, мдаааам...
Иначе в шоколадите често слагат масло (по-точно т.нар. "чиста маслена мазнина" - което е това жълтото, което се получава като разтопиш маслото, без бялото в него). Това звучи хубаво, щото от бабино време знаем, че уж е по-яко да се готви с масло отколкото с олио, само дето при шоколада и това е минус. Истинския шоколад се прави единствено с какаово масло и никаква друга мазнина. Защото дори маслото от мляко е по-евтино от какаовото масло, и по тоя начин производителите кярят двойно - хем за потребителя маслото звучи добре, хем е евтино. Щото може да си сигурна, че там не слагат масло "първа преса" от свободно отглеждани крави по алпийските поляни. Слага се квото остане от другите производствени процеси.
znaesht
Рейтинг: 603 ВеселоДо коментар [#1] от "Боян Таксиров":
Modelesz, по произход въобще са мексиканска, както и СЕМЕХ(цименти). Де факто и по статуса са си транснационални.Няма лошо, освен за пищящите оркофили, на който покой не им дава САЩ, които матушката им путираша все не може да ги догони с 2 та си процента от световния БВП.....и с кенефите и на двора за половината и деградирало население.
Günther
Рейтинг: 1914 НеутралноПод тази статия си говорим за храни. Прочети и коментарите след моят - навсякъде, където американска компания е придобила европейски производител на шоколадови и сладкарски изделия, качеството вече съмнително. Както е приказката "не са като едно време". "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
Günther
Рейтинг: 1914 ВеселоДо коментар [#25] от "vassilun":
"Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472Сега, разбирам те, че си хапваш МакДоналдс и ходиш в Старбъкс, но... :)))))))
DDR
Рейтинг: 1180 НеутралноВместо Матерхорн да сложат картинка на Високите Татри.
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?superbonker_9000
Рейтинг: 54 НеутралноMondelez, до каквото са се докопали досега, са го съсипали по един или друг начин. Всички продукти, които вече се произвеждат от тях, са пълна скръб и с променено съдържание, ползвайки нискокачествени суровини и намален грамаж.
Галя Станчева
Рейтинг: 4927 ГневноЗахар в хляб, захар в кисело мляко, захар в лютеници, захар в кисели краставици, захар в консерва боб :((((((((( Само в олиото още не са наблъскали захар.
А в сладкишите вместо захар - гликозен сироп. Престъпления срещу здравето на нацията и всички си траят, а реват срещу цигарите.
Галя Станчева
Рейтинг: 4927 Неутралноhttps://stevia.bg/
ръпончо
Рейтинг: 1362 НеутралноОткакто Tobler престанаха да правят Тоблерон, този шоколад не е същия. Преди 30-ина години беше уникален. Вече няма мед, нуга, ядките не са същите... Нищо общо с оригинала. Разбирам ги швейцарците, защо не искат да ги свързват с този шоколад.
Много народ тук се е взел насериозно! :)mwd00681360
Рейтинг: 609 НеутралноНе е лесно да намериш бисквити без палма, а торти или пасти, почти невъзможно!
Камен
Рейтинг: 769 НеутралноАми че защо са продали тогава марката на американците?
Швейцарците за пари всичко правят - и на руските олигарси парите пазят (както едно време на хитлеристите), и подкупват правителства в Африка, за да им изнасят ресурсите (Гленкор) и много други работи, повечето от тях скрито-покрито.
gost22
Рейтинг: 1722 НеутралноНавремето, "произведено в Япония" е означавало "боклук", ама после става наопаки. "Произведено в Германия" също е било синоним на ниско качество, ама и там се случила промяна в ситуацията. Та винаги "произведено в ХХХ"започва като нещо калпаво, ама понякога се променят нещата, та ха дано и за "българска работа"... "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
josephmccarthy
Рейтинг: 149 НеутралноИзключително вкусен и любим шоколад, чиито вкус познавам от години. В момента пред мен стои триъгълна кутийка на Монделуз. Няма разлика във вкуса - нека не лъжат хора, които искат просто да направят впечатление с коментар.
Номенклатурната манипулация, преоблечена с европейски "демократични" дрешки + цензура трябва да бъде оваляна в катран и перушина. Синове и внуци на комунистическа номенклатура и техните руски господари нямат място в България!George Velkov
Рейтинг: 22 НеутралноВ изявление до Би Би Си от Mondelez обясниха, че преместват част от производството извън страната, за да "отговорят на повишеното търсене в световен мащаб и да развият марката "Тоблерон" за бъдещето".
Ха-ха-ха !