Сътрудничество между ЕС и Канада в сферата на висшето образование и професионалното обучение

Подаването на молби за получаване на безвъзмездни средства по настоящата покана се отнася до висши учебни заведения и учебни заведения за професионално обучение и квалификация

Програма за сътрудничество между ЕС и Канада в сферата на висшето образование, обучението и въпросите на младежта:


Трансатлантически обмен на партньорства (ТОП)


1. Цели и описание
Като цяло програмата и настоящата покана имат за цел да насърчат взаимното разбирателство между народите на Европейския съюз и Канада, в т.ч. по-добри познания по техните езици, за техните култури иинституции, както и да подобрят качеството на човешкия ресурс в Европейския съюз и в Канада.


Дейности:


Настоящата покана обхваща само един вид дейност, а именно Съвместно проучване "ЕС-Канада" и/или обучителна програма. В рамките на тази дейност се предоставя подкрепа за консорциуми от висши учебни заведения и организации, предоставящи обучение, от ЕС и Канада, "Трансатлантически обмен на партньорства" (ТОП), за провеждане на съвместни проучвания и обучителни програми и за осъществяване на инициативи за студенти и преподаватели.


2. Допустими кандидати


Подаването на молби за получаване на безвъзмездни средства по настоящата покана се отнася до висши учебни заведения и учебни заведения за професионално обучение и квалификация. Допустимите кандидати трябва да са регистрирани в една от 27-те държави-членки на Европейския съюз.


3. Бюджет и продължителност на проекта


Средствата, заделени за съфинансирането на проекти, се оценяват най-малко на 1,242 млн. EUR. Очаква сепрез 2008 г. да бъдат финансирани около 9 проекта.


Максималният размер на средствата, предоставяни отстрана на ЕС, ще възлиза на 138 000 EUR за тригодишен проект, реализиран в консорциум.


Стартът напроектните дейности е планиран за м. октомври 2008 г., като продължителността им ще бъде 36 месеца.


4. Краен срок


Заявленията за кандидатстване трябва да бъдат изпратени в Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура не по-късно от 11 април 2008 г.


5. Допълнителна информация


Пълният текст на поканата за представяне на предложения и формулярите за кандидатстване са достъпни на интернет страницата на програма "ТОП".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK