Протестиращите срещу пенсионната възраст затвориха "Лувъра" за разочарование на туристите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 3186 Любопитно

  Абе тез франсета ше се опраят някак. Ама ние тук -никогаж;

  Бум на новите пенсионери у нас. Новоотпуснатите пенсии изравниха 5-годишен рекорд. През миналата година те са били над 97 000.
  "Това е тенденция, която не носи радост. Демографската ситуация в България е неблагоприятна. Работната сила в момента в страната наброява около 3,290 млн. души, като с най-голям дял е населението във възрастовия диапазон 44-55 години. Те заемат около 25% от работната сила. Налице е силно застаряване и намаляване на работната сила", заяви в "България сутрин" гл. ас. д-р Александра Равначка от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

  Тя е категорична, че през следващите години ще се увеличава броят на пенсионерите и ще се наблюдава процес на по-слабо навлизане на нова работна сила. По думите ѝ населението застарява и работим до последно.

  "През 2000 г. на 100 души, излизащи от пазара на труда, са постъпвали 124, докато сега на 100 излизащи постъпват едва 64. След 10-15 години работещите няма да могат да осигуряват необходимите вноски за пенсионерите", алармира Равначка и добави, че трудоспособното население у нас е едва около 59%.  Та друари пенсионери , бъдете така добри и лоялни граждани на макя Бугария и се евтаназирайте. Кой ял-ял, кой пил-пил, кой ебал - ебал.
  ПАри нема !

  А родителите на тези гурбетчии некъде си - първи да освободят жизнено пространство ,аку обичат.

 2. 2 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 2225 Весело

  Магуча Европа, велики крале и писатели, изобретатели, днес тъне в смет.
  Ковида не им ли стигна, нова чумичка ли искат? Венецианци ще протестират :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 3. 3 Профил на Гошо
  Гошо
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  До коментар [#1] от "log_on":

  Да ти кажа от това което виждам по Франция ,няма да се оправят ,напротив по на зле ще отиват нещата там Ние по ,като че ли имаме шанс

  ГоШо
 4. 4 Профил на Т К
  Т К
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Браво, много умно, изгонете си сега туристите, които са ви 10% от БВП.

 5. 5 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  Пък некои говорят за четиридневна раб. седмици. Кой ще ги разбере европейците...

 6. 6 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 3186 Любопитно

  До коментар [#1] от "log_on":Да ти кажа от това което виждам по Франция ,няма да се оправят ,напротив по на зле ще отиват нещата там Ние по ,като че ли имаме шанс
  —цитат от коментар 3 на Гошо


  Тия са водят категория ''матор'' на ЕС /Пари ще си намерят/. А Бг е калта под ''матора''. И освен да трупа още кал нищо друго не може и няма да и се позволи да направи. Тъй ,че призива ми по-горе към бг пенЦиите си остава актуален до .....последния такъв.

 7. 7 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 5463 Неутрално

  Франсетата вече стават смешни, щом пенсиониране на 64 го докарва до такава истерия. Ако толкова не си обичат работата, защо не намерят такава, която да им носи удоволствие? Не искам да си представя каква скука ще е, когато се пенсионирам (ако доживея) ...

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 8. 8 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Любопитно

  Русия и Китай е време да дадат ултиматум на Франция. Те трябва да спазва демокрацията и да уважава човешките права. Да открият фондове/сметки за подкрепа на протестиращите.

 9. 9 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 5463 Неутрално

  Пък некои говорят за четиридневна раб. седмици. Кой ще ги разбере европейците...
  —цитат от коментар 5 на Хи-хи


  Не само говорят. Въведена е експирементално в доста фирими в ЕС. Идята не е да се работи до затъпяване, нито да не се прави нищо със същия резултат. Балансът е ключът. Дано сте разбрал какво имам предвид.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 10. 10 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Ами да направят така ,който иска да работи да продължи да работи.Който не иска ударете го в пенсията.

 11. 11 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  След 10-15 години работещите няма да могат да осигуряват необходимите вноски за пенсионерите"
  —цитат от коментар 1 на log_on


  Като не стигат вноските ше добавяте от бюджета. Ако трябва ше вземете и заеми. Не ме интересува откъде.
  Щом има пари за Украйна ще се намеряти за пенсии!

  В Русия съм! В Русия съм!
 12. 12 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 3186 Неутрално

  [quote#11:"Веселин Дечев"][/quote]

  Тази година имаме заложен безпрецедентен дефицит за изплащането на пенсии - над 10 млрд. лв.

  През 2019 г. беше над 3 млрд. Имаме 3 пъти ръст на дефицита в пенсионната система. Този дефицит се покрива от нашите данъци, основно от ДДС. На трима души в работоспособна възраст се пада около един пенсионер.


  Предлага се вариант е тази система да бъде преустановена, хората да се осигуряват сами и това да бъде изцяло в частния сектор. Вторият вариант е да продължаваме да трупаме все по-голям дефицит. А инфлацията от почти 20% официално да ни се стори разходка в парка в сравнение с инфлацията, която тепърва ще видим 13. 13 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3864 Любопитно

  Предлага се вариант е тази система да бъде преустановена, хората да се осигуряват сами и това да бъде изцяло в частния сектор
  —цитат от коментар 12 на log_on


  Това отдавана го говорим, но дори и да се приеме, то не може да стане за вече работещите, а за тепърва навлизащите на пазара на труда. Тоест плавниятъ преход ще отнеме 20-30 години.

  В Русия съм! В Русия съм!
 14. 14 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3864 Любопитно

  До коментар [#12] от "log_on":

  Освен това частната пенсионна система фактически не работи - за 30-40 години има поне 3-4 големи кризи, фалити, половината пенсионни фондове със сигурност ще избягат с парите и ще обявят фалит. А за 40 години съвсем нищо няма да видят осигуряващите се от парите си, гаранция.

  В Русия съм! В Русия съм!
 15. 15 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 3186 Неутрално

  До коментар [#12] от "log_on":Освен това частната пенсионна система фактически не работи - за 30-40 години има поне 3-4 големи кризи, фалити, половината пенсионни фондове със сигурност ще избягат с парите и ще обявят фалит. А за 40 години съвсем нищо няма да видят осигуряващите се от парите си, гаранция.
  —цитат от коментар 14 на Веселин Дечев


  Затова масово работещи в частния сектор минават ,ако не могат изцяло в сивия, то на осигуряване на МРЗ , защото знаят , че хранят сегашни тюфлеци , а за тях няма кой да изкара в близките 10 до 15 години максимум., след като се пенсионират. С една дума казват - ние сме благодетели на днешни пенсионери , а самите ние трябва да се гръмнем от първия ден в който ни обявят в пенсия, защото такава няма да имаме.

 16. 16 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 3186 Неутрално

  [quote#13:"Веселин Дечев"][/quote]

  Не само може още сега да го приемат ,ами и вкарат. Номера е бил единствено, че разни партии , за да се промушат на изборите се заиграват с този лост за пенсионерите и колко били важни и ценни.
  Да,бе, да. Ама не. Всички икономисти говорят тъкмо обратното.

 17. 17 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  Франсетата вече стават смешни, щом пенсиониране на 64 го докарва до такава истерия. Ако толкова не си обичат работата, защо не намерят такава, която да им носи удоволствие? Не искам да си представя каква скука ще е, когато се пенсионирам (ако доживея) ...
  —цитат от коментар 7 на danvan


  Франсетата с право се борят за техните интереси, а вие се борите за интересите на милиардерите, за желанието им да стават още по-богати за сметка на "мързеливия електорат".

 18. 18 Профил на potrebitelll
  potrebitelll
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Това обаче не е протест, а гражданско неподчинение. Право да протестираш, не означава право да блокираш хората, които не протестират, а са по друга причина в Париж, напр. на екскурзия. Все едно, аз и още 20 работници от чистота в Париж, да решим да протестираме, понеже - много мръсно на работа бе, все в боклука сме, пък плащат по-малко отколкото на пилотите в Ерфранс, ами за възмущение е тази работа. Та отиваме с 20 камиона на чистота пред 20 Карфура в Париж и сурваме боклука на входа, за да го блокираме. Или пък, за да е по-близко - аз и още 20 мръсни трудови хора отиваме заставаме пред входа на магазин за хранителни стоки и казваме - никой да не влиза, мамка му, докато не бъдат изпълнени исканията ни. И хората остават гладни, понеже ние сме решили да не им позволим да си пазаруват. Това разбира се е малко различно, но имам предвид, че като пречиш на други хора и ги поставяш в подчинено спрямо теб положение - няма да ви даваме да влизате тука, пък, това не е протест, а гражданско неподчинение. Наричайте нещата с истинските им имена и накарайте туристическите агенции да преустановят пътуванията до там, докато ситуацията се нормализира. Какви са тези организирани пътувания до място, където могат да те принуждават да правиш или да пропуснеш да направиш нещо, при това без полицията, която всички знаем колко е безобразна във Франция, нищо не предприема за да защити твоя интерес.

  не мога да коментирам, без да обиждам
 19. 19 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5341 Неутрално

  "Президентът на Франция Еманюел Макрон остро осъди насилието, което избухна в демонстрациите в четвъртък и каза, че няма да му се поддаде."

  👏👍

 20. 20 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3379 Весело

  Ха-ха, признах ви " Дневник "..Франция се тресе и гори , вие за 3 дни пуснахте една статия за разочаровани туристи! Следващата сигурно ще е за това, колко екологично несъобразно е да се протестира и как трябва да се намеси Гретето, с незавършеният 4-ти клас..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8144 Неутрално

  До коментар [#17] от "faraon":

  Само че, това за което се борят французите не е в тяхна полза. Не може да живееш дълго, да получаваш добра пенсия, а да се пенсионираш млад. Няма кой да изкарва тази пенсия. И в България има много вратички. По-рано пенсиониране, купуване на стаж, съмнителни инвалидни пенсии. С това трябва да се приключи.

 22. 22 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  ...А родителите на тези гурбетчии некъде си - първи да освободят жизнено пространство ,аку обичат.
  —цитат от коментар 1 на log_on


  Таваришч, парите изразходени за твоето обучение, здраве и тям подобни са удържани от заплатите на тези хора. Ти да не си мислиш, че съвецкия съюз и партията са дали пари. Уви, те само скубят.

 23. 23 Профил на pet fire
  pet fire
  Рейтинг: 3573 Неутрално

  Изключително неприятно за тези които са отишли в Париж да го разгледат в тези дни

 24. 24 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 3186 Весело

  Ха-ха, признах ви " Дневник "..Франция се тресе и гори , вие за 3 дни пуснахте една статия за разочаровани туристи! Следващата сигурно ще е за това, колко екологично несъобразно е да се протестира и как трябва да се намеси Гретето, с незавършеният 4-ти клас..
  —цитат от коментар 20 на Hristov


  Нищо не съм прочел от тях и за тоталния срив на акциите на Дойче банк от американските хедж фондове ,които ги оглозгаха до кокал дойчовците. Сега този срив повлича всички европейци ,които работят с немчугите , а ''свободните'' немски и европейски граждани ще плащат масрафа. Мдааам.

  Санкции за Русия викаш ... уя му янко..

 25. 25 Профил на Зеленият кон
  Зеленият кон
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Браво на французите.

  Читателю, да си представим, че си идиот. И да си представим, че си член на Конгреса. О, повтарям се!“ Марк Твен
 26. 26 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 929 Неутрално

  До коментар [#25] от "Зеленият кон":

  При французите има голяма солидарност. Преди 3,5 години искаха да вдигнат пенсионната възраст на водачи на влакове и метро с няколко години. Щяха да се пенсионират на 52 или 54, не помня. Два месеца Париж ходи пеша и хората бяха солидарни с исканията на "машинистите". Тук никакаква солидарност с никой за нищо. Няма и мисъл за утрешния ден сякаш той няма да настъпи. Нас не ни ебе кво ще стане след 10 години. В Индия са по-интелигентни хората.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK