Норвежка програма за сътрудничество

Договорена сума за България е 20 млн. евро.

Срокът за подаване на проектни предложения е изтекъл.


Списък с одобрени проекти


Норвежка програма за сътрудничество

Програмите за сътрудничество подкрепят иновативни идеи за разработване на партньорски проекти между норвежки и български частни компании или публични институции, министерства, НПО и социални партньори в областите:
- Намаляване на емисиите от парникови газове, включително проекти за съвместно изпълнение по Протокола от Киото, както и на други емисии във въздуха и водата;
- Енергийна ефективност и възобновяема енергия;
- Подпомагане на устойчивото производство, включително сертифициране и проверка;
- Прилагане на достиженията на правото от Шенген, подкрепа за национални шенгенски планове, както и укрепване на съдебната система.


Предварително финансиране може да бъде отпуснато за подготовка на иновативни подходи или комплексни проектни теми, или за създаване на нови партньорства.
Норвежката програма за сътрудничество е за срок от 2 години, като крайният срок за договаряне на проектите е 30 април 2009 г., а за изпълнението им - 30 април 2011 г.


Договорена сума за България е 20 млн. евро.


Подкрепата по Норвежката програма за сътрудничество не може да надхвърля 60% от стойността на проекта. Предвидени са две изключения:


- до 85% - за проекти на централните, регионалните или местните власти, при осигурено допълнително финансиране от държавния или местния бюджет;
- до 90% - за проекти на неправителствени организации и социалните партньори.


Подробно за програмата ТУК


За контакти и участие натиснете ТУК


Източник:

Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС)

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK