"Тревожен сценарий": Италия очаква рязък спад в броя на учениците до 10 години

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1281 Любопитно

  Да не би бързо бързо бизнесът им да изреве за мигранти? Голям цирк ще бъде.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1898 Разстроено

  За огромно съжаление Италия е сред най-драстично засегнатите страни в Европа от демографската катастрофа през последните десетилетия!!!

 3. 3 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  За демографията на Европа никой нищо не прави. Освен разбира се с прийомите на мама Мути, "Вилкомен" и пр.

  Литмус + Куролация = Сицилия
 4. 4 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Любопитно

  До коментар [#1] от "danvan":

  Ти в Италия бил ли си? Виждал ли си какво "работят" негрите и арабите там? Това как питекантропите от Азия и австралопитеците от Африка щели да решат демографския проблем на Европа, е една от най-големите простотии родени по "мозъчните тръстове" на Филантропа и не знам кой все още се връзва (въпреки че фейк нюза го повтаря перманентно).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 5. 5 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Нито нещо лошо има, нито нещо странно в това - при цивилизованите нации се наблюдава драстичен спад в раждаемостта.

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода. Щях да си сложа свастика на аватара, но пишман модераторите, характеризиращи се със забележителни исторически познания, щяха да намерят това за скандално и неуместно и най-вероятно щяха да приложат своето самобитно/първобитно ограничение в/у правата на профила... https://www.youtube.com/watch?v=ZVL5FKPNj3A
 6. 6 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  А сега чакаме колективния фейк нюз да се нахвърли върху правителството на Италия и да попита защо взимат насърчаващи раждаемостта мерки, вместо да следват заветите на Филантропа и да си внасят безогледно "лекари и инженери" на лодки от Либия. Айде на бас, че "Дневник" до утре ще е превел съответния "анализ" от някъде.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 7. 7 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 497 Неутрално

  И защо да е тревожно? Тази планета все пак не може да се раздува до безкрайност и да изхранва вечно растяща популация. Както има ръст на раждаемостта в даден период, така в друг период е нормално да има спад. Икономиките трябва да се нагаждат към тези цикли, а не обратното. Непрекъснат ръст на населението не звучи като да е устойчиво развитие, а по-скоро рецепта за изтощаване на всякакви природни ресурси.

 8. 8 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Това са глупости измислени от разни назадничави типове.
  Сега пред ЕС като цяло и пред Италия в частност стоят много по-важни задачи, като например приемането на Истанбулската конвенция.

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 9. 9 Профил на Изобличител
  Изобличител
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Типично за новите европейци - за тях образованието няма стойност.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:11).
 10. 10 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  И защо да е тревожно? Тази планета все пак не може да се раздува до безкрайност и да изхранва вечно растяща популация. Както има ръст на раждаемостта в даден период, така в друг период е нормално да има спад. Икономиките трябва да се нагаждат към тези цикли, а не обратното. Непрекъснат ръст на населението не звучи като да е устойчиво развитие, а по-скоро рецепта за изтощаване на всякакви природни ресурси.
  —цитат от коментар 7 на stoyanst


  Ами то има едни държави дето са в непрекъснат ръст на населението където за 80г са се умножили по 10-15 - ама за тях никой не говори, че не било много разумно така да се плодят откъм устойчивост и потребление на ресурси.

 11. 11 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Според официалната статистика на Германия през 1979 година грамотността там е била 100%, а към днешна дата 92%. Защо ли?

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 12. 12 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#4] от "Тюфлекчия":

  Ти бил ли си?
  Сподели ако си бил какво работят.

  Какъв е проблемът да решат подобен въпрос, гледам подобни на теб в този форум редовно се оплакват колко много деца се раждали в страните от третият свят, явно го могат, или?

 13. 13 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  То вече Южна Корея показва накъде води тенденцията- много късно пенсиониране и борба работната седмица да е официално с позволени куп извънредни часове. Последно приеха да е 72 часа, т.е. 6 дни по 12 часа, като няма много мърдане, ако си работник. Хора умират на работното място от изтощение или от катастрофи от заспиване в колата. Но просто старите се пенсионират и насреща няма млади да заемат местата им, съответно начинът е натиск вече да се работи двойно, за да не се загуби производство.
  И в ЕС идва същото, затова и натискат за възраст за пенсиониране 68г и нагоре. В същото време някак си почти е невъзможно човек над 50 да си намери работа, ако го съкратят, а компаниите гледат да се отърват от такива хора заради закони, които ги защитават. Примерно научих за Испания, че над 50 с 30ина години стаж по специалността, ако решат да те съкратят, трябва да ти платят 200 000 и нагоре евро обезщетения като вид ранно пенсиониране. Затова и било масова практика от години кандидати над 40-45 директно да се отхвърлят и да се съкращават работници наближаващи 50.

 14. 14 Профил на ekp351157130
  ekp351157130
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  В Германия към 2021-та 63% от децата под 10години са мигрантски произход или са мигранти. През 2005-та този процент е бил 31%. От живеещите, които са 1-29г, 37% са мигранти или с такъв произход, през 2021-ва, през 2005-та са били 26%. 30-59г, от 17% през 2005-та до 27% през 2021-ва. Подмяната в Германия върви с пълна сила.
  Долните 4 децентила, на практика 40% от населението нямат нищо спестено, никаква собственост, долните 10% дори имат заеми. 67% от богатството е в горните 10%, като в тази група горните 10%, т.нар. горни 1% имат половината или 35% от богатството.
  С думи прости - немкините раждат по-малко. Работна ръка се внася. Богатите стават по-богати и често нямат деца, а тези които имат наследяват. Вносът на евтина работна ръка въпроизвежда евтина работна ръка.
  А, и не на последно място:
  52% от живеещите в Германия лица с българско гражданство нямат завършено образование (т.е. 10-ти или 13-ти клас) - официална статистика

 15. 15 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 747 Весело

  Ние пък след 30 години ще сме само бай мангаУ, защото родните патриоти и комунисти имат мозък колкото Смилянски боб. Всеки който минава от тук ни е крив и не достатъчно заслужил да го прикоткаме при нас.

 16. 16 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#4] от "Тюфлекчия":Ти бил ли си?Сподели ако си бил какво работят.Какъв е проблемът да решат подобен въпрос, гледам подобни на теб в този форум редовно се оплакват колко много деца се раждали в страните от третият свят, явно го могат, или?
  —цитат от коментар 12 на ryk511146816


  Да. Връзват ти разни кончета около гари и катедрали и продават боклуци на одеала на улицата (че ако се появи полицията да ги съберат набързо и да избягат). Други "риторични" въпроси имаш ли? Много сте ми смешни разни такива дето си мислите, че като треснете някой такъв малоумен въпрос и ще "затапите" някого. И да - друго почти не работят. Един дето си видял нейде не е показател.

  Иначе за децата - да ти кажа то правенето и раждането на децата не е особено трудно. Явно не знаеш де - поне така изглежда. Трудното е отглеждането и осигуряването на бъдеще за тях. Иначе всеки може да направи дете и после да го прати в Италия да го хранят.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 17. 17 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#16] от "Тюфлекчия":

  А, бил си на туристическа обиколка...

  Ясно.

  Да , има такива които продават на туристите ...лятото...

  Знаеш ли какво правят същите зимата?

  Не знаеш, нали и ти си бил там само лятото...

 18. 18 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  като гледом кок заселват италианските села с бежанци едва ли, но по всяка вероатност това ще доведе до разпада на Италия - Истински италианци в СИталия и афроиталианска южна Италия - са сицилия най вероятно независимост

 19. 19 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#16] от "Тюфлекчия":

  Е, какво се опитваш да кажеш, че държава с възможностите на Италия няма да може да си отгледа децата ли?
  Нали това ти е тезата, че имигрантите на помощи го карат, което е малко странно, така де хем си социал получават, хем се гърчат с одеялата и боклуците да ти продадат нещо криейки се от полицията...бидейки не същото време мързеливи и лениви...

  На мен ми се струва горното много противоречащо си, но явно твоята логика е някаква различна...

 20. 20 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#17] от "ryk511146816":
  До коментар [#19] от "ryk511146816":

  Всъщност точно лятото не съм бил, освен в Сицилия, ама нея не я броя. И по принцип ако искаш да кажеш нещо - кажи го, недей да задаваш някакви нищо не значещи "риторични" въпроси. И аз мога - айде кажи какво работят като толкова знаеш.

  Относно отглеждането на децата - въобще не си разбрал какво съм написал, или си разбрал и понеже нямаш какво да кажеш (защото си осъзнал каква глупост си написал за "правенето") се правиш на луд.

  Та да обясня на по-прост език. Проблемът е, че италианците, както и всички европейци, не искат да отглеждат деца. Това трябва да се разреши, както явно мисли и правителството. А не да се вкарат безразборно някакви неидентифицирани индивиди отнякъде, които не искат да се интегрират, нямат необходимите умения и не решават никакъв проблем, а създават нови. Естествено някой винаги може да извади две семейства от Кения, дето са се стегнали и са се интегрирали, с което да "аргументира" да се вкарат 5 милиона и да се молим и те да станат като тях, а не като останалите 99%, но подобни тъпотии нямам намерение да дискутирам.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 21. 21 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тюфлекчия":

  Кажи, Тюфлек. Ти, като човек, който няма деца, при какви условия би отглеждал деца?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 22. 22 Профил на Фюриозо
  Фюриозо
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тюфлекчия":Кажи, Тюфлек. Ти, като човек, който няма деца, при какви условия би отглеждал деца?
  —цитат от коментар 21 на 7777


  Остави го тоя. Вечният хейтър.

 23. 23 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тюфлекчия":

  От моят личен опит повечето имигранти особено тези от Африка идват за да живеят по добре, което е напълно разбираемо. Като цяло и по принцип са работливи хора но разбира се не са глупави. Също като цяло са в принос към държавата , в която пристигат.

  Сега, за съжаление няма само поло игри и неща. Когато подобен процес е масов и в кратък период от време е труден за управление и има отрицателни страни.

  За съжаление, проблемът е ясен, решението му също, а защо не се решава също е ясно. Проблемът с тези имигрантите е, че държавите от които тръгват са много по лоши. Реше него е, да се подобрят условията за тях в тези държави. Няма да стане защото хора като теб ако им кажеш че трябва да финансира е реформи в Х африканска държава веднага реват, както и ти тук в този форум, как ще трябва да си продадеш бащината нива за да плащаш за подобна помощ, което разбира се е невярно, което по никакъв начин не променя факта че ревеш все едно те молят.

  От което се получава и затвореният кръг, при който тези хора идват, и ти пак ревеш на умряло защо пък идвали.

  Сега , имаш генерално и другата страна. Ние, определено не се възпроизвеждаме , което означава. Че или ще изчезнем след Х време и на наше място ще дойдат други, или ще трябва да преглътнем факта, че ще трябва поне малко да се променим и да заживеем с подобни хора. Ако го направим коректно, бихме могли да си изберем тези които са по подобни на нас, вместо тези които са прекалено различни...

  Та такива ми ти неща, ако искаш дай да дискутираме, но принципно, идеята ти нищо да не се променя е очеизвадно нереална...

 24. 24 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тюфлекчия":

  Имаш ли някаква идея проблемът с неискането да се отглеждат деца органично за колко време би могъл да се реши? Създаването му отне близо 70 години, според теб колко години трябват за да се реши вътрешно и реално ли е подобно решение, в смисъл за тези години които ще трябват да се реши този проблем с искането на деца ще има ли кой да приложи решението на края...

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7254 Неутрално

  Мигрантите не ходят ли на училище?

 26. 26 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#23] от "ryk511146816":

  И аз мисля, че този процес е необратим. Европа, поради ниската си раждаемост, ще се промени етически. Въпросът е как да се управлява този процес, така че да е максимално безболезнен.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 27. 27 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#20] от "Тюфлекчия":Кажи, Тюфлек. Ти, като човек, който няма деца, при какви условия би отглеждал деца?
  —цитат от коментар 21 на 7777


  Аз нямам деца защото не ми е зор и защото досега не съм срещнал жена, която да искам да им е майка. Не защото нямам възможности да ги отгледам. Също така преди някой умнокрасив да се изреже - правя секс по-често от повечето хора, така че не е липсата на мераклийки причина. :)

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 28. 28 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  Остави го тоя. Вечният хейтър.
  —цитат от коментар 22 на Фюриозо


  Много ми е забавно когато поредният умнокрасавец с 90% коментари мрънкане срещу Тиквата, Гешев, Мешев, расистините и т.н. нарече някого "хейтър". Айде първо се огледай в огледалото и тогава поставяй оценки.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 29. 29 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Любопитно

  До коментар [#27] от "Тюфлекчия":

  Т.е., нямаш деца, защото така ти е по-лесно. Ако искаше да ги имаш, вече да си намерил жената. Ами този егоизъм е в основата на демографската криза. Която в глобален план - предвид, че хората сме вече осем милиарда - не е толкова лошо нещо.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 30. 30 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#23] от "ryk511146816":

  Ама на теб кой ти каза, че в момента не се изсипват милиарди всяка година в тия бездънни ями?!? Виж какви помощи им се дават нон-стоп и тогава обяснявай някакви измислици. Просто всичко се краде. Всичките им диктатори са милиардери и децата им живеят като Крез по Европа и САЩ. И нищо не се променя там никога - просто някой сваля предишния и започва да краде като него.
  Това за колко са работливи както и предполагах е от някое филмче по CNN или BBC, където са издирили и показали десет дето стават за нещо. Имам приятели с бизнеси и в Италия и във Франция и в Германия. Всички са ми казвали, че са назначавали такива - ами не става. Огромна част от тях (африканците, които не са мюсюлмани) имат страшен проблем с алкохола - вземат ли заплата не се вясват на работа докато не я изпият, дип че там е скъпо и свършва бързо.

  Не знам къде си видял да рева нещо за бащината ми нива (каквато нямам), но се радвам, че си измисляш някакви "аргументи", които не доказват нищо - явно поне те карат да се чувстваш по-добре, а на някой форумът им е за това. Компенсаторен механизъм.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 31. 31 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Любопитно

  До коментар [#24] от "ryk511146816":

  А защо трябва да се решава по такъв начин? Къде пише, че населението трябва да се увеличава непрекъснато? Ще ти кажа къде - на срещите в "Давос", щото на тия им трябва постоянен ръст, че да богатеят за идеята. На теб за какво ти е ръст подържан с пръкването (или извозването) на нови хора? Освен екстензивно, икономиката може и трябва да расте и интензивно.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 32. 32 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#30] от "Тюфлекчия":

  Милиарди в тези бездънни ями изсипва Китай. Нито европйската, нито американската икономика може да се справи без мигрантски труд. Това, как щели да ограничават миграцията, са празни приказки за пред избирателите.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 33. 33 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#29] от "7777":

  Е тъй де - и аз не смятам, че населението трябва да расте непрекъснато. Поради което и нямам голям зор да правя деца, за ужас на всички в семейството, начело с родителите ми.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 34. 34 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тюфлекчия":

  Е, тогава какво омрънкваш мигрантите?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 35. 35 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#32] от "7777":

  Не могат да се справят защото има един бюлюк тунеядци завършили "политология", "социология", "gender studies" и т.н., които не искат да бачкат във фабрики и на полето. И за да ги изхранва някой, трябва да вкарват ратаи. Я махни социала и държавните разходи за глупости и да видиш как ще се окаже, че няма нужда от никакви мигранти.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 36. 36 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#33] от "Тюфлекчия":Е, тогава какво омрънкваш мигрантите?
  —цитат от коментар 34 на 7777


  Защото цапат, повишават престъпността, повечето идват за социал и не се интегрират, очаквайки аз да се съобразявам с тях, а не обратното. И не ми обяснявай как не било така, щото ти живееш в един от най-белите щати и градове и просто не знаеш. То заради това сте толкова ларж там.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 37. 37 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#26] от "7777":

  То въпрос няма, решението отдавна е взето. Тези които управляват и имат пари, имат нужда от хора и си внасят, виждате го даже в новините.

  Тези които са си заровили главите, плюят по Меркел, все едно някой я е питал тя какво иска...

 38. 38 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#27] от "Тюфлекчия":

  А, то мераклийки за секс и за майки са различни категории но...

 39. 39 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#36] от "Тюфлекчия":

  То пък в България, като няма мигранти, едно чисто, престъпността една ниска ... А аз преди Сиатъл съм живяла в Чикаго и пак бих се върнала в Чикаго, ако си намеря работа там. Много по-готин град от Сиатъл е във всяко едно отношение.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 40. 40 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 294 Неутрално

  В Германия към 2021-та 63% от децата под 10години са мигрантски произход или са мигранти. През 2005-та този процент е бил 31%. От живеещите, които са 1-29г, 37% са мигранти или с такъв произход, през 2021-ва, през 2005-та са били 26%. 30-59г, от 17% през 2005-та до 27% през 2021-ва. Подмяната в Германия върви с пълна сила.Долните 4 децентила, на практика 40% от населението нямат нищо спестено, никаква собственост, долните 10% дори имат заеми. 67% от богатството е в горните 10%, като в тази група горните 10%, т.нар. горни 1% имат половината или 35% от богатството.С думи прости - немкините раждат по-малко. Работна ръка се внася. Богатите стават по-богати и често нямат деца, а тези които имат наследяват. Вносът на евтина работна ръка въпроизвежда евтина работна ръка.А, и не на последно място:52% от живеещите в Германия лица с българско гражданство нямат завършено образование (т.е. 10-ти или 13-ти клас) - официална статистика
  —цитат от коментар 14 на ekp351157130


  Това да се чува.Българските граждани в Германия вече са 430 хиляди. А дано скоро станат 1 милион.

 41. 41 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#39] от "7777":

  Противно на легендите и преданията които си разказвате на срещите на имигрантите, престъпността в България е в пъти по-ниска отколкото в градовете на Запад, вкл. в София. Има кокошкарски изпълнения по села и паланки, но всичко останало е много по-поносимо, особено грабежите и квартирните обири. Тука никой не мисли да забранява носенето на кухненски ножове.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 42. 42 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#30] от "Тюфлекчия":

  За бащината нива е мой стар майтап към теб. Ти се оплакваше, че твоите пари щяло да отиват да погасяват дълговете за помощи и аз те избъзиках, че ще трябва да продадеш наследството да покриеш дълговете...

  Не зная твоите познати и приятели какво ти разказват, но първо тези хора не консумират алкохол по принцип и второ бачкат здраво, никой не ми го разказва виждам го с очите си. И като казвам бачкат здраво имай предвид на полето ръчен труд, земеделски включително лятото...

  Та така...

  Относно помощите които се крадяли, кой си мислиш, че ги краде, те или тези които ги отпускат?
  След като си наясно че се мразят тези помощи, какво правиш, нещо правиш ли да се спрат кражбите или за по лесно обвиняваш тези същите като мен и теб хора за неща които не са тяхна вина?

 43. 43 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#27] от "Тюфлекчия":А, то мераклийки за секс и за майки са различни категории но...
  —цитат от коментар 38 на ryk511146816


  Съгласен. Аз и от двете нямам липса, просто нямам мерак за деца както казах.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 44. 44 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#36] от "Тюфлекчия":То пък в България, като няма мигранти, едно чисто, престъпността една ниска ... А аз преди Сиатъл съм живяла в Чикаго и пак бих се върнала в Чикаго, ако си намеря работа там. Много по-готин град от Сиатъл е във всяко едно отношение.
  —цитат от коментар 39 на 7777


  Престъпността в България е в ПЪТИ ПО-НИСКА ОТКОЛКОТО В САЩ. Ако искаш и статистика да ти представя.Макар че либерастите само на опорки вярвате.

 45. 45 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#31] от "Тюфлекчия":

  Аз не виждам никой от Давос нещо да се оплакват...гледам ти нещо си недоволен и коментирам твои изявления.

  Никой не е казал, че точно този проблем трябва да се решава, но странно ти си от оплакващите се...

 46. 46 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#33] от "Тюфлекчия":

  Този въпрос е доста сложен и без да искаш откриваш едно от направленията на сложността му.
  Ти си резултат от действията и жертвите на поколенията преди теб. Сега може да се повдигне въпросът, ти имаш ли някаква отговорност към тях или за по удобно ще го изиграеш тотален егоист.
  Иначе от друга страна, това е естественият подбор. Оставаш без деца и кръвната линия на родът ти прекъсва,но няма проблем, отговорността си е на вашият род, никой не е дошъл да ви изтрепе физически.

 47. 47 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#35] от "Тюфлекчия":

  Нужда от ръст на населението има дори и само за да компенсира ръстът на конкуренцията.
  Няма как да го играеш страничен остров, когато около теб има определени процеси. Даже аритметически се вижда необходимостта. Не може Европа да бъда 700 с понижаване, а около нея да са 3000 с повишаване и 1000 с повишаване, няма как да не стане май в недалечно бъдеще...

 48. 48 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#36] от "Тюфлекчия":

  Не е така и не живея в никакви бели щати.
  Няма никаква разлика между мароканците и румънците да кажем...

 49. 49 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#48] от "ryk511146816":

  Даже горното не е вярно. Има разлика ме ду мароканците и румънците и ако трябва да съм честен мароканците са по читави от румънците.

 50. 50 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#44] от "cxn421127689":

  Мусака, защо все САЩ даваш за сравнение. Престъпността в САЩ е доста висока...

 51. 51 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#50] от "ryk511146816":

  Мусашка...
  Има. Някакъв автоматичен редактор и си ги променя както си иска, направи те мусака...

 52. 52 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#48] от "ryk511146816":

  Аз това не го написах на тебе.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 53. 53 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#44] от "cxn421127689":Мусака, защо все САЩ даваш за сравнение. Престъпността в САЩ е доста висока...
  —цитат от коментар 50 на ryk511146816


  Ами,защото госпожата три седмици живее в САЩ.И точно тя да говори за престъпност е доста нагло.

 54. 54 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#45] от "ryk511146816":

  Напротив приятелю - точно те се оплакват и те искат "решения". Щото им трябва ръст на икономиката, тук и сега. Аз се оплаквам от решенията, които предлагат. Или ми чети и вниквай в постовете, или няма смисъл да говорим.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 55. 55 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#53:"cxn421127689"][/quote]

  Ще да е нагло, Мусаши. Първо - на българската статистика колко да вярвам, след като едно преброяване не успаха да направят като хората? Второ - собствената ти сестра е избрала да живее в Охайо, а не на село при теб. Смятай, България с уж ниската си престъпност колко е привлекателна.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 56. 56 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Любопитно

  До коментар [#42] от "ryk511146816":

  Не знам какъв е този стар майтап, аз поне не си спомням. Но това как аз съм им виновен, че не могат да си оправят държавите и някой им краде помощите е точно риторика тип Копейкин. И според него за дереджето ни са виновни "колониалистите"...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 57. 57 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#53:"cxn421127689"]
  —цитат от коментар 55 на 7777
  Ще да е нагло, Мусаши. Първо - на българската статистика колко да вярвам, след като едно преброяване не успаха да направят като хората? Второ - собствената ти сестра е избрала да живее в Охайо, а не на село при теб. Смятай, България с уж ниската си престъпност колко е привлекателна.[/quote]

  Викаш и на статистиката за убийствата не вярваш. Които в България са 4 пъти по-малко, отколкото в САЩ.
  Колкото до сестра ми тя е отишла в САЩ,щото заплатите са по-високи, не заради престъпността. Между другото преди един месец някакъв педофил се е опитал да отвлече племенника ми от една спирка и за късмет се е появил някакъв човек и оня е избягал.

 58. 58 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#52] от "Тюфлекчия":

  Е, нямам ли право да взема отношение?

 59. 59 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#57] от "cxn421127689":

  Не, не вярвам. Запозната съм с повсевместната мърлявщина в България и не вярвам.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 60. 60 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#53] от "cxn421127689":

  Добре, в този конкретен случай си прав за това сравнение.

 61. 61 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#54] от "Тюфлекчия":

  Те не се оплакват, те ти продават какво са решили и какво ти трябва да изпълняваш.

 62. 62 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#57] от "cxn421127689":Не, не вярвам. Запозната съм с повсевместната мърлявщина в България и не вярвам.
  —цитат от коментар 59 на 7777


  Запозната си на куков ден.Аз от 22 години се занимавам с наказателно право в България, ама явно ти в САЩ си по-наясно.

 63. 63 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#56] от "Тюфлекчия":

  Ти нали беше историк?

  Кой според теб е виновен?

  Я ми дай мнение т.н. богат и развит запад защо е богат и развит, защото сме много умни или защото стотин години сме завлекли каквото можем от света?

 64. 64 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#59] от "7777":

  Седнали сте да спорите две кофти места кое е по кофти...
  Това че ти в САЩ но е би живееш в някое изключение където има по ниска престъпност не означава че в САЩ престъпността е ниска. САЩ е може би най зле от всички нормални държави в това отношение. Чувството за неуреденост във България е напълно основателно но това е различно от несигурността в САЩ, като пак казвам и двете са доста кофти всъщност.

 65. 65 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#55] от "7777":

  Ама няма нужда да вярваш на статистиката. Пусни си новините в България и тия в САЩ. Кво става при вас - ще го линчувате ли тоя дето оня ден удуши ненормалника в метрото или вече се забрави? Ама ако щеш де - вярвай си как тука ни трепят по улиците, докато теб те е страх да замръкнеш някъде.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 66. 66 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#52] от "Тюфлекчия":Е, нямам ли право да взема отношение?
  —цитат от коментар 58 на ryk511146816


  Имаш, ама защо ми обясняваш ти къде живееш, като аз се обръщам към човек живеещ в САЩ?!?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 67. 67 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#66] от "Тюфлекчия":

  Защото излагам теза и същевременно те познавам...

 68. 68 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Те подкачам

 69. 69 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#63] от "ryk511146816":

  Естествено че и двете имат роля. Турчулята като са завличали от най-богатите по това време райони та какво? Ти знаеш ли, че кръстоносците като са минавали през Балканите и Близкия изток са се хващали за главата - такова чудо не са виждали, щото Западна Европа е била една смрадлива кочина по онова време. Та турците го взимат всичкото това и за 200 години ония ги изпреварват и забравят за случая. Това е още преди да почнат да "завличат". Сингапур, Тайван и Хонг Конг как станаха сред най-богатите части на света за 30-40 години? А Родезия и ЮАР бяха, ама изведнъж се върнаха в мизерията кога? Точно така - като се "освободиха". Нещата не са толкова черно-бели колкото ги описват в "Дойче Веле".

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 70. 70 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#54] от "Тюфлекчия":Те не се оплакват, те ти продават какво са решили и какво ти трябва да изпълняваш.
  —цитат от коментар 61 на ryk511146816


  А, викаш да съм добър слуга и да си трайкам. Ами нямам такова намерение, съжалявам (също така не ме интересува какво мислиш по въпроса).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 71. 71 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тюфлекчия":

  А, не казвам да мислиш и ти какво дискутираме. Излагаш си мнението, което ако правилно съм го разбрал е, че тези от Давос нещо се оплаквали.
  Аз излагам моето мнение, което е, че въобще не се оплакват а искат да ни накарат да им играем по свирката...

  Сега ти какво разбираш и си мислиш е явно отделна тема.

 72. 72 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#69] от "Тюфлекчия":

  Викаш, Сингапур и Тайван богати, мда...

  Аз ли грешно обяснявам, ти ли нещо грешно си мислиш...

  Хайде още един опит.
  Колко са умни англичаните след като няколкостотин години влачат от целият свят преди да успеят да измъдрят нещо полезно.

  Колко са умни американците които влачат от целият свят и досега не са измисли нищо полезно...

  Нещо май не се разбираме. Значи когато се къпеш в охолство имаш ли някакво задължение да дърпаш развитието или стига да се опитваш и преяждаш всяка нощ.

  Втори аспект, след като са толкова умни англичаните, как успяват да загубят тези баснословни богатства натрупани през колониалния период...

 73. 73 Профил на Армеец
  Армеец
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Поредната развита страна, в която прираста спада. Нищо ново под слънцето...

 74. 74 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#73] от "Армеец":

  Самата Джорджа Мелони, която уж щяла да оправи нещата, е избрала да има едно дете и удовлетворяваща кариера.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 75. 75 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#69] от "Тюфлекчия":...Хайде още един опит.
  Колко са умни англичаните след като няколкостотин години влачат от целият свят преди да успеят да измъдрят нещо полезно.
  Колко са умни американците които влачат от целият свят и досега не са измисли нищо полезно......
  —цитат от коментар 72 на ryk511146816


  Ти май не си особено добре запознат с историята на научно-техническия и икономическия прогрес. Или си от феновете на "Марвел" и вярваш, че "Уаканда Форева" е филм изобразяващ африканската култура. :D

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 76. 76 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#75] от "Тюфлекчия":

  Нещо конкретно или подобни лакърдии ще пишеш?

  Кога започва индустриалното развитие на Британия, колко столетия след като прибира от колониите. Защо не успяват да запазят състоянията си британските аристократи, нали са умни, знаещи и можещи, прогресивни и в люлката на индустриалната революция?

  Колко от достиженията на САЩ са резултат от работата на американци?

 77. 77 Профил на ryk511146816
  ryk511146816
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#75] от "Тюфлекчия":

  Всъщност за разлика от теб, аз съм професионално развит точно в областта на иконномиката най вече, съответно може да не съм много наясно с някой исторически събития от религиозен или културен аспект но световната история от гледна точка на икономическо развитие ми е задоволително известна.

 78. 78 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#77] от "ryk511146816":

  До коментар [#77] от "ryk511146816":

  И като си толкова запознат на професионалмно ниво що плещиш глупости ....Мнозинството от научните открития направени в Америка са на американци родени израстнали в Америка , някои са деца на имигранти , но не ги прави по малко американци ... Джон Атанасов не е българин .... В последните 20-30 години заради глобализацията действително има нарстване на неродените в Америка учени постигнали нещо , но когато са се ковали основите на американската научно техническа доминация миналият век учените са американци , хора като Вернер фон Браун и Тесла са по скоро изключение. Няма как и да е другояче , за да започнат мозъците от света да искат да отидат някъде , трябва да се изгради солидна основа и специфична среда и микроклимат от университети , лаборатории и компании , което става само и единствено със собствени кадри , когато дадена страна стане лидер чак тогава идват чуждите учени ...

 79. 79 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#75] от "Тюфлекчия":Нещо конкретно или подобни лакърдии ще пишеш?
  —цитат от коментар 76 на ryk511146816


  Братле - половин ден те моля ти да напишеш нещо конкретно, а ти само задаваш някакви "риторични" въпроси. Не ти ли е малко неудобно? Казах ти - никой не отрича, че колониализма също е помогнал, ама така е в живота. Турци, араби и кой ли не да не би да не са колонизирали? Империите на инки и ацтеки да не са били на доброволен принцип? Знаеш ли "нещастните" маори какво най-много са обичали да правят преди да дойдат англичаните и да ги попилеят от бой? Да се качат на лодките, да отидат до някое съседно малко островче, да избият (и изядат) мъжете и старците и да отвлекат жените, децата и всичко каквото намерят за полезно. Това че белите европейци са били по-силни и накрая са победили всичко и всички не е оправдание за някой Обонго, че живее в кална колиба, особено 60+ години след като вече е свободен да прави каквото си иска, а той освен деца не прави нищо друго.

  П.П. За научните открития колегата ти е отговорил. Тия пропагандни клишета от 90-те не ми се оборват.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 80. 80 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#79] от "Тюфлекчия":

  Тоя си личи , че е набалбукан с пропаганда и бърка прична със следствие , колониалзма е попречил на британците в развитието на технологичният и научен прогрес , а не да им помогне ... Затова и британците биват изместени от немците вначалото на миналият век като лидер в тази област , които нямат нито една колония /имат една, но то е формално колкото да се запишат и те, да не са капо / и това изобщо не е случайно , а закономерност. Няма как влкадеенето на някакви бараби да ти донесе научно развитие , нуждите на икономиката са най умните младежи на нацията да измислят , най ефектвният начин на бой с камшик , а не да се занимават с наука и иновации.

  Колониализма измества фокуса на икономиката и обществото на колонизаторите от иновациите към бой с камшика , и ако икономическите ползи са спорни , то научно техническия регрес на е безпорен , защото подържаните на колония е свързано с огромни разходи , които по скоро рядко се покриват и всички колонизатортски империи буквално фалират в дългосрочен план 50-100 години , защото ползите са краткосрочни , ако и когато ги има , Това никой учен няма да го каже поне не в момента , защото ще бъде обвинен , че реабилитира колониализма. И затова в обществото битува този мит дори и сред доста интелигентни хора , пък и обслужва лявата пропаганда перфектно , на обонговците им е виновен колониализма , нищо , че за хиляди години преди да ги колонизират нищо не са направили , но им е виновен , а белият човек е развил технологиите заради колонииите , което е абсурдно , защото тези , които имат колонии са защото са се развили технологично.

  Португалците и испанците същщо минават преди британците по този път и никога не се възстановяват ,нито икономически нито в научната сфера ... Всяка колониална държава хваща така наречената Холандска болест /ресурсите на колонията играят ролята на петрола/ , която води неизбежно до упадък .

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK