Брюксел одобри сделката между Nokia и американската Navteq

Брюксел одобри сделката между Nokia и американската Navteq

© <a href="http://creativecommons">alex.lines</a>Европейската комисия одобри покупката на американския производител на електронни навигационни карти Navteq от страна на производителя на мобилни телефони Nokia. Navteq е един от двата водещи производителя на навигационни карти за GPS-системи заедно с Tele Atlas NV.


Отчитайки лидерските подзиции на Nokia на пазара на мобилни телефони, Брюксел се опасяваше, че евентуална сделка ще наруши конкурентната среда. Трябваше да минат 9 месеца в проучвания, за да се стигне до разрешаване на сделката. Плюс това неотдавна Tele Atlas бе погълнат от производителя на GPS-навигатори TomTom NV.


В отговор на рашението от Nokia заявиха, че пътят за сделката е открит и ще я приключат в рамките на пет работни дни. Американският регулатор одобри придобиването още през декември миналата година.


Съгласно условията Nokia ще изплати на акционерите на Navteq по $78 за акция. Така общият размер на сделката ще достигне $8.1 млрд.
Придобиването вече е одобрено от директорите на двете компании.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK