МЕДИЯ 2007: Подкрепа за "Видео по желание и разпространение на дигитално кино"

Сумата за настоящия конкурс възлиза на 4,000,000 EUR

Покана за предложениа по МЕДИЯ 2007: Подкрепа за "Видео по желание и разпространение на дигитално кино"


Подробно за програма МЕДИЯ 2007


1. Цели и описание

Настоящият конкурс за проектни предложения се обявява въз основа на Решение No 1718/2006/EО на Европейския парламент и на Съвета (1) от 15 ноември 2006 година за създаване на отделна многогодишна програма на Европейската общност в подкрепа на дейности в областта на аудиовизията през периода 2007-2013 г. (MEDIA 2007).
Мерките приети по това решение включват "Видео по желание и разпространение на дигитално кино":


-Видео по желание: услуга, позволяваща на потребителите да гледат изборно аудиовизуални творби от централен сървър на отдалечен от сървъра екран чрез технологията "стриминг" и/или обикновен даунлоуд.


-Разпространение на дигитално кино: цифрова доставка на съдържание за кина с цел прожекция (посредством твърд диск, сателит, онлайн и др.)


2. Критерии за участие/бенефициенти


Настоящият конкурс е насочен към европейски компании (или група от компании), чиято дейност способства за постигане на споменатите цели (в частност аудиовизуална продукция и нейната дистрибуция, показване и събиране на едно место)


Кандидатите трябва да са регистрирани в една от следните страни:


— 27-те държави-членки на Европейския съюз;
— Държавите от ЕАСТ и Швейцария (при условие, че се подпише нов договор със страната в рамките на програма МЕДИЯ).


3. Бюджет и продължителност на проектите


Сумата, одобрена за настоящия конкурс за проектни предложения, възлиза на 4,000,000 EUR. Финансовата подкрепа от страна на Комисията не може да надвишава 50 % от общите допустими разходи. Финансовата подкрепа ще бъде предоставена под формата на безвъзмездно финансиране. Максималната продължителност на проектите е 18 месеца.


4. Краен срок


Кандидатурите трябва да бъдат изпратени на Изпълнителната агенция за образование , аудиовизия и култура (EACEA) до 9 юли 2007 г.


5. Повече информация:


Насоки за кандидатстване по тази покана и примерен договор с Европейската комисия може да намерите в прикачените файлове.


6. Подробна информация и апликационни форми:


На Интернет страницата на Европейската изпълнителна агенция за аудиовизия, култура и образование.


7. Ако се интересувате от участие в програма МЕДИЯ 2007, Ви препоръчваме да се свържете с Информационното бюро на програмата в България на следния адрес:


Г-н Камен Балкански
Бул. Дондуков 2-А


Тел.: 988 32 24 или 987 03 25
Факс: 987 53 69


Там ще получите повече информация и съвети.


©2001-2007 Икономедиа АД. Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Икономедиа АД. Мненията изразени във форумите са собственост на автора им и Икономедиа АД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Dnevnik.bg е свободно.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK