Покана за международни проекти в неправителствения сектор

Евро-Средиземноморската фондация "Анна Линд" (Anna Lindh Foundation) финансира проекти на неправителствени организации в сферата на междулкултурния диалог. Проектите трябва да са насочени към младежи, жени и мигранти.


Целта на инициативата е да подобри взаимното уважение и разбирането на различията. Поканата е свързана със стратегическите дейности на фондацията за 2010 година, които са в областите: идеи и идеологии; образование; културно творчество, медии, религия и духовни ценности; градове и многообразие.


Цели
Целта на финансирането е да се създаде по-добро разбиране на културните и социалните различия, както и на проблемите на имиграцията, като подкрепи транснационални дейности по изграждането на мост между културите. Фондацията има за цел да засили участието на мигрантите и малцинствата в развитието нa гражданските общества, като се бори срещу стереотипите и ксенофобията.


Допустими кандидати


За финансиране могат да кандидатстват нетърговски и неправителствени организации, образователни, културни, академични или изследователски институции, както и местни власти. Също така участниците трябва да са граждани на една от 43 страни на Средиземноморския съюз, който включва 27-те страни от ЕС, Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Мавритания, Мароко, Сирия, Тунис, Турция, Палестина, Албания, Босна и Херцеговина, Монако, Хърватска и Черна гора.


Допустими дейности


Допустимите дейности трябва да са насочени към една от двете приоритетни оси:
- Градове, мигранти и многообразие
- Съвместно съществуване и култура на мира.


Приоритетните групи, към които са насочени проектите, трябва да са младежи от 16 до 40 години, жени и мигранти. Фондацията финансира подготовката и дейностите по проекта на организацията-изпълнител, като заплати, пътни разходи и оборудване.


Бюджет: 500 000 евро


Минимална стойност на проектите: 10 000 евро


Максимална стойност на проектите: 20 000 евро


Фондацията финансира до 60 % от общата стойност на проектите.


Краен срок: 1 ноември 2010


Допълнителна информация и формуляри за кандидатстване можете да откриете тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK