Евтина визия за българския туризъм

Евтина визия за българския туризъм


Държавната агенция по туризъм пак подходи по странен начин - този път в избора си на компания, която да изгради националния щанд на България на най-големите и престижни туристически изложения до края на тази и през следващата година. Само няколко месеца след като през пролетта новото ръководство на агенцията в лицето на Марио ал Джибури развали договора с рекламна агенция "Нойзи дизайн и реклама", сега същата компания отново е избрана да изгради щандовете на страната. Изборът на рекламната агенция е заради евтината оферта, която е предложила, въпреки че проектът й беше класиран на предпоследно място по креативност.
"Получихме писмо, с което от агенцията ни информират, че сме победители в конкурса за националния щанд", заяви вчера пред "Дневник" управителят на "Нойзи дизайн и реклама" Росен Кръстев. Компанията ще представя България на туристическата борса в Лондон през тази година, а през следващата - и на международните изложения в Щутгарт (през януари), Мадрид (в началото на февруари), Берлин (през март) и в Москва и Киев (също през март).
От агенцията по туризъм също потвърдиха, че са направили своя окончателен избор, но договорът още не е подписан. Това ще стане, след като председателят Марио ал Джибури, който в момента не е в България, се завърне в София.


Самият Джибури, след като стана председател на агенцията,


развали договора с "Нойзи дизайн и реклама"
защото не беше доволен от дизайна и от техническото изпълнение на поръчката. Дотогава компанията беше изградила щандовете на България на три от най-важните туристически изложения - в Берлин, Москва и Киев. Заради борсата в Берлин компанията беше глобена с 44 хил. лв., защото не достави три екрана, които да рекламират страната. Тогава Росен Кръстев обясни, че технологично е нямало как да бъдат доставени телевизорите, защото компанията е избрана за изпълнител две седмици преди борсата.
След като "скъса" с "Нойзи", агенцията по туризма обяви нов конкурс. Този път той се проведе в две части, като целта на първата бе да се оцени оригиналността на предложенията. Този етап "Нойзи дизайн и реклама" завърши на предпоследно място. На първо място беше класиран проектът на рекламна агенция "Креа", която според фирмения регистър ДАКСИ е собственост на Красимир Гергов и двама негови съдружници. На второ място остана проектът на "Международен панаир Пловдив", а на последно, след този на "Нойзи" - на рекламната компания "Юрапел комюникейшънс". Още на този етап


агенцията "стимулира" компаниите с парични награди


като най-високата беше 3 хил. лв.
На втория етап от конкурса компаниите представиха и финансовите си предложения за изграждането на щандовете. Според предварително обявените критерии от агенцията по туризма цената трябваше да формира 40% от оценката за избор на победител, 30% от функционалността на щанда и 30 на сто от креативността.
От ведомството не пожелаха да обявят финансовото предложение на "Нойзи дизайн и реклама" преди подписването на договора, нито обясниха предимствата на победителя от гледна точка на функционалността. За сравнение през миналата година, когато компанията беше избрана пак заради най-евтината си оферта, националните щандове се изградиха за малко над 500 хил. лв.
Ние може да оптимизираме разходите, защото в същите туристически борси ще


изграждаме националните щандове на Русия и Украйна


посочи Кръстев, който също отбеляза като предимство за фирмата ниската оферта. От агенцията по туризъм пък заявиха, че при решението си комисията се е водила само по критериите на конкурса и не е взела под внимание факта, че преди няколко месеца е бил развален договор със същата компания за същата дейност. Застраховката от нов провал сега била устна гаранция, че този път победителят ще изпълни коректно проекта, с който е кандидатствал.
Как може да се изгражда представителен щанд на България с минимални средства, контрираха останалите участници в конкурса пред "Дневник". Засега никоя от отпадналите фирми не вижда смисъл да обжалва, защото първата борса е след по-малко от месец и няма дори теоретична възможност да се избере нов победител и той да успее в срок.
Според шефа на "Международен панаир Пловдив" Йордан Радев конкурсът е преминал при неясни правила. "Защо трябваше първо да ни оценяват по креативност, след като накрая избраха най-евтиния проект", попита Радев. По думите му драстичните разлики в ценовите оферти на участниците били за сметка на качеството. "Агенцията за поредна година демонстрира хаос", констатира Радев.
Агенцията организира нов конкурс, защото не харесваше визията на старите щандове, а сега пак избра най-евтината оферта, коментираха от компанията с най-креативен дизайн на проекта - "Креа". "Става въпрос за визията на България и е логично да се дадат повече пари, ако искаме страната да се представи добре", посочи и Илияна Неделчева от "Юрапел комюникейшънс".
Вечният победител
Според информационната система ДАКСИ "Нойзи дизайн и реклама" е собственост на Росен Кръстев и на Симона Стоянова. Кръстев, който има по-голям дял в агенцията, е съсобственик в още компании в рекламния бизнес - рекламна агенция "Нойзи", "Идо стил" и др. Дейността на повечето от тях е свързана предимно с външна реклама, печат и др.

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на зорница маркова
  *****

  в държавната агенция по туризма цари хаос, некадърност и парадоксален непукизъм. с такова впечатление оставам от публикациите за агенцията в медиите.
  браво на вашите журналисти, които откриват корупционните схеми в конкурсите и в категоризирането на хотелите, извършвано от агенцията. нищо друго не правят в тази агенция освен да пътуват в чужбина и да си уреждат свои хора. какъв е този марио ал джибури? кой го натресе на българския туризъм? няма ли власт в тази държава да види и чуе какво се случва?
  -хилтън съди българия
  -джибури има фирма с ресторантьор, чиято жена прави партита на агенцията и й плащат с държавни пари
  -агенцията няма уебсайт
  -българия няма лого и слоган за промотиране на туризма по света
  -джибури прави международен туризъм на държавна издръжка, тоест непрекъснато е извън българия
  -секретарките на джибури управляват агенцията
  -увеличават се туристите, намаляват приходите от тях
  -българските хотели се продават абсурно евтино на чужденците

  Агенцията спи.Туристическо ведомство практически няма.Тогава за какво държавата дава на тази агенция 6 милиона лева?

 2. 2 Профил на зорница маркова
  *****

  АКО И ТОВА НЕ Е КОРУПЦИЯ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. РАЗВАЛЯШ ДОГОВОР ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА - ОБЯВЯВАШ НОВ КОНКУРС - ПЕЧЕ ЛИ ГО СЪЩАТА ИЗДЪНИЛА СЕ ФИРМА. БЯХ В МОСКВА ПРЕЗ МАРТ И ВИДЯХ ПАВИЛИОНА ИМ - ГРОЗЕН, НЕФУНКЦИОНАЛЕН, АРХАИЧЕН, ГРАЗЕН. САМИЯТ ДЖИБУРИ ФУЧЕШЕ И СЕ КАРАШЕ НА НЕГОВИТЕ ХОРА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДСТАВЯ С ТАКЪВ УЖАСЕН ПАВИЛИОН. И КАКВО СТАВА ПОЛОВИН ГОДИНА ПО-КЪСНО? СЪЩАТА ФИРМА ЩЕ ВЗЕМЕ НОВИ 250-300 000 ЕВРО. КОЙ ПОЛУЧАВА КОМИСИОНАТА?
  ЧОВЕКЪТ ОТ АГЕНЦИЯТА, ОТГОВОРЕН ЗА ТЕЗИ КОНКУРСИ Е ДИАНА АЛАДЖОВА. ТЯ Е ОТ НАЙ-БЛИЗКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА МАРИО АЛ ДЖИБУРИ.
  ОТГОВОРЪТ ОСТАВА ЗА ВАС. И ЗА НАС. ОТ НАШИТЕ ДЖОБОВЕ СЕ ПЛАЩАТ НЕКАДЪРНИТЕ ПРОЕКТИ, ЕКСКУРЗИИТЕ В ЧУЖБИНА НА ДЖИБУРИ, АЛАДЖОВА, ХРИСТИНА БЕЕВА, НАТАЛИЯ ДИМИТРОВА И ОЩЕ НЕКОЛЦИНА ЧИНОВНИЦИ, ОТ КОИТО ПОЛЗА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ - НИКАКВА.
  ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ДЖИБУРИ СИ МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР. МАЛКО МУ БИЛИ ПАРИТЕ В АГЕНЦИЯТА. МАЛКО ЛИ СА 3 МИЛИОНА ЕВРО? НЕДОСТАТЪЧНО СА МУ, ЯВНО, ЗА ДА ПЪТУВА НЕПРЕКЪСНАТО В ЧУЖБИНА И ДА СЕ ПЕРЧИ ЗА НАША СМЕТКА.
  ЗАТОВА ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ДА ПРОКОПСА. ПОНЕ КАТО ДОЙДАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ОДИТОРИ, ДА ЗАПУШАТ И ТАЗИ ПРОБОЙНА ЗА БЕЗНАКАЗАНО ИЗТИЧАНЕ НА НАРОДНИ ПАРИ - ТОВА МИ Е НАДЕЖДАТА.

 3. 3 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  Уважаема редакция,
  и без да съм специалист мога да си представя, че най-голям опит и надеждност в изграждането на изложбени щандове има Пловдивския панаир. Защо неговият проект е елиминиран? Може би защото от държавните фирми не плащат комисиони.
  Аз не съм експерт в туризма, но като обикновен гражданин съм отвратен от това, което става в тази Държавна агенция по туризма в последната половин година. Като следя вашия вестник, вестник "Труд", вестник "Сега", вестник "24 часа", вестник "Монитор" този Джибури е като Стоян Ганев отпреди години. Не се спира в България. Час по час е в Лондон или покрай Лондон.Че той на българския туризъм ли е шеф или на английския?!
  Сещам се за вица - два самолета се разминават над София, единият заминава за чужбина, другият пристига от чужбина.И в двата самолета Марио ал Джибури.
  Ама както е казъл народът - не е луд този, който яде баницата, а който му я дава.
  Хубави материали пишете във вашия вестник за туризма. Обаче се питам дали някой по високите итажи на властта им обръща внимание или се правят на слепи, глухи и неми. Поне обикновените хора ще ви уважават за вашата смелост.
  С искрено уважение,
  Борис Христов

 4. 4 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  Г-н Христов, напълно съм съгласен с вас. Истината е в комисионните. Иначе как ще си обясните този абсурдизъм. Нойзи се проваля, Нойзи е новият победител. Нойзи похарчват 500 000 лева, Нойзи получават още толкова и отгоре даже.
  Марио ал Джебури е в пак в чужбина, естествено. Какво да прави в България? Не му е интересно на човека да седи в София. Ходи му се в Брюксел, както разбираме от вестник "24 часа". Какво като Държавната агенция по туризма се тресе от скандали. Избрали са най-некреативната, но най-евтина оферта. Естествено, г-н Йордан Радев. За да имат чиновниците от Агенцията пари да пътуват на държавна сметка из всичките тези градове, изброени в материала и да се кефят на наша сметка в Берлин, Лондон, Мадрид и където още си искат.
  Обзалагам се, че Нойзи ще се оправдаят с кратките срокове за изграждането и България ще стане за резил в Лондон.
  Какво от това, Джибури няма да плаща от собствения си джоб, я!
  Преди време прочетох в един вестник статия за Джибури, казваше се : Лондонските скакалци напъплиха туризма. Вашата статия доказва, че не само го напъплиха, но го и опоскаха.
  Положението е отчайващо.
  Стамен Илиев

 5. 5 Профил на зорница маркова
  *****

  Г-це Маркова, този Марио ал Джибури не е ли брат на онзи Гати ал Джибури който го изловиха да изнася от България 600 000 лева без разрешение от БНБ и го уволниха като заместник-министър?
  П.Топузов

 6. 6 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  ТОЗИ СЛУЧАЙ Е НАПРАВО ЗА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ. ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА НЕ СА МАЛКО ПАРИ. ДА ГИ ПОДАРЯВАТ НА НЯКАКВА ФИРМА, КОЯТО ПОЕЛА УСТНА УГОВОРКА, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ РАБОТИ ПО-ДОБРЕ И ЩЕ СИ СПАЗВА АНГАЖИМЕНТИТЕ ПО ДОГОВОРА. ТОВА Е НЕСЕРИОЗНО. НАПРАВО Е ПРЕСТЪПНО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ПРАВИЛАТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ВЕДОМСТВА. ТОВА НЕ Е ЕДНОЛИЧЕН ТЪРГОВЕЦ, ТОВА Е ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗМА. ГРАНИЧИ С ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ. ТОЗИ СЛУЧАЙ НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ ОСВЕН ПОЛУЧАВАНЕ НА КОМИСИОННИ ОТ ЧИНОВНИЦИТЕ НА АГЕНЦИЯТА.
  ОЗНАЧАВА И ОЩЕ НЕЩО. ДА ИКОНОМИСВАШ ОТ ПАРИТЕ ЗА РЕКЛАМА НА ДЪРЖАВАТА,НО ДА СИ ХАРЧИШ БЕЗКОНТРОЛНО ЗА ПЪТУВАНИЯ В ЧУЖБИНА Е НАПРАВО ПОВОД ЗА ИЗВЪНРЕДНА ПРОВЕРКА НА СМЕТНАТА ПАЛАТА.
  В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ В ТАЗИ СТРАНА НЯМА РЕД И ЗАКОННОСТ.
  FINADVICE

 7. 8 Профил на AZ
  *****

  Jalko e che v Bulgaria vsichki hora spjat i sme kato ovce sledvachti vulkat. Jal mi e che sam izvan rodinata si. Rabotja za naj goljamata veriga hoteli i kazina v sveta - Harrahs. Zanimavam se s hotelski Management i neprekasnata sledja novinite okolo razviva6tijat se Bulgarski turisticheski pazar. Jalko e che takiva hota kato Al Jaburi,koito iavno ne sa i s Bulgarski Proizhod se zanimavat s rodnijat turizam. 6 miliona leva sa mnogo pari za tazi izmislena ganecia po turizma. Kakvo varshat tezi hora. S kakvo se zanimavat? Tuk bjudgeta na ednin hotel koito privlicha 100 000 gosti godishno za reklama e 100 000 dolara. Povjarvaite mi paritestigat i vseki cent e opolzotvoren po prednzanza4enie. Za 100 000 dolara takav 6tand 6te se podgotvi che Bulgaria she stane nai dobrata turisticheska destinacija. Dano Evropeiskijat Sajuz pomogne na i bez tova obezverento Bulgarsko obshtestvo da se osaznae . Hora spiet , gledaite novini - Ungaria, Polsha....horata sa hora sas samochuvstve i znajat pravata si. Dokoga nekompetentni elementi bez obrazovanie i umenia shte ni upravljavat i shte harchat parite ni.
  Sram i za jurnalisticheskata obshtnost che spi......

 8. 9 Профил на абсурдников
  *****

  Поредния абсурд в държавната администрация и нищо повече.

 9. 10 Профил на Боян Стоев
  *****

  Напълно съм съгласен с изразените мнения. Лично съм свидетел как лани на Лондонското изложение (WTM) българският щанд беше изключително незабележим и безличен. Много жалко наистина!

 10. 11 Профил на Любопитен
  *****

  Извинете, да попитам...Тази Христина Беева има ли нещо общо с ОНЗИ Беев... черибашията във Велинград ?
  Благодаря предварително !

 11. 12 Профил на todor_kochev
  *****

  родни братя са,и още:
  -от едно котило с Миленчо -Наркоманчо и Николайчо -Пинокио;
  -от червеното котило;
  -от *високо-професионално извисените специалисти* по таковане на ............. на България;
  и т.н.Отбор червено-жълти л.....!
  И докога аз ще съм зависим от тях,от гласуващите за тях пенсионери и турци,цигани и други?
  Идват избори,да гласуваме както трябва!

 12. 13 Профил на БЕЕЕЕЕЕЕЕВ
  *****

  НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ Е СЛОЖЕН ТАМ ОТ ГОЦЕ САМО ДА ИМИТИРА АКТИВНОСТ.

 13. 14 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  ВКЛЮЧВАМ СЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗМА. ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ ТРЯБВА ДА ОСТАНА АНОНИМЕН. ТРУДНО ЩЕ СИ ПРЕДСТАВИТЕ ПО-ГОЛЯМ ХАОС ОТ ТОЗИ, КОЙТО ЦАРИ В АГЕНЦИЯТА СЛЕД ИДВАНЕТО НА МАРИО АЛ-ДЖИБУРИ. ТОЙ НЕ СЕ ВИЖДА И НЕ СЕ ЧУВА, САМО ХОДИ ПО ЛИЧНИ СРЕЩИ ИЗВЪН АГЕНЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА НА ЧАСТНАТА СИ КОНСУЛТАНТСКА ФИРМА ФОРЕМКОНСУЛТИНГ. АГЕНЦИЯТА СЕ УПРАВЛЯВА ПРАКТИЧЕСКИ ОТ ЕДНА СЕКРЕТАРКА - ХРИСТИНА БЕЕВА. ТЯ САМО ЗВЪНИ И РАЗПОРЕЖДА КАКВО Е КАЗАЛ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ АЛ-ДЖИБУРИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ. ТОЙ НЕ СЕ ПРИБИРА ОТ ЧУЖБИНА С ДНИ И СЕДМИЦИ. АКО ИСКАШ ДА РАЗРЕШИШ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ НЕ МОЖЕШ ДА СТИГНЕШ ДО НЕГО. ЗАБРАНЕНО Е НА ОБИКНОВЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА КОНТАКТУВАТ С НЕГО, САМО ШЕФОВЕТЕ НА ДИРЕКЦИИ МОГАТ. ЗАМЕСТНИКЪТ МУ ХРИСТО ХРИСТОВ Е БЕЗГЛАСНА БУКВА. ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР МИТКО МИХАЙЛОВ Е ЗАВРЯН В ЪГЪЛА И АЛ-ДЖИБУРИ СИ ИЗКАРВА НА НЕГО НЕРВИТЕ ОТ ПУБЛИКАЦИИТЕ В ПРЕСАТА. ВСИЧКО Е ИСТИНА, КОЕТО ПИШЕ В "ДНЕВНИК" И "ТРУД". ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ АЛ-ДЖИБУРИ СЕ РАЗПОРЕЖДА С АГЕНЦИЯТА КАТО ЧЕ ЛИ МУ Е БАЩИНИЯ. РАБОТИМ ЗА ПО 350 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, А ТОЙ НЕ СЕ ПРИБИРА ОТ ЧУЖБИНА. СЪЩОТО Е С ХРИСТИНА БЕЕВА, ДИАНА АЛАДЖОВА И КРЕМЕНА НЕДЯЛКОВА, ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СА ЗАД ГРАНИЦА. ГОВОРИ СЕ В АГЕНЦИЯТА, ЧЕ МИЛЕНА МИЛОТИНОВА ВЗИМА 2500-3000 ЛЕВА ПО ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР. ТЯ ОТГОВАРЯ ЗА ПИАРА. КАКЪВ ПИАР? АГЕНЦИЯТА НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ПО ЛОШ ИМИДЖ ОТ СЕГА. ЖУРНАЛИСТИТЕ Й СЕ ПОДИГРАВАТ ЗА НЕГРАМОТНИТЕ ПРЕССЪОБЩЕНИЯ, КОИТО ИМ ИЗПРАЩА. ВЕЧЕ МЕ Е СРАМ ДА КАЖА КЪДЕ РАБОТЯ.

 14. 15 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  ВКЛЮЧВАМ СЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗМА. ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ ТРЯБВА ДА ОСТАНА АНОНИМЕН. ТРУДНО ЩЕ СИ ПРЕДСТАВИТЕ ПО-ГОЛЯМ ХАОС ОТ ТОЗИ, КОЙТО ЦАРИ В АГЕНЦИЯТА СЛЕД ИДВАНЕТО НА МАРИО АЛ-ДЖИБУРИ. ТОЙ НЕ СЕ ВИЖДА И НЕ СЕ ЧУВА, САМО ХОДИ ПО ЛИЧНИ СРЕЩИ ИЗВЪН АГЕНЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА НА ЧАСТНАТА СИ КОНСУЛТАНТСКА ФИРМА ФОРЕМКОНСУЛТИНГ. АГЕНЦИЯТА СЕ УПРАВЛЯВА ПРАКТИЧЕСКИ ОТ ЕДНА СЕКРЕТАРКА - ХРИСТИНА БЕЕВА. ТЯ САМО ЗВЪНИ И РАЗПОРЕЖДА КАКВО Е КАЗАЛ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ АЛ-ДЖИБУРИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ. ТОЙ НЕ СЕ ПРИБИРА ОТ ЧУЖБИНА С ДНИ И СЕДМИЦИ. АКО ИСКАШ ДА РАЗРЕШИШ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ НЕ МОЖЕШ ДА СТИГНЕШ ДО НЕГО. ЗАБРАНЕНО Е НА ОБИКНОВЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА КОНТАКТУВАТ С НЕГО, САМО ШЕФОВЕТЕ НА ДИРЕКЦИИ МОГАТ. ЗАМЕСТНИКЪТ МУ ХРИСТО ХРИСТОВ Е БЕЗГЛАСНА БУКВА. ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР МИТКО МИХАЙЛОВ Е ЗАВРЯН В ЪГЪЛА И АЛ-ДЖИБУРИ СИ ИЗКАРВА НА НЕГО НЕРВИТЕ ОТ ПУБЛИКАЦИИТЕ В ПРЕСАТА. ВСИЧКО Е ИСТИНА, КОЕТО ПИШЕ В "ДНЕВНИК" И "ТРУД". ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ АЛ-ДЖИБУРИ СЕ РАЗПОРЕЖДА С АГЕНЦИЯТА КАТО ЧЕ ЛИ МУ Е БАЩИНИЯ. РАБОТИМ ЗА ПО 350 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, А ТОЙ НЕ СЕ ПРИБИРА ОТ ЧУЖБИНА. СЪЩОТО Е С ХРИСТИНА БЕЕВА, ДИАНА АЛАДЖОВА И КРЕМЕНА НЕДЯЛКОВА, ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СА ЗАД ГРАНИЦА. ГОВОРИ СЕ В АГЕНЦИЯТА, ЧЕ МИЛЕНА МИЛОТИНОВА ВЗИМА 2500-3000 ЛЕВА ПО ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР. ТЯ ОТГОВАРЯ ЗА ПИАРА. КАКЪВ ПИАР? АГЕНЦИЯТА НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ПО ЛОШ ИМИДЖ ОТ СЕГА. ЖУРНАЛИСТИТЕ Й СЕ ПОДИГРАВАТ ЗА НЕГРАМОТНИТЕ ПРЕССЪОБЩЕНИЯ, КОИТО ИМ ИЗПРАЩА. ВЕЧЕ МЕ Е СРАМ ДА КАЖА КЪДЕ РАБОТЯ.

 15. 16 Профил на зорница маркова
  *****

  Прав е колегата. Много е прав. В Агенцията вече не може да се работи. Едни мъкнат хомота, други взимат парите. Диана Аладжова пътува с двойни командировъчни в чужбина. И мъкне със себе си любовника си. Купува от България за по-евтино напитки и други продукти, после ги изписва, че са взети от чужбина. Това са далавери на дребно. Но и стилът на председателя Марио Ал Джибури е да се правят далавери на дребно. Какъв резил стана с международния ден на туризма и приема в резиденция "Бояна". Бяха похарчени хиляди левове, а хората от Агенцията дори не бяха поканени. Бяха само Аладжова, Беева, Димитрова и послушните му Христов и Михайлов. После се оказа, че от джоба на държавата парите са отишли в джоба на семейство Грети и Христо Чепишеви, а по-нататък може би са се върнали в джоба на Ал Джибури. Вестниците показаха регистрирана фирма на Ал Джибури с Христо Чепишев.
  Това за Милена Милотинова е самата истина. Мои познати журналисти се майтапят с нея и информациите, които им пуска. Марио ал Джибури дори и да вижда, че не работи и е неподходяща за поста си, не може нищо да й каже, защото тя е кадър на Милен Велчев.
  Предложението за проверка на Сметната палата е много разумно. Нека да дойдат от сметната палата и да проверят сметките. В края на краищата ние сме държавно учреждение, а не сме частната фирма на Ал Джибури и Сие.

 16. 17 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  СРАМОТА. ТОЗИ АЛ ДЖИБУРИ СИ Е КЛИЕНТ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР.
  ЗАЩО НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЦАР СИМЕОН ВТОРИ ПОНАСЯ ТОЗИ "ТУРИСТ ПО НЕВОЛЯ" ДА РЕЗИЛИ НДСВ?
  ИДВАТ МЕСТНИ ИЗБОРИ.ХОРА КАТО АЛ-ДЖИБУРИ ХВЪРЛЯТ ЧЕРНО ПЕТНО ВЪРХУ НДСВ. НЯМА ПРАВО НА ТОВА. С КОКОШКАРСКИ ИСТОРИИ ДА УБИВА НАДЕЖДИТЕ НА ХОРАТА, ЧЕ НДСВ НОСИ НОВ МОРАЛ И ПРОМЯНА. В НДСВ ИМА ЧЕСТНИ И СВЕСТНИ ХОРА, НЕ МОЖЕ ТАКИВА КАТО МАРИО АЛ ДЖИБУРИ ДА РАЗКЛАЩАТ АВТОРИТЕТА НА ЦАР СИМЕОН ПРЕД БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ.
  НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ ЗА НАДСВ АКО НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ГО ПОСЪВЕТВА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ТИХОМЪЛКОМ ДА ГО ОТСТПАНИ, ДА НЕ СЕ МНОЖАТ НЕГАТИВИТЕ НА НДСВ.
  КРАСИМИР СТАМЕНОВ

 17. 18 Профил на зорница маркова
  *****

  Ама този ал Джибурков си е на чиста далавера. Пътува си в чужбина - плаща държавата. Прави си коктейли - плаща държавата. Сайдисва си секретарката - плаща държавата. Върши си работата на частната фирма - плаща държавата.
  Какво сте зажалили, че плюе върху авторитета на НДСВ. Че нали вашият лидер Симеон Сакскобургготски го предложи? Не пишете по вестниците да се ожалвате, а си говорете с вашия лидер. Свършиха ли се порядъчните хора в НДСВ та пак опряхте до един Ал Джибури. Нали изгониха брат му от правителството заради далавери.

 18. 19 Профил на зорница маркова
  *****

  Това вече не е Държавна агенция по туризма, а публичен дом.

 19. 20 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  Zhiveq v Germaniq ot 20 godini. Vidqh prez mart na ITB Berlin za kakvo stava vapros. Ot grozen po-grozen pavilion. Opitah se da razgovarqm s tozi Al Djeburi. Ami toi ne moje da govori bulgarski ezik. Ne razbira ot turizam. Visokomeren i neinteligenten chovek, taka moga da go harakteriziram. Kazah si tejko ni i gorko s takiva hora vav vlastta. Takav v Germaniq nqma da go dopusnat i za portier na Agenciqta po turizma.
  Al Djeburi se opita da napravi prezentaciq na Bulgaria. Jalka rabota.Obidno. Toi ne poznava tova za koeto govori. Nishto chudno, shtom e neprekusnato v chujbina. Toi i ne e zivql v Bulgaira. Pohvali mi se che e britanski grazdanin i zatova znae poveche ot bulgarite.
  Na paviliona na ITB otidoh da govorq sas slujitelki ot Agenciqta. S tazi sushtata Aladjova. Tq beshe oblechena kato bardama ot kabare, ne kato da predstavq Bulgaria pred chujdenci. Duvcheshe duvka i si govoreshe s njakakvi momcheta, vaobshte ne zabelqzvashe, che nqkoi iska materiali za Bulgaria. Prosto sramno povedenie.
  Tolkova li bogata strana e Bulgaria ta da turpi da harchat parite i nekadurni hora kato Al Djeburi???
  M.Stoykov

 20. 21 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  Истинският проблем е в тройната коалиция. Партийните централи слагат на възлови места свои хора, верни на лидерите и "полезни" за партийно-корпоративни цели. Те не си вършат работата, за която са назначени. Откровено некадърни и вредни за икономиката и страната са, както Марио ал Джибури. Но няма да го сменят, ако ще да превърне Държавната агенция по туризма наистина в публичен дом. Защото щял да се наруши политическия паритет. Формулата 3-5-8 сякаш е най-сакралното число на земята! Това е подигравка с гражданското общество и либералните ценности.
  Какво още трябва да направи Ал Джибури, за да го уволнят? Вижте какво пишат хората от Лондон и Берлин. Така ли ще изграждаме имиджа на България в обединена Европа. Нямам нищо против, че произходът на Ал Джибури е арабски. Но с ориенталски номера и далаверки трудно ще се приобщим към Европа.
  Къде наистина е Сметната палата? Къде е Валери Димитров? Или и той ще се подчини на партийната дисциплина и няма да даде косъм да падне от главата на "царското" момче Ал Джибури? Много се съмнявам, че Симеон Втори толерира подобно поведение. Просто точната информация не стига до него. Убеден съм в това.
  Иван Ангелов

 21. 22 Профил на Al Sabah
  *****

  Pichove, na 11.10. AL ZHABARI e vuv Viena v Bank Austria na presentacija!
  Shte mu lepna edna tortichka i posle shte go nabiem. Sgradata na bankata e kato centrala na Gestapo. Nyama da razbere otkude shte mu doide shamara!

 22. 23 Профил на Al Sabah
  *****

  Pichove, na 11.10. AL ZHABARI e vuv Viena v Bank Austria na presentacija!
  Shte mu lepna edna tortichka i posle shte go nabiem. Sgradata na bankata e kato centrala na Gestapo. Nyama da razbere otkude shte mu doide shamara!

 23. 24 Профил на данъкоплатец
  *****

  Джибури се джибуриии - ха ха ха... е какво да коментирам. Арабски номера от хиляда и една нощ. Аладин и вълшебната лампа - той Марио ал Джибури си е хванал здраво тази вълшебна лампа - така наречената Агенция по туризъм и я "цица", т.е. казва си желанието и хоп...готово сам си изпълнява желанията с държавната пара. Ааааа... оказа се, че има и "вълшебно килимче" ... е как тога да не хвърчи непрекъснато по чужбина. Че то му е безплатно - държавната агенция плаща... Я. Арабси нощи с харем от секретарки - и пак агенцията плаща. Че как иначе - арабин без харем.
  Браво на журналистите, те поне не спят. Моля ви пишете, пишете и не спирайте. Във вас ми е надеждата.

 24. 25 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  НАСТИНА, БРАВО НА ЖУРНАЛИСТИТЕ.
  И АЗ СЪМ ДАНЪКОПЛАТЕЦ И НЕ ЖЕЛАЯ С МОИТЕ ПАРИ НЯКОЙ ДА СЕ РАЗХОЖДА ПО СВЕТА, ДА ПЛАЩА НА ПРИЯТЕЛСКИ ФИРМИ, ДА ПРАВИ КОКТЕЙЛИ СЪС СЪДРУЖНИЦИТЕ СИ НА ДЪРЖАВНА СМЕТКА, ДА СЕ СЪДИ С ХИЛТЪН В УЩЪРБ НА СТРАНАТА, ДА НОСИ НЕГАТИВИ НА БЪЛГАРИЯ НА МЕЖДУНАРОДНАТА СЦЕНА.
  ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ!
  СМЕТНАТА ПАЛАТА ЛИ, МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА, НДСВ ИЛИ ПРЕМИЕРА СТАНИШЕВ - НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СТОПИРА ТОВА РАЗХИЩАВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА.
  БЪЛГАРИЯ Е МОДЕРНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА И ЗА МЕН Е ОБИДНО ОЩЕ ДА СЕ ШИРИ ДЕРИБЕЙСТВО ПОДОБНО НА ТОВА, ДЕМОНСТРИРАНО ОТ МАРИО АЛ ДЖЕБУРИ.
  А.БЕБОВ

 25. 26 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  ДА. ТОЗИ МАРИО АЛ ДЖИБУРИ Е БРАТ НА ГАТИ АЛ ДЖИБУРИ, КОЙТО ОСЪЩЕСТВИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАН ТРАНСФЕР ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НА 600 000 - НЕ ЛЕВА, А ДОЛАРИ. ЧУДНА РАБОТА КОГА Е УСПЯЛ ДА ГИ ИКОНОМИСА ОТ ЗАПЛАТАТА НА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ. НО ПЪК ОТГОВАРЯШЕ ЗА МИТНИЦИТЕ И ДАНЪЦИТЕ. ТОВА ТРЯБВА ДА ВИ ГОВОРИ НЕЩО.
  СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ ГО УВОЛНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАРАДИ ТАЗИ И ЗАРАДИ ДРУГИ ДАЛАВЕРИ. ЗАТОВА НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ И АЗ, ЧЕ СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ ЗНАЕ ЗА ПРОСТЪПКИТЕ НА МАРИО АЛ ДЖИБУРИ. СИГУРНА СЪМ, ЧЕ НЕ ЗНАЕ. НЯКОЙ ФИЛТРИРА ИНФОРМАЦИЯТА ОТ МЕДИИТЕ. ЗА ДРУГИ ХОРА НЯКОЛКО СКАНДАЛА КАТО ТЕЗИ В АГЕНЦИЯТА С ХИЛТЪН И С ФИРМИТЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЩАНДОВЕ, ЩЯХА ДА МУ ПОДПИШАТ УВОЛНЕНИЕТО МОМЕНТАЛНО. МАРИО АЛ ДЖИБУРИ СВЕЩЕНА КРАВА ЛИ Е?!
  СИМОНА КОСТАДИНОВА

 26. 27 Профил на зорница маркова
  *****

  За мен също е необяснимо как може някаква фирма за външна реклама да печели конкурс за изграждане на щандове в няколко европейски метрополии?! Не е нужно да си голям експерт, за да ти е пределно ясно, че Международен панаир - Пловдив е най-подходящият кандидат. Не четохте ли по медиите - павилионът им в Япония на Експо 2005 беше посетен от 2 милиона души. Това е реклама за България! За това им казвам Браво!!!
  Не мога да разбера защо се прави коктейл в Бояна за световен ден на туризма и кетъринга не се дава на държавната резиденция Бояна. Бяхме скоро на сватба там - безупречна работа.
  Не разбирам защо като има подходяща държавна фирма за изграждане на щандове, се търси някаква компрометирана частна фирма.
  Ако има добри и подходящи държавни фирми - защо не се използват те? Така печели държавата, печели и бюджета, от който плащат заплатите на Марио ал Джибури и секретарките му. На него не му плаща Христо Чепишев заплатата.
  Заплатата му се плаща от труда на такива личности като Йордан Радев, защото той превърна Панаира в печеливша фирма, която дава хляб на целия Пловдив.
  Без панаира Пловдив ще се превърне в пустинен изоставен град като много други български градове.
  Поведението на Марио Ал Джибури е абсурдно и не може да продължава безнаказано. Защото такива като него могат да докарат Унгарския синдром и в България. Като излезнат хората пред парламента, тогава и Сакскобургготски, и Доган, и Станишев ще се усетят какво се случва, когато толерират хора като Марио ал Джибури.

  Гражданин на европейския град Пловдив

 27. 28 Профил на az
  *****

  viziyata za balgarskiyat turizam pone shto se otnasya do politikata na agentziyata moje da se opredeli ne kato evtina, a kato korumpirana i politizirana. pozdrvavyavam vi za statiyata, no tryabvashe da narechete neshtata s istinskite im imena.
  reshenieto e mnogo prosto: zakrivat agentziyata i vsyaka godina darjavata kazva na branshovite organizatzii: kolkoto pari dadete vie za turisticheska reklama, tolkova shte dobavim i nie: toest delim 50/50. ot bransha i bez tova postoyanno plachat che nyamalo reklama, kato iskat da ima, da dadat pari, a ne samo da chakat ot darjavata. za obshtata suma se pravi konkurs savmestno ot ministerstvoto na ikonomikata i branshovite organizatzii, koito otzenyavat ofertite na vsichki PR i reklamni agentzii za saotvetnata suma. toest sumata se znae predi konkursa i sled tova se otzenyat koi proekt e nai-dobar za tezi pari - taka faktorat niska tzena napalno se izbyagva. koyato i da chastnite PR i reklamni agentzii (za predpochitane svetovni lideri v bransha) sas sigurnost shte predstavyat stranata po-dobre ot byurokratite ni. a i parite koito shte se spestyat ot zakrivaneto na agentziyata, sas sigurnost shte sa dostatachni za reklama, taka che s tozi plan shte se spestyat pari na danakoplatzite. kakvo mislite?

 28. 29 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  марио ал джибури е синоним на корупция това е истината няма друга истина

 29. 30 Профил на JJean
  *****

  Възможно ли е да се управлява българският туризъм от българин ? На този въпрос се отговаря с друг въпрос: Въэможно ли е да се управлява Агенцията по бедствията и авариите и държавния резерв от българин ? Отговора вече е твърдо - Не! Няма жизнено важна свера в управлението на държавата, в която да не са намесени хора с друг етнически произход и вероизповедание. Българи, които по-скоро трябва да наречем " ибрикчии " откриват нови джамии и мюсулмански училища / пример- Данчо ментата/, грижат се за етническия комфорт на 1/10 от населението на страната, треперят за държавните служби на които са назначени и са готови на всякакъв компромис, стига да не ги уволнят. Патологичните форми на корупция и директно изяждане на държавата са факт, но това по никакъв начин не отмества встрани въпроса - кой трябва да държи в свой ръце стратегическите лостове за управление. Туризмът е един от тях.

 30. 31 Профил на зорница маркова
  *****

  Корупцията прати в историята безславно правителството на Иван Костов. Същото го чака и това правителство. Това е българският принос в Европа - Корупцията. Тя има много имена. Щансът на Корупцията е в безочието на властта и в бездушието на народа.

 31. 32 Профил на зорница маркова
  *****

  Как може да се предпочете не най-добрата творческа разработка, а най-евтината оферта когато става въпрос за реклама на България по света?! Колко пари спести Марио ал Джебури и за какво ще ги използва? Излишен въпрос, навярно. За да финансира пътуванията си в чужбина. Ясно като бял ден.
  Къде са така наречените барншови организации в туризма в този драстичен случай? Къде са? Нали туристическите фирми, които си плащат прескъпо за участие в борсите, ще страдат от грозните и нефункционални павилиони на Държавната агенция по туризма? Защо те не изразят становището си? Къде се спотайват?
  Къде са Благой Рагин, Донка Соколова, Нели Сандалска, Цветан Тончев, Румен Драганов? Защо мълчат. Така стават съучастници в корупционните схеми на Марио ал Джебури.
  Димитър Димитров

 32. 33 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  Недейте да укорявате Румен Драганов. Той единствен има доблестта и гражданската смелост да покаже пред медиите по най-професионален начин положението в туризма : хаоса, некадърността, корумпираността на Държавната агенция за туризъм под ръководството на Марио ал Джибури.
  Ще ми бъде много интересно, ако вестник "Дневник" направи анкета с горепосочените хора какво мислят за този драстичен случай с "Нойзи дизайн и реклама"?
  Славински

 33. 34 Профил на атака
  *****

  Как се стигна дотам, че важни държавни постове се заемат от чужденци, не знаещи български? И то цели фамилии? Арабеска - зам. минситър? Друга рязана арабеска - агенция по туризма?
  Как той ще представя България и Българското?
  Колкото дое фирмата Нойзи и конкурса: най-евриния проект с най-високата комисионна... А познайте кой я взема? И това ако не е корупция...
  Благой Рагин, Донка Соколова, Нели Сандалска, Цветан Тончев, Румен Драганов са съучастници в корупционните схеми на Марио ал Джебури. Не е ли ясно?
  Докога ще лижеме седалищата на чужденците?
  -----------------------
  ВЪН АРАБЕСКИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

 34. 35 Профил на blue_fish
  *****

  Ето на кого например може да се изпрати линк-а към статията:

  Министерски съвет:
  http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0006&n=000003&g=

  Президент:
  http://www.president.bg/contacts.php

  Самата агенция по туризъм:
  [email protected]

  Вместо да се възмущамаме тук, можем да дадем гласност на въпроса. Колкото повече мейли, толкова по-голям шанс за реакция. Аз вече го направих, а вие?

 35. 36 Профил на lilence
  *****

  Kude e Milena Milotinova da wzeme kato piar stanowishte po wuprosa?

 36. 37 Профил на зорница маркова, чавдар първанов
  *****

  Направо изпратете този материал на Станишев. Той ли е включил в официалната делегация за Париж Марио ал Джебури? Не се ли срамува да представя пред Европа хора, които откровено се замесват в далавери. Ако не е информиран какво става, нали си има правителствена информационна служба. Да му кажат. Така поставят премиера на България в неудобното положение да служи за прикритие на игричките на Ал Джибури.
  Изпратете го и на Румен Овчаров.Той като министър на икономиката подписва командировъчните на Ал Джибури. Някой икономист от министерството на икономиката няма ли да пресметне колко пари на държавата е похарчил Ал Джибури да се разхожда по света на държавна сметка?! Ако е в частна фирма и се докаже, че командировките са безрезултатни, ще му удържат от заплатата разходите по тях. Но нали държавната каца е бездънна... Гладуват сирачета, бездомни старци и деца мръзнат по гарите, 80% от населението едва свързва двата края, мизерстват лекари и инженери. Ал Джебури краде от техния залък с пътуванията си по света и с далаверите си. Еееее, няма ли някой да сложи край на това безчинство...
  Рекламата на България е прекалено сериозно нещо, за да се остави в ръцете на едно политическо протеже и недоказал се професионалист като наглеца Марио ал Джибури.
  Вие сте журналисти. Имате правото и нашия глас да задавате въпроси. Ако не ви отговарят такива като Милена Милотинова, провалила се депутатка и Тв водеща с прозвището "Отрязаната глава" - питайте Прокуратурата. питайте докато ви отговорят кой, защо и как харчи държавните пари в Държавната агенция за туризма. Или е по-добре да се каже Държавната агенция против туризма.
  Ник.Неделчев

 37. 38 Профил на зорница маркова
  *****

  Ама моля ви, каква пиарка е милена милотинова. онзи ден по телевизията явор дачков много правилно каза. когато тя пусна репортажа с рязането на главата, от което моето дете почна да повръща на масата, вместо да я уволнят, те я направиха шеф на медийна комисия в парламента.
  това е практиката в българия от тодорживково време. всички провалили се ги издигат в йерархията. това няма край, няма край...
  майка

 38. 39 Профил на зорница маркова
  *****

  Дайте възможност на Валери Димитров да направи проверка на парите, които се харчат в Държавната агенция по туризъм и публикувайте резултатите. Валери Димитров е блестящ професионалист и неподкупен, честен човек. В Сметната палата е и Румяна Георгиева. Тя е една безстрашна жена. Аз й се възхищавах като депутатка. Тя беше човекът, който извади на бял свят в парламента злоупотребите на Гати ал Джибури с тези 600 000 долара, за които някой споменава сега.
  Истина ли е, че Милотинова получава към 3000 лева заплата??? При средна заплата за министерствата 450 лева? Това не е ли престъпление???
  Н.Николов

 39. 40 Профил на честен
  *****

  ВАЛЕРИ ДИМИТРОВ Е ЧЕСТЕН ЧОВЕК. ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКА. АКО МУ РАЗРЕШАТ ОБАЧЕ. ДАЛИ В ТАЗИ КОРУПЦИОННА МРЕЖА НА БРАТЯТА АЛ ДЖИБУРИ НЯМА ЗАМЕСЕНИ И ХОРА ПО-НАГОРЕ ВЪВ ВЛАСТТА?

 40. 41 Профил на свилен варадинов
  *****

  Докога в България властта ще се използва за трупане на лично богатство чрез опразване на обществените фондове?
  В Европа за подобни машинации направо изправят на съд. Вижте какво става в Германия с Вили Бец.
  Марио Алджебури свърши ли работа за пет стотинки за туризма вече близо година?

 41. 42 Профил на бивш служител
  *****

  Вече трета година Нойзи печели конкурсите за изграждането на българските щандове на туристическите борси в чужбина с далавери от страна на ръководството но агенциято по туризъм.
  2004г. ,тогавашния шеф на агенцията Бисер Ялъмов в хода на конкурса подмени ценовите оферти за да спечели НОЙЗИ, по късно той бе уволнен скандално заради взимане на рушвети при категоризирането на туристически обекти по морето.

  В началото на тази година, два дни след назначаването на Ал Джабури за председател на агенцията по туризъм, след три месечно противозаконно отлагане на конкурса същия бе проведен и отново спечели НОЙЗИ - РЕКЛАМА И ДИЗАЙН с цена ТРИДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ПО ВИСОКА от цената на следващата оферта. При изграждането на щанда в Берлин , тази пролет, НОЙЗИ-реклама и дизайн, не спази изискванията според сключения с агенцията договор, като изгради стария си проект от предишната година, без ЛСД екрани, както бе поела ангажимент, според договора.
  Въпреки недоволството на участниците от щандовете в Москва и Киев и развалянето на договора между Нойзи и Агенцията, с плащане на неустойки от страна на Нойзи, на проведения конкурс за реализирането на българските щандове за Лондон 2006 и за борсите през 2007, отново бяха дадени от Ал Джабури на Нойзи, въпреки че конкурса за проект бе спечелен от фирма КРЕА. Според запознати професионалисти проекта на фирма КРЕА е бил класи над този на НОЙЗИ - ДИЗАЙН И РЕКЛАМА.

  Това, обаче не попречи на Ал Джабури и неговите подчинени далавераджии отново да направят така, че да спечели НОЙЗИ, а те да си вземат процентите от това. Ал Джабури въобще не го интересува, как изглежда българския щанд. За него е важно да прави своите перманентни екскурзии в чужбина, да взима процентите от обществените поръчки, да ги дели с вишестоящите свои наставници.

  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ НАМЕСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK