Срещу имиграцията и зелените политики: "Алтернатива за Германия" трупа подкрепа

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Не знам какво значи "крайно дясна", ама зелените политики са си баш леви, "чужди пари се ползват за нещо си". Миграцията също е лява. "на всекиму спроед потребностите".

  Та да си против тези 2 искания си е класическа дясна позиция. Не и "крайнодясна".

 2. 2 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  АФД вече е на 20% според последните проучвания и е втора след Християндемократите. Това са около 10 милиона гласа в подкрепа. В Германия има разумни хора повече от цялото население на България, ама тук се представя че всички са либерални промити мозъци, подкрепящи правителството си и либералната "демокрация".

 3. 3 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3753 Неутрално

  Нормално е да им писне от милиони хрантутници и икономически спънки, каквито създават зелените.

  Еретик
 4. 4 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  АФД, които до няколко години ще управляват Германия, искат същото, което иска всеки нормален европеец - спиране на масовата миграция, спиране на баталната ЛГБТ пропаганда и връщане към традиционните семейни и християнски ценности, връщане към патриотизма и националната идентичност, нормализиране на отношенията с Русия и спиране на американския колониализъм в Европа. Спиране на откачените зелени политики и деиндустриализацията на европа заради някакви измислени каузи.

 5. 5 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Дори на промитите немци явно почва да им просветва

 6. 6 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  В Тюрингия, Саксония и Бранденбург, източногерманските провинции, където ще има избори през 2024 г., AfD е на път да оглави вота за първи път, като проучванията показват подкрепа за нея от 23-28 процента.

  Така е, източна Германия е яла попарата на комунизма и го разпознава лесно, даже когато е брандиран като "либерална демокрация". Да де, ама едно л...но даже и в най-лъскавия целофан да го опаковаш, си остава л...но.

 7. 7 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тангра":

  Е ти ако не си забелязал за Дневник всеки, който не е от "нашите" е крайнодесен - Тръмп, Орбан, Болсонаро, Качински, Мелони и пр

 8. 8 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Ако някой е очаквал нещо друго след изпълненията на крайнолевите хунвейбини в Европа да му кажем, че се е объркал.
  Изпълненията по "борбата за овладяване на климата", терора покрай ковида, напечатването и открадването на трилиони е нормално да предизвикат ответна реакция в обществата и тя хич няма да е приятна за съжаление.

 9. 9 Профил на bdr101178837
  bdr101178837
  Рейтинг: 340 Неутрално

  За съжаление на "българските либерали", които нито са български нито са либерали това ще стане и у нас. Спрете държавния ТЕЦ 2 в Марица, погледнете си цените на колите, на старо скочиха с 30%, скоро ще ни ударят и с другите "санкции" за емисии, хладилника ще се изразни, леките коли ще започнат да стават лукс, енергията ще поскъпна и само се чака кой ще създаде "Алтернатива за България". А ако Възраждане поеме по този път съвсем скоро ще управляват.

 10. 10 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Дори на промитите немци явно почва да им просветва
  —цитат от коментар 5 на jazzdevil


  Обедняват. Свикнали са да живеят богато, говорям им за либерални ценности, толерантност, отвореност и други подобни ала-бала, ама когато банковите сметки почнат да оредяват, либералната пропаганда почва да става нелепа, защото тя поначало е толкова несъстоятелна.

 11. 11 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  И да припомним, че в задаващата се политическа промяна в Европа, когато "европейските ценности" ще се променят радикално за една нощ ние трябва много да внимаваме и се опазим от поредното залитане в Европа.
  Това вече сме го виждали...

 12. 12 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Дано да не е късно за Германия. А и за Европа.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 13. 13 Профил на lrj50612434
  lrj50612434
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Не минава ден в Германия без мюсюлманин емигрант в училище да наръга немец. Това ви го казвам, като абсолютен факт. Германките спряха да излизат вечер да не бъдат изнасилени от някой емигрант! Зелените политики биват подкрепяни от субекти подобни, като Емили Тротинетката, които нямат деца, нямат един работен ден в живота си, но е лесно да квичат срещу двигателя с вътрешно горено.

  Deutschland, erwache!!!

 14. 14 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  В Германия има разумни хора
  —цитат от коментар 2 на ygo11542256


  Интересно какво им е разумното. Като изгонят мингрантите, кой ще работи в месопреработвателната индустрия и кой ще бърше задниците на престарелите германци? Нямат си собствена работническа класа, затова си внасят. Като я напъдят, може нашите пенсионери да им предадат опита си от някогашните студентски бригади - ангарията в полза на комунистическата държава.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 15. 15 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Не знам какво значи "крайно дясна", ама зелените политики са си баш леви, "чужди пари се ползват за нещо си". Миграцията също е лява. "на всекиму спроед потребностите".Та да си против тези 2 искания си е класическа дясна позиция. Не и "крайнодясна".
  —цитат от коментар 1 на Тангра


  КОНСЕРВАТИЗМА е дясна идеология/политика – ВЯРАТА В БОГА е фундамент

  – Религията е основата на гражданското общество.
  – Опитите за бързи и радикални промени (независимо от намеренията) разрушават обществени връзки. Постепенните реформи винаги са за предпочитане пред революционните.
  – Основната цел на едно управление е осигуряването на ред и законност. Нейното постигане е немислимо без реализиране на принципите на върховенството на закона, правото и равенството на всички граждани пред законите.
  – Редът и законността предхождат свободата. Няма свобода там, където няма ред и законност, а свободия.
  – В добре уреденото общество неизбежно съществува йерархия, различия, водачество – не равенство.
  – Политическата власт трябва да бъде ограничена (и разделение на властите) и да няма всеобхватни задачи. Тя трябва да осигурява условия за човешката дейност, а не да предписва нейното съдържание, иначе се превръща в диктатура.
  – Частната собственост и предприемачеството са фундамент и предпоставка за свободата и преследването на успех и лично щастие.
  – Социалното неравенство е неизбежно. Нещо повече – то е желателно, защото е резултат от човешката свобода. Всяка уравниловка ограничава човешката свобода, а често пъти и стимулите за действие.
  – Пазарното стопанство (конкурентна среда в свободен пазар) е най-добрата икономическа среда за осъществяване на принципа на частната собственост като гарант за човешката свобода.

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 16. 16 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  ЛИБЕРАЛИЗМА, както се разбира от името му, основава своите ценности върху свободата – свободата на личността. Либерализма е за ограничаване властта на църквата, маргинализиране на вярата в Бога и „отваря вратата” за всякакви движения с хуманистичен дух, които „освобождават” човека от всичко и всеки в името на „свободата”. Човека става център на света – мерило, за добро и зло, от което произлиза всяка ценност. Личната свобода става самоцел, а свободата на останалите пречка!
  КОГАТО ПОСТАВИМ ЧОВЕКА В ЦЕНТЪРА НА СВЕТА, започват дисбалансите в обществата и постепенния разпад и хаоа и анархия... И СЛЕД ТОВА ИДВА ДИКТАТУРАТА – ХИТЛЕР И СТАЛИН!

  АКО БОГ НЕ Е В ЦЕНТЪРА, НА ЧОВЕКА МУ ИЗБЯГВА ЦЕНТЪРА И СТАВА ДИСБАЛАНС!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 17. 17 Профил на Kyncho Kynchev
  Kyncho Kynchev
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Фашизмът се заражда от посока Русия, докато спят западните лидери.

 18. 18 Профил на Гошо Вкаров
  Гошо Вкаров
  Рейтинг: 1842 Любопитно

  АФД вече е на 20% според последните проучвания и е втора след Християндемократите. Това са около 10 милиона гласа в подкрепа. В Германия има разумни хора повече от цялото население на България, ама тук се представя че всички са либерални промити мозъци, подкрепящи правителството си и либералната "демокрация".
  —цитат от коментар 2 на ygo11542256


  В Германия НЯМА разумни хора!Ако е имало,няма да загубят две поредни световни войни.А ако тия бирени шкембета тръгнат срещу чужденците.....,тва значи буквално да закрият държавата.😎🤡😎

  Много съм прост
 19. 19 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Фашизмът се заражда от посока Русия, докато спят западните лидери.
  —цитат от коментар 17 на Kyncho Kynchev


  Те наистина спят, но не спокоен сън, а са приспани, поставени в унес, дрогирани, упоени – от лъжи и опорки, и много рубли (представи си падението канцлера на Германия да стане шеф в Газпром – този знае всички тайни/стратегии/визии на НАТО/ЕС...

  Какво ни говори да се затичаш и да правиш бизнес с най-корумпираната страна в света (136 – място) и да вкараш всички големи , средни и малки бизнеси и да си отвориш технологиите за сатрапите... погром. Същототр става и с Китай! Ако има пак Жялязна завеса и двете сатрапски държави ще изкарат 5 години и ще се загубят напълно в остарели технологии и грешна посока!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 20. 20 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#15] от "konservator.bg":

  Не е вярно, че е задължително консерватизмът да е дясна идеология. Това се определя единствено от мястото на съответната партия по икономическия вектор - ляво или дясно.

  Съвременните български консерватори са леви - Възраждане, Атака, МВРО, Български възход, НФСБ. Единственото изключение в дясно е партия КОД, и то до някаква степен; визията на Москов за здравеопазването и образованието е социалистическа. БСП също е лява консервативна партия.

  Ако си представиш най-известния вариант на политическия спектър, левите консерватори стоят в горния ляв квадрат: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Political_Compass_standard_model.svg

  В Европа, например, най-консервативните партии (т.нар. крайнодесни) също са леви, защото се борят за все по-голяма държава. Тук изключение е Джорджа Мелони.

  От друга страна умнокрасивитетът, който се нарича дяснолиберален, също е в ляво, поради простата причина, че зелената идеология изисква силна намеса на държавата в икономиката. Освен това те налагат регулации на бизнеса да наема малцинства на квотен принцип.

 21. 21 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 3300 Неутрално

  [quote#19:"konservator.bg"][/quote]

  Китай създава технологии, баце. В момента горе долу колкото в САЩ. Бъдещето е на Китай и забележете на Русия, където от няколко години също се отделя огромно внимание на образование и наука, вкарват се невероятни суми..

  А западът се концентрира върху дженъризма, ЛГБТИ, еднополовите бракове, опаковката, все прекрасни неща, които ясно показват какво е бъдещето му.

  За Германия тази партия е някакъв шанс, защото тя бе деиндустриализирана, производството върви надолу, външнотърговският баланс е отрицателен за пръв път от повече от половин век насам, страната второ тримесечие е в рецесия. Германия бе лишена от евтините руски суровини, цел номер едно на американската външна политика в Европа, затова предстоят тежки години не само за Германия, а за цяла Европа.

 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  Много правилно.
  И аз съм против миграциите и зелените насилствени политики.
  Например зелените политики си ке случват от само себе си. Например в България за една година ФЕЦ се качила двойно. Без политики. Без още нито едно евро. И България вече цяла година има наполовина по-малко въглероден двуокис та киловатчас от Германия.

 23. 23 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  В продължение на много години Германия води наивна, неадекватна ,изпълнена с много грешки вътрешна и външна политика. Включително и особено в областите имиграция и екология. Резултат - нанесени са тежки поражения на страната и в частност на икономиката. Германия е в рецесия. Нормално е хората да потърсят алтернатива на доказалите пр0валите си партии и политици. Защо не и в партия, която съдържа думата алтернатива в името си? Опитите да се представи тази партия чрез груби квалификациикато страшно животно с големи зъби не помагат.

 24. 24 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Ами, нормално развитие на нещата. Щом левите и десните водят политика на широкоотворени врати за всякакви мигранти, които живеят предимно на социални помощи, а зелените имат непропорционална на гласуващите за тях власт, хората се питат докога ще плащат за подобни политики.
  Особено ако са свързани със затягане на коланите и обедняване.

 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8835 Неутрално

  ХДС има всички шансове. Освен това Мерц определено е водач, макар и с няколко неуспеха срещу Меркел.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 26. 26 Профил на kalimanata
  kalimanata
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#3] от "Костадин Иванов":

  Ти ако си турист аз съм цигулар!!! Използваш всяка възможност да плюеш по "зелените"! Ма какво ли да очакваш от фен на Лойко! Дано се оправи времето та да се разходиш в някой парк! Ако някой наистина милее за природата няма само да мята плюнки под всяка статия на тази тема! Ако това са ни учителите, жална и майка на тая държава!

 27. 27 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3753 Неутрално

  Интересно какво им е разумното. Като изгонят мингрантите, кой ще работи в месопреработвателната индустрия и кой ще бърше задниците на престарелите германци?
  —цитат от коментар 14 на 7777


  Ние не говорим за работещите турци, румънци, украинци, българи...
  Става дума за онези, дето се намъкнаха без документи и мислят, че трябва да им се осигури покрив, храна и секс.

  Еретик
 28. 28 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Статия за германия и мигранти, а тюркомонголоида с ник Тюфлекчия (или так некак) още не е изакал расистки антиом

 29. 29 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Още не е изакал расистки антиимигрантски коментар.

 30. 30 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  .А ако тия бирени шкембета тръгнат срещу чужденците...
  —цитат от коментар 18 на Шарл Атани


  1/3 в АФД са с мигрантски произход ..

 31. 31 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Интересно какво им е разумното. Като изгонят мингрантите, кой ще работи в месопреработвателната индустрия и кой ще бърше задниците на престарелите германци? Нямат си собствена работническа класа, затова си внасят. Като я напъдят, може нашите пенсионери да им предадат опита си от някогашните студентски бригади - ангарията в полза на комунистическата държава.[quote#14:"7777"][/quote]
  Кои мигранти имате предвид? Срещу чужденците, които работят и спазват законите няма сериозни отрицателни настроения. Те не се вписват в обобщаващото определение мигранти. Отрицателните настроения са срещу огромния брой проникващи незаконно и вливащите се в листите на безработните, които получават социални помощи. Немалка част от тези т.нар. мигранти нарушават грубо и открито действащите в страната норми. Включително и като се занимават с терористична дейност. Тези мигранти са нашественици, част от войната, която се води срещу Европейския съюз и в частност срещу Германия.
  П.П. В Германия живеят и работят много граждани на България. Включително и български цигани. Огрона част от тих спазват законите, интегрират се успешно. Срещу тях няма сериозни отрицателни отношения.

 32. 32 Профил на trollhunter
  trollhunter
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  Тежки немски комплекси, обаче тук са налазили безчет трибуквени комунисти и реват ли реват...

  Комунизмът е кървава религия, която е избила поне 200 милиона от 1917 година.Повече по въпроса четете тук: https://knizhen-pazar.net/offsale_products/books/1764162-chernata-kniga-na-komunizma-chast-1-2 Не ми вярвате? Тогава погледнете знамената и флаговете? Не стига ли? Тогава от мен да знаете, че мавзолея на ленин е копие на древноегипетски погребения. А ако не знаете фараоните са полубогове, които са били наследници на древноегипетските богове. Според западните комунисти и отричащите очевидното всички от Маркс през Ленин, Сталин, та чак до Путин били "нацисти" и "фашисти".
 33. 33 Профил на kalimanata
  kalimanata
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#27] от "Костадин Иванов":

  Не стига че си гербер ама си и расист! Нека позная, лгбт, джендърите и т. н. ни разказаха играта а? Учител!!!

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5523 Неутрално

  [quote#19:"konservator.bg"]
  —цитат от коментар 21 на faraon
  Китай създава технологии, баце. В момента горе долу колкото в САЩ. Бъдещето е на Китай и забележете на Русия, където от няколко години също се отделя огромно внимание на образование и наука, вкарват се невероятни суми.. А западът се концентрира върху дженъризма, ЛГБТИ, еднополовите бракове, опаковката, все прекрасни неща, които ясно показват какво е бъдещето му. [/quote]

  МИТРОФАНОВЕЦ,
  Китай НЕ СЪЗДАВА НИЩО.
  Китай е една огромна МАНИФАКТУРА, където на база
  ЕВТИНА и НЕПРЕТЕНЦИОЗНА работна ръка
  СЕ ТИРАЖИРАТ СТАРИ ЗАПАДНИ продукти.
  Евтини МЕНТЕТА, като телефоните ХУЙОВЕЙ,
  които заливат ЕВТИНИТЕ и НЕПРЕТЕНЦИОЗНИ ПАЗАРИ
  като българския и руския, например.

  В една Русия е ФРАШКАНО С КИТАЙСКИ МЕНТАЦИ
  и там хората ги купуват, щото НЯМАТ ПАРИ ЗА ЗАПАДНО ПО-СВЯСТНО.
  Това го знам от руснаци живеещи и работещи в Русия.

  Второ,
  Тази смешна ОПОРКА за китайската и руската "нАука" си ги тури някъде.
  КОЛКО българи си пратиха децата да учат в Русия и в РУСКИ ВУЗове ?!?!?!
  НЯМА ТАКИВА !!!!
  Дори една КУРНЕЛА НИНОВНА - синчето й УЧИ В САЩ, А НЕ В РУСИЯ
  Копейкин, ако има деца, НЯМА ДА ГИ ПРАТИ ДА УЧАТ В РУСИЯ,
  а ЩЕ ГИ ПРАТИ ДА УЧАТ или в САЩ, или в ЕС !!!!

  Точно по същата причина, поради която се ВАКСИНИРА
  и поради която ЖЕНА МУ ПОЛУЧАВА ЕВРО ОТ СОРОС

  Панимайш тавариш ?!?!

 35. 35 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  Интересно какво им е разумното. Като изгонят мингрантите, кой ще работи в месопреработвателната индустрия и кой ще бърше задниците на престарелите германци?
  —цитат от коментар 31 на zhivko6461


  Ами сега гостите от Африка ли работят?

  В месопреработвателната индустрия и в строителството 4/5 са хора БЕЗ НЕМСКИ ДОКУМЕНТИ основно от Изток.. поляци, румънци, българи , унгарци ..

 36. 36 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  А ако тия бирени шкембета тръгнат срещу чужденците...
  —цитат от коментар 18 на Шарл Атани


  Много от "чужденците" гласуват за АФД ..

  Напр 15% от мигрантите от ОНД ..

  ---
  .. " ..Aber in einer großen Studie zur Bundestagswahl 2016 haben er und sein Team festgestellt, dass Russlanddeutsche tendenziell eben doch konservativer wählen.
  Knapp 15 Prozent haben ihre Stimme der AfD gegeben - etwas mehr als in der Gruppe der Deutschen ohne Migrationshintergrund. .."
  -- --

  "mehr als in der Gruppe der Deutschen ohne Migrationshintergrund. ."

  ... даже ЗА АФД хората с мигрантски произход, ГЛАСУВАТ ПО-МНОГО, отколкото немците без мигрантски корени ..

 37. 37 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  До коментар [#26] от "kalimanata":

  Природата в България е свпъхопазена Даже Дискавъри все по-место прави филми за оцеляване тук Мечките слизат в града Дивите животни ка много, горите също. Без разни директиви. Значи си пазим природата.

 38. 38 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#26] от "kalimanata":

  Огромното мнозинство от хората обичат, полагат усилия да живеят в чиста и приятна околна среда. Изключенията са наистина психологични отклонения.
  Всеки според икономическите си възможности полага усилия да да подобри средата около себе си.
  Това никой не може да го отрече.
  Няма разумен човек, който да се откаже от по-ефективна, по-евтина енергия - по-икономичен автомобил, по-чисто и ефективно отопление, по-добре изолирана сграда и пр. И всеки според икономическите си възможности се стреми и полага усилия за това.
  ОБАЧЕ!
  Т.н. "зелени политики" в борбата с глобалния Климат и СО2 нямат нищо общо с горното.
  Трилиони се изхарчиха за СО2 измамата, буквално откраднаха по всевъзможни далавераджийски схеми - дали някой може да го отрече? и резултатът е, че стотици милиони европейци са по-бедни, живеят по-мизерен живот за оцеляване и последната им мисъл да отделят време и сили да подобряват околната си среда.
  Богатите хора живеят на чисто, бедните в мръсотия, защото трябва да оцеляват.
  Борбата с глобалното СО2 не е лява политика. Борабата с глобалното СО2 е масова измама с цел все повече обогатяване на тънка прослойка, която забогатява за сметка на милиарди успани от страх за бъдещето на Планетата мишлета, които напъват мишци и да осигурят та СО2 шаманите супер-дупер луксозния им начин на живот - яхти, имения и пр. все прозаични неща за Хомо Сапиенс маумунките.

 39. 39 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#37] от "Да вярваме на истината":

  Като се отчете ефекта на горите и зеленото покрития в България и сравни с това което отделя индустирията с все Мариците и пърдялниците автомобили и камиони като СО2 балансът ни е ОТРИЦАТЕЛЕН, не НУЛА към което се стремят в Европа.
  Кагото те постигнат нашите параметри може би и ние ще се замислим как да намалим СО2то.

 40. 40 Профил на kxm38695246
  kxm38695246
  Рейтинг: 131 Неутрално

  До коментар [#33] от "kalimanata":

  Готов ли си за прайда, пенда неумна?

 41. 41 Профил на trollhunter
  trollhunter
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  До коментар [#38] от "k_":

  Първата и втората част са едно и също, ама как да го разбереш?

  Комунизмът е кървава религия, която е избила поне 200 милиона от 1917 година.Повече по въпроса четете тук: https://knizhen-pazar.net/offsale_products/books/1764162-chernata-kniga-na-komunizma-chast-1-2 Не ми вярвате? Тогава погледнете знамената и флаговете? Не стига ли? Тогава от мен да знаете, че мавзолея на ленин е копие на древноегипетски погребения. А ако не знаете фараоните са полубогове, които са били наследници на древноегипетските богове. Според западните комунисти и отричащите очевидното всички от Маркс през Ленин, Сталин, та чак до Путин били "нацисти" и "фашисти".
 42. 42 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Неутрално

  Този път националистическата, антиимигрантска партия се възползва и от вътрешните борби в тройната коалиция на Шолц.
  ___________________________________________________

  От трите партии в тази коалиция само свободните демократи правят реалистични политики.

  Социал-демократите и зелените са продажници на интересите на обикновенния германец, и естествено това започва да се вижда тотално!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 43. 43 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Неутрално

  АФД, които до няколко години ще управляват Германия, искат същото, което иска всеки нормален европеец - спиране на масовата миграция, спиране на баталната ЛГБТ пропаганда и връщане към традиционните семейни и християнски ценности, връщане към патриотизма и националната идентичност, нормализиране на отношенията с Русия и спиране на американския колониализъм в Европа. Спиране на откачените зелени политики и деиндустриализацията на европа заради някакви измислени каузи.
  —цитат от коментар 4 на ygo11542256


  Много добър анализ, респект!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  До коментар [#39] от "k_":

  Правилно. Ние отделяме 70 милиона тона въглероден двуокис, а горите ни поглъщат 110 милиона.

 45. 45 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Gott mit uns!

 46. 46 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Неутрално

  Няма разумен човек, който да се откаже от по-ефективна, по-евтина енергия - по-икономичен автомобил, по-чисто и ефективно отопление, по-добре изолирана сграда и пр. И всеки според икономическите си възможности се стреми и полага усилия за това.
  ОБАЧЕ!
  Т.н. "зелени политики" в борбата с глобалния Климат и СО2 нямат нищо общо с горното.
  Трилиони се изхарчиха за СО2 измамата, буквално откраднаха по всевъзможни далавераджийски схеми - дали някой може да го отрече? и резултатът е, че стотици милиони европейци са по-бедни, живеят по-мизерен живот за оцеляване и последната им мисъл да отделят време и сили да подобряват околната си среда.
  Богатите хора живеят на чисто, бедните в мръсотия, защото трябва да оцеляват.
  Борбата с глобалното СО2 не е лява политика. Борабата с глобалното СО2 е масова измама с цел все повече обогатяване на тънка прослойка, която забогатява за сметка на милиарди успани от страх за бъдещето на Планетата мишлета, които напъват мишци и да осигурят та СО2 шаманите супер-дупер луксозния им начин на живот - яхти, имения и пр. все прозаични неща за Хомо Сапиенс маумунките.
  —цитат от коментар 38 на k_


  Световното Задкулисие или продажните елити са решили да префасонират капитализма в ЗЕЛЕН КОМУНИЗЪМ, като премахнат регулиращата сила на пазара!

  Те диктуват какво ще си купуват гражданите, с какво ще се хранят и какви автомобили ще карат!

  Измислили са "глобалното затопляне", но всички виждаме, че има глобално застудяване. Сега леко сменят мантрата, било климатични промени!

  Ало, климатични промени има дори когато хората са били много малко и са били облекани с кожи, Ледников период, разтопяване на ледовете в Европа, Сахара е била преди 20 милиона години зелена с много гори!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 47. 47 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1856 Весело

  Мдааааааааааааааааа ГДР си плаче за възстановяване. :))

 48. 48 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2157 Разстроено

  кафявото
  е ГНУСНО
  точно колкото червеното!!!

 49. 49 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Всеки, който е запознат поне малко знае, че клишето, налагано от соросоидните медии за AFD - "крайно дясна" няма нищо общо с реалността и в риториката на партията и лидерите й няма абсолютно нищо "екстремистко".
  Освен, ако соросоидите вече и официално не наричат предишните традиционни европейски ценности - екстремистки.
  Даже, бих казал, че в основните линии в тяхната политика няма нищо изненадващо и различно - такива неща, като контрол на миграцията, реализъм в икономиката и искане за прозрачност в "зелените политики", за да не се прикриват зад благородни цели мегакорпоративни финансови интереси, се споделят и тук в този форум от голямата част от участващите.

 50. 50 Профил на Dido Kolev
  Dido Kolev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  “Алтернатива за Германия” и нейните поддръжници мразят наред. Сред тези мигранти, които мразят, са и българите. Дори и да не са мигранти, те пак мразят българите …. и всички останали.

 51. 51 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  кафявото е ГНУСНОточно колкото червеното!!!
  —цитат от коментар 48 на selqnin


  Вие - зелената сган пребоядисана , сте най-гнусни !

 52. 52 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  “Алтернатива за Германия” и нейните поддръжници мразят наред. Сред тези мигранти, които мразят, са и българите.
  Дори и да не са мигранти, те пак мразят българите …. и всички останали.
  —цитат от коментар 50 на Dido Kolev


  Има българи в АФД ..

 53. 53 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Другата глупост от статията е, че AFD "изтегляли мейнстрийма в дясно".
  Кактвто и смисъл да влагат в тази щъротия, той все ще е грешен.
  Тук соросоидите изпадат в абсолютно същата заблуда, в която бяха изпаднали и комунистическите пропагандисти - въобразяват си, че като овладеят изцяло основните медии и съдилищата и всичко ще им се получава от само себе си безпроблемно. А, то става точно обратното и хората интуитивно възприемат официалната информация като манипулативна , преднамерена и невярна, а алтернативната гледна точка приемат за априори правилна, дори и в случаите, които това не е точно така.

 54. 54 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Презумпцията "Всеки, който не приема "зелената икономика" и "джендър културата" прокарва руските интереси" , копира 1:1 тезите на партийните секретари, според които "Всеки, който харесва и слуша "Бийтълс" е проводник на капиталистическия противник и следва да бъде дамгосан.
  Обърна се палчинката, а Сорос е абсолютно същия глупак като дървените глави от Партията. И повсеместните му провали в последно време показват, че се пързаля с бърза скорост надолу по техния улей.

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7590 Неутрално

  Като гледам, кои ги хвалят най-много, всичко става ясно.

 56. 56 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Това немското Wiederbelebung ли е?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 57. 57 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  zuerst означавало "на първо място" , "най важно"...не знаех. Па тия са фашисти по каноните на войнстващия интернационализъм. Как така смеят да поставят държавата си на първо място :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 58. 58 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#54] от "_cska1948_":

  Старият се оказа слаб философ и инвеститор по ръба на Закона.
  Най-големите си финансови удари е правил с шмекерии с вътрешна информация снесена му услужливо от корумпирани държавни (основно) и корпоративни служители. Последнота сам си признава в една от книгите си преведена на български.

 59. 59 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Председателят на Германския учителски синдикат Хайнц-Петер Майдингер заяви, че часовете по английски трябва да отпаднат от програмата на учениците в начален курс, предаде ДПА.

  „Смятаме, че часовете по английски са излишни и че могат да бъдат заменени например от уроци по четене“, каза той пред германската обществена телевизия АРД. „Трябва да отделяме повече внимание на усвояването на основните умения в начален курс - а те са четене, писане и смятане.“

 60. 60 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#39] от "k_":Правилно. Ние отделяме 70 милиона тона въглероден двуокис, а горите ни поглъщат 110 милиона.
  —цитат от коментар 44 на Да вярваме на истината


  И така ще бъде докато не опоскат горите на които са хвърлили око.
  То затова и оня наивник Дунчев опнесе шамарите от Кики като се беше ангажирал не на ужким с опазването на българските гори.

 61. 61 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#7] от "jazzdevil":

  Не само в "Дневник" е така. За болшевиките всички останали са крайно десни.

 62. 62 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#31] от "zhivko6461":
  Тезата, че мигрантите са допуснати да осигурят свежа работна ръка за германската индустиря и публичното говорене е най-отвратителната черта на германските ляво-зелени хунвейбини.
  Извинявайте, ама да твърдиш че приемаш милиони нещастни хора бягащи от война и нещастия или просто от беднотия и ги набуташ като животни да работят до откат в германската индустрия е върхът на лицемерието.
  Подценявайки значението културните различия с местните (германци и всякакви) ще им изиграе кофти номер в обществото.
  Там вече се ненавиждат "стари емигранти" и новодошлите.
  Колегата по-форум 7777 е твърдо ляв по основните теми, приемаме че не е трол, и в този му пост исзкристализира цялото лицемерие на хунвейбините, които каквото и дани говорят винаги става ясно в един момент че или ще откраднат пари или ще поробят някой.

 63. 63 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Не знам какво значи "крайно дясна", ама зелените политики са си баш леви, "чужди пари се ползват за нещо си". Миграцията също е лява. "на всекиму спроед потребностите".Та да си против тези 2 искания си е класическа дясна позиция. Не и "крайнодясна".
  —цитат от коментар 1 на Тангра


  Същото което и крайно лява.

  С две думи - клети идиоти.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 64. 64 Профил на Харвард
  Харвард
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Съвременните български консерватори са леви - Възраждане, Атака, МВРО, Български възход, НФСБ. Единственото изключение в дясно е партия КОД, и то до някаква степен; визията на Москов за здравеопазването и образованието е социалистическа. БСП също е лява консервативна партия..
  —цитат от коментар 20 на Дисидент в ЕССР


  Не съм съгласен с теб, Възраждане е с дясна политика - протекция и подпомагане на българския бизнес, и без нито дума за повишения на пенсии, надбавки и прочее.
  КОД се позиционират като десни консерватори, но си прав, че се прокрадват леви политики в програмата.
  Атака, ВМРО и НФСБ няма да коментирам от уважение към мъртвите. Колкото до Български възход - там няма нищо ясно: ако Янев каже нещо сутринта, до вечерта вече ще е на друго мнение. Това беше и една от причините да се сринат на последните избори.

  Когато се говори в един глас, но алангро, куролацията не куролира добре в екваторията...
 65. 65 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#59] от "log_on":

  Наистина учителите са натоварени, защото е трудно да се преподава на деца, които не значт официалния език на държавата, в която живеят. Няколко такива деца в класа и нивото на преподаване спада, защото преподаването се влачи с темпа на изоставащите.
  Накрая потърпевшите се оказват по-интелигентните деца, които скучаят в клас вместо да научат нещо повече.

 66. 66 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Аз да попитам: какво значи "консерватори"? Според ултралибералите такива са всички онези, които не приемат техните виждания.
  По тази логика "консерватори", освен тези които живеят още с представите за социализЪма и са кръвно свързани с Русия, са и всички онези, които не приемат безусловно това, което се предлага от западните либерали.
  Никой не е против възобновяемата енергия, стига замяната на газа, нефта и въглищата да не се налага административно с яко държавно субсидиране, а да става постепенно, след като новите технологии са доказали предимствата си. Акцентът трябва да бъде върху безотпадните технологии, събирането и преработката на отпадъците и изчистването на природата от отпадъци.
  Истината е, че Европа никога не е била по-чиста от поне два века насам, а зелените талибани натискат именно Европа, а не големите световни замърсители. Я да посмеят да протестират в държавите, които замърсяват най-много и да видят какво ще им се случи!
  По отношение на ЛГБТИ-тата, там нещата са докарани до абсурд от техните лобита. то даже е излишно да се спори след като биологията си е биология и някои характеристики са вродени, а не по избор.
  Това не е като жена да си изруси косата и да се пише блондинка.
  Като говорим за миграцията и мултикулурализма приемлива е само легалната миграция и само тези културни особености, които не противоречат на традициите, културата, обществените порядки и законите на приемащата държава.
  Трябва да се сложат граници кое е приемливо и кое - не.

 67. 67 Профил на Ismann
  Ismann
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Всичко се върти около бежанците! Хитро се използват емигрантите, но проблема са именно бежанците. В Германия от десетилетия има емигранти. Как така "от вчера" тези емигранти се превърнаха в проблем? Нищо подобно. Емигрантите работят и плащат данъци. И спазват законите. Разбира се, има няколко процента "хитреци", които висят на социал, но много повече етнически германци го правят. След "апела" на дружинната Меркел и копулирането със зелените глобалисти, в Германия настана хаос. Дори богатата и мощна икономика не може да се справи с милионите гладни и крайно мързеливи гърла, които нападнаха страната. Затова и организации като АФП ще прогресират. От своя страна те също са опасни за хората, защото подменят демократичната система с диктатура, но хората чуват от тях, каквото искат. За мислене време не остава.

 68. 68 Профил на Ismann
  Ismann
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#49] от "_cska1948_":

  Прехвърляш неправилно топката. Какво значи соросоиди? Не може всичко да се оправдава със Сорос. Дори вашия гуру Орбан е соросов стипендиант. Причината трябва да се търси в ЕС. Организацията, която заплаши американския долар от една страна и руското влияние от друга. Едните поставиха удобни ръководители, които омаломощават еврото, другите започнаха война, за да се заявят пред света. Ти наистина ли вярваш, че Украйна извършва геноцид върху рускоезичното си население, а Русия води война за освобождаването му? Наивник 🙃

 69. 69 Профил на Georgi
  Georgi
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#34] от "Hawaii":

  Клоун, а на бас, че Xiaomi 13pro и Huawei mate 50pro са в пъти по добри от ябълката, която от догодина ще е вече индийска :))

 70. 70 Профил на Ismann
  Ismann
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#59] от "log_on":

  Вероятно смяташ, че това е супер идея? В света се ползват три езика - английски, испански и мандрин. Който и от тях да научиш, все ще ти е от полза. Изваждането на английския език от немската учебна програма е глупав популизъм, който няма да постигне търсения националистически резултат. Германския, както и руския езици, никога няма да се превърнат в доминиращи. Виж, за китайския, а защо не и арабския, който все още стои в сянка, не се знае.
  Публична тайна е, че за да се реализираш в живота и кариерата, трябва да владееш поне два чужди езика. Аз не съм особено щастлив от доминацията на английския, но се налага да го знам. А пък който е против, да се оправя без него. Късмет!

 71. 71 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3045 Весело

  До коментар [#29] от "novo-star dnevnik-ar":

  Че аз не съм расист нито мразя легалните имигранти за да пиша такива неща. Не мога да пшонасям само сърбежи с разпорени от албанците ан...ни тръби като теб, имащи проблеми с алкохола и наркотиците. Не знам защо смяташ, че това е проява на расизъм или анти-имигрантщина, като то е просто проява на здрав разум. Та мнението ми по кой въпрос те вълнува? Може и да те озаря с него ако слушкаш.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 72. 72 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  А тука се наслушахме как им свършила ерата на тея и нашите пак победили :)

 73. 73 Профил на Dido Kolev
  Dido Kolev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "sim4o":

  Това не означава, че не мразят българите. Ето:
  https://afdbundestag.de/zahl-der-hartz4-empfaenger-aus-rumaenien-und-bulgarien-vervierfacht-stefan-keuter-afd-fraktion/

 74. 74 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3045 Весело

  До коментар [#73] от "Dido Kolev":

  Че аз като знам какви българи са видели в Германия не мога да ги коря. Въобще оставяме настрана тия дето са там да лъжат за социал. Тия дето уж работят и вечер пишат тук във форума ти стигат да намразиш всяка една нация.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 75. 75 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":

  За либералите тези, които имат здрав разум са расисти, хомофоби и трансфоби.
  После се чудят защо националистическите партии печелят все повече привърженици.
  Ако традиционните партии водеха разумна политика, а не да угаждат на зелените и ултралибералите, хората нямаше да гласуват за тях. Повечето гласуващи не споделят крайните им идеи, но трябва да избират между крайните националистически идеи и ултралибералите.

 76. 76 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  До коментар [#52] от "sim4o":Това не означава, че не мразят българите. Ето:https://afdbundestag.de/zahl-der-hartz4-empfaenger-aus-rumaenien-und-bulgarien-vervierfacht-stefan-keuter-afd-fraktion/
  —цитат от коментар 73 на Dido Kolev


  Ми и аз мразя der-hartz4-empfaenger ..

 77. 77 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  .. избират между крайните националистически идеи и ултралибералите.
  —цитат от коментар 75 на pamela


  Или могат да гласуват за някоя нормална , разумна партия..

  Напр. АФД ..

 78. 78 Профил на Ciaran Gavin
  Ciaran Gavin
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":"....Че аз не съм расист нито мразя легалните имигранти за да пиша такива неща. .."

  мисля че нов Стюпид е налазил форума(събота е), не му се вързвайте на малоумното идиотче...

  Ciaran
 79. 79 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  До коментар [#73] от "Dido Kolev":

  Тия "българи" ние си ги мразим повече и от германците :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 80. 80 Профил на gpj101139736
  gpj101139736
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  И в Германия вече абсурдите започват да минават границите на тези в България! ХРУПАЛА, роден във Шайсвасер, старото и истинско име на който е Бела Вода!!! Което ще рече, че по произход до 90% е поляк и чистата немска раса е много далече от него и тъпата му ГДР-ейска кратуна!!! А и като прибавим, че със сигурност родителите му са били “слушалки“ на Щази комунистите, ето ти перфектната връзка между отрепките във всяко вече едно общество!

 81. 81 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3045 Весело

  До коментар [#78] от "Ciaran Gavin":

  А, тоя си го знаем. Сърбоманче от РСМ, дето много обича Сърбия и Рашистан, обаче е дошло в България и е издрапало за "пасош", че да може да ходи по Европа. От любимите на всички порода.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 82. 82 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  [quote#27:"Костадин Иванов"][/quote]

  Не е важно ти кого имаш предвид, а кого има предвид Алтернатива за Германия. За тях всички мигранти са на социални помощи.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 83. 83 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Но възходът на AfD, която критикува германското правителство за високите нива на имиграция, нарастващата инфлация и скъпия зелен преход, докосва особено чувствителна тема в Германия заради нацисткото минало на страната.
  ***

  Да, удобното плашило влезе в употреба. Настроенията на хората явно нямат нищо общо с това, че им колят децата докато отиват на училище, а с това какво станало преди 70 години

  "Чалга, гей паради и класова борба"
 84. 84 Профил на zrv051180052
  zrv051180052
  Рейтинг: 37 Любопитно

  В Тюрингия, Саксония и Бранденбург, източногерманските провинции, където ще има избори през 2024 г., AfD е на път да оглави вота за първи път, като проучванията показват подкрепа за нея от 23-28 процента.Така е, източна Германия е яла попарата на комунизма и го разпознава лесно, даже когато е брандиран като "либерална демокрация". Да де, ама едно л...но даже и в най-лъскавия целофан да го опаковаш, си остава л...но.
  —цитат от коментар 6 на ygo11542256


  Напротив, гласуват за АзГ защото са гедерейци(и по дух, и по убежденя). Видяха истинското лице на Капитализма, и съжаляват, че се подлъгаха по Обединението, и си развалиха държавата.

 85. 85 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  .. докосва особено чувствителна тема в Германия заради нацисткото минало на страната ..
  —цитат от коментар 83 на barter1


  И това обяснява донякъде, ЗАЩО ХОРА С МИГРАНТСКИ КОРЕНИ.. напр. дошли от републиките на някогашния СССР , или Югославия, или Източна Европа ПО-ЧЕСТО от немците, гласуват за АФД и са активисти на партията ..

  Щото нямат комплекси за някакво си нацистко минало..

  Какво нацистко минало - дядо им се е сражавал в Червената армия против Хитлер ..

 86. 86 Профил на Pesho BG
  Pesho BG
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Абе, и те са едни гадни копейки!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK