Фонд "Земеделие" изплати 6.5 млн. лв. за дребни земеделски стопани

Фонд "Земеделие" изплати 6.5 млн. лв. за дребни земеделски стопани

© Цветелина Белутова, КапиталДържавен фонд "Земеделие" преведе 6 547 208 лева на 5 729 кандидати по Схемата за дребни земеделски стопани, подали заявления за Кампания 2016, съобщиха от институцията.


Влизането в схемата беше възможно единствено през референтната 2015 г.


Право на подпомагане имат тези стопани, които са подали заявления по Схемата за единно плащане на площ и отговарят на минималните изисквания за получаване на директни плащания.
За да се възползват от субсидиите, те трябва да поддържат до 2020 г. най-малко толкова допустими площи - като размер, колкото са декларирали в заявлението си за Кампания 2015 г. За целта са длъжни да потвърждават участието по схемата всяка година през петгодишния период на нейното действие, като подават общо заявление за директни плащания.


Подпомагането за дребни земеделски стопани замества всички плащания по схемите за директни плащания. Финансовата помощ се формира ежегодно и индивидуално за всеки отделен бенефициент в зависимост от заявените схеми, като не може да надвишава 1 250 евро, а плащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро.


Кандидатите по схемата са освободени както от изпълнението на зелените изисквания, така и от контрола за кръстосано съответствие.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK