Европейският съвет за научни изследвания финансира проекти на изявени изследователи

Европейският съвет за научни изследвания (European Research Council) кани всички заинтересувани да кандидатстват за грантове за напреднали независими изследователи (ERC Advanced Grants) по специфична програма "Идеи" на Седма рамкова програма. Проектите трябва да бъдат в една от следните области:


- Физичeски и инженерни науки
- Природни науки
- Социални и хуманитарни науки.


Цел:
Програма "Идеи" се изпълнява чрез Европейския съвет за научни изследвания. Тя е ориентирана да засили рязко конкурентоспособността на Европа, като оказва помощ при привличане и задържане на най-талантливите учени, подкрепа за научни изследвания с мощен ефект, изискващи поемане на рискове и стимулиране на научни изследвания от световна класа в нови, бързо налагащи се области.


Целта на грантовете за напреднали независими изследователи (ERC Advanced Grants) е да се окаже подкрепа за проекти върху гранични изследвания с високи постижения на водещи, доказали се изследователи във всички държави - членки на ЕС, и в асоциираните държави независимо каква е тяхната националност.


Допустими кандидати:


Ще се финансират проекти на водещи научни екипи, които имат доказани постижения в съответната област. Предложения могат да се подават от екипи от всички страни - членки на ЕС, и от асоциираните държави.


Бюджет: 590 052 000 евро


Краен срок:


- Физически и инженерни науки: 24 февруари 2010 г.
- Природни науки: 17 март 2010 г.
- Социални и хуманитарни науки: 7 април 2010 г.


Допълнителна информация:


Пълния текст на поканата, както и насоки за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на Европейския портал за наука и иновации (CORDIS).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK