Лихвите по кредитите ще намалеят догодина, смятат от ОББ

Лихвените проценти по кредитите в България ще намалят след 1 януари 2007г., прогнозира изпълнителният директор на ОББ Христос Кацанис.


Това ще стане поради подготовката за влизане в еврозоната, както и заради сериозната конкуренция от навлизането на външни конкуренти след присъединяването, смята Кацанис, който прогнозира това на пресконференция в БТА за предстоящо финансово изложение. Върху депозитите отражение ще има вътрешната конкуренция, посочи Кацанис.


Той смята, че финансовият пейзаж в България ще се промени много след присъединяването, както и че финансовата система е един от най-подготвените сектори за ЕС.


Двадесет и четири финансови институции ще участват в изложението "Финанси за всеки" от 6 до 8 декември в НДК. Банки, застрахователни и инвестиционни дружества, инвестиционни посредници, лизингови компании и пенсионни фондове ще представят свои актуални продукти. Форумът е съпътстван от конферентна програма, през втория ден ще има и томбола с награди.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK