Делът на младите пушачи в Германия расте бързо

Делът на младите пушачи в Германия расте бързо

© European parliament (Multimedia centre)Делът на младите пушачи в Германия се е увеличил рязко през последните три години, според проучване, цитирано от ДПА.


Единадесет процента от хората между 16 и 29 години се описват като редовни пушачи, в сравнение със само 6% през 2020 г., съобщи медийната група Funke в неделя въз основа на проучване на Forsa, поръчано от здравноосигурителния фонд KKH.


Според изследването 2% казват, че пушат от време на време, а 87% се описват като непушачи. Във възрастовата група 30 - 49 години делът на редовните пушачи се е увеличил леко от 19 на 21 процента, докато сред 50- до 69-годишните той е намалял от 23 на 19 процента.,


Около 40% от 15-29-годишните в България пушат всеки ден
Около 40% от 15-29-годишните в България пушат всеки денКато цяло 18% от хората над 16 години са редовни пушачи, според проучването. Около 74% от анкетираните жени се описват като непушачи, както и 77% от мъжете.


"Фактът, че по-специално младите хора отново пушат повече и редовно, е тревожен", каза Михаел Фалкенщайн, експерт на KKH по проблемите на пристрастяването, пред Funke.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK