Здравното министерство ще обучава лекари с пари от Европейския социален фонд

Медиците ще се обучават с пари от програма "Развитие на човешките ресурси"

© Юлия Лазарова

Медиците ще се обучават с пари от програма "Развитие на човешките ресурси"Министерството на здравеопазването е получило одобрение за финансиране на Проект за продължаващо обучение на лекари чрез ефективни технологии (ПОЛЕТ), съобщиха от ведомството. Той се финансира от Европейския социален фонд чрез оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".


Общата стойност на проекта е 9 999 977,33 лв. Той е с продължителност 3 години и 9 месеца и се предвижда да започне през есента на 2010 г. Скоро ще бъде подписан договорът за изпълнението.


Целта на проекта е подобряване ефективността на здравната система чрез инвестиция в знания и въвеждане на иновации в продължаващото медицинско обучение. Лекарите ще се обучават в областта на профилактиката, диагностиката и лечението на социално значими заболявания, в кардиологията, неврологията, ендокринологията, пулмологията, диететиката, съвременната терапия, медицинската етика и право.


В рамките на проекта се предвижда изграждане на електронно базирана платформа за информация и дистанционно обучение, провеждане на интердисциплинарни конференции, както и обмяна на опит с водещи специалисти от ЕС и провеждане на международна конференция по профилактика и рехабилитация на социално значимите заболявания.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK