Покана за проекти за подкрепа на женското предприемачество

Дирекция "Предприятия и промишленост" на Европейската комисия кани всички заинтересувани да представят предложения по проект за създаването на европейска мрежа на посланици за женското предприемачество.


Цел:


Проектът има за цел да подпомогне прилагането на Small Business Act (Закон за малкия бизнес), и по- специално на принцип 1 от него: "Да се създаде среда, в която предприемачи и семейни предприятия могат да преуспяват и предприемчивостта се възнаграждава."
Допустими дейности


Създаване на мрежа на посланици на женското предприемачество.


Мрежата от посланици цели да създаде стимули за успели в професията предприемачи да водят кампания по места за насърчаване на жени — в т.ч. професионално активни жени и студентки — да създадат свой собствен бизнес и да станат предприемачи. Посланиците ще се стремят да вдъхнат у жените повече увереност във връзка с основаването и създаването на успешен бизнес. Те ще изпълняват също така функцията на примери за подражание, които ще вдъхновяват другите жени да станат предприемачи, разказвайки им своята собствена история.


Допустими кандидати


Всеки публично-правен или частноправен субект, чийто основен предмет на дейност е в сферата на насърчаването, популяризирането и/или подкрепата за предприемачеството, може да отговори на настоящата покана за представяне на предложения. По-специално се имат предвид:


- органи на публичната власт, отговарящи или активно работещи по икономическите въпроси, в сферата на предприемачеството, подкрепата за бизнеса или по свързани с тях въпроси
- търговско-промишлени палати, камари на занаятите или подобни организации
- организации за подкрепа на бизнеса и центрове за стартиращи фирми
- бизнес сдружения и мрежи за подкрепа на бизнеса
- публични и частни структури, предлагащи услуги в подкрепа на бизнеса.


Кандидатите трябва да бъдат установени в Австрия, Белгия, България, Кипър, Чешката република, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Обединеното кралство, Лихтенщайн, Хърватия, Македония, Турция, Албания, Израел, Черна гора или Сърбия.


Бюджет: 545 000 евро


Предвижда се ориентировъчен брой от десет национални проекта със средно десет посланици за женското предприемачество от мрежа. Финансирането от страна на ЕС е ограничено в максимален размер от 50% от общите приемливи разходи по проекта. Средният размер на финансирането от страна на ЕС вероятно ще възлезе на около 50 000 евро за проект.


Краен срок: 12 март 2010 г.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата може да прочете в брой C 311 от 19 декември 2009 г. на Официалния вестник на ЕС.


Допълнителна информация, указания за кандидатите и формулярите на заявленията може да намерите на интернет страницата на Европейската комисия, дирекция "Предприятия и промишленост".

Още по темата

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на защо
  *****
  Гневно

  Защо поредната "европейска" програма, в която кандидати не са крайните изпълнители на дейностите, а някакви посредници, организации, структури. Вроден ли е този универсален дефект на европейските програми, или това е приумица на българските власти, когато ги пригаждат за България? Кога индивидуалните икономически агенти ще имат достъп до евро-фондове в България?

 2. 2 Профил на СС
  *****
  Неутрално

  А какво ще (о)стане (от)със Семейството?

 3. 3 Профил на ЕТ"Димитрийка Терзиева"
  *****
  Неутрално

  Имам 4 мебелни магазина.2 в Пловдив и 2 в Асеновград.Продавам само българска стока,с цел запазване на българското производство.Бих искала да закупя триетажна сграда строена за мебелен магазин с търговска площ 1839кв.м.,находяща се в началото на Асеновград.Цената на сградата с акт 14 е 700 000 евро.Проектът ми е да поканя на щандове в сградата колкото се може повече производители на мебели от България.Проблема обаче е че няма кой да се съгласи да ми направи такова финансиране.За какво са ни тогава тези европейски програми?Само за имитиране на дейност?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK