Покана за проекти за дигитално киноразпространение по програма МЕДИА

Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура на Европейския съюз кани всички заинтересувани да представят проекти по схема "видео по заявка и дигитално киноразпространение" на програма МЕДИА 2007.


Цел:


Една от мерките, които следва да бъдат въведени съгласно това решение, е подпомагането на "видео по заявка и дигитално киноразпространение".
Схемата "видео по заявка и дигитално киноразпространение" е един от начините, по които програмата МЕДИА 2007 гарантира, че най-новите технологии и тенденции са въведени в работната практика на бенефициентите по програмата.
Основната цел на тази схема е да подпомогне създаването и експлоатацията на каталози с европейски произведения, които да се разпространяват по дигитален път на международно ниво до по-широк кръг зрители и/или до киноразпространители посредством модерни услуги за разпространение, включващи, където е необходимо, дигитални системи за сигурност с цел защита на онлайн съдържание.


Допустими кандидати:
Настоящата покана е насочена към европейски дружества, чиято дейност способства постигането на горепосочените цели. Кандидатите трябва да са установени в една от
27-те държави-членки на Европейския съюз,страните от ЕАСТ,Швейцария или Хърватия.


Допустими проекти:


1. Видео по заявка (VoD): услуга, даваща възможност на потребителите да избират аудио-визуални произведения от централен сървър, които да гледат дистанционно чрез стрийминг и/или изтегляне;
2. Дигитално киноразпространение (DCD): дигитална доставка (с приемлив търговски стандарт) на "основно съдържание", т.е. игрални филми, телевизионни филми и сериали, късометражни филми (игрални, анимационни или творчески документални филми) в кината за прожектиране (чрез харддиск, сателит,онлайн).


Бюджет: 7 млн. евро


Не е определен максимален размер. Финансовата подкрепа ще бъде отпусната под формата на безвъзмездни средства. Финансовото участие не може да надхвърля 50% от допустимите разходи.


Краен срок: 21 юни 2010 г.


Допълнителна информация:


Повече информация, пълния текст на указанията, както и формулярите за кандидатстване може да намерите на уебсайта на програма МЕДИА 2007.
Пълния текст на поканата може да намерите в брой С073 от 23 март 2010 на Официалния вестник на ЕС.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Pavel Varbanov
    Pavel Varbanov
    Рейтинг: 426 Неутрално

    Какво означава "Финансовото участие не може да надхвърля 50% от допустимите разходи."
    Спазвайте поне терминологията като пишете. Така че да ви разберат интересуващите се...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK