Оперативна програма "Регионално развитие"

Оперативната програма е одобрен от ЕК стратегически документ за развитие чрез изпълнението на определени операции и дейности. Те се групират около приоритетни оси. Седемте оперативни програми, по които България има възможност да получава безвъзмездно финансиране от ЕС, са "Транспорт", "Околна среда", "Развитие на човешките ресурси", "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", "Административен капацитет", "Регионално развитие" и "Техническа помощ".


ОП "Регионално развитие" ще подкрепя мерки за възстановяване и обновление на градовете, развитието на туризма, разработване на местни и регионални транспортни схеми и подпомагане на интегрирани инициативи за регионално и местно развитие. Средствата по тази програма са от Европейския фонд за регионално развитие.

Потенциални бенефициенти:


Общини, общински компании, асоциации на общини, неправителствени организации с представителство на местните власти


Приоритети


Устойчиво и интегрирано градско развитие; Регионална и местна достъпност; Устойчиво развитие на туризма; Създаване на регионални и местни мрежи; сътрудничество и изграждане на капацитет


Управляващ орган


Дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в Министерство на регионалното развитие www.mrrb.government.bg

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Петко Гюзелев
    *****
    Любопитно

    Във всички сходни с тази програми намирам за изключително интересен факта, че недвусмислено се споменава думата градове, а не селища. Това означава ли, че тези програми не се отнасят за селата?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK