Покана за пилотни проекти по програма МЕДИА

Публикувана е покана за представяне на проекти за финансиране по програмата за подпомагане на европейския аудиовизуален сектор МЕДИА 2007. Поканата е насочена към осъществяване на пилотни проекти.


Цел:
 

Програмата може да подкрепя пилотни проекти с цел гарантиране на адаптирането й към развитието на пазара, като по-специално се набляга на въвеждането и използването на информационните и комуникационните технологии.


Допустими кандидати: 
Настоящата покана е насочена към европейски дружества, чиято дейност способства постигането на горепосочените цели. Кандидатите трябва да са установени в една от 27-те държави - членки на Европейския съюз, страните от ЕАСТ, Швейцария или Хърватия.


Допустими дейности:


1. Разпространение: нови начини за създаване и разпространение на европейско аудиовизуално съдържание с помощта на нелинейни услуги
2. Отворена среда за медийно продуциране
3. Разпространение — популяризиране и маркетинг; използване на уебтехники за развиване на местни кинообщности
4. Junction Media Portal (събирателен медиен портал): разширяване и подобряване на достъпа дo и използването на структурирани данни с европейско аудиовизуално съдържание
5. Предишни пилотни проекти, получили финансиране: проекти, получили финансиране по предишна покана за представяне на предложения за пилотни проекти по МЕДИА.


Бюджет: 1.5 млн. евро.


Не е определен максимален размер. Финансовата подкрепа ще бъде отпусната под формата на безвъзмездни средства. Финансовото участие не може да надхвърля 50 % от допустимите разходи.


Краен срок: 14 юни 2010 г.


Допълнителна информация:


Повече информация, пълния текст на указанията, както и формулярите за кандидатстване може да намерите на уебсайта на програма МЕДИЯ.


Пълният текст на поканата е публикуван в брой С073 от 23 март 2010 на Официалния вестник на ЕС.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK