Покана по МЕДИЯ 2007: Подкрепа за TV излъчване на европейски аудиовизуални творби

Поканата е насочена към независими продуценти на телевизионно съдържание

МЕДИЯ 2007: Покана за предложения "Подкрепа за телевизионно излъчване на европейски аудиовизуални творби"


Подробно за програма МЕДИЯ 2007


Цели и описание:
Настоящата покана за предложения се основава на решение за прилагането на програма за подкрепа на европейския аудио-визуален сектор (МЕДИЯ 2007). Една от целите на програмата е да промотира трансгранично излъчване на европейски аудио-визуални творби на независими продуцентски компании чрез насърчаване съдействието между излъчващите медии от една страна и независимите продуценти и дистрибутори от друга.


Бенефициенти: Какви компании могат да кандидатстват?


Тази покана е отправена към:


Независими европейски продуцентски компании, регистрирани в страна-членка на Съюза и участваща в програма МЕДИЯ 2007. В частност, поканата е насочена към независими продуценти на телевизионно съдържание. Тези компании трябва да бъдат собственост (директно или чрез мажоритарен дял) на граждани на гореспоменатите страни. Също така, тези компании трябва да бъдат основния продуцент на представените работи.


Краен срок: 2 ноември 2007


Какви видове творби ще бъдат одобрени:


Художествени филми, анимация и творческа документалистика. Тези творби подлежат на условия относно тяхната минимална продължителност и време на публикуване. Продължения и серии от епизоди, които се базират частично или изцяло на предишен проект няма да се субсидират. Ще се одобрят приблизително една трета от приетите предложения.


Бюджет, финансиране и продължителност:


Общ бюджет по поканата: 9,5 милиона евро


Таван на финансиране:


-до 12,5% от допустимите разходи за художествени и анимационни филми;
-до 20% от допустимите разходи за документални филми;
-до 500,000 EUR на филм;


Максимална продължителност на проектите: 30 месеца или 42 месеца (за серийни и анимационни филми).


Повече информация:


Пълният текст на поканата и Насоки за кандидатстване може да намерите в прикачените файлове.


Подробна информация и апликационни форми:


На Интернет страницата на Европейската изпълнителна агенция за аудиовизия, култура и образование


©2001-2007 Икономедиа АД. Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Икономедиа АД. Мненията изразени във форумите са собственост на автора им и Икономедиа АД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Dnevnik.bg е свободно.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на DayDream
    *****
    Разстроено

    Уважаем екип на Дневник Новините! Отправям предложение, което същевременно е и молба заради спокойният живот на гражданите в София и в цяла България, отделете повече време в емисиите си на превишаването на правомощията на органите на реда и подобните им. Преди около половин час бях свидетел на доста стресирща ситуация в градския транпорт. Става въпрос за автобус номир 77, мястото е 1 спирка след Централна гара, където група контрольори и полицейски екип дебнеха нарушители. Контролата състояща се от 3-ма човека се качи в автобуса и явно си нарочи и нарушител - младо момиче, бързащо за работа. Момичето си бе перфорирало билет и половината хора в автобуса потдвърдиха това, но контрольорката не се интересуваше от свидетелите и си искаше парите, по точно настояваше момичето да слезе от автобуса за да бъде явно глобено без да му бъде издадена квитанция, това стана ясно след като контрольорката на няколко пъти подмина думите на потърпившата от нейните своеволия, че е готова да плати в автобуса, въпреки че е невинна, понеже много бърза за работа. През цлото това време настана страшна суматоха - всички пътници защитаваха момичето и караницата прерасна в размхване на шамари и блъскане. Най-много ме озадачи това, че най потърпевш остана един възрастен и слаб пенсионер, който просто недоволствше от това, че автобусът не трйгва вече половин час... Пенсионерът беше изблъскан навън от изведнъж разярил се полицай, какво се е случило по-после с него не зная... Автобусът в този момент тръгна понеже вече имаше невинна жертва, а на това какво се случва с бедния пенсионер явно не трябваше да има свидетели...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK