Покана за проекти по програма "Предпазване от и информация за наркотичните вещества"

Главна дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" на Европейската комисия (ЕК) обяви покана за проекти за безвъзмездна финансова помощ по програма "Предпазване от и информация за наркотичните вещества".


Специфичната програма "Предпазване от и информация за наркотичните вещества" e част от Рамкова програма: Основни права и справедливост, която е част от Обща програма "Сигурност и защита на свободите" на Главна дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" на ЕК.


Цел:
- Да предотврати и намали употребата и зависимостта от наркотици;
- да допринесе за подобрението на информираността относно ефектите от употребата на наркотици;
- да подкрепя прилагането на Стратегическия план на ЕС за действие спрямо наркотичните вещества.


Допустими дейности:


Международни програми, научни изследвания, обмен на добри практики, обучения, обмен на персонал, семинари, срещи, конференции или комбинация от тези дейности.


Бенефициенти:


По тази покана могат да участват публични или частни организации и институции (местни власти, университетски департаменти и изследователски центрове), които работят в сферата на информацията и превенцията от употребата на наркотици, включително намаляването и третирането на вреди, причинени от употребата на наркотици.


Организациите трябва да са с нестопанска цел и да са учредени в една от 27-те страни-членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.


Бюджет: 4 189 300 евро.


Грантовете, отпуснати по тази програма, могат да бъдат в размер между 75 000 и 500 000 евро. Финансовата помощ не може да надвишава 80% от разходите по проекта.


Краен срок: 28 април 2010.


Допълнителна информация:


Пълния текст на поканата може да намерите тук.


Подробно за програма "Предпазване от и информация за наркотичните вещества".

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пеци
  *****
  Неутрално

  Като махнеш "и"-то от заглавието и получаваш истинската политика на здравното, образователното министерство и на правителството като цяло.
  Точно както и по въпроса за други важни неща - завряли сме си главата в пясъка пък дано отмине.... и руското енергийно изнудвачество и престъпленията на съд, прокуратура, политици, мвр и служби. Точно дотолкова, че най-очевидните и абсолютни решения като лустрацията не са "видими".

 2. 2 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Да, това е точно за http://promena.org работа...

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 3. 3 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  - Да предотврати и намали употребата и зависимостта от наркотици;
  това означава повече информация, повече лечения и по-малко затвори и милиционери, както и по-малко срастване на държава с мафия !

  - да допринесе за подобрението на информираността относно ефектите от употребата на наркотици;
  това значи по-ясно разграничаване на вредите и последствията от РАЗЛИЧНИТЕ видове наркотици!

  - да подкрепя прилагането на Стратегическия план на ЕС за действие спрямо наркотичните вещества.
  отново - повече превенция, информираност, и по-малко милиционери, които от една страна си пазят кварталния дилър, щото им плаща, от друга се правят на големи мъже на момченца и момиченца с по едно козче, или пък треперещи абстинентни наркомани, които имат нужда от лечение и реинтеграция в обществото, а не факинг затвор!

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK