Покана за проекти за развитието на онлайн и офлайн интерактивни творби по програма МЕДИЯ 2007

Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура на ЕК кани всички заинтересувани да представят проекти за развитието на онлайн и офлайн интерактивни творби по програма МЕДИЯ 2007.


Цел:


Една от целите на програмата е да подпомага разработването на продукции, предназначени за европейския и международния пазар, представяни от независими продуцентски компании. Продукциите трябва да са в една от следните категории:
- Драма;
- документално кино;
- анимационно кино.


Допустими са дейностите по развитието на следните интерактивни творби:


Разработка на концепция (до етап на първото годно за експлоатация приложение) за цифрово интерактивно съдържание като допълнение към аудиовизуален проект (драма, творчески документален филм или анимационен филм), специално разработена за поне една от следните платформи:
- интернет;
- персонален компютър;
- конзола;
- джобен компютър;
- интерактивна телевизия.


Допустими кандидати:


Поканата е насочена към европейски компании, и по-специално към независими продуцентски компании. Кандидатите трябва да са регистрирани в една от 27-те държави от Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария или Хърватия.


Бюджет: 2 млн. евро.


Максималният размер на субсидията е 150 000 евро. Финансовата помощ не може да надвишава 50 % от допустимите разходи, представени от продуцента.


Краен срок: 27 ноември 2009 г. или 12 април 2010 г.


Допълнителна информация:


Инструкциите и формулярите за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на програма МЕДИЯ 2007.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK