Братски коз в европоръчка на Дулово

Братски коз в европоръчка на Дулово

© ДневникСали Табаков е брат на кмета на Дулово Митхат Табаков. Той е и търговски директор на фирма "Джеми", която преди две седмици спечели обществена поръчка за 28.8 млн. лв. за изграждане на водопроводна и канализационна система на Дулово. Финансирането е европейско, по оперативна програма "Околна среда".


"Джеми", чиято основна дейност е продажба на автобуси и авторемонтна дейност, печели поръчката, като дава най-дългия срок за строителните дейности, най-малката гаранция за работата си, а ценовата им оферта не е най-ниската от общо тримата кандидати. Това става ясно от информацията, разпространена от италианската компания "Кантиери Модерни", която също е кандидатствала за поръчката, но е била отстранена. Сравнението не беше отречено от зам.-кмета на Дулово Юксел Али Исмаил. За случая италианската компания е уведомила Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и е подала жалба в българската Комисия за защита на конкуренцията.


Според условията на търга най-голямо значение има ценовата оферта - 40 т., следвана от срока на изпълнение и гаранцията - по 30 т. Консорциумът между италианската компания и българската "Главболгарстрой", както и консорциумът "Понс - Одесос" предлагат по 50 години гаранция и съответно 400 и 540 дни за изпълнение. В техническата си оферта "Джеми" дава 15 години гаранция и 1004 дни за изпълнение, което се доближава до максималния 3-годишен срок, поставен от самата община. Пред "Дневник" Пиеро Тартара, представител за България на "Кантиери Модерни", каза, че италианско-българският консорциум е предложил и цена, по-ниска с няколко милиона в сравнение с "Джеми".
Как при тези оферти "Джеми" се оказва победител? На първото заседание на конкурсната комисия са оповестени техническите параметри на офертите, според които италианско-българският консорциум получава най-много точки. На него присъстват представители и на трите кандидата. След няколко дни комисията се събира за ценовите оферти. На това заседание консорциумът "Понс - Одесос" липсва, а българският партньор на "Кантиери Модерни" ГБС изпраща факс, че се отказва от участие. Според протокола на комисията, с който "Дневник" разполага, председателят й не е взел под внимание факса, защото според сключеното споразумение между двете дружества само водещият партньор, в случая италианската компания, има право да взима решение. Комисията обаче дисквалифицира кандидата заради "неприемливо и нереално" време за изпълнение. Оценката е на независимия експерт Петър Михайлов, който фигурира в списъка на Агенцията за обществените поръчки. Със същия аргумент е отстранена и "Понс - Одесос". По думите на Пиеро Тартара въпросният експерт не е поискал никаква информация за техниката и технологията, с които дружеството разполага, преди да направи оценката си.


Освен това според италианското дружество на второто заседание една от подадените оферти е била подменена и след неколкоминутен спор служител на комисията е донесъл истинската от съседна стая с оправданието, че имало и други търгове.


"Да, наистина Сали Табаков е брат на кмета Митхат Табаков, но не фигурира в търговския регистър като собственик или управител на фирма "Джеми", обясни пред "Дневник" зам.-кметът на Дулово Юксел Али Исмаил. По думите му според проучване на кметството няма конфликт на интереси в случая, за което и кметът е подал декларация. Самият Митхат Табаков, който според секретарката му е в отпуска до изборите, не беше открит за коментар - мобилният му телефон два поредни дни беше изключен.


Зам.-кметът защити и аргумента на конкурсната комисия за нереално краткия срок. "Смятаме, че подобен график е невъзможен, не може да се разкопае целият град наведнъж", коментира Исмаил.


Контролен орган по оперативна програма "Околна среда" е Министерството на околната среда и водите. 24 часа след запитване на "Дневник" от ведомството публикуваха на сайта си "уточнение", че не могат да вземат становище по случая, защото не те провеждат търга и отговорността за него е изцяло на кмета на общината, бенефициент по оперативната програма.


Справка в централния регистър на строителя показва, че фирма "Джеми" е регистрирана в него на 19 март тази година. Компанията е основана през 1994 г., собственик е Захир Мерт. Потърсен за коментар, от "Джеми" обявиха, че собственикът ще отсъства до края на деня. Досега компанията е печелила и изпълнявала поръчки за доставки на автобуси на министерството на образованието и на сметосъбиращи камиони на общините Свищов, Балчик и Летница. От 2007 г. досега компанията е получила 33.2 млн. лв. от министерството на образованието. От компанията потвърдиха, че Сали Табаков е търговски директор. Той е и в съвета на директорите на варненската общинска фирма "Градски транспорт".


В информацията до медиите италианската компания определя като "плод на външен натиск" отказа на партньора им ГБС в последния момент. Тезата беше отречена от председателя на съвета на директорите на компанията Павел Калистратов, според когото отказът е заради разминаване в интересите на двете дружества. "Разбрахме, че "Кантиери Модерни" мисли предимно локално, а ние търсим глобални партньори", каза Калистратов. Досега ГБС е спечелила, отново в партньорство, две поръчки по оперативна програма "Околна среда", в Хисар и Приморско.


Вторият отстранен кандидат, консорциумът "Понс - Одесос", няма намерение да обжалва. Причината е, че е предложил по-висока цена от спечелилия участник, обясни изпълнителният директор на "Понс холдинг" Милко Милков. Той обаче определи като напълно реална възможността ВиК системата на Дулово да се изгради за 540 дни, колкото е предложила тяхната компания. Срокът е двойно по-кратък от този на победителя.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мъка
  *****
  Неутрално

  Боже,боже колко мъка има по тая земя.

 2. 2 Профил на heat
  *****
  Неутрално

  Не е само там така. Такива еко-обществени масово ги взимат дпс-арите. Трагедия е. Трябва да ги изритаме преди да са превзели всичко, че става дебело.

 3. 3 Профил на Климент
  *****
  Неутрално

  Голям смях - през сълзи.Ако трябваше да има минимален срок щеше да бъде обявен в конкурсната документация, а не кандидатите да отпадат, защото на кмета му се струвал кратък срокът.Освен това кметът се е притеснил, че целият град щял да бъде разкопан.Типично номенклатурно мислене.Вместо да се изисква дадена работа да бъде свършена в максимално кратък срок качествено, задължително се толерира най-дългият срок с още по-неясна гаранция на качеството.Ако някой не знае град Дулово е почти колкото София, цели 9 511 души.Този кмет е невероятен.Толкова е загрижен за гласоподавателите си как щели да ходят по улиците.

 4. 4 Профил на 4x4
  *****
  Неутрално

  Не забравяйте ,че Дулово е частният град на дясната ръка на Доган.Оня заради данъчните афери на когото Мургина притискаше и премести началничката на НАП-Силистра,и когото Доган щеше да прави новата си секретарка,но той е толкова безскруполен,че за жалост няма да се самоубие от угризения на съвестта.

 5. 5 Профил на l
  *****
  Неутрално

  Можем да ги отстраним от управлението като използваме техните камъни по тяхната глава, а именно изборния туризъм. Начина е като 10 хил. българи, от други градове, се запишат за гласуване в Кърджали на 5 юли, а други 5 хил. в Дулово. По тозо начин Доган не само няма да може да изпраща автобуси където си иска, ами и Кърджали ще загуби. Четири години вин от управлението и с мафиотско дсс - арското дружество ДПС е свършено.

 6. 6 Профил на StanDim
  *****
  Неутрално

  Съд и затвор. И в затвора - доброволен труд по канализацията на Дулово.

 7. 7 Профил на сиктир
  *****
  Неутрално

  Цялата досегашна дейност на фирма "Джеми" е с държавни и общински структури. Големият поръчител е министър Даниел Вълчев и разни общини.
  За обръчите става дума.
  Що ли имам усещането, че гусин министърът ще гласува за ДПС, ако и сам да е кандидат на друга партия? Ама бита вече. Бързо се е преориентирал.

 8. 8 Профил на патиланец
  *****
  Неутрално

  Г-на Вълчева вече е кандидат от БСП-той си дойде на мястото сам,сега е наш ред да наместим на местата им останалите нагли посерковци управници и всякакъв тип велможи и велможчета от обръчите и средновековното временце, което ни спретнаха,така че-На избори или ще ни е .....Последен напън-бързат,краката ще си изпотрошат-или е от страх,че този път няма да минат или е от увереност,че ние сме такава овча рая,която пак ще пусне гювеч,но тъй като от ЕС няма да им го пуснат,те трябва да са подготвили кражбите с предварение.Гласувайте за СК или друга дясна формация,че иначе нямаме бъдеще,че и работа няма да имаме,че то май и живота си ще изгубим.

 9. 9 Профил на Радой бей
  *****
  Неутрално

  ЖЕВЕЕМ ВРЕМЕНА МОДЕРНИ-
  ТУЙ ОНУЙ -БОРБА ЗА МИР
  АКО БУТНЕШ ЩЕ ТИ БУТНАТ
  ЩОМ НЕ БУТНЕШ-АЙ СИКТИР!

 10. 10 Профил на Коки
  *****
  Гневно

  АХАААА, ЗНАЧИ КОНТРОЛНИЯ ОРГАН Е КАЗАЛ,ЧЕ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА! Е това се казва бизнес разкош!

 11. 11 Профил на Доки док
  *****
  Неутрално

  Нищо ново. И ако това е новина здраве му кажи. Новина щеше да бъде ако ако батко не беше спечелил.

 12. 12 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 789 Неутрално

  и сега какво следва?

  malart.blog.bg
 13. 13 Профил на abv
  *****
  Весело

  "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов!"
  "Станишев: Избирайте - предсказуемост или крайно десни експерименти"
  Гласуваш за Серго(или въобще не гласуваш) и предсказуемо получаваш резаците на Доган!

 14. 14 Профил на Язе
  Язе
  Рейтинг: 524 Весело

  "и сега какво следва?"
  Нищо

 15. 15 Профил на abv
  *****
  Неутрално

  и сега какво следва?
  ----------------------------------------
  Ще споделя собствен опит.
  Представлявах на един търг с еврофинансиране голяма немска фирма. Не бяха допуснати до отваряне на ценовата оферта, защото тръжната комисията не призна банковата им гаранция, издадена от Дойче Банк! Имаме го официално!
  Хората дойдоха тук да проверят какво става с един зам. министър, член на Надзорния им съвет и с високопоставен чиновник в Дойче Банк. Срещаха се и с ресорния министър.
  И ние сезирахме КЗК. Колкото вие сте получили отговор от тях, толкова и ние.
  2 месеца след случката ЕК спря парите по тази програма.

 16. 16 Профил на от Дулово
  *****
  Гневно


  Имам роднини в Дулово и с ужас наблюдавам как от години гаджалите превземат този град, че и околните... В Дулово, оказва се, не можеш да пръднеш без разрешение от турските мекерета на ДПС назначени на всякакви позиции в администрацията... Нямало Турското робство - тинк агейн !!! Време е да изметем тази паплач от Българската администрация..ГЛАСУВАЙТЕ!!!

 17. 17 Профил на az
  *****
  Неутрално
 18. 18 Профил на az
  *****
  Гневно
 19. 19 Профил на RI
  *****
  Неутрално

  И да не забравите да ги изберете отново същите!!

 20. 20 Профил на ДПС
  *****
  Неутрално

  Превзехме цяла България остана само София!Засега.......

 21. 21 Профил на до ДПС 20
  *****
  Неутрално

  Въобразяваш си, че Сф е последния бастион удържал на ДПС. Там, в Сф работят Е. Етем-вицепремиер на Б-ия, също така Л. Местан, К. Еюб. В Сф са т.нар. "сараи на Доган".
  На ул. Позитано 20 работи щабът на най-добрите приятели на ДПС. А на ул. Врабча се намират другите им приятели. Да не говорим за редакциите на вестниците на ДПС, които също са в Сф, и в тях работят не малко софиянци.

 22. 22 Профил на wes
  *****
  Неутрално

  Брат на брата в кризата, ако не помогне кога? Лошото е, че тези са с големи фамилии, а ДАНС не може да се справи дори с такива нискоквалифицирани престъпници. Пътеводител за ценители: http://www.orientirbg.com/

 23. 23 Профил на ААА
  *****
  Неутрално

  ЩЕ ГЛАСУВАМ, НО НЕ ЗА БСП И ДПС

 24. 24 Профил на ДО № 16
  *****
  Весело

  КАЖИ ИМ ДА СЕ ИЗНАСЯТ ТОГАВА В РУМЪНСКО - ТАМ МОЖЕ ДА ИМ ХАРЕСА БЕ

 25. 25 Профил на Стария
  *****
  Гневно

  А как може една фирма която никога не се е занимавала със строително-монтажни работи да спечели търг за 28 млн
  Аз ще ви кажа как - по братски!!!

 26. 26 Профил на ДО №24
  *****
  Неутрално

  ТИ СИ МНОГО ТЪП. ЖИВОТЪТ НИ Е ТУК И СЕГА!!!

 27. 27 Профил на Kdrlek
  *****
  Неутрално

  Гласувай за БСП, българино!!

 28. 28 Профил на Тодоров
  *****
  Гневно

  Ти който призоваваш българите да гласуват за бсп , прочети
  горната статия ! Можеш да я прочетеш и в други издания и
  тогава ще ти стане ясно , че тези две крадливи партии бсп
  и дпс трябва да бъдат закрити с ЗАКОН ! Те ни доведоха до
  там , че всички ние честни българи да се срамуваме от тяхното крадене и от това ,че ни направиха за резил пред ЕС.

 29. 29 Профил на mehmed
  *****
  Неутрално

  Та туй е най-малкото, което си позволяват копоите на мръсния копелдак дъган, в този край няма правосъдие, няма закони, няма милост за нормалния човек. Ще ти изсекат горите и ще ти ги продадат обратно, ще се оплачеш ти ще си виновния, по времето на робство хората са живеели по-добре от сега. Доган поощрява копоите си за гласове, а те после мачкат народа, докато ДПС е на власт няма нормален живот за бедния човечец.

 30. 30 Профил на Случаен...
  *****
  Неутрално
 31. 31 Профил на pezar
  *****
  Неутрално

  Убийте Комунистите после и другите, изборно ....разбира се.

 32. 32 Профил на ИСТОРИКЪ
  *****
  Неутрално

  В БЪЛГАРСКИТЕ министерства се разхождат хора които не знаят български! А Станишев се чувства много добре в компанията на Доган! Изглежда той ни най-малко не е засегнат!!! Защо бе ПЪРВАНОВ!?

 33. 33 Профил на НЕСЛУЧАЕН
  *****
  Неутрално

  Сали Табаков е зет на собственика на фирмата. Това , че е търговски директор е подробност.
  При тях има традиции в краденето. Дядо им на Табакови - чиято реална фамилия е Кабакови бе виден крадец на свине в Силистренски окръг по комунистическо време.
  Трябва обаче да се отбележи , в интерес на истината , че в този случай , не е било никак лесно да се спечели този конкурс. Причината не е в другине оферти , но факта , че печели Сали Табаков ,правят на пух и прах , че всички обществени поръчки в Дулово се печелели от фирми на Гюнай Сефер -Кубито . ето на - не е вярно това . Гнусна клевета.Печелят и други фирми.Така ли е ? Така е !
  Българи - "юнаци" - защо се сърдите на този който хапва зелника, ами вземете вместо да се цепите на 100 партии по изборите и да си се продавате на "мангала" - ами обединете се и готово. Ама не , българина знае да плюе и да се оплаква. Какво е виновен Доган , че хапва от зелника , като има кой да му го сервира.Хайде с ръка на сърцето си кажете тихичко ако можехте да сте на негово място ?! Море , щяхте да папате и още как , ама не сте , защото човека знае да приказва , но знае и кога и какво да приказва. Само да кажа , че не съм фен на ДПС и не обичам ДПС ноременклатурата. Но това е истината . Така ли е? Така е! Спомнете си с кой урок започва учевника по история на България. По мое време започваше с урока за онази притча със снопа пръчки на хан Кубрат / за който помни - за който не помни - все тая/ та ... так , явно българина е пропуснал най важния урок от историята си , за която претендира. Господ да пази България.

 34. 34 Профил на хасан
  *****
  Неутрално

  Митхат Табаков(Леонид тайния агент)и брат му няма да приличат на друг ами на този който ги е научил и ги покровителсва,а именно кубито който е лежал в затвора за измами и изнасилване.

 35. 35 Профил на Interesen
  *****
  Неутрално

  Само затвор на тези Анадолски ПСЕТА

 36. 36 Профил на 222222222
  *****
  Неутрално

  ЦИК - РЕШЕНИЕ НОМЕР 65

  ОТНОСНО: гласуване с подвижна избирателна кутия  Р Е Ш Е Н И Е
  номер НС-65
  София, 19 май 2009 г.

  ОТНОСНО: гласуване с подвижна избирателна кутия

  На основание чл. 23, ал. 1, т. 2, чл. 78б, чл. 83, ал. 2 и 3, чл. 87, ал. 2, чл. 88, ал. 2, чл. 98, ал. 4 от Закона за избиране на народни представители (ЗИНП) Централната избирателна
  комисия
  Р Е Ш И :

  1. В подвижна избирателна кутия могат да гласуват само избирателите, отговарящи на следните условия:
  - да имат трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборно помещение;
  - да са заявили желанието си да гласуват по този ред чрез саморъчно подписано писмено заявление (Приложение номер 9 от изборните книжа), адресирано до органа по чл. 26, ал. 1 от ЗИНП (общинската администрация).
  2. Ред за подаване на заявлението - Приложение номер 9 от изборните книжа:
  - в заявлението се вписват: имената на избирателя по лична карта
  или личен зелен паспорт за гражданите, родени до 31 декември 1931 г. (параграф 9а от ПЗР на ЗБДС), ЕГН, постоянен адрес или настоящ адрес, когато е направено искане по чл. 36а, ал. 1 от ЗИНП;
  - заявлението може да бъде подадено от приносител и чрез писмо, факс или в електронна форма;
  - заявлението се подава не по-късно от 20 юни 2009 г. (14 дни преди изборния ден);
  - искането се прави по постоянния адрес на избирателя или по настоящия му адрес, когато е направено искане по чл. 36а, ал. 1 от ЗИНП за вписване в избирателния списък по настоящ адрес (Приложение номер 8 от изборните книжа);
  - към заявлението се прилага копие от документ от ТЕЛК (НЕЛК), който установява наличието на "трайно увреждане" - че избирателят в резултат на анатомично или физиологично увреждане е с трайно намалени възможности да изпълнява дейности по начин и
  степен, възможни за здравия човек, и за което органите на медицинската експертиза са установили степен на намалена работоспособност 50 и над 50 на сто (параграф 1, т. 2 от ДР на Закона за интеграция на хората с увреждания).
  3. Подвижна избирателна кутия се използва, когато най-малко 10 избиратели от една и съща избирателна секция са подали заявление
  (Приложение номер 9 от изборните книжа).
  4. Искането за гласуване с подвижна избирателна кутия (чл. 78б, ал. 2 от ЗИНП) може да е направено отделно или заедно с искането
  за гласуване по настоящ адрес (чл. 36а, ал. 1 от ЗИНП).
  5. Когато най-малко 10 избиратели от една и съща избирателна секция с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборно помещение са подали заявление (Приложение номер 9 от изборните книжа) за гласуване с подвижна избирателна кутия, органът по чл. 26, ал. 1 от ЗИНП ги заличава от общия избирателен списък и ги вписва в отделен избирателен списък за гласуване с подвижна избирателна кутия. Този списък е неразделна част от списъка на избирателната секция.
  6. В срок до 25 юни 2009 г. общинската администрация (органа по чл. 26, ал. 1 от ЗИНП) обявява списъците с имената на лицата, които ще гласуват с подвижна избирателна кутия, по секции на местата за обявяване на избирателните списъци.
  7. Секционната избирателна комисия в секция, за която има съставен списък за гласуване с подвижна избирателна кутия, определя двама от членовете си, посочени от различни партии и коалиции, които ще я обслужват.
  В изборния ден след 8.00 ч. председателят на СИК им предава:
  - списъка с избирателите, които ще гласуват по този начин;
  - празна запечатана с хартиени ленти, подписани от присъстващите
  членове на СИК, избирателна кутия;
  - бюлетини за гласуване за кандидатските листи и листи за мажоритарни кандидати (броят на бюлетините е равен на броя на избирателите, вписани в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, увеличен с 10 %);
  - печат, който е различен от печата на СИК и е с друг уникален номер.
  Печатът за гласуване с подвижна избирателна кутия се маркира, за
  което се съставя протокол (Приложение номер 49 от изборните книжа), който съдържа най-малко три отпечатъка от маркирания печат и се подписва от всички присъстващи членове на СИК.
  8. Членовете на СИК, обслужващи подвижната избирателна кутия, посещават избирателите от списъка по домовете им до изчерпване на списъка. На същите се осигурява транспорт и охрана.
  9. При гласуване с подвижна избирателна кутия в помещението с избирателя, докато той гласува, не може да присъстват други лица
  (в това число членовете на СИК, обслужващи подвижната избирателна кутия. Ако избирателят не може да извърши сам необходимите действия, в помещението може да присъства придружител, посочен от избирателя. Името, ЕГН на придружителя и
  причината за гласуване с придружител се вписва в графа "Забележки" на избирателния списък. 10. Гласуването се извършва по същия ред като гласуването в избирателната секция.
  11. Когато списъкът с избиратели, гласуващи с подвижна избирателна кутия, се изчерпи, отворът на избирателната кутия се
  залепва с лента, подписана от членовете на СИК, обслужващи подвижната избирателна кутия. Членовете на СИК се връщат в избирателната секция и оставят кутията на видно място върху масата за гласуване, така че да не пречи на гласуването. Кутията
  не се отваря до приключване на изборния ден.
  12. При установяване на изборните резултати подвижната избирателна кутия се отваря след изчерпване на бюлетините от избирателната/те кутия/ии, с която/ито е гласувано в избирателната секция. 13. Броят на избирателите, включени в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, се прибавя към броя на избирателите в основния избирателен списък и полученото число се нанася в т. 2 на протокола на СИК (Приложение номер 51 от изборните книжа).


  ПРЕДСЕДАТЕЛ:
  Светла Димитрова

  СЕКРЕТАР:
  Мустафа Карадайъ
  ?????????????????????????????????? После, Доган бил виновен, че други му поднасят зелника!!!

 37. 37 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Замислен, Моканина се върна при овцете си и се залови отново за цървулите, които правеше от нещавена волска кожа. "Бяла лястовичка - мислеше си той. - Има ли я!" Но нещо го подпираше в гърдите, мъчеше го. И като пусна шилото и погледна към небето, той извика:
  - Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
  И пак се загледа подир каруцата.

  Fortuna favet fortibus.
 38. 38 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Замислен, Моканина се върна при овцете си и се залови отново за цървулите, които правеше от нещавена волска кожа. "Бяла лястовичка - мислеше си той. - Има ли я!" Но нещо го подпираше в гърдите, мъчеше го. И като пусна шилото и погледна към небето, той извика:
  - Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
  И пак се загледа подир каруцата.

  Fortuna favet fortibus.
 39. 39 Профил на DA UMRE DPS
  *****
  Гневно
 40. 40 Профил на SERT
  *****
  Гневно

  ДПС е обществена заплаха!.Говорим,говорим и нищо не правим.(АГОНИЯ за ДПС)

 41. 41 Профил на авеню
  *****
  Неутрално

  До НЕСЛУЧАЕН !
  Гюнай Сефер - КУБИТО е кръстник на сватбата и на сина на Сали Табаков и са неразделни.Зад всички спечелени обществени поръчки в Дулово стои Сали Табаков и неговия брат кмет!Изпълнителите по общ. поръчки са ромски фирми.Ремонтите в региона на гр. Дулово на детските градини и училища,както и на домове за сираци са извършени също от ромски фирми занимаващи се със строително ремонтни работи и канализации.
  Не е виновен Ахмед Доган.Той просто е "МАРИОНЕТКА" в ръцете на великолепната четворка:Сали Табаков,Митхат Табаков,Гюнай Сефер и сина на Емел Етем,който вилнее във Варненския регион.Бяха великолепна петторка,но бързо натопиха и се оттърваха от Иван Славков......Сега си правят каквото искат.Но Иван Славков не е глупак и скоро ще разбере как тия ИДИОТИ го натопиха,защото им пречеше в бизнеса.Навремето той им отвори очите на всичките тия Говеда .....Чудно защо още ДАНС спят?!?
  Доган,Доган....,жал ми е за теб.Навсякъде се парадираше с твойто име,а те прецакаха жестоко твоите хора.....Емел Етем те прецака в много игрички....Тази четворка те срина ....още ли ще мълчиш като го знаеш всичко това?????
  Да не говорим,че твоя пръв приятел Лютви Местан,който сега си заглажда доволно брадичката също те предаде.....! Един милион в брой му платиха за спечелването на обществената поръчка за доставка на училищните автобуси....Диана Михайлова също получи своя пай ....,а ти Ахмед Доган какво получи?Шамар от хората,които те ласкаеха....и си мислеше ,че тия братя са ти вярни,както и приближените ти.....?Точно те те предадоха....!Как още ги търпиш тези?Емел Етем също години наред те прецакваше,подаваше обществени поръчки на сина си,а накрая си изми ръцете сас заместника си Сашо Филипов.....
  Пълна проверка би трябвало да се направи на фирма Джеми ООД и да се извадят всички фалшиви финансови документи на показ,както и на фирмите на сина на Емел Етем и Гюнер Сафер-Кубито.Тия хора са затвор.
  На какво прилича това-обществена поръчка,после се преминава в пряко договаряне с доставчик и т.н.Тази агенция по обществени поръчки спи ли...?
  Да не говорим,че няма обществена поръчка до 30 000 лева.......и т.н.......

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK