Наръчници ще подпомагат неправителствения сектор и малкия и среден бизнес

Наръчници за изграждане на организационен капацитет на неправителствени, обществени и браншови организации бяха представени в сряда 10 ноември 2004 г. от ръководителя на проекта Миглена Георгиева. Наръчниците са изготвени от Сдружение на Малкия и Среден Бизнес – област София в рамките на регионална програма ”Да работим заедно”, малка грантова схема. Програмата се управлява от Фондация ”Партньори за местно развитие”, Румъния и е финансирана от Институт Отворено Общество по програма "Инициатива за местно самоуправление".

Сборникът от наръчници включва наръчници за изграждане на организационен капацитет в областта на управлението на финансовите, човешките ресурси и в областта на външната комуникация. Te са предназначени, както за обучители, така и за мениджъри в неправителствени организации.


30 представители на неправителствени организации, държавни институции и частни компания взеха участие в срещата.

Наръчниците ще бъдат представени на страницата на "Сдружение на малкия и среден бизнес – област София".

Мисията на организацията е да спомогне за създаването на благоприятна икономическа среда за развитието на малките и средните предприятия и повишаване на тяхната конкуретноспособност. При реализирането на своята мисия сдружението представлява своите членове в диалога с централната и местните власти, както и партньорство с всички правителствени и неправителствени организации и институти. Успоредно с това се предоставят различни видове услуги на членовете, като обучение и повишаване квалификацията на мениджърите, информационни услуги, маркетингови проучвания, изготвяне на бизнес планове и инвестиционни проекти, данъчни, счетоводни и юридически консултации, консултации при кандидатстване за отпускане на кредити.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK