Покана за проекти за създаване и развитие на микропредприятия в селските райони

Министерството на земеделието и храните представя покана за приемане на заявления за подпомагане по мярка 312 "Подкрепа за създаване и развитиена микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.(ПРСР).


Бенефициенти


Финансовата помощ е предназначена за новорегистрирани или съществуващи микропредприятия, работещи в неземеделски сектори в общини от селските райони.
Мярката подпомага неземеделски микропредприятия за инвестиции за създаване или развитие на неземеделски дейности в 231 общини в селските райони.
Допустими области на разнообразяване


Подпомагат се инвестиции и свързани с тях външни услуги по маркетинг и мениджмънт за развитие на дейности в неземеделски сектори като:
- преработвателна промишленост - производство на мебели, леко машиностроене и т.н.;
- производство на възобновяема енергия;
- услуги – развитие на дейности свързани със селски туризъм от частни микропредприятия, отдих и спорт, създаване и развитие на консултантски и бизнес
услуги, социални грижи и здравеопазване, транспортни услуги и т.н.


Размер на финансовата помощ


Минималният размер на допустимите разходи, за които се кандидатства по проекта е 5 000 евро, а максималният размер е 400 000 евро.
За проекти за производство на енергия от възобновяеми източници максималният размер на допустимите разходи, за които се кандидатства по проекта е 1 000 000 евро.


Финансовата помощ е в размер на 70 на сто от одобрените разходи, но не повече от левовата равностойност на 200 000 евро.


Началната дата на приема на проектопредложения е 1 януари 2009 г. Проекти ще се приемат до изчерпване на финансовия ресурс.


Пълният текст на поканата и формулярите за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на МЗХ.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на veterina
    veterina
    Рейтинг: 8 Неутрално

    за нас наи малките-жетеринарни лекари-НИКОИ не мисли

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK