Докладът на парламентарната комисия за еврофондовете ще е готов в събота

Вицепремиерът по еврофондовете обеща още днес да започне  персоналните промени в администрацията

© Красимир Юскеселиев

Вицепремиерът по еврофондовете обеща още днес да започне  персоналните промени в администрациятаПодкомисията по усвояването на средствата от Европейския съюз към Народното събрание ще представи заключителен доклад за досегашното усвояване на евросредствата в събота. Това съобщи агенция "Фокус" като цитира председателя на подкомисията Радослав Иванов.


Той уточни, че докладът ще бъде представен на изнесено заседание в Каварна на 17 май. Документът съдържа шестмесечен отчет за работата на институциите, натоварени с осъществяването на европейските програми.

От началото на годината на заседанията на подкомисията са изслушани представители на управляващите органи, които отговарят за предприсъединителните програми, ведомствата с оперативни програми, а също и акредитираните институции по националните планове за развитие на земеделието и селските райони и за рибарство и аквакултури до 2013 г.
"Един от сериозните проблеми, посочени в доклада на подкомисията, е влошената комуникация на отговорната администрация с Брюксел и с нашата подкомисия", каза Иванов.


По-рано днес пред Нова телевизия вицепремиерът Меглена Плугчиева, която отговаря за еврофондовете, обеща още до края на деня да предприеме персонални промени в администрацията

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK