Покана за продуцентски проекти по програма МЕДИЯ 2007

Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура на ЕК кани всички заинтересувани да представят продуцентски проекти за игрално, документално и анимационно кино по програма МЕДИЯ 2007.


Цел:


Една от целите на програмата е да подпомага разработването на продукции, предназначени за европейския и международния пазар, представяни от независими продуцентски компании. Продукциите трябва да са в една от следните категории:
- Драма;
- документално кино;
- анимационно кино.


Допустими дейности:


Ще бъде субсидирано развитие на следните аудио-визуални творби (единични проекти или серии):


- Проекти в областта на драмата, предназначени за търговска експлоатация, с продължителност не по-малко от 50 минути;
- документални филми, предназначени за търговска експлоатация, с продължителност не по-малко от 25 минути (продължителност на епизод, когато става въпрос за серии);
- проекти за анимационни филми, предназначени за търговска експлоатация, с продължителност не по-малко от 24 минути.


Допустими кандидати:


Поканата е насочена към европейски компании, и по-специално към независими продуцентски компании. Кандидатите трябва да са регистрирани в една от 27-те държави от Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария или Хърватия.


Бюджет: 17 млн. евро.


Финансовата помощ, която се предоставя, е субсидия. Максималната финансова помощ за единичен проект е между 10 000 евро и 60 000 евро (80 000 евро за пълнометражни анимационни филми за прожекция в киносалони). Максималната финансова помощ за пакетно финансиране и Пакетно финансиране 2-ри етап, е между 70 000 EUR и 190 000 EUR. Финансовата помощ е до 50 % от допустимите разходи, представени от продуцента.


Краен срок: 27 ноември 2009 г. или 12 април 2010 г.


Максималната продължителност на проекта е до 30 юни 2012 г. за молби за финансиране, подадени в рамките на първия краен срок, и до 30 ноември 2012 г. — за кандидатурите, представени в рамките на 2-рия краен срок.


Допълнителна информация:


Инструкциите и формулярите за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на програма МЕДИЯ 2007.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK