Изплатени са над 777.8 млн. лв. по САПАРД

Изплатени са над 777.8 млн. лв. по САПАРД

© Надежда ЧипеваПоловин година преди приключването на предприсъединителната програма САПАРД са изплатени малко над 777.8 млн. лв. за 2314 проекта. За седемгодишния период от действието на програмата са одобрени 3 509 проекта за над 1.3 млрд. лв.


Данните са представени на приключилото вчера заседание на мониторинговия комитет на програмата, който заседава два пъти годишно. Отчетено е още, че от началото на годината са изплатени малко над 40 млн. лв. по 166 одобрени проекти. Преобладаващата част от тях са преведени след март, когато правителството отпусна 100 млн. лв. бюджетни средства.


До края на годината остава да бъдат изплатени близо 177 млн.лв., от които 132 млн.лв. е европейското съфинансиране.


Комитетът е разгледал резултатите от последните одити, извършени от вътрешните инспектори на агенцията по САПАРД. Въпросът с евентуалното разблокиране на евросредствата по четири от мерките не е обсъждан.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK