Стартираха пет нови процедури по програма "Административен капацитет"

Открити са пет нови процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Административен капацитет", съобщи управляващият орган на програмата:


1 "Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики"
2 "Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация"
3 "Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление"
4 "Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация"
5 "Транснационално и междурегионално сътрудничество".


Проектни предложения по първата и третата открита процедура могат да подават централните администрации, по втората – централните, областните и общинските администрации, а четвъртата и петата процедура са насоченикъм конкретни бенефициенти – съответно администрацията на Министерски съвет и Министерството на финансите.
Първата процедура е на стойност 7 млн. лв. Тя цели да подобри процеса на разработване и прилагане на политики в партньорство с всички заинтересовани страни, както и да спомогне за изпълнението на целите на Лисабонската стратегия и подготовката на България за участие в стратегия ЕС 2020.


Втората процедура е на стойност 5 млн. лв., с които ще се оптимизира управлението на човешките ресурси в администрацията с акцент в областта на образованието и здравеопазването. Освен това тази процедура ще допълни мерките по предходната и ще създаде условия за постигане на устойчиви резултати в двете сфери.


Третата процедура е на стойност 10 млн. лв. По нея централните администрации ще могат да кандидатстват с проектни предложения за развитие на качествени и насочени към потребителя административни услуги. Целта е да се подобрят услугите, предлагани от приходните администрации на гражданите и бизнеса, в т.ч. чрез изграждане на капацитет за прилагане на електронното управление. Така ще бъде създадена основа за изграждане на съвременна и устойчива приходна администрация и ще се повиши събираемостта на приходите в бюджета на държавата.


Четвъртата процедура е на стойност 4 500 000 лв. и има за цел да повиши качеството на управление на човешките ресурси в администрацията, както и да подобри системата на длъжностите и нейното функциониране.


Петата процедура е на стойност 1 млн. лв. и е свързана с повишаването на капацитета на държавната администрация чрез проучване и използване на опит и добри практики от други държави членки на ЕС в областта на доброто управление. Акцентът тук е поставен върху подготовката на страната за влизане в еврозоната.


Краен срок: 1 юни 2010 г.


Допълнителна информация, както и необходимите документи за кандидатстване може да намерите на интернет страницата на оперативна програма "Административен капацитет".

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на mahaji
  mahaji
  Рейтинг: 450 Гневно

  Уфф, аман от спамове!!!

  Ще разчистим боклуците, когато измрат на червените внуците!!!
 3. 3 Профил на БОКО
  *****
  Неутрално

  и що не пише кой ще вземе хонорара

 4. 4 Профил на Хахаха!
  *****
  Весело

  Сега не мога да разбера - журналистите ли са тъпи или администрацията. Каква е разликата в наименованието между втората и четвъртата мярка?

  2 "Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация"
  3 "Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление"
  4 "Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация"

 5. 5 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хахаха!":

  Разликата е в различните допустими кандидати по мерките!
  хахаха

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK