Покана по МЕДИЯ 2007: Мерки за подкрепа на промоцията в страни, които не са членки на програма МЕДИЯ

Настоящият конкурс е насочен към европейски организации, регистрирани в или управлявани от граждани на страни членки на Европейския съюз или на държави от Европейското икономическо пространство, които участват в програма МЕДИЯ 2007 (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия), както и на Швейцария.

Конкурс за проектни предложения по МЕДИЯ 2007: Мерки за подкрепа на промоцията в страни, които не са членки на програма МЕДИЯ


Подробно за програма МЕДИЯ 2007


1. Цели и описание
Настоящият конкурс за проектни предложения се обявява въз основа на Решение № 1718/2006/EC на Европейския парламент и Съвета на Европа от 15 ноември 2006 г. за създаване на отделна многогодишна програма на Европейската общност в подкрепа на дейности в областта на аудиовизията през периода 2007–2013 г. (МЕДИЯ 2007).


Целите на гореспоменатото решение на Съвета са:


— да се подпомогне и насърчи промоцията и движението на европейски аудиовизуални и кинотворби в рамките на изложения, панаири и аудиовизуални фестивали в Европа и по света, тъй като участието в подобни форуми може да допринесе значително за промоцията на европейски творби и за сътрудничеството между професионалисти в областта на киното и аудиовизията,


— да се насърчи работата в мрежа на европейско равнище, като се подкрепят съвместни дейности, осъществявани на европейския и международния пазар от национални обществени и частни институции, работещи в областта на промоцията,


— да се насърчи по-широкото разпространение/представяне на ненационални европейски филми на европейски и международни пазари, посредством инициативи за стимулиране на тяхното разпространение и показване в кината, или с други думи чрез насърчаване на координираните маркетингови стратегии.


2. Критерии за участие/бенефициенти


Това конкурсно предложение е насочено към европейски компании, чиято дейност допринася за постигане на целите на програма МЕДИЯ, както те са описани в Решението на Съвета. Настоящият конкурс е насочен към европейски организации, регистрирани в или управлявани от граждани на страни членки на Европейския съюз или на държави от Европейското икономическо пространство, които участват в програма МЕДИЯ 2007 (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия), както и на Швейцария.


3. Бюджет и продължителност на проектите


Максималната сума, одобрена за настоящия конкурс за проектни предложения, възлиза на 800 000 EUR. Финансовата подкрепа от страна на Комисията не може да надвишава 50 % от общите допустими разходи. Проектите трябва да започват между 1.1.2008 г. и 31.12.2008 г. Дейностите трябва да приключват преди 31.12.2008 г. Максималният срок на продължителност на проектите е 12 месеца.


4. Краен срок


Кандидатурите трябва да бъдат изпратени на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура до 29 юни 2007 г.


5. Повече информация:


Насоки за кандидатстване по тази покана може да намерите в прикаченият файл.


6. Подробна информация и апликационни форми:

На Интернет страницата на Европейската изпълнителна агенция за аудиовизия, култура и образование.

7. Ако се интересувате от участие в програма МЕДИЯ 2007, Ви препоръчваме да се свържете с Информационното бюро на програмата в България на следния адрес:

Г-н Камен Балкански
Бул. Дондуков 2-А


Тел.: 988 32 24 или 987 03 25
Факс: 987 53 69


Там ще получите повече информация и съвети.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK