Покана по МЕДИЯ 2007: Подкрепа за трансгранична дистрибуция на европейски филми

Покана за предложения "Изборно подпомагане" по програма МЕДИА 2007

Покана за предложения, схема "Изборно подпомагане" по програма МЕДИЯ 2007


Поканата: Условна покана за предложения "Подкрепа за трансгранична дистрибуция на европейски филми и създаване на мрежи от дистрибутори"


Подробно за програма МЕДИЯ 2007
Изборно подпомагане:

Изборното подпомагане се отнася за групи от поне пет европейски компании в страните, участващи в програмата МЕДИЯ и разпространяващи филми от друга европейска страна в тяхната дистрибуционна територия.


Какви дейности ще се подпомагат:


Дистрибуция на всеки един филм от друга европейска страна: филмът трябва да е продуциран от продуцент от страна/и участващи в програмата МЕДИЯ и направен със значителен принос от професионалисти от тези страни. Филмът трябва да е скорошна художествена творба, анимационен или документален филм и да трае повече от 60 минути, както и да е от страна различна от страната му на дистрибуция. Авторското право на филма не бива да е регистрирано по-рано от 4 години преди подаване на апликация по тази програма. Филми с бюджет по-голям от 25 милиона евро не подлежат на субсидиране по тази програма.


Бенефициенти: европейски организации, регистрирани и контролирани от граждани на страните-членки на Съюза и страните от ЕИС (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия), участващи в програмата МЕДИЯ. Поканата е отправена към европейски компании, специализирани в международната дистрибуция на европейски кино филми.


Краен срок: 10 юли 2007 и 1 декември 2007


Как действа схемата за подмомагане:


Група от поне 5 дистрибутора трябва да се отзове на тази покана (чрез координатор). Един или повече дистрибутори могат да се присъединят към група, която вече получава помощ по програмата с цел да дистрибутира същия филм.


Критерии за присъждане на субсидии:

Комисията избира групите имащи най-висок резултат, вземайки предвид:
-броя на допустимите дистрибутори
-производствените разходи на филма
-произхода на филма
-типа на филма
-присъствието на продаващият агент/продуцент като координатор и неговата/нейната националност


Програма МЕДИЯ също така дава приоритет на постоянните групи от дистрибутори


Общ бюджет, финансиране и продължителност на проектите:

Общият бюджет по тази покана е 12,000,000 EUR. Ще се субсидират до 50% от допустимите разходи за дистрибуция, промотиране, дублаж, субтитриране и разходи за дигитална дистрибуция до общ таван от 150,000 EUR на филм. Максималната продължителност на всеки проект е ограничена до 11 месеца.


Повече информация:


Пълния текст на поканата и Насоки за кандидатстване може да намерите в прикачените файлове.


Подробна информация и апликационни форми:


Страницата на Европейската изпълнителна агенция за аудиовизия, култура и образование


©2001-2007 Икономедиа АД. Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Икономедиа АД. Мненията изразени във форумите са собственост на автора им и Икономедиа АД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Dnevnik.bg е свободно.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK