Покана за предложения по програма Safer Internet Plus

Крайният срок за получаване на предложенията от Комисията е 28 май 2008 г.

Покана за представяне на предложения по многогодишната програма на Общността за насърчаване на по-безопасно използване на Интернет и на новите онлайн технологии (Safer Internet Plus)


Подробно за програма Safer Internet Plus (2005-2008 г.)


1. Цели и описание

Европейската комисия прие работна програма и покана за представяне на предложения за прилагане на програмата Safer Internet plus.
Настоящата покана е открита за предложения по следните дейности:


1. Борба с незаконното съдържание


1.1. Интегрирана мрежа: горещи линии за съобщаване на незаконно съдържание.


1.2. Интегрирана мрежа: координатор на гореща линия.


1.3. Целеви проект: правоприлагащите агенции да засилят анализа на нелегални материали.


2. Справяне с нежеланото и вредно съдържание


Няма да има покана за нови дейности по тази линия през 2008 г.


3. Насърчаване на по-безопасна среда


3.1. Проекти, насочени срещу разпространение в мрежата на сцени на насилие върху деца.


3.2. Проекти за задълбочаване на знания: консолидиране на базата от знания.


4. Повишаване на информираността


4.1. Интегрирана мрежа: възли на информираност.


4.2. Интегрирана мрежа: координатор на мрежата за информираност.


4.3. Интегрирана мрежа: телефонни линии, където децата могат да изказват притеснения за незаконно и вредно съдържание и неудобни и тревожни за тях изживявания при ползването на онлайн технологиите.


2. Условия за кандидатите

Поканата за представяне на предложения по тази работна програма е открита за всички юридически лица, регистрирани в държавите-членки. Могат да участват и юридически лица, регистрирани в държавите от ЕАСТ, които са договарящи страни по Споразумението за ЕИП (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн). Тя е открита и за юридически лица, регистрирани в Турция, Хърватия и Бившата югославска република Македония. В случай че за финансиране бъде избрано предложение, подадено от юридическо лице от тези държави, споразумение за отпускане на безвъзмездни средства ще бъде подписано едва след като предприемането на необходимите стъпки от съответната страна са били направени за присъединяването й към програмата с подписването на двустранно споразумение. Актуализирана информация кои държави участват в програмата е налице на интернет страницата на програмата. Юридически лица, регистрирани в трети държави и международни организации могат да участват във всички проекти за своя собствена сметка.


3. Бюджет

Примерният общ бюджет, осигурен за тази покана за предложения, е 13,11 милиона EUR


4. Краен срок

Крайният срок за получаване на предложенията от Комисията е 28 май 2008 г. в 17.00 часа (Люксембургско време).


5. Допълнителна информация

Пълният текст на поканата за представяне на предложения и формулярите за кандидатстване ще намерите на следната интернет страница:


http://ec.europa.eu/saferinternet


Всички заявки трябва да отговарят на заданията и условията, описани в пълния текст на поканата за представяне на предложения, в работната програма и в Наръчника за кандидатстване, които са публикувани на английски на гореспоменатата интернет страница. Посочените източници съдържат информация и за това как се изготвят и подават предложенията. Оценката на предложенията ще се извърши на основата на принципите на прозрачност и равнопоставеност. Тя ще се проведе от Комисията в сътрудничество с външни експерти.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK