По коя програма да кандидатствам с проект за реконструкция на кравеферма?

Програма:
Действащите европейски програми в България


ПОДАВАНЕ НА КАЗУС


Вид на Казуса:
Кандидатстване за проект


Казус
Имам кравеферма с 40 крави, която се намира в Стара Загора. Искам да попитам мога ли да кандидатствам с проект за реконструкция на сегашната сграда, в която отглеждам животните и да закупя оборудване. Ако има тази възможност към коя програма мога да направя това?

ПОДАВАНЕ НА КАЗУС


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на пешо
  пешо
  Рейтинг: Неутрално
 2. 2 Профил на Stoyk
  Stoyk
  Рейтинг: Неутрално

  обяснете на човека - човешки(подролно) за да разбере!!!
  Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г . Мярка 121 Модернизация на земеделските стопанства
  Администрира се от МЗХ, проектите се подават в Областна Разплащателна агенция по място на изпълнение на проекта

 3. 3 Профил на Men
  Men
  Рейтинг: Неутрално

  Благодаря Ви за оказаното съдействие и се радвам, че има такъв форум и още по - важното е, че са останали свестни хора в тази държава, които се отнасят сериозно към нещата и са готови да оказват съдействие. Благодаря!

 4. 4 Профил на petkofermer
  petkofermer
  Рейтинг: Любопитно

  До "МЕН": Ако ще се насочваш да кандидатстваш по посочената Мярка 121 те съветвам да обърнеш внимание на Проекто-наредбата за промяна на условията по наредбата касаеща тази мярка. Цялата информация я има на сайта на Минесерството на земеделието и храните. Няма да успееш да се подготвиш до влизането на промените в сила.
  И внимавай с фирмата-консултант в Стара Загора!!!

 5. 5 Профил на Men
  Men
  Рейтинг: Неутрално

  Благодаря за насоката за промените в наредбата и току - що я разгледех, обаче не успях да разбера от кога влиза в сила. Моля, дайте ми отговор.

 6. 6 Профил на Stoyk
  Stoyk
  Рейтинг: Неутрално

  Ще влезе в сила след публикуването й в ДВ
  естествено дори служителите в МЗХ не могат да ви отговорят кога ще стане това

  Аз лично смясам че отново чинивниците си показаха зъбите и стана ясно че въобще не са в час! Да изменят една наредба само след 8 месеца действие и то повечето технически детайли - това си е показател за качеството на нормативите които готвят!!!!!!!!

 7. 7 Профил на petkofermer
  petkofermer
  Рейтинг: Неутрално

  До "МЕН": Наредбата ще се публикува до максимум две седмици, след назначаването на новия "шеф" и запознаване с обстоятелствата за нейната необходимост. Идва точно навреме и всички промени са положителни и намаляват двусмислието в сега действащата наредба по мярката. Съобразявай всички данни които ще нанасяш за изтекъл/предходен период, да са документално доказуеми или най-просто казано да съответстват на изложените в данъчната ти декларация. Ще имаш задължението да разработиш процедура за избор на доставчик, която не е сложна - разгледай МП 55, което не касае ПРСР, но там ще ти се изясни цялата процедура. Надявам се, че екипа подготвящ промените ще подобри дадената форма за подбиране на оферти, защото меко казано-куца!!!
  Успех с начинанието!
  И не се отказвай!

 8. 8 Профил на технолог
  технолог
  Рейтинг: Неутрално

  с 40 крави, в района на Пламен и Минчо не знам какво ще правите за повишаване конкурентоспособността на фермата ви.годишен капацитет - приходи 250 х.лв?помислете за разширение, сложете добро оборудване, работете здраво и ще вдигнете добива до 6-7 х.л. мляко за година.това ще бьде нещо..мярка "модернизиране..", ако покривате условията..най-добре попитайте Бончо Гендов от Раковски, той напоследьк вдигна кравите до 600 броя и е в течение на нещата.

 9. 9 Профил на Велева
  Велева
  Рейтинг: Любопитно

  По коя програма да кандидатствам за развитие на туризма в село до Несебър. Искам да си построя малък хотел, за да се "впиша" в листите за подобряването на туризма в селото. Пишете ми на velev_build@abv.bg. Благодаря ви предварително за отговора.

 10. 10 Профил на Kak da postapq?
  Kak da postapq?
  Рейтинг: Неутрално

  Kakvo trqbva da napravq, za da moga da gokaja minimumum 1 ikonomicheska edinica po Mqrka 121? Dostatachno li shte bade da registriram zemqta v ISAK za namereniqta, koito imam za zasajdane na traini nasajdeniq?

 11. 11 Профил на Magi
  Magi
  Рейтинг: Неутрално

  Здравейте, въпросите ми са свързани с мярка 121 и последните промени в Наредба №8 по тази мярка. В заявлението за кандидатстване по мярката в частта - "Форма за наблюдение и оценка на проектите по мярка 121 Модернизиране на земеделските стопанства на Програмата за развитие на селските райони 2007- 2013г" точка 5-Размер на стопанството и т.6 -Географско разположение на имотите на стопанството - дали се описват само имотите, за които касаят бизнес-плана, а не всички имоти на стопанството. Например при стопанство с общо 10 000 дка обработваема земя, разработен бизнес-план за 1000 дка.
  Благодаря Ви предварително за отговора!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах