Боливудска булка за Саркози?

Откакто френският президент Никола Саркози се отписа от списъка на най-желаните ергени и публично призна аферата си със супермодела и поп певица Карла Бруни по време на романтична разходка из увеселителния парк "Евро Дисни", той е затрупан от грижи.


Рейтингът му за първи път се стопи до под 50%. По-възрастните французи не намират за много забавен публичния спектакъл на влюбения лидер. Зад граница, например в Египет, законодателите толкова силно се притесниха от възможността френският държавен глава да сподели легло със своята приятелка, че неколцина от тях шумно дадоха воля на своето неодобрение в преддверието на парламента.


По същия начин и цяла Индия в момента е в затруднение какъв да бъде протоколът на предстоящото посещение на Саркози в страната като почетен гост на тържествата за Деня на републиката на 26 януари. Трябва ли първата приятелка да има собствен автомобилен кортеж, както се полага на първата дама? Междувременно същите ултраконсервативни хиндуистки групи, които обявиха Деня на свети Валентин за упадъчен западен празник, предупредиха, че ако Саркози пристигне ръка за ръка с приятелката си, ще излязат на улиците, за да го посрещнат по техния си начин.
Тази дискусия заплашва да затъмни много по-значимата среща между две от водещите държави в света. С намерение за изгодни сделки за износ на високотехнологичната продукция, която всъщност движи френската икономика - военна апаратура, ядрени електроцентрали и самолети "Ербъс", Франция има силен интерес срещата в Индия да премине успешно.


Докато слуховете за тайна сватбена церемония, била тя още в проект или вече приключила, набират скорост, може ли бързането за сватба на двойката да се дължи именно на нарастващите опасения в Индия заради прекалено публичния любовен живот на френския президент?


Новината в любимия медиен проводник на Саркози "Журнал дю диманш", че двамата планират женитба, отприщи вълна от възбудени спекулации къде може да се случи събитието. Двойката даде сериозен знак за взаимна привързаност: той й предложи сърцевиден розов диамантен пръстен на "Кристиян Диор", тя му върна жеста с швейцарски часовник.


"Сериозно е", призна влюбеният президент. Но въпреки това отказа да назове точна дата, дори и директно запитан от журналисти. "Вероятно ще узнаете, след като вече се е случило", подигравателно им каза Саркози. Слуховете говорят, че двамата са избрали 8 или 9 февруари за сватбата. Други пък твърдят, че президентът вече е надхитрил пресата, като се е оженил тайно в Елисейския дворец, колкото и да е избягвал подобни въпроси.


Ако това е вярно, то тогава Саркози пропуска романтичната възможност, откриваща се веднъж в живота. Ако двойката видимо цъфтеше пред камерите и обективите на фона на Луксор в Египет и Петра в Йордания, то си представете какъв щеше да бъде блясъкът на най-романтичната точка на Земята - Тадж Махал. И предвид сегашната лудост по всичко с марка "Боливуд" във Франция една пищна индийска сватба би била повече от подходяща. Житейският път на Карла Бруни съвсем прилича на тези на мнозина боливудски звезди, които са извървели трансформацията от модел до актриса. Миловидната брюнетка, подписваща брачното свидетелство, е перфектен образ за Боливуд.


Нищо друго нямаше да облекчи толкова индийското правителство, колкото да види как първата приятелка става съпруга. Един от водещите всекидневници в Индия, Indian Express, изрази идеята гласно, за да не се объркат индийците - "една приятелка не е съпруга, нито брачен партньор". Веднъж оженени, всичките протоколни притеснения за френската делегация просто щяха да изчезнат.


Макар и понякога с откровено порнографска игра на боливудските си "звезди", Индия продължава да бъде дълбоко консервативно общество. Разводът е проклятие. (Саркози засега е два пъти разведен.) И докато любовниците са често срещани сред привилегированите класи, то те не се появяват публично със своите покровители. Целувката и ласките на обществени места са табу, дори и за съпрузи.


Във връзка с това Индия много прилича на онази Франция, с която Саркози иска решително да скъса, отколкото на настоящата. Повечето индийци и - както изглежда - и повечето французи биха предпочели да не съчувстват на "лицемерния" Саркози така, както жалееха по неговите предшественици (разбирай бившия френски президент Франсоа Митеран, който имаше дете от любовницата си, за което обществото узна едва след погребението му).


Саркози би трябвало да знае, че голяма част от притегателната сила на президентската институция произлиза от пищността и церемониалността. Но щом той, който при други поводи проявява толкова фин медиен инстинкт, сега протестира, че в крайна сметка не е по-различен от всеки друг мъж - значи се приближава опасно близо до изключеното от изкуството на държавността смесване на длъжността с личността. Повечето французи само могат и да мечтаят за екзотична сватба в Индия. Саркози би могъл да осъществи тази мечта. Ако наистина е хлътнал до гуша по Бруни, както твърди, и планира непосредствена сватба, защо да не вземе повод от предстоящата си визита в Индия и да не превърне тази женитба в незабравима и запомняща се част от историята.


* Мира Камдар е изследовател в американския институт за азиатски проучвания Asia Society и автор на книгата "Планетата Индия: Бурният възход на най-многочислената демокрация". Текстът е предоставен от Project Sindicate

Ключови думи към статията:

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на суетата на подписа
  *****
  Неутрално

  Бракосъчетаването на Сарко ще се отлага, докато вестникарите се уморят да дъвчат тая тема или до появата на нещо супер по-интересно. Каквото наистина се очаква в скоро врме.

 2. 2 Профил на Бальк
  *****
  Весело

  На Великите Французи всичко е позволено.Умее Гражданинът на Република Франция да бъде полезен на Родината си, обеща и помогна на Република България.Гоце де си?

 3. 3 Профил на bate Saschko ot München
  *****
  Неутрално

  Някои сънародници са изгубили ума и дума по отровното джудже Сарко. Сериозните хора
  отдавна не го вземат на сериозно!
  Франция е държава с минало вели4ие, след
  50 години няма никой да си спомня за нея!

 4. 4 Профил на Jozefina
  *****
  Неутрално

  Май, че тебе не трябва да те взимаме много на сериозно. Какво имаш против Сарко? Или може би му завиждаш? Ниските мъже са много амбициозни и също така много добри в леглото. Справка: Наполеон.

 5. 5 Профил на ГУНЧО
  *****
  Неутрално

  ГОЦЕ ДА ВЗЕМЕ ДА СИ НАМЕРИ ЛЮБОВНИЦА, И ДА СЕ ЗАИГРАЕ С НЕЙ, ЧЕ ДА ОСТАВИ СТРАНАТА НА МИРА......

 6. 6 Профил на bate Saschko ot München do Josefina (nomer 4)
  *****
  Неутрално

  Моето моми4е, за разлика от Вас съм информиран от доста други европейски
  исто4ници. Не оспорвам Ва6ите специални
  познания по отно6ение на потентността на
  ниските, а може би и на високите мъже. Вие сте специалистка, ли4и си! Вас Ви
  вземам на сериозно, Вие сте практикувала
  дълго и задълбо4ено!!! Успех!!!!

 7. 7 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Вие пък какво се връзвате, това просто цирк (по изпитаната рецепта на мошеника Берлускони) за отклоняване на вниманието от инстинските проблеми.

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 8. 8 Профил на Бай Генчо
  *****
  Неутрално

  Вижте последната снимка на булката:
  http://lenta.ru/news/2008/01/24/bruni/

 9. 9 Профил на до Жозефина
  *****
  Неутрално

  Финче,казват,че ниските мъже имат не само големи амбиции а и големи играчки! Има ли и изключения? Моля да ме осветлиш по темата - правиш впечатление на жена с голям опит......

 10. 10 Профил на ОТ ДЯДО ТИ ДО 6А6КО
  *****
  Неутрално

  СКЪПИ, 6А6КО, КАТО СЛЕДВА:
  6 = Ш,
  4 = Ч,
  НЕ Е СЛОЖНО И НЕ БОЛИ. НЕГРАМОТНОСТТА Е НЕДОСТАЪК, А НЕ КАЧЕСТВО!

 11. 11 Профил на Теофан
  *****
  Неутрално

  Високите жени са за пред хората,ниските за в леглото.

 12. 12 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Тая какво иска да каце с тая статия? Че в Индия са консервативни и има проблеми с портокола е полезно инфо. Дотук добре.
  Ама да вземе да му препоръчва къде да се жени... Моля ви се! А ква връзка с Боливуд видя, не можах да стопля.

 13. 13 Профил на ot bate Saschko do nomer 10
  *****
  Неутрално

  Моята тастатура има само латински букви
  ( от 20 години живея в Миунхен). Липсват
  ми някои български букви и затова излиза
  коми4но с 4 , 6 и така нататък. Не се
  заяждам с никого и никоя, но явно 4е във
  форума гъмжи от олигофрени от двата пола.

 14. 14 Профил на Георги
  *****
  Весело

  Мъжага. Каквото каже - прави го. В България още не знаем Станишев женен ли е за Елена, или не!

 15. 15 Профил на анти
  *****
  Неутрално

  Салкози е голям Президент и не е необходимо да мислим за коя ще се жени.Всичко е личен въпрос.

 16. 16 Профил на мери
  *****
  Неутрално

  това се казва истински мъж

 17. 17 Профил на DVDdiskiyy
  *****
  Неутрално

  Фильмы на DVD, сериалы на dvd, интернет-магазин dvd от 2 баксов
  адрес в сети dvd-mag.com.ua

 18. 18 Профил на DVDmarketzd
  *****
  Неутрално

  Фильмы на DVD, сериалы на dvd, интернет-магазин dvd почтой
  адрес в сети dvd-mag.com.ua

 19. 19 Профил на DVDdiskih
  *****
  Неутрално

  Фильмы на DVD, сериалы на dvd, интернет-магазин dvd cкачать
  адрес в сети dvd-mag.com.ua

 20. 20 Профил на Colesofortuni
  *****
  Неутрално

  Недвижимость Испании
  Недвижимость на юге Испании привлекает все большее внимание в мире. Особенно престижной в Испании считается недвижимость на побережье Коста-дель-Соль.

  Если Вы собираетесь купить недвижимость в Испании, наши специалисты проконсультируют Вас по всем вопросам, связанным с условиями приобретения и владения недвижимостью в Испании. Мы понимаем, что такое приобретение необходимо серьезно обдумать, поэтому постараемся дать Вам максимум информации обо всем, что касается покупки недвижимости в Испании.

  Наше агентство COLESO FORTUNI S.L. специализируется на продаже жилой недвижимости на юге Испании (побережье Коста-дель-Соль). Надеемся, что на нашем сайте colesofortuni.ru Вы найдёте дом Вашей мечты, где Вы сможете по-настоящему отдохнуть и вновь открыть для себя краски жизни.

 21. 21 Профил на Parlament
  *****
  Неутрално

  Авто покраска. Ремонт кузовов и рам легковых автомобилей.

  Сварочно-рихтовочные работы
  Подбор красок SIKKENS
  Частичная или полная покраска автомобиля
  Реставрация бамперов
  Замена стекла

  Тел: 8 (050) 609-43-92
  Тел: 8 (067) 956-93-01
  Тел: 8 (093) 860-90-05

 22. 22 Профил на Novobudkievcom
  *****
  Неутрално

  г. Киев, 19 км Житомирской трассы,
  Участки по 0.12га, 0.15га, 0.18га, 0.23га, 0.25га
  Газ
  Вода
  Электрика
  Охрана
  АКТ на землю (собственность) под индивидуальное жилое строительство
  Общая площадь .5,00га
  Цена 20 000$ за сотку

 23. 23 Профил на Novobudkievcom
  *****
  Неутрално

  г. Киев, 19 км Житомирской трассы,
  Участки по 0.12га, 0.15га, 0.18га, 0.23га, 0.25га
  Газ
  Вода
  Электрика
  Охрана
  АКТ на землю (собственность) под индивидуальное жилое строительство
  Общая площадь .5,00га
  Цена 20 000$ за сотку

 24. 24 Профил на Макс
  *****
  Неутрално

  Предлагаем кредитные и банковские карты с пин кодами, Visa, MasterCard, карты проверяем перед продажей, карты работают во всех банкоматах, даем гарантии, оптовикам и постоянным покупателям скидки, ищем дилеров и постоянных партнеров, средние балансы 1500-3000$, такие же и лимиты, за информацией и ценами просьба обращаться только на наш емайл [email protected], пишите по делу

 25. 25 Профил на Colesofor
  *****
  Неутрално

  Недвижимость Испании
  Недвижимость на юге Испании привлекает все большее внимание в мире. Особенно престижной в Испании считается недвижимость на побережье Коста-дель-Соль.

  Если Вы собираетесь купить недвижимость в Испании, наши специалисты проконсультируют Вас по всем вопросам, связанным с условиями приобретения и владения недвижимостью в Испании. Мы понимаем, что такое приобретение необходимо серьезно обдумать, поэтому постараемся дать Вам максимум информации обо всем, что касается покупки недвижимости в Испании.

  Наше агентство COLESO FORTUNI S.L. специализируется на продаже жилой недвижимости на юге Испании (побережье Коста-дель-Соль). Надеемся, что на нашем сайте colesofortuni.ru Вы найдёте дом Вашей мечты, где Вы сможете по-настоящему отдохнуть и вновь открыть для себя краски жизни.

 26. 26 Профил на Colesofor
  *****
  Неутрално

  Недвижимость Испании
  Недвижимость на юге Испании привлекает все большее внимание в мире. Особенно престижной в Испании считается недвижимость на побережье Коста-дель-Соль.

  Если Вы собираетесь купить недвижимость в Испании, наши специалисты проконсультируют Вас по всем вопросам, связанным с условиями приобретения и владения недвижимостью в Испании. Мы понимаем, что такое приобретение необходимо серьезно обдумать, поэтому постараемся дать Вам максимум информации обо всем, что касается покупки недвижимости в Испании.

  Наше агентство COLESO FORTUNI S.L. специализируется на продаже жилой недвижимости на юге Испании (побережье Коста-дель-Соль). Надеемся, что на нашем сайте colesofortuni.ru Вы найдёте дом Вашей мечты, где Вы сможете по-настоящему отдохнуть и вновь открыть для себя краски жизни.

 27. 27 Профил на Bhmebelcomua
  *****
  Неутрално

  Стол, Гостиные, Мягкая мебель и Ящик. ООО «Балтик Хауз». Полочка. Представляем Вашему вниманию высококачественную корпусную и мягкую мебель, а именно спальни, обеденные столы и стулья, гостиные от ведущих производителей Литвы.

 28. 28 Профил на Bhmebelcomua
  *****
  Неутрално

  Производители мебели, Шкаф, Спальни, Мягкая мебель. ООО «Балтик Хауз». Дом. Представляем Вашему вниманию высококачественную корпусную и мягкую мебель, а именно спальни, обеденные столы и стулья, гостиные от ведущих производителей Литвы.

 29. 29 Профил на Pupskievua
  *****
  Неутрално

  Good evening, I am beautiful young Kiev lady with magnetic eyes, soft silky skin and natural breast. Independent Kiev Escort. Smart and sexy Kiev Girl. I'm here.

 30. 30 Профил на Pupskievua
  *****
  Неутрално

  Good evening, I am sweet, smart and sexy Kiev Girl and I know how to treat a man! . Escort Girls. Kiev girls. Welcome to my blog.

 31. 31 Профил на Colesofort
  *****
  Неутрално

  Недвижимость Испании
  Недвижимость на юге Испании привлекает все большее внимание в мире. Особенно престижной в Испании считается недвижимость на побережье Коста-дель-Соль.

  Если Вы собираетесь купить недвижимость в Испании, наши специалисты проконсультируют Вас по всем вопросам, связанным с условиями приобретения и владения недвижимостью в Испании. Мы понимаем, что такое приобретение необходимо серьезно обдумать, поэтому постараемся дать Вам максимум информации обо всем, что касается покупки недвижимости в Испании.

  Наше агентство COLESO FORTUNI S.L. специализируется на продаже жилой недвижимости на юге Испании (побережье Коста-дель-Соль). Надеемся, что на нашем сайте colesofortuni.ru Вы найдёте дом Вашей мечты, где Вы сможете по-настоящему отдохнуть и вновь открыть для себя краски жизни.

 32. 32 Профил на Colesofort
  *****
  Неутрално

  Недвижимость Испании
  Недвижимость на юге Испании привлекает все большее внимание в мире. Особенно престижной в Испании считается недвижимость на побережье Коста-дель-Соль.

  Если Вы собираетесь купить недвижимость в Испании, наши специалисты проконсультируют Вас по всем вопросам, связанным с условиями приобретения и владения недвижимостью в Испании. Мы понимаем, что такое приобретение необходимо серьезно обдумать, поэтому постараемся дать Вам максимум информации обо всем, что касается покупки недвижимости в Испании.

  Наше агентство COLESO FORTUNI S.L. специализируется на продаже жилой недвижимости на юге Испании (побережье Коста-дель-Соль). Надеемся, что на нашем сайте colesofortuni.ru Вы найдёте дом Вашей мечты, где Вы сможете по-настоящему отдохнуть и вновь открыть для себя краски жизни.

 33. 33 Профил на Bhmebelcomua
  *****
  Неутрално

  Дизайн интерьера, Каталог мебели, Мягкая мебель, Гостиные. ООО «Балтик Хауз». Комод. Представляем Вашему вниманию высококачественную корпусную и мягкую мебель, а именно спальни, обеденные столы и стулья, гостиные от ведущих производителей Литвы.

 34. 34 Профил на Bhmebelcomua
  *****
  Неутрално

  Мягкая мебель, Дом, Гостиные и Полка. ООО «Балтик Хауз». Мебель корпусная. Представляем Вашему вниманию высококачественную корпусную и мягкую мебель, а именно спальни, обеденные столы и стулья, гостиные от ведущих производителей Литвы.

 35. 35 Профил на Pupskievua
  *****
  Неутрално

  Good evening, I offer Kiev escort companionship to a few select, discerning, discreet and affluent gentlemen, who can appreciate all the good things in the world including an excellent feminine Kiev companion for spending some wonderful moments in absolute confidence. Escort companionship. All pictures are 100% GENUINE and UPDATED. Vozmi me.

 36. 36 Профил на Pupskievua
  *****
  Неутрално

  Good evening, I am working as a sex photo-model at an international magazine published in Kiev. Kiev Escort Girls. Kiev girls. I belong to you.

 37. 37 Профил на Вячеслав
  *****
  Неутрално

  Постоянно есть в наличии дебетовые карты разных банков России, банковские карты Visa, Mastercard продаем под любые ваши цели, работаем с физическими и юридическими лицами, гарантия.

 38. 38 Профил на UnodoFot
  *****
  Неутрално

  Соглашусь с автором. Многое из вышеперечисленного действительно актуально

 39. 39 Профил на Люблинский районный суд
  *****
  Неутрално

  Довольно странный материал вы нам предоставили

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK