Проекти за 111 млн. лв. ще получат пари по САПАРД

За финансиране по програма САПАРД са подписани 182 проекта за 111 млн. лв.,от които субсидията е 50 млн. лв. Това съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".


От одобрените проекти 163 са за инвестиции в земеделски стопанства, като най-много са за сектор "Трайни насаждения" - 73, за отрасъла мляко и млекопроизводство са договорени 48 проекта, а за месопреработвателни предприятия - 10 проекта.


По мярката за развитие и разнообразяване на икономическите дейности са сключени 19 договора - за пчеларство, коневъдство, гъбопроизводство и преработка на етерично маслени култури и лечебни растения.


От стартирането на програмата през 2000 г. досега по САПАРД одобрените проекти стават 3 359 на обща инвестиционна стойност от 2.773 млрд. лв., като безвъзмездната помощ от Европейския съюз е 1.375 млрд. лв. Вече по 1 740 реализирани проекта е изплатена субсидия в размер на 594 млн. лв., уточниха от фонда.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK