Покана за изследователски проекти за Африка по Седма рамкова програма

Обявена е покана за представяне на проекти по приоритет "Здраве" на специфична програма "Сътрудничество" на Седма рамкова програма за научни изследвания. Целта на тази покана е да подпомогне осъществяването на някои от целите на "Стратегическо партньорство между Африка и ЕС". По-точно: "Сигурност на хранителните и водните доставки" и "По-добро здраве за Африка".


Допустими дейности:


Ще бъдат финансирани проекти в следните тематични области: здравеопазване, храни, земеделие и рибовъдство, биотехнологии; околна среда (включително промени в климата). Допустимите схеми за финансиране са следните:
1. Съвместни проекти. Съвместните проекти са научноизследователски проекти с ясно определени научни и технологични цели и специфични очаквани резултати (като разработване на ново познание или технология за подобряване на европейската конкурентоспособност). Те се разработват от консорциуми, съставени от участници от различни страни както от промишлеността, така и от академичните среди.


2. Дейности по координация и подкрепа. Това са дейности, които не покриват самите научни изследвания, но координират и обхващат в мрежа проекти, програми и политики. Това например може да включва:
- координиране и дейности за обхващане в мрежа, както и разпространение и използване на знания
- проучвания или експертни групи, подпомагащи изпълнението на РП
- подкрепа за многонационален достъп до по-важните научноизследователски инфраструктури
- дейности за насърчаване на участието на малките и средните предприятия, гражданското общество и техните мрежи
- подкрепа с цел сътрудничество с други европейски схеми за научни изследвания (например научни изследвания в нови и гранични области).


Допустими кандидати:


- изследователски институти
- университети
- предприятия, включително МСП
- ръководители на изследователски програми.


Бюджет: 63 000 000 евро


Краен срок: 14 януари 2010 г.


Допълнителна информация:


Пълния текст на поканата, както и насоки за кандидатстване можете да намерите тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK