"Книгата" и "Кино Култура" са новите места за литературни срещи и филми в София

"Книгата" и "Кино Култура" са новите места за литературни срещи и филми в София

© ArtishockПространствата за култура никога не са в повече за един град, затова през септември и октомври ще отворят врати две нови места, които ще се превърнат в дом за литературата и кинокултурата.


Името "Книгата" (The Book) само говори за себе си. Пространството за "литературни изживявания" отваря врати днес от 20.00 ч., на адрес ул. "Г. С. Раковски" 193, с вход свободен за всички желаещи да го посетят. За "символичното начало" специални гости ще бъдат Стефан Вълдобрев и Иван Лечев, които ще представят техен акустичен сет.


То ще бъде територия за среща с нови български и чуждестранни автори, представяне на книги, литературни четения и дебати, но и за различни разнообразни дейности за приятно изкарване на свободното време. Посетителите му ще могат да съчетаят четенето на любима книга с питие, да се срещат с приятели и дори да попаднат на музикален концерт, камерно сценично събитие или друга интересна проява, на която "Книгата" дава възможност за изява.

"Книгата" и "Кино Култура" са новите места за литературни срещи и филми в София

© Artishock


На 12 октомври предстои откриването на новото "Кино Култура", което ще отдаде почит на едно от емблематичните стари кина на София, носело това име. В миналото то се е намирало между ул. "Солунска" и ул. "Граф Игнатиев", а новото му място е на ул. "Сан Стефано" 22.
Групата "Обичайните заподозрени" ще открие събитието в 20.00 ч., като в репертоара си са включили песни и инструментални композиции от известни български филми.


Заради мобилните си пространства киното ще даде възможност за провеждането на разнообразни събития.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK