Парите по САПАРД остават във фризера

Причините са липсата на наказания за нарушителите и фирмите фантоми

<span style="display: block;" id="agImg_1"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span style="display: block;" id="agImg_1"><span id="agImg_1" style="display: block;"><span style="display: block;" id="agImg_1">Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span>

© William Spaetzel

Снимката се разпространява под лиценза на Creative CommonsЕвропейската комисия няма да възстанови плащанията по трите мерки от земеделската програма САПАРД, които бяха замразени още пролетта на миналата година, съобщи в понеделник говорителят на главната дирекция "Земеделие" Майкъл Ман. Решението е взето от дирекцията след консултации с Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и след анализ на предадения в края на миналата година план за действие на българските власти.
Според експертите на комисията България не е успяла да изпълни изцяло две от заложените в собствения й план мерки - вкарването на делата за нарушения в съда и премахването на фирмите фантоми, печелещи финансиране.


Според източници от Брюксел блокирани са около 140 милиона евро. По данни на българското министерство на земеделието към края на декември с пари от бюджета са разплатени близо половината от тези средства и реално замразени остават 149 млн. лв. Това са 58 млн. лв. за инвестиции в земеделски стопанства по одобрени проекти, 39 млн. лв. за модернизация на преработвателни предприятия и 52 млн. лв. за алтернативни дейности в общините, в т.ч. и за селски хотели.
Освен трите спрени мерки замразени остават и 15.5 млн. лв. по още една - пазари и тържища на земеделски производители, но тъй като по нея не са одобрени изобщо проекти, тя не влиза в сметките на Брюксел, обясниха от ведомството.
Решението на Брюксел идва само седмица след като вицепремиерът по еврофондовете Меглена Плугчиева прогнозира, че парите по САПАРД ще тръгнат, а под заплаха са само средствата за преработвателната индустрия. Вчера тя не беше открита за коментар.


От комисията обясниха, че една от причините да не пусне замразените пари е липсата на процедура за улавянето на фирми фантоми, регистрирани само за да получават пари от САПАРД. Още през юни Брюксел предупреди, че зад част от фирмите, кандидатстващи по програмата, стоят едни и същи лица, които подбиват цените и печелят проекти по нечестен начин.
В министерството на земеделието есента беше създадена работна група, която да предложи нормативни промени за решаване на проблема, но тя не стигна доникъде. Обяснението на зам.-министъра на земеделието Димитър Пейчев от понеделник гласеше, че се е появил "разнобой между юристите кой европейски модел за конфликт на интереси да се приложи в българските условия - дали френският, германският или швейцарският".


Другият проблем, изтъкнат от Брюксел за оставянето на САПАРД във фризера, е, че "липсват доказателства, че прокуратурата предприема последващи действия по случаите, в които са констатирани нередности", обясни Майкъл Ман. Според български чиновници, запознати с преговорите в Брюксел, за решението на комисията са допринесли и последните скандали във фонд "Земеделие". Новият шеф на ведомството Ализан Яхова също не беше намерена за коментар.


Плащанията могат да бъдат възстановени по-късно тази година, ако проблемите бъдат отстранени и ако се прилагат качествено новите процедури за контрол на САПАРД, каза Ман. Програмата изтича в края на годината, което значи, че за момента средствата по трите спрени мерки не са окончателно загубени. Засега няма фиксирани дати за нови проверки и доклади на ЕК, но се очакват, защото от Брюксел заявиха, че ще разгледат въпроса отново, когато получат уверение от българските власти, че са отстранени и останалите нередности.


Ако досега фермерите приемаха с възмущение всяка санкция, която Европейската комисия налагаше на българската агенция по САПАРД, този път те одобряват мотивите за блокиране на плащанията. "Видно е, че основният проблем се корени в неефективността на българската администрация и правосъдната ни система. Въпросът е защо хората, които сме избрали да ни управляват, продължават да увъртат и да не работят в наша защита", коментира председателят на Асоциацията на земеделските производители Ивайло Тодоров.


И добави, че преобладаващата част от производителите имат реални проекти и не са създавали фиктивни фирми, срещу което основно възразяват от Еврокомисията. Основните нередности са с проектите за изграждане на селски хотели и големи преработвателни предприятия, зад които неофициално се знае, че стоят хора, приближени до политически и местни лидери, добави Тодоров.


Преди седмица от асоциацията предупредиха чрез медиите, че ще съдят фонд "Земеделие" заради блокиране на програмата поради липсата на зам.-шеф, който пряко да отговаря за агенция САПАРД. "Ако плащанията на редовните проекти продължат, нямаме основание да съдим фонда", каза още Тодоров. Той припомни още, че блокирането на средствата ще засегне най-сериозно животновъдите, които изостанаха с инвестициите и сега разчитат на европомощите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ама
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на Споко, другари
  *****
  Неутрално

  Държавата ни е богата! Тя ще плаща.

 3. 3 Профил на SD
  *****
  Неутрално

  Пак за партията и обръчлията да се гласува трябва.

 4. 4 Профил на тарикат другар за България
  *****
  Неутрално

  Новият шеф на ведомството Ализан Яхова също не беше намерена за коментар.
  И а я намерят,все тая...
  Много хитри излязоха тия от Европата!Не дават да им крадем паричките!Ама ние си имаме и други номера,имаме бюджетен излишък,бол балъци да гласуват пак за нас.Нашто се не губи.

 5. 5 Профил на SD
  *****
  Неутрално

  Тарикате брате, освен бюджен излишък има около 44% от БВП разходи като държавен бюджет.
  Защо, мислиш, пътищата ни са по-скъпи от италианските и испанските?

 6. 6 Профил на Zoro
  *****
  Неутрално

  Абе защо Станищев не уволни вси4ки експерти в земеделието,а заподозрените в кауща,докато докажат не винноста си.
  На пазарите в арабския свят БГ сиренето варви 12$ кг киселите красатви4ки -3$ буркан4е,холандско твардо домати -8-10$ кг и да не говорим за разни турски хранителни меса по 16$ кг,опаковани 300 гр зрял фасул,бакла тикви4ки,сарми постни итн итн,,.!!!каде ни са търговците,експертите и ваншно министерство!?Срам за вас !

 7. 7 Профил на OLAF
  *****
  Весело
 8. 8 Профил на Chad
  Chad
  Рейтинг: 426 Гневно

  "Видно е, че основният проблем се корени в неефективността на българската администрация и правосъдната ни система. Въпросът е защо хората, които сме избрали да ни управляват, продължават да увъртат и да не работят в наша защита",

  На тия още ли не им е ясно, че нов бардак със стари послушници не става?

  Chad
 9. 9 Профил на дедо тодор
  *****
  Весело

  не само в европа разбраха колко са ни некадърни управниците и крадливи ами сигурно вече и по арабският свят ни разбраха......

 10. 10 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  Браво на Вас! Не ни пращайте никакви пари, защото не искам да давам 40 процента на Николай Василев, ако искам да се наредя до фондациите на Галевите, тимаджиите, божков и охранените бесепетски непеота. Не искам да виждам 100 процента от парите завъртяни в някоя мръсна фалшифицирана сделка, с 40 процента за партията майка или рязан баща, и останалите скалъпени с имитация на ферма, производство, млекарство или месарство, не искам тези пари с които ще се направят бутафорни пречиствателни станции и ще се изградят имитации на пътища защото 40 са заминали нагоре, 40 са откраднати и с останалит 20 не можеш дори да направиш една бутафорна сцена за евтин филм. Не ни давайте пари, защото те не идват при нас, а отиват при нашите тирани - новите, тези 300, на които беше дадена заръката да е.ат майката на тази държава!

 11. 11 Профил на ХАХАХА!!
  *****
  Неутрално

  ХАХАХА!!
  ХАХАХА!!
  ХАХАХА!!
  ХАХАХА!!

 12. 12 Профил на Меглена Плугчиева
  *****
  Неутрално

  Каква я мислехме, каква стана.
  Не можахме да ги излъжем.
  Пак ще даваме пари от бюджета на нашите "обръчи".

 13. 13 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ZORO ,,Абе защо Станищев не уволни вси4ки експерти в земеделието,а заподозрените в кауща,докато докажат не винноста си."
  Не бе Зоро - Заподозрените в кауша докато докажат ВИНОВНОСТТА си ! - После СЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ между Официално проявени и Криминално проявени ПРЕСТЪПНИЦИ!

  Европа не иска да плаща на БГ Престъпността Водена от С.Станишев и отгледана като свидна рожба от БСП!

  Между другото кой плаща тока на фризера в който стоят замразени 140 милиона € !

  Затова нашата престъпност ни е необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество - или поне така мисли Тройната коалиция!

  Не стана известно каква марка е фризера - моят е Zanussi - 220 литра - мисля ,че ще събере 140 милиона € в Банкноти по 500€.
  Консумацията е около 20лв на месец!
  И без това пустее горкия Фризер - от Две години не е виждал прасе !

 14. 14 Профил на Гъдю™
  *****
  Неутрално

  Да дойдат да ни управляват еврочиновници за известно време и да се пратят всички от съдебната система да копаят докато европейските съдилища извозват към тамошните зандани наште мутри и комунета

 15. 15 Профил на mora
  *****
  Неутрално

  Докога ще ги търпим тези крадци/комунисти и царисти и доганисти/ толкова нагли и безочливи,но ние сме си виновни като овце глсуваме и това е..не можем да се отървем от партията майка и ченгетата...Крадат като за последно целият свят казва ,че се краде от най-високо ниво ,но нашите министри казват не ,а си правят сделките прибират си паричките и изобщо не им пука ,няма правосъдие,няма полиция,като паяжина е държавата ни ...всички са братовчеди!!!

 16. 16 Профил на 22
  *****
  Неутрално

  Най-великият и най-мъдрият политик, извънземният Доган, човекът-обръч, съществото от летящата чиния, човекът от сарая.....избран за съдружник в ООД-то с три глави, той е великият САПАРД-отговорник. И кво от това?! Брюксел тия ги помирисва още от Брюксел. И ни показва правилната за случая комбинация - трипръстовата.

 17. 17 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Майкъл Ман, Майкъл Лий - все високопоставени емисари ще наминават през Булгаристан за да повторят и потретят едно "твърдо нйе" на ЕС на родните хайдушки нрави!

  Само така, бой по каската, докато омекне. С добро не става, поне това е пределно ясно и на ЕК и слава Богу!

  Кога ли обаче хората ще ги заболи достатъчно много, че да се размърдат, да почнат я да гласуват, я да предприемат нещичко...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 18. 18 Профил на Тони
  *****
  Весело

  Питам се, защо ли такива като вас не спрът да хленчат в нета и да вземат да се нагърбят да свършат нещо съществено за обществото та и за себеси. Май така е ПО-ЛЕСНО А?!?

 19. 19 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  после да не стане пак като преди 100 години когато бьлгарите са изхранвали Европа па ние да не искаме пари от сапард и да построиме ЕСЕСЕСЕР2 за без пари

 20. 20 Профил на BIG AL .. :::))))))))))))))
  *****
  Весело

  # BIG AL ...)))) 2 февруари 2009

  ГОЦЕ , колко ни струва , до сега , само ЕДИН ТВОЙ спонсор ??..)
  140 милиона евро и ..още 7-8 милиона евро - СВИЛ за своя джоб …)= 148 МИЛИОНА ЕВРО..))) Предстои спиране и на други пари..Така че , сумата или стойността , ще се увеличава ..))

  Гоце, колко на брой са общо спонсорите ти ??
  И колко са свили до сега ??

 21. 21 Профил на Aussie
  *****
  Неутрално

  Трипръстова комбинация за тройната коалиция. Ей, такова безхаберие и некадърност не съм си мислел че ще видя някога. Долна пасмина.

 22. 22 Профил на bulgarin v usa
  *****
  Неутрално

  КАКВО ТРЯБВА ДА СТАНЕ О6ТЕ ЗА ДА РАЗБЕРЕМ НА ИЗБОРИТЕ СЕ РЕ6АВА ВСИ4КО !!! ЕВРОПА ТОВА ПРИЕМА !! /след това спира или не парите,,/ СТИГА СМЕ СЕ КАРАЛИ ,ДРЪНКАМЕ ГЛУПОСТИ,ПРЕДЛАГАМЕ СМЕ6НИ И НЕРЕ6ИМИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ! КАЖЕТЕ КАК ДА НАКАРАМЕ БЪЛГАРИНА ДА ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА ? Оставете лафа "няма за кого "/ ти и аз без гр6ки ли сме ??../ ДАЛИ РАЗБИМЕ 4Е НА ТОЗИ ЕТАП ТОЗИ Е ПЪТЯТ ПОЛЕКА-ЛЕКА НА ПРОМЕНИТЕ!!

 23. 23 Профил на az
  *****
  Неутрално

  "...към края на декември с пари от бюджета са разплатени близо половината от тези средства..."
  ???
  Zna4i nerednosti ima, EU-komissijata gi znae, nashte se pravjat na udareni i prodalzhavat da plashtat... a mi za kvo sa ni togava evropeiiskite pari shtom si imame dostata4no sobstveni??

 24. 24 Профил на Кво толкова
  *****
  Весело

  Колко му е – 140 милиона, значи по около 25 евро на глава население – БЪЛХА НИ ОХАПАЛА! И 7 милиарда да ни спрат – какво толкова – по около 1200 евро само, на глава. Няма да ни уплашат тия от Европа. Не сме се напънали, не сме ги изцвъкали. Не е болка за умиране, я..

 25. 25 Профил на ньньэсаь_kakavida
  *****
  Неутрално

  Ами като се смени властта - правителство и дойде друго - някакво, питам от любопитство и щото милея за Отечеството, хайдуците, които крадат дали ще бъдат изметени, драги форумци? Анонимността ни прави храбри, но дали всеки от пишещите е бил на нивото на собствените си вопли против корупцията. Не че обвинявам, просто питам. Най-гадното е, че умираме дани правят на най-долнопробните в Европа, кефимсе да ни "бият по каските" - цитат, но от това комву става по-леко? Дали нещо се променя, сали се води добра дискусия, къде, с кого и как за истинска нова ценностна система? Нали знаете, нали няма да отречете, че отговор на тези въпроси няма. Дали ще отречете, че всичко е омаскарено в предизборни оплювки. Гражданите ни са шепа люде без цел, държавата изпълнена с чиновници назначени именно по времето на предходни парвителства, чиито поддържници сега са най-ербап във викането в стил "Крадецът вика: дръжте крадеца!!!!". Нужен е катарзис, нужно е просто време, период на създаване на нова администрация, на нов морал, на нови хора, но се боя, че именно в това изоставаме, защото то трябва да се гради от общност, от деца и родители хванати за ръце, а нашите, раги форумци дали има добър препарат за да ги измием от наслоенията на преходното време?!

 26. 26 Профил на кака
  *****
  Неутрално

  ОТНОСНО НИКИ ВАСИЛЕВ - ТАМ НЕ ВЗЕМАТ 40 %, ТВЪРДИ СЕ, ЧЕ СА 15%, ЧЕ ВСИЧКИ ПРОЕКТИ НАКРАЯ СЕ ПРЕЦЕЖДАТ ОТ ГОСПОДИНА И ПО ПАРТИЙНОМУ СЕ ДАВАТ КОМУТО ТРЯБВА.
  ТАКА СТАНА И С ПРОЕКТИТЕ ПО ЕЕА - НОРВЕЖКИТЕ. ТАМ РАЗДАДОХА КАТО СЕ ПОДМАЗВАХА ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ГЕРБЕРИ И КАКТО СТАВА....ОТРЯЗАХА АКРЕДИТАЦИЯТА И НА ТАЗИ АГЕНЦИЯ. ЕДИН ОТ ПРОЕКТИТЕ - МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ В ИНТЕРНЕТА - Е ЗА "ОПАЗВАНЕ НА ТРАДИЦИОННИТЕ ЗАНАЯТИ И НЕМАТЕРИАЛНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО В НАЦИОНАЛЕН ПАРК...ВИТОША". ОЛЕЛЕ....ВЕРОЯТНО Е ЗА БИСТРИШКИТЕ БАБИ?!!! НО ТАЗИ АГЕНЦИЯ НЕ СЕ КОНТРОЛИРА ОТ НИКИ В. - ПЕДЯ ЧОВЕК ЛАКЪТ БРАДА, А ОТ ЕКИП, ПОДГОТВЕН ПО ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ КОСТОВ.
  ТОВА СА ДАННИ САМО ЗА РАЗМИШЛЕНИЯ. И КОГАТО ЯВНО ЗАДОКЕАНСИК БЪЛГАРИ ТАКА СИЛНО СТРАДАТ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩО НЕ МИ ОТГОВОРЯТ НА ЕДИН ПРОСТОВАТ ВЪПРОС - КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ ГУБИМ ПАРИ ПО ПРОЕКТИ И НИ РУГАЯТ ЗА ПРОЕКТИ, КОИТО ДРУГАРИТЕ НИ ГЪРЦИ - ТЕ РЪКОВОДЕХА НАПРИМЕР ФАР ДО НАЧАЛОТО НА 2007, ЗАЩО НИТО ВЕДНЪЖ ТОВА НЕ СЕ СПОМЕНА, А НАЩАСТНИКА СЕРГЕЙ ГО ЗАВРЯХА В КУЧИ...., КОГАТО ГО СПОМЕНА? МНОЗИНА ВЗЕМАТ ПРОЦЕНТИ И В МЕДИИТЕ, И ВЪВ ФООРУМИТЕ...

 27. 27 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Така е, като не сложихте (говоря на мнозинството българи) комунистическата паплач във фризера!
  Сега, тук някой ще каже: ама това е, защото българите са тъпи и прости! Дори и така да е - донякъде, все пак, пита се: защо не бяха поставени комунистите на мястото им, когато МОЖЕШЕ?!? Защо Костов и сие не отвориха досиетата?!?
  Моят отговор е: защото и на тях конците им се дърпаха "отнякъде" (са се дърпали - късно се разбра, а и мнозина още не са го разбрали)!
  Как можаха комунистите да отворят досиетата, а Костов и сие да не са можели?
  Хайде бе?

  Красимир Кабакчиев, дфн
 28. 28 Профил на Българин
  *****
  Неутрално
 29. 29 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  На фона на колосалното крадене на държавни пари извън ЕС фондовете, 140 милиона са джоб пара. Ние сме богата нация, при всичките пладнешки грабежи от хазната ние свършваме с буджетни излишъци всяка от последните не знам колко години. И така с шегата до тук. Буджетните ислишъци са всъщност израз на недофинансирането на социалната сфера и инфраструктурата - така че тези излишъци ни "присядат" отдавна. А кражбите...да си припонмим че краденето е национален спорт - с много повече фенове от футболните. Преди 300 години един Арабски пътешественик ни описва така: "Племе което лъже, краде и яде лиуто." Днес може би сме само по-малко фенове на лиутото, за останолите две сме поне Европеиски шампиони и със сигурност на предни позиции в световните класации. "Българин да се наричам, първа радост е за мене"

 30. 30 Профил на окото
  *****
  Неутрално

  БСП, ДПС и лицето "цар" - във Фризера! Да ги поставим във фризера тази година! 20 години отлагане стигат!

 31. 31 Профил на Минаващ
  Минаващ
  Рейтинг: 636 Весело

  Какво стана когато фермерите протестираха и си поискаха субсидийте?

  Помните ли, миналото лято? Пратиха полицията да ги пребие и разпръсне.

  Какво друго да кажем за БСП/НДСВ/ДПС?

  "На нож препасан и на звяр, на тиха бара, на женски поглед и на цар да нямаш вяра." - Панчатантра
 32. 32 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Още щом Костов вкара българската каруца в европейския път и блеснаха перспективите на еврофондовете комунистите решиха да докарат от Испания Симеон ,та да се върнат чрез него на власт .
  Защото такм където има пари за разпределяне там търси комуниста.
  Той това най-много обича.
  Да разпределя.
  Да концентрира и разпределя, да концентрира и разпределя .

 33. 33 Профил на cheta
  cheta
  Рейтинг: 374 Гневно

  Форумът е затлачен от бивши и настоящи специални служители. "Информационните димки" целят да се прикрие ясното искане от ЕС: съдът да се заеме накрая с разкритите измами, а фиктивните фирми да бъдат отстранени. Две прости изисквания, но нито една не е изпълнено.
  Нещо като предизборните обещания...

 34. 34 Профил на koko
  *****
  Неутрално

  ЕВРОПА НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА НА БСП И ДПС. ТОВА Е ИСТИНАТА. ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПАРИ ОСТАВАТ ПРИ ТЯХ. ЗА ДА СИ ЛЕТЯТ СЪС ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ. БЪЛГАРИ НАС НИ УПРАВЛЯВАТ ИЗВЪНЗЕМНИ.

 35. 35 Профил на баба мара
  *****
  Неутрално

  Идете и вижте какви "специалисти" работят в Министерството на земеделието и в този фалшив фонд земеделие, там са само машите на Доган. Той ги поставя, има социолози, политолози, културолози, медицински сестри и всякакви други артисти, верни и предани на ДПС.

 36. 36 Профил на oshane
  *****
  Неутрално

  СЕРГЕЙЧО мамин,какво става бе човеко, абе докога ще държиш в държавното управление толкова некъдълни хора. СЕРГЕЙЧО стегни си гащите,ей човеко идват избори,тия от Земеделското министерство ще те провалят бе човек. А Плугчиева,защо я доведе от Берлин,нали да потекат парите от еврофондовете към бедната ни България. Хората от Европа ти дават пари, а ти не умееш да ги вземеш. Не се крии по тези важни въпроси,предлагам ти, излез пред народа, чрез Канал 1 и обясни,можеш ли да управляваш тази страна или не можеш. Чакаме те пред Канал 1.

 37. 37 Профил на запозната
  *****
  Гневно

  Наистина в МЗХ и РА работят абсолютни профани. Последното назначение в една от ОРА е " Специалист " от ХЕИ.

  Попитайте ги какви заплати получават? Поне да вършеха нещо.

 38. 38 Профил на гневен
  *****
  Гневно


  До "Красимир Кабакчиев, дфн" - ако не ти е известно защо Костов не отвори досиетата ще ти кажа: защото имаше решение на Конституционния съд, което не разреши! А в конституционния съд бяха ченгетата, като Г. Марков и компания.
  така че дано сега ти се изясни и стига си плюл Костов!

 39. 39 Профил на българи
  *****
  Гневно

  какъвто народът, такива и управниците. Хич не хленчете!
  Не е луд този дето яде зелника, а който му го дава.
  Дръжте си Доган с рейсовете и Първанов-Станишев с бабичките.
  Нека те ви решават отново съдбата през лятото!

 40. 40 Профил на ние
  *****
  Неутрално

  В М-во на земеделието се говорило на турски!
  Ясно ли ви е за какво е реч, бе българи и какъв е състава на администрацията там.

 41. 41 Профил на antons
  *****
  Разстроено

  Всичко това дето се говори във форума е вярно и хората които имат малко акъл в главата си и се образоват четейки Дневник разбират колко са затънали в лайната тези тройни мизерници... Ама да сте забелязали по националните телевизии да се говори нещо за тези шамари и да има негативни коментари за това управление? Много малко бих казал... А колко от хората по селата и малките градове имат достъп по Интернет до Дневник ? Затова и хората са толкова информирани. Всички подозират до колко е дълбока заешката дупка, ама като няма кой да им каже за кого мислите че ще гласуват пак? Ето това е липсата на информация и на анализи.... Затова и комунизма не си е отишъл от България и скоро не виждам да си отиде.

 42. 42 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Господине гневен, не се опитвайте толкова плоско да заблуждавате - можете да преметнете само костовистите!
  Значи, комунистите можаха да отворят досиетата, обаче на Костов му пречел някой! КС? А може би и метеорологичните условия?
  Айде бе?

  Красимир Кабакчиев, дфн
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK