Покана за проекти за киноразпространение по програма МЕДИЯ 2007

Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура на ЕК кани всички заинтересувани да представят проекти по т.нар. автоматична схема за финансиране с цел подкрепа за международното разпространение на европейски филми на програма МЕДИЯ 2007.


Цел:
Една от целите на програмата е да насърчава и подкрепя широкото международно разпространение на нови европейски филми, като предоставя средства на разпространители според тяхното представяне на пазара за по-нататъшно реинвестиране в нови ненационални европейски филми.


Схемата също така има за цел да насърчи развиването на връзки между секторите на продукция и разпространение, като по този начин подобри пазарния дял на европейските филми и повиши конкурентоспособността на европейските компании.
Допустими кандидати:


Настоящата покана се отправя към европейските компании, специализирани в разпространение на европейски произведения в киносалони. Кандидатите трябва да са установени в една от 27-те държави - членки на Европейския съюз, страните от ЕАСТ, Швейцария или Хърватия.


Допустими проекти:


"Автоматичната" схема за подпомагане функционира на два етапа:
— създаване на потенциален фонд, пропорционален на броя на продадените билети за платен вход за чуждестранни европейски филми в държавите, участващи в програмата, до определена горна граница за филм и с необходимите корекции за всяка страна; реинвестиране на потенциалния фонд: създаденият от всяка компания фонд трябва да бъде реинвестиран в 3 модула (3 вида проекти) до 1 октомври 2011 г.:
1. копродукция на чуждестранни европейски филми
2. придобиване на права на разпространение, например посредством минимални гаранции, на
чуждестранни европейски филми и/или в
3. разходи по издаването (производство на копия, дублаж и субтитриране), разходи за популяризиране и за реклама на чуждестранни европейски филми.


Бюджет: 18 150 000 евро.


Краен срок: 30 април 2010 г.


Допълнителна информация:


Пълният текст на указанията, както и формулярите за кандидатстване, са достъпни на интернет станицата на програмата.


Поканата за представяне на проекти е публикувана в Официалния вестник на ЕС, брой С038 от 18.02.2010.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK