"Мобилтел" сваля цените за пренос на данни при роуминг

"Мобилтел" ще намали цените на преноса на данни в роуминг с до 50%, съобщиха от компанията. Това ще стане чрез въвеждането на нов продукт, чийто параметри все още не се оповестяват. Новината идва ден след като Европейската комисия препоръча мобилните оператори на територията на съюза да намалят цените за пренос на данни до нива, близки с тези на националните пазари. В противен случай от институцията ще наложат собствени ценови планове насила, каза по време на провеждащото се телекомуникационно изложение в Барселона Вивиан Рединг, еврокомисар по информационните технологии.


Новият продукт на "Мобилтел" ще бъде алтернатива на досега предлаганите Data Traveller и Eurodata и ще се предлага във всички "Водафон" мрежи в Европейския съюз и Турция. Компанията ще свали и тарифите на досега съществуващите планове - Data Traveller с до 30% и Eurodata с до 25%. Това е второ намаление за продуктите след 15 ноември 2007 г. Data Traveller е собствен алтернативен план на компанията, докато Eurodata отразява изискванията на Европейския съюз.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK