ЕК дава официален старт на програмата "Европа за гражданите"

Началото на новата програма "Европа за гражданите" официално ще бъде дадено на 10 май със събития едновременно в Белгия и Гърция, предаде Европейската комисия. В центъра на събитията ще бъдат дебатите как да се повиши гражданското участие в процесите на европейската интеграция и достъпа до информация за представили на медиите, неправителствените организации, институтите и местните власти.


Програмата "Европа за гражданите" е насочена кън засилване на гражданското участие в разискването и решаването на въпроси с европейско измерение. Програмата ще подкрепя дейности по четири направления.


- Дейност 1, "Активни граждани за Европа", ще бъде насочена към директно включване на гражданите или чрез дейности, свързани с побратимяване на градове или друг тип граждански проекти.
- Дейност 2, "Активно гражданско общество за Европа", тази дейност е насочена към европейски неправителствени организации, които могат да получат или структурна подкрепа на база на техните работни програми или подкрепа за транснационални проекти.


- Дейност 3, "Заедно за Европа", която подкрепя събития, изследвания и информационни инструменти, насочени към възможно най-широка публика от различни страни.


- Дейност 4, "Активна европейска памет": тази дейност подкрепя опазването на основни места, монументи и архиви, свързани с депортирането и възпоменанието на жертвите на нацизма и сталинизма.


Общият бюджет на програмата е 215 милиона евро за периода 2007-2013 г.


За повече информация по програмата : http://ec.europa.eu/citizenship/index_en.html

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на среденмост
    *****
    Неутрално

    Та по тази програма ще има ли българско участие? Знае ли се добре за това в България?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK