Покана за проекти за подпомагане на транснационалното разпространение на европейски филми

Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура на ЕК кани всички заинтересувани да представят проекти за разпространение на нови чуждестранни европейски филми по програма МЕДИЯ 2007.


Цел:


- Насърчаване и подкрепа на по-широко транснационално разпространение на нови чуждестранни европейски филми;
- насърчаване на развиването на връзки между сектора на кинопродукцията и на разпространението, като по този начин се подобри конкурентното положение на чуждестранните европейски филми.
Допустими дейности:


По настоящата покана за представяне на предложения се допуска театрално/кино разпространение на филми с чуждестранни характеристики. Филмът трябва да е или преобладаващо продукция на продуцент/продуценти, установени в страни, участващи в програма МЕДИЯ, или осъществен със значителното участие на специалисти от тези страни. Филмът трябва да е ново игрално, анимационно или документално произведение с продължителност над 60 минути и с произход страна, различна от страната, в която се разпространява. Авторските права върху филма не могат да бъдат получени по-рано от 4 години преди годината на подаване на заявлението.


Допустими кандидати:


Настоящата покана е насочена към европейски дружества, установени в една от страните-членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария или Хърватия.


Бюджет: 12 250 000 евро (това е максималната обща налична сума, при условие че са налични средства за финансовата 2010 г.).


Финансовата подкрепа ще бъде отпусната под формата на безвъзмездни средства. Финансовото участие не може да надхвърля 50 % от допустимите разходи. Максималната отпусната помощ е в размер на 150 000 евро за филм и за страна.


Краен срок: 1 декември 2009 г., 1 април 2010 г. или 1 юли 2010 г.


Допълнителна информация:


Инструкциите и формулярите за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на програма МЕДИЯ 2007.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK