Ограничителни COVID мерки не се предвиждат, маските може да отпаднат за по-големи групи ваксинирани

Ограничителни COVID мерки не се предвиждат, маските може да отпаднат за по-големи групи ваксинирани

© Георги КожухаровАко откриването на проби с индийския вариант на COVID-19 продължи, не можем да изключим нова вълна на инфекцията през лятото. Това заяви пред БНТ здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Той заяви, че засега не се налага да се въвеждат нови ограничителни мерки, а за да бъде премахнато задължителното носене на маски, единственият вариант е масово ваксиниране.


След като наскоро бе решено, че маските може да отпаднат в малки обекти и колективи с ваксинирани, Кацаров обясни, че се обсъжда това да продължи с обществени обекти с по-голям персонал, ако хората са ваксинирани и страната остане в "зелената зона" по заболеваемост. "Балансът е деликатен. Една нова вълна може да ни върне от позицията през пролетта", коментира той.


Кацаров определи като клевети и инсинуации твърдения за него, че е антиваксър, базирани на изказвания в периода, преди да е здравен министър - предимно от началото на епидемията в страната през 2020 г. Призна обаче, че в началото е подценявал проблема с вируса.


Ваксините са едно от чудесата на медицината. Това са върхови технологии, насочени към човешкото здравеД-р Стойчо Кацаров,

министър на здравеопазването


Ваксините срещу COVID-19 даде за пример. Обобщи, че в страната се е създала негативна нагласа към ваксинациите, като целта сега е да бъде проведен разумен разговор с хората и те да бъдат убедени в нуждите от ваксинацията. Определи лятото като добра възможност за имунизация.


"Статистиката сочи, че 20-25% от медиците са ваксинирани, това не е добър знак. Така се създава риск за хората, които се обслужват. В много страни това да си се ваксинирал се обвързва с възможността да работиш в здравната система", обясни Кацаров.


Кацаров обясни, че допълнителните 1000 лева за медиците на първа линия в борбата с COVID-19 са разчетени до края на май. Преди дни бившият премиер Бойко Борисов каза, че неговото правителство е осигурило парите и за настоящия период. "Търсим пари от всички министерства, за да ги изплащаме. Правилата са разисани така, че хора, които дори не са се срещали с болни, взимат пари. Това трябва да се промени. Не да се дават много пари на всички, а на тези, които действително работят", каза Кацаров.


Според него предишното правителство е прилагало логически неиздържани мерки - при увеличаване на болните те са били облекчавани, както и обратното. Сега министерството планира да покаже какви мерки ще бъдат взимани в зависимост от заболеваемостта, за да знаят хората предварително. Кацаров коментира и други действия на последния кабинет на Бойко Борисов.


"И досега не мога да разбера защо не бяха преимуществено ваксинирани възрастните хора. Последният месец броят ваксинирани над 60 години се е удвоил, но това не е достатъчно, това са 40-45 % от тях. Те продължават да бъдат приоритет за ваксинацията. Ако те са ваксинирани, това е достатъчно да облекчим мерките, защото при пациентите под 40 години, дори да се влезе в болница, смъртността е ниска", обясни той. Допълни, че винаги е смятал, че кризата може да се управлява много по-добре и мерките да са много по-добри. Поиска да се анализира смъртността, "ужасяващите нива, които постигнахме през тази година".


По повод планирани промени в здравната система, той каза, че трябва по-добра организация. "Да се премахнат ненужните изисквания, лимитите, пациентът да стане важният човек в системата."


Последните данни за развитието на епидемията - тук.
Докъде стигна информационната кампания на държавата за ваксинирането - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  Умно и спокойно, без паника и страхуване на раята. НЯМА яко ще се мре!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Честно казано, масовата част от познатите ми който не са се ваксинирали не са твърдо против, ами имат колебания и казват "Аз ще изчакам още малко...". Тая надежда, че такива съмнения могат да се разсеят с една добре подредена разяснителна кампания, без вътрешни противоречия и 'алтернативни' мнения на квазиексперти.

  You don't know what you don't know.
 3. 3 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Е хубаво де, като смята че кризата може да се управлява много по-добре и знае как, какво му пречи вече два месеца да го направи ? На практика няма НИТО една промяна, нищичко различно не е свършил а продължава да плюе предишните !?!

 4. 4 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#2] от "meteowrite":

  Да, и аз наблюдавам такова колебание в иначе много разумни мои познати.
  Не знам, явно е някакъв първичен страх от иглата, ама тя дори не се усеща...
  Разбира се, има и разни "умници", дето ще ги чипират или ще им сменят и без това дефектното ДНК, те са неспасяеми.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 5. 5 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#2] от "meteowrite":

  Няма как да се направи такава "подредена кампания без алтернативни мнение" в държава със свобода на словото и особено с население с ниска здравна култура, което вярва на всякакви глупости като чипиране. Отделно и всякакви политици използват ситуацията да наплют противниците си, точно както Кацаров правеше в опозиция. Но безспорно една сериозна медийна кампания (клипове, статии, таргетирана бейсбук реклама) би убедила голям бройка колебаещи се и покрай тях огромен брой овце, които чакат стадото да тръгне нанякъде че и те след него. Но това изисква воля и организация далеч над нивото на некадърниците, населили министерствата на скоро. Кацаров не е способен на нищо конструктивно така че няма шанс за реални действия.

 6. 6 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2024 Весело

  До коментар [#2] от "meteowrite":

  По принцип всеки, който се опита да ме таргетира с "ясно" послание, на което от луната му личи, че е вчесано послание, ще успее единствено да ме накара да се запъна като магаре на мост, ей така за принципа и да покажа, че не разбира от комуникация. А също и че въпросът отива отвъд медийната комуникация. Може да успиваш с бодряшко "ясно" послание само до едно ниво и след това да предизвикаш съмнения, че прекалено разпалено продаваш - дори човекът да не е изобщо конспиративен тип.

  Може да минава при американци, дето като им кажат нещо и а, у, давай. Пред българи - по-трудно, все пак още има живи 2-3 поколения, дето са живели с контролиран печат и могат да разграничат посланието и намеренията зад него.

  И не, не ме е страх от игла, това е още една смехотворна забележка, която ме кара да мисля, че някой иска да се държи снизходително с мен и, както казах, ме кара още повече да се запъна, докато видя реално колко му е акълът, колко знае и защо се е помислил за проводник на правилното мнение.

 7. 7 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2875 Любопитно

  За ваксинираните следва да отпаднат всякакви ограничения!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 8. 8 Профил на examiner
  examiner
  Рейтинг: 376 Неутрално

  И за мен е невероятно това колебание заваксиниране у иначе разумни - и дебели - мои познати, които поради това са в рискова група. Някои са наплашени от ваксините от личните си лекари, което е престъпление. Но какво да говорим, ако наистина само 25% от лекарите в България са ваксинирани, това показва колко глупав е нашият народ и как си заслужава сериозните ограничения за пътуване, които ще бъдат наложени на всички българи заради мизерния процент ваксинирани. В резултат ще бъде съсипан туристическият отрасъл. Още отсега рябва да се въведат сериозни мерки, като например забрана за посещение на заведения за обществено хранене от неваксинирани, забрана за пътуване в чужбина и пр., включително правителството трябва да помисли да изплаща парична награда за ваксиниралите се, защото иначе ни чака лошо.

 9. 9 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#6] от "lil_alex":

  Винаги има някакъв процент твърдоглави почитатели на конспирация или обикновени луди. И това не е проблем, стига да сте малко дори да се разболеете тежко ще има места в болниците. Проблема е когато сте много щото тогава няма да се мине без мерки защото ще се натръшкате накуп. И не ми разправяйте как вие сте го прекарали леко, за 90 човека е така ама за другите 10 е тежко а за няколко и смъртоносно. И като го умножим по броя на неваксинираните и непреболедувалите се вижда една огромна бройка потенциални жертви.

 10. 10 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#2] от "meteowrite":По принцип всеки, който се опита да ме таргетира с "ясно" послание, на което от луната му личи, че е вчесано послание, ще успее единствено да ме накара да се запъна като магаре на мост, ей така за принципа и да покажа, че не разбира от комуникация. А също и че въпросът отива отвъд медийната комуникация. Може да успиваш с бодряшко "ясно" послание само до едно ниво и след това да предизвикаш съмнения, че прекалено разпалено продаваш - дори човекът да не е изобщо конспиративен тип. Може да минава при американци, дето като им кажат нещо и а, у, давай. Пред българи - по-трудно, все пак още има живи 2-3 поколения, дето са живели с контролиран печат и могат да разграничат посланието и намеренията зад него. И не, не ме е страх от игла, това е още една смехотворна забележка, която ме кара да мисля, че някой иска да се държи снизходително с мен и, както казах, ме кара още повече да се запъна, докато видя реално колко му е акълът, колко знае и защо се е помислил за проводник на правилното мнение.
  —цитат от коментар 6 на lil_alex


  Имам един приятел от шопско. Тамън същата работа като тебе.
  'Он че ми каже я на мене'.

  You don't know what you don't know.
 11. 11 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#9] от "m17":

  A тази топка вече е в полето на лекарите, имат още до 4 месеца да четат и да правят нови протоколи. На лекаря работата е да лекува и да решава проблеми, не да се извинява с конспиратори.

  И да, бих се ваксинирала веднага и без замисляне, ако това наистина беше тежък и непрощаващ вирус. Ако беше такъв, че 95% се разболяват със значими оплаквания от рода на поне седмица да не може да станеш от леглото. Само че това не е така - някои хора са буквално неподатливи, нямат рецептори за вируса или са прекалено малко.

  Другото е, че основното усложнение от вируса е пневмонията. Имаме ли още право да развиваме вирусни пневмонии? Ако това стане въпреки ваксината, ще лекуват ли или ще оставят хората да се задушават в собствен сос, щото такова нещо нито сме чели, нито сме чували, ние все пак сме едни прости лекари. И все едно не го караш да лекува пневмония, а да поправя ракетен двигател...

  Аз съм главно човек със здрав разум. В последно време това се приравни на конспиратор. Но то какво ли не стана в последните 20 години - от нормална жена и добър гражданин вече Системата ме смята за индивид с матка, потенциален терорист и инфекциозен вектор. Ами как да не си влача краката при такава идиотщина...

 12. 12 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#2] от "meteowrite":Няма как да се направи такава "подредена кампания без алтернативни мнение" в държава със свобода на словото и особено с население с ниска здравна култура, което вярва на всякакви глупости като чипиране. Отделно и всякакви политици използват ситуацията да наплют противниците си, точно както Кацаров правеше в опозиция. Но безспорно една сериозна медийна кампания (клипове, статии, таргетирана бейсбук реклама) би убедила голям бройка колебаещи се и покрай тях огромен брой овце, които чакат стадото да тръгне нанякъде че и те след него. Но това изисква воля и организация далеч над нивото на некадърниците, населили министерствата на скоро. Кацаров не е способен на нищо конструктивно така че няма шанс за реални действия.
  —цитат от коментар 5 на m17


  Абс съгласен.
  Колеги в белгия казват, че веднъж в национална телевизия се появил някъв конспиратор да дрънка глупости за ковид и на следващия ден имало огромно недеволство към директорите на телевизята...
  Наистина, друго ниво.

  You don't know what you don't know.
 13. 13 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#2] от "meteowrite":По принцип всеки, който се опита да ме таргетира с "ясно" послание, на което от луната му личи, че е вчесано послание, ще успее единствено да ме накара да се запъна като магаре на мост, ей така за принципа и да покажа, че не разбира от комуникация. А също и че въпросът отива отвъд медийната комуникация. Може да успиваш с бодряшко "ясно" послание само до едно ниво и след това да предизвикаш съмнения, че прекалено разпалено продаваш - дори човекът да не е изобщо конспиративен тип. Може да минава при американци, дето като им кажат нещо и а, у, давай. Пред българи - по-трудно, все пак още има живи 2-3 поколения, дето са живели с контролиран печат и могат да разграничат посланието и намеренията зад него. И не, не ме е страх от игла, това е още една смехотворна забележка, която ме кара да мисля, че някой иска да се държи снизходително с мен и, както казах, ме кара още повече да се запъна, докато видя реално колко му е акълът, колко знае и защо се е помислил за проводник на правилното мнение.
  —цитат от коментар 6 на lil_alex


  Такива хора ги избягвам в реалния живот. Не мога да търпя "фасони". Не знам кой и как ги търпи по принцип, но гледам да не е мой проблем.

 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#12] от "meteowrite":

  Така е, в някои държави населението средно претеглено е на друго ниво на развитие и затова са богати, уредени и живеят добре. А в други общества хора като Кацаров са министри.

 15. 15 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#6] от "lil_alex":Винаги има някакъв процент твърдоглави почитатели на конспирация или обикновени луди. И това не е проблем, стига да сте малко дори да се разболеете тежко ще има места в болниците. Проблема е когато сте много щото тогава няма да се мине без мерки защото ще се натръшкате накуп. И не ми разправяйте как вие сте го прекарали леко, за 90 човека е така ама за другите 10 е тежко а за няколко и смъртоносно. И като го умножим по броя на неваксинираните и непреболедувалите се вижда една огромна бройка потенциални жертви.
  —цитат от коментар 9 на m17


  Абе да подписват една декларация, че не искат да се ваксинират на тяхна отговорност, и след това да си носят последствията. Няма болница, няма интубиране, няма болнични.
  Държавата не е детска градина. Вече година и половина с маски. Докога!?

 16. 16 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  [quote#13:"Тангра"][/quote]

  Този поне е с ясното съзнание, че е магаре.
  Има такива, дето и това се инатят да разберат.

  You don't know what you don't know.
 17. 17 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#11] от "lil_alex":

  Ами няма лошо, ако се стигне до там най-вероятно ще ви лекуват. Разбира се ако има място в болниците и ако има доктори които да не са болни в тоя момент. Пък ако ги няма тия неща и ако нямате късмет ще си умрете на стълбите на някоя болница. Не твърдя че ковид е особено опасен вирус, проблема е че е нов и повечето хора са податливи и се разболяват наведнъж. И тогава просто се претоварват болниците, нищо повече.

 18. 18 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#15] от "Тангра":

  Е това са глупости, няма как да стане на практика . Освен че е силно неморално и даже незаконно. Просто си трябва морков и интензивна употреба на тоягата и ще стане работата.

 19. 19 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 979 Весело

  Стига лиготии, Стойчо! Махай маските навсякъде и безусловно! Няма никакъв смисъл от тях. Без маска може в малка кръчмица, а трябва задължително с маска в голям и просторен мебелен магазин, в който няма жива душа. Пълна идиотщина! ... :-)

 20. 20 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#17] от "m17":

  Всъщност повечето хора НЕ СА податливи, над 80% го изкарват леко.

  А иначе тази пролет имаше места в болниците - само че не такива, каквито трябва. Защото като тръгнеш да правиш вирусна пневмония, не ти трябва инфекционист, а пулмолог. Не ти трябва да пиеш три антибиотика, а някой да ти подбере правилния вид и доза кортикостероид, ако може локален.

  Иначе хората имат някакъв стокхолмски синдром - аз пък имам интелигентна приятелка, лежала за "ковид", минала първата остра седмица с температура и изписана с все още активна пневмония, да си я кара на мускули, без никакви съвети. Пишат го пост-ковид и тръгват митовете за страшната болест, дето те изписват и след 3 дни влизаш пак за интубация. Ми ще влизаш, като не са предвидили пневмонията и не я лекуват...

  За щастие не четем само официалното послание и не сме неграмотни, та знаем на семейно ниво как да си помогнем. Но доста интелигентни хора се доверяват на лекарите, а те са хипнотизирани също от ковид-мистика, не е ясно какво и как лекуват, нито някой ги препитва за резултати и се извиняват с ужасния нов вирус.

 21. 21 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Вярно ли е, че д-р Кацаров е бил против ваксинация срещу COVID-19?

 22. 22 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":Вярно ли е, че д-р Кацаров е бил против ваксинация срещу COVID-19?
  —цитат от коментар 21 на Hristo Daskalov


  Да, май още може да се видят следи по стената му във Фейсбук.

  You don't know what you don't know.
 23. 23 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  "И досега не мога да разбера защо не бяха преимуществено ваксинирани възрастните хора. Последният месец броят ваксинирани над 60 г. се е удвоил, но това не е достатъчно, това са 40-45 % от тях. "
  *
  Ами ваксинирайте ги, бе! Ваксини има, що се бавите?
  А-а-а, защото още в началото ги подплашихте с ваксините и те сега не щат.
  В другите държави първо се ваксинираха всички медици, работещи в болниците, социални работници и въобще хора, които са в контакт с много други и след това започнаха с въсрастните. В България медиците масово не искат да се ваксинират, какво ли остава за населението.

 24. 24 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#20] от "lil_alex":

  Да, така е, 80% или не го усещат или го изкарват съвсем леко. Ама другите 20% трябва да видят доктор, 10% имат нужда от болница и кислород а едни 2-3 умират даже след лечение. И проблема е ако тия 10% се разболеят наведнъж, както би се получили без мерки. 10% от 7 милиона са 1.4 милиона, нека са 1 милион. Разпределени за примерно 4 месеца зимата са по 250 хиляди на месец в болница. А си спомняте как при 10 хиляди в болница вече стана голяма драма. Представете си сега 25 пъти по-голяма драма !!!

 25. 25 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#14] от "m17":

  И веднага се сещам за един друг министър Бойко Ноев, който беше възкликнал (цитирам по памет):
  "Егати и държавата, щом аз съм й министър!"
  Е, съвпадението на първото име е случайно, обаче същото може да се каже за много министри, които са управлявали държавата досега.

 26. 26 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2875 Любопитно

  До коментар [#14] от "m17":

  "Малък но много прост народ", автор споминалият се Ж.Ганчев.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 27. 27 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#24] от "m17":

  Това пак е в полето на лекарите. Да отворят повече кабинети и да намерят начин за лечение и следене извън болница. Както и да лекуват така, че да не стигат до кислород.

  А за интубацията вече се разбра, че в началото доста са избързвали и са го правили неправилно.

 28. 28 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Е хубаво де, като смята че кризата може да се управлява много по-добре и знае как, какво му пречи вече два месеца да го направи ? На практика няма НИТО една промяна, нищичко различно не е свършил а продължава да плюе предишните !?!
  —цитат от коментар 3 на m17
  Нали няма вирус?
  4 теми за него,м?
  На въпрос на журналистка къде е лекуван от корона , било лично и не искаше да отговори и коментира.
  Нито дума да благодари на лекарите поне.
  Искат власт за да се лекуват от най добри специалисти , народеца кучета го яли . Оставиха ви овладяна пандемия , какво правите за да се основете на постигнатото и да надградите.
  Когато дойде новата вълна ще сте на власт , така ли мислите??
  Или ако не сте пак ще скачате по паветата?

 29. 29 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#24] от "m17":

  A другият проблем е, че не е ясно как се случва приемът в ковид отделения. Имаше индикации, че болниците сами си пълнят отделенията, като местят пациенти с положителен тест.

  Какво би се случило, ако се премахне т. нар. ковид отделение и всъщност лекуваме само тия с пневмония? За останалите не знам каква е идеята да се забият в инфекциозна, за да изкарат първата седмица с температура. Примерно в пловдивската инфекциозна ако изкарам една седмица, от перфектно здраве може да изляза развалина само заради храната и тоалетните. А, и заради психическия ефект на мизерията...

 30. 30 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#27] от "lil_alex":

  Това е много глупаво мислене "това е работа на лекарите, да се оправят". Разберете че медицината и лекарите са просто услуги, точно като водопроводчик или бояджия. Тези хора не са ви задължени с нищо, вие търсите техните услуги когато имате желание и нужда. И понеже и те са хора, и те се разболяват и те искат да си видят семействата. И не са ви длъжни да се скапят от работа щото на вас нещо не ви е кеф. Отделно има и нещо наречено физика и има неща които не са възможно физически. Точно както колкото и да искате, няма да полетите като махате с ръце, точно така не е възможно да се поберат 250 хиляди човека в българските болници наведнъж. Пък вие може да си кълнете лекарите колкото си искате.

 31. 31 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#29] от "lil_alex":

  Стига глупости, няма жив човек да влече доброволно в болница в България ако не е много зле. Познавам доста хора, ЕДИН няма влязъл без да е бил много зле. Може би в началото да е имало хипохондрици, може да е имало и някакво нагласяне на хора в пътеки. Но в разгара на кризата през февруари-март, когато имаше 10 хиляди в болниците НЯМАШЕ ЕДИН човек да не се нуждае от лечение. И това е по информация на хора отвътре - и на пациенти и на лекари !!!

 32. 32 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#30] от "m17":

  Не, лекарите са много повече от услуга, те са ключов фактор в обществото. Сега, това, че някои са учили толкова, че са горе-долу на ниво фризьор, е съвсем друга тема. Обаче хайде да решим какво са лекарите - дали са някакви полубогове, учили по сто години и всезнаещи, или наистина са такива, които като минимум знаят как да не те убият и е късмет, ако знаят и как да лекуват.

  Лекарите са съсловие, което получава много бонуси, много влияние и пари. Отговорност на това съсловие е да направи така, че да има ефект от доверието, което му е гласувано. В доста случаи обаче не оправдават това доверие.

  Кое оправдава отваряне на ковид отделение с относително скъпа пътека, от което ти казват - ми ние сме само за леки случаи, усложнения не лекуваме...е да де, аз ако съм лек случай, за какво ми е да лежа при вас изобщо, ако вдигате ръце точно при усложненията?

 33. 33 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1621 Неутрално
 34. 34 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  За ваксинираните следва да отпаднат всякакви ограничения!
  —цитат от коментар 7 на Consumer


  Въпросът е как се доказва, че си ваксиниран? Влизаш в градския транспорт и как по-точно доказваш "аз съм ваксиниран, затова съм без маска"? Като знам и нашия манталитет "аз съм тарикат, другите балъци" и ми става пределно ясно какво ще се получи от цялата работа - маски масово ще спрат да се носят. От там вече знаем какво следва. Сега летния сезон може да е окей, но после тежко ни.

 35. 35 Профил на gaden_no_chesten
  gaden_no_chesten
  Рейтинг: 129 Весело

  Този се оказа също въртиопашка - беше адекватен преди да потекат короноидните облаги. Сега е пръв чулопоклонник и агитира за неизпитани медицински препарати. Важноот е хората да не се подават на манипулации и да не се ваксинират заради пропагандата, а само ако наистина сметнат за добре.Парцалите се носят вече проформа на брадичката дори в големите магазини така че е въпрос на време да отпаднат. Много ми е интересно след като има по 100-на положителни, а не болни на ден с какво биха оправдали продължаване на извънредния епидемичен цирк. Че то 10-но повече имат сигурно по-тежко разстройство дневно- заради осирането дайте да сме нон-стоп в извънредно положение, а?

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  До коментар [#5] от "m17":

  На един мой приятел ТРИМА професори му забраниха да се ваксинира. Явно много им е ниска здравната култура за разлика от тая на другаря М. Владов. Искаш ли да ти дам и човека и имената на професорите? Единия е французин.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  До коментар [#21] от "Hristo Daskalov":

  Дори и да е така какво значение има?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2875 Любопитно

  До коментар [#34] от "T.M.":

  Тежко за неваксинираните и тези преболедували на прага на шестте месеца.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  До коментар [#38] от "Consumer":

  https://nova.bg/news/view/2020/10/25/303471/бойко-борисов-е-с-коронавирус/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Някой трябва да обясни на неразбралия Стойчо, че възрастните хора в България не се ваксинираха приоритетно по една много проста причина, за добро или лошо те нямат желание да го направят. При това положение беше разумно решението да се открият зелените коридори за да могат да се ваксинират поне хората, които искат. Беше му лесно да го вади голям, когато нищо не зависеше от него, но сега той самия се сблъска с този проблем. Иначе за мерките и критериите за прилагането им е прав. Трябва да се знае, при какви условия, какви мерки ще се прилагат. Една от големите грешки на ботокса беше, че не спазваше собствените си предписания, а безпрекословно слушаше и изпълняваше волята МУ.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 41. 41 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 979 Весело

  Аз мислих, че тоя Стойчо ще е доста по-решителен при премахването на последната останала идиотщина от времената на Ангелов, а именно задължителните маски на закрито, а той се оказа едно нерешително плямпало ... :-)

 42. 42 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  До коментар [#14] от "m17":И веднага се сещам за един друг министър Бойко Ноев, който беше възкликнал (цитирам по памет):"Егати и държавата, щом аз съм й министър!"Е, съвпадението на първото име е случайно, обаче същото може да се каже за много министри, които са управлявали държавата досега.
  —цитат от коментар 25 на pamela


  Памела , освен прекрасна , Вие сте извор на мъдрост.
  Само дето не е Бойко Ноев а е Нейчо Неев.

 43. 43 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 114 Неутрално

  И това се нарича лекар? Ваксинираните не се разболяват, но разпространяват заразата. Защо аз го знам, а той не?

 44. 44 Профил на Боб
  Боб
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#20] от "lil_alex":

  В спор, който водих с антиваксър тук, той ми обясни, че оценката на СЗО е, че 0.2% от заболелите умират. Официалната статистика е по-близо до 2%, но не всички заразени се откриват. Така че - да приемем 0.2%.

  На страницата на същата тази организация има данни за полиомиелита:

  1 от 200 заразени развива парализа
  5% до 10% от развилите парализа загиват, защото парализата засяга дихателните мускули.

  1/200=0,5% * 10% = 0,05%

  Значи, ковид-гадта убива по-голяма част от заболелите (0.2%) от полиомиелита (0,05%), обаче повечето "не-антиваксъри" са за едната и против другата ваксина.

  Не схващам, явно съм доста ограничен.

 45. 45 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#36] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма проблем, сега есента ще се зарази и ще видим дали е карък.

 46. 46 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#40] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Трябва да се знае ама е физически невъзможно точно щото е нов вирус и никои няма точна идея как ще се развие. Няма как да направиш точен алгоритъм и процедура а да я следваш би било абсурдно при такава ситуация. И точно затова никъде по света няма такава процедура, всички се оправят в движение. Отделно, готовността зависи от много неща. Представете си миналия март да имаше 10 хиляди в болница с ковид. Пък този март горе-долу се справи системата. Другия март сигурно ще се справи и с 20 хиляди.

 47. 47 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Тоя министър, колкото повече седи на власт, толкова повече лъсва некъдърността. Добре че пандемията затихва.

 48. 48 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Преди уважавания д-р Кацаров ваксинацията достигна 35000дневно.Като стана м-р каза,че няма да натиска за ваксинация ,била доброволна.Да му припомня, че в периода 12.03 до 12.05.2020г. броят на смъртните случаи беше общо 134, докато в Италия и Испания масово умираха.В този период той твърдеше, че ковида е обикновено грипче и предпазните мерки са ужасяващи.Преди пандемията Б-ия беше на първо място по смъртност, което обяснява смъртността по време на епидемията, което прави излишни Кацаровите анализи за смъртността.В здравоопазването има сериозна политика, но не и предизборна пропаганда.

 49. 49 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#44] от "Боб":

  Чувал ли си израза "съдба по-лоша от смъртта"? Полиото е такава болест. Ковид не е. Дори не може да се сравнява.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK